Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Παίρνω θέση και περιμένω να διαβάσω gordonεια σχόλια. Πλούσιο υλικό, προσφέρεται.
 
Αν εννοείς για το σπίτι του Βουτσά, δεν έχω φαρμάκι να ρίξω. Δεν το βρίσκω κακό.
Με εξαίρεση τα σιχαμένα ψεύτικα λουλούδια και το καδρομάνι, δεν το βρίσκω και κακό να πεις. Ναι, δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά έτσι ήταν τότε.
Για να'μαι ειλικρινής, το γενικό δεκόρ της δεκαετίας του 1970 μ'αρέσει. Αυτά τα περίεργα χρώματα της φύσης, τα χοντρά υφάσματα, τα εφαρμοστά ρούχα, τα αληθινά υλικά και όχι τα τόσο ψεύτικα που ακολούθησαν. Με χαλούν οι λεπτομέρειες: το γυαλιστερό καπέλο της λάμπας, τα υπερβολικά σκαλιστά μεταλλικά κομμάτια (πόμολα, κρεμάστρες κλπ), η μαλλούρα, η έλλειψη φρυδιών, η πιθανή απλυσιά.

Θα σχολιάσω όμως το για άλλη μια φορά κουλό της λεζάντας. Ήμαρτον θε μου, πόση βλακεία πια!
 
Περίμενα πως θα σχολίαζες αυτή ειδικά την περιοχή
1644805787812.png

με το λαχουροειδές σχέδιο στο έπιπλο πίσω (καναπές?) τη γραμμωτή ύφανση της ταπετσρίας της πολυθρόνας, το δαντελλωτό τραπεζομάντηλο. Εκείνο το μακρόστενο στη ράχη της πολυθρόνας δεν πρέπει να είναι στοιχείο της διακόσμησης (αν και το ότι είναι τόσο καλά κεντραρισμένο μου γεννάει κάποιες υποψίες).

Αρχικά πρόσεξα μόνο τα κάδρα στον απέναντι τοίχο πάνω από τις κουρτίνες που δεν με ενοχλούσαν καθόλου, μια που είναι σχετικά διακριτικά και όλα μοιάζουν να είναι με χαρακτήρες από το θέατρο σκιών. Τώρα πρόσεξα τα ετερόκλητα στον πλαϊνό τοίχο. Το πιο άσχετο είναι ο χάρτης της Ελλάδας που δεν είναι απλώς χάρτης έχει και πράματα άλλα επάνω. Για λίγο νόμισα ότι είναι το σκίτσο του Μίνωος Αργυράκη από το "Ελλάς χώρα των ονείρων" αλλά ο χάρτης του Βουτσά είναι πολύ πιο ακριβής.
 
Το κάλυμμα στο πίσω έπιπλο δεν είναι κακό, σαν ασπρόμαυρο. Έγχρωμο δεν ξέρω τι θα μου προκαλέσει. Το ίδιο και η καρέκλα μπροστά. Το παρατημένο κασκόλ είναι κακόγουστο αλλά φεύγει εύκολα από τη μέση. Το ίδιο και η δαντέλα. Τίποτα όμως δεν είναι ακραίο ώστε να ανοίξω το βόθρο. Η φωτό είναι κακής ανάλυσης και ασπρόμαυρη και δεν καταλαβαίνω πολλά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
...Τίποτα όμως δεν είναι ακραίο ώστε να ανοίξω το βόθρο...
Τι μου θύμησες τώρα.
Μικρός άνοιγα τον τηλεφωνικό κατάλογο-μάλλον τον χρυσό οδηγό- και έβλεπα τα βυτία στις εκκενώσεις βόθρων αλλά και μπετονιέρες κλπ φορτηγά.
Εκκενώσεις βόθρων "Ο Αχόρταγος"
 
Αυτήν την πόρτα την φαντάζομαι κιτρινωπή, τάχα ξύλο και να είναι εύκολα παραβιάσιμη.
Ποια είναι η κυρία; Μου κάνει ανάμεσα σε Γαληνέα και Ζαρόκωστα.
 
Αυτήν την πόρτα την φαντάζομαι κιτρινωπή, τάχα ξύλο και να είναι εύκολα παραβιάσιμη.
Ποια είναι η κυρία; Μου κάνει ανάμεσα σε Γαληνέα και Ζαρόκωστα.
Μαρία Αλιφέρη
 
Πάντως με εξαίρεση λεπτομέρειες, το σπίτι τους έχει ενδιαφέρον. Δεν μοιάζει επαγγελματικά διακοσμημένο γι'αυτό και οι λεπτομέρειες απορρίπτονται, αλλά έχει ένα κάτι.
 
1) post 2228 κυρία Αλιφέρη, έχετε επισκέψεις...αφήστε τις δουλειές για αργότερα...

2) post 2232 ελάτε πιο κοντά στο πλάνο....vite, vite...

3) θα μου πείτε τι πίνει ο συντάκτης σε κάθε λεζάντα;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα