laura ingalls
RetroWannaBe
- Αντιδράσεις
- 5.111
Ποιος να ναι, ποιος να ναι...
Χρήστος πολίτηςΠοιος να ναι, ποιος να ναι...
Σεμνάαα...πιπέρι...Επί παστιτσίου δεν ήταν 53 κιλά ή κάτι τέτοιο?
Βλέπω έντονο camel toe ή φταίνε οι σκιές της φωτογρφίας?
Εγώ Χτυπώ την πόρτα σου - Τ.Καραολής & Ρ.Καλάκη...Ποιος να ναι, ποιος να ναι...
Λυπάμαι αλλά δεν είναι σε κάποια από τις προαναφερθείσες οδούς. Η πολυκατοικία βρίσκεται στην οδό Έκτορος αρ. 8 Κυψέλη , οικοδομικό τετράγωνο Τενέδου, Μεγίστης και Έκτορος - ο δρόμος κάνει "Γ".Ε, νομίζω Εκάτης. Λίγο πάνω από την πλατεία Κυψέλης.
Μμμμ νομίζω ότι έχω δίκιο αλλά δεν ξέρω να φωτογραφίζω από το γκουγκλ μαπ. Η άλλη εναλλακτική είναι η Ελικώνος. Αλλά στο 8 η 9 που καθρεφτίζεται στο τζάμι δε βλέπω κάτι που να μοιάζει. Είμαι υπέρ του Εκάτης 9.
Ο Χρήστος Πολίτης βρίσκεται στον τρίτο (μάλλον) όροφο της πολυκατοικίας επί της οδού Εμμανουήλ Χρυσολωρά 18 και Βατάτζη.
Ναι! Έκτορος 8 είναι έχεις δίκιο. Την Έκτορος την είχα ξεχάσει σαν δρόμο της Κυψέλης. Την Εύβοιας την ξέρω αρκετά καλά, δεν θυμόμουν να έχει τέτοια πολυκατοικία, η Ελικώνος έχει πιο σύγχρονες πολυκατοικίες οπότε σκέφτηκα την Εκάτης. Έψαξα στο γκουγκλ μαπς και βρήκα μια πολυκατοικία με την ίδια ορθομαρμάρωση. Με προβλημάτισε βέβαια το σκαλάκι εισόδου ότι ήταν πιο χαμηλό από ότι αυτό της φωτογραφίας αλλά το απέδωσα στην αλλαγή πλακών πεζοδρομίου και στην ασφαλτόστρωση, καθότι στην παρακείμενη Ελικώνος όντως έχει γίνει διαμόρφωση του οδοστρώματος. Αμφότερες οι πολυκατοικίες μοιάζει να έχουν γίνει από τον ίδιο κατασκευαστή γιατί έχουν πολλές ομοιότητες. Mea culpa!Λυπάμαι αλλά δεν είναι σε κάποια από τις προαναφερθείσες οδούς. Η πολυκατοικία βρίσκεται στην οδό Έκτορος αρ. 8 Κυψέλη , οικοδομικό τετράγωνο Τενέδου, Μεγίστης και Έκτορος - ο δρόμος κάνει "Γ".
Στην φωτογραφία στο τζάμι κάτω από τον αριθμό 8 φαίνεται το είδωλο από τα κάγκελα της απέναντι πολυκατοικίας τα οποία είναι ιδιαίτερα στο σχεδιασμό τους... βλ. Street view λήψη Ιουλ-2019 :
Οι μόνες διαφορές είναι τα διαφορετικά χερούλια στην πόρτα, οι γρίλιες εξαερισμού στο πάνω αριστερό τζάμι της εισόδου και η παροχή φυσικού αερίου (και οι εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών αλλά το πλάνο της φωτογραφίας δεν είναι τόσο ευρύ για να διαπιστώσουμε την μη ύπαρξή τους τότε).
Στην ανεύρεση βοήθησε η σελίδα:
Εφόσον στην φωτογραφία αναφέρεται η ΛεωφόροςΑλεξάνδρας και γνωρίζοντας ότι αρκετές οδοί συμβάλλουν με αυτήν κατά τον διαγώνιο αυτό τρόπο έπιασα σιγά σιγά τους χάρτες και το street view ξεκινώντας από χαμηλά δηλαδή από το ύψος του Πεδίου του Άρεως. Ο εντοπισμός δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολος . Ο δρόμος βρέθηκε σχετικά γρήγορα απλά έπρεπε να επαληθευτεί ότι είναι αυτός στην πραγματικότητα και δεν μοιάζει με άλλον παραπάνω. Ο χαρακτηριστικός τόπος κατασκευής των μπαλκονιών της πολυκατοικίας της οδού Εμμανουήλ Χρυσολωρά 18 και Αγαθίου ήταν αυτό που παρατήρησα πρώτα στη φωτογραφία καθώς επίσης και τα κάγκελα στο μπαλκόνι του Χρήστου Πολίτη. Επειδή η φωτογραφία είναι θαμπή και ασπρόμαυρη ήταν λίγο επίπονη η διαδικασία επαλήθευσης. Συγκρίνοντας το ύψος του μπαλκονιού με τα αντίστοιχα των απέναντι πολυκατοικιών ο Χρήστης Πολίτης μπορεί να βρίσκεται στον δεύτερο και όχι στον τρίτο όροφο.@g1973tony
Τι είσαι συ ρε φίλε;; Τι μάτι είναι αυτό;;
Δεν μπορώ να πω ότι εντοπίζω τα πάντα, απλά προσπαθώ να χρησιμοποιήσω όσα περισσότερα στοιχεία δίνονται.Πάντως εντοπίζεις τα πάντα και επιπλέον σ'ευχαριστώ που αναφέρεις πολλές φορές τι βλέπουμε, για μας που δεν είμαστε από Αθήνα και δεν αναγνωρίζουμε εύκολα τι βλέπουμε.
Εκάτης 9 δεν έιναι γιατί η κλίση του οδοστώματος είναι ανάποδη και επιπλέον από τη δεξιά πλευρά υπάρχει μπαλκόνι του οποίου τιο κάγκελο είναι στερεωμένο στην ορθομαρμάρωση κάτι που δεν συμβαίνει στην φωτογραφία. Επίσης και ο αριθμός 8 διακρίνεται σχετικά εύκολα.Ναι! Έκτορος 8 είναι έχεις δίκιο. Την Έκτορος την είχα ξεχάσει σαν δρόμο της Κυψέλης. Την Εύβοιας την ξέρω αρκετά καλά, δεν θυμόμουν να έχει τέτοια πολυκατοικία, η Ελικώνος έχει πιο σύγχρονες πολυκατοικίες οπότε σκέφτηκα την Εκάτης. Έψαξα στο γκουγκλ μαπς και βρήκα μια πολυκατοικία με την ίδια ορθομαρμάρωση. Με προβλημάτισε βέβαια το σκαλάκι εισόδου ότι ήταν πιο χαμηλό από ότι αυτό της φωτογραφίας αλλά το απέδωσα στην αλλαγή πλακών πεζοδρομίου και στην ασφαλτόστρωση, καθότι στην παρακείμενη Ελικώνος όντως έχει γίνει διαμόρφωση του οδοστρώματος. Αμφότερες οι πολυκατοικίες μοιάζει να έχουν γίνει από τον ίδιο κατασκευαστή γιατί έχουν πολλές ομοιότητες. Mea culpa!
Πήγαν άδικα και τα συγχαρίκια του Ελέφαντα!!!