Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

Η Μάρω Κοντού στο γραφείο του σπιτιού της

 


286.jpg
286.jpg
 
H Mαρω Κοντου στην πενα με μια δαντελωτη ζακετα :)what: bambi help).To ματι μου επεσε αμεσως πανω στο ericοfon...εντυπωση κανει και το βιτρω πισω (δεν ξερω ποσο συνηθισμενο ηταν στα 70s).Πολυ special το φωτιστικο πανω στο γραφειο που μου θυμιζει γραφειο του ..Ομπαμα :D ,ενω η απλικα πισω φαινεται καπως ξεκαρφωτη πανω στην βιβλιοθηκη (ή μηπως ειναι τοιχος?)

Ωραιος παντως και ο φωτογραφος με το βαθος πεδιου στην φωτο :)
 
Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ ωραίο χώρο, αλλά και με μια πολύ ωραία φωτογραφία ! Hits φυσικά το τηλέφωνο, το πορτατίφ του γραφείου, τα κοσμήματα και τα ρούχα της Μάρως, το σουμέν με τα στυλό...

P.S. : H απλίκα έχει λόγο που είναι λάμπα-κερί, αλλιώς με αμπαζούρ θα εμπόδιζε τα βιβλία !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Τόλης Βοσκόπουλος στο προ Μαρινέλλας σπίτι του

 


289.jpg
289.jpg
 
Ο Βάσος Αδριανός στο σπίτι του. Με ζάλισε η ταπετσαρία!... :eek:

 


292.jpg
292.jpg
 
Εμ, γι αυτό τον λατρεύεις Βάσο μου ! Αν σου ζητούσαμε freddo, θα μας είχες πετάξει έξω ! :biglaugh:

P.S. : Η φωτογραφία είναι "mirror" (βλέπε γράμματα στον τοίχο). Συνέβαινε συχνά στα παλιά περιοδικά, μπερδεύονταν με το αρνητικό, και το τύπωναν ανάποδα.
 
Το οτι η φωτογραφια ειναι mirror φαινεται και απο το πως κουμπωνει το πουκαμισο του Βασου. Τα κουμπια ειναι ραμμενα αριστερα οπως στα γυναικεια ρουχα.
 
Απορία: Γιατί η καφετιέρα είναι γυρισμένη λοξά, με αποτέλεσμα ο καφεφτιάχτης αλλά και ο καφεπότης να πρέπει να χωθούν εκεί στο πλάι?

Γαλλικός λεγόταν ο καφές φίλτρου?

Θυμάμαι όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι καφετιέρες (για το ευρύ κοινό, δεν αμφιβάλλω ότι στο Κολωνάκι και στις παρυφές του υπήρχαν παλαιόθεν). Ήταν το στυλ που βράζεις το νερό χώρια και η καφετιέρα ήταν απλώς μια καράφα με ένα χωνί. Η εταιρεία έδινε στην αρχή δωρεάν το σετ καράφα-χωνί με λίγα φίλτρα αν αγόραζες καφέ. Έξυπνη πολιτική που έπιασε. Λεγόταν "Καφέ Κοντινεντάλ". Ομολογώ ότι αν και δεν μου άρεσαν οι νεωτερισμοί και οι πηθικισμοί ξένων εθίμων, από το πρώτο φλυτζάνι ο φιλτραριστός καφές μου άρεσε τόσο περισσότερο από τον τούρκικο / ελληνικό και το φραππέ που πρακτικά τους κατάργησα, προτίμηση που παραμένει ως σήμερα αν και σήμερα αγοράζω σπυράκια καφέ και τα κονιορτοποιώ ο ίδιος. Δεν θυμάμαι αν είχαμε πάρει αυτόματη καφετιέρα πριν φύγω για Αμερική, πάντως όταν βγήκε αυτή η φωτό πρέπει να ήταν καινούργια μόδα σχετικά αλλιώς δεν θα στηνόταν εκεί ο Β.Α. ούτε θα έκανε συζήτηση περί του είδους καφέ.
 
Και το mirror επιβεβαιώνεται αφού ο Βάσος βάζει καφέ με το αριστερό, πράγμα που δεν αποκλείεται μεν, αλλά είναι σπάνιο.

Ναι, σωστά, οι καφετιέρες του γαλλικού στην αρχή ήταν μη ηλεκτρικές, ήταν στην ουσία χοάνες. Η πρώτη μου , μάλιστα, ήταν...πορσελάνινη !

Εντυπωσιάζει, πάντως, το μήκος του καλωδίου της συσκευής, τώρα που το βλέπω. Σήμερα, οι τσιγγούνηδες κατασκευαστές σπανίως δίνουν παραπάνω από ένα μέτρο.

Ωστόσο, από την καφετιέρα αυτή κάτι λείπει, σε σχέση με τις σημερινές : δεν υπάρχει η "γέφυρα" που ρίχνει το νερό στη χοάνη, και η κανάτα φεύγει όλη προς τα πάνω, αντί προς το πλάι, όπως σήμερα.

Πάντως, δε σταθήκαμε καθόλου στο παράδοξο να υπάρχει ταπετσαρία σε ένα χώρο με καφετιέρα, που δε μπορεί να είναι άλλος από κουζίνα! Εκτός αν μιλάμε για κάποια μονόχωρη γκαρσονιέρα με ένθετη κουζίνα, που φυσικά με τέτοια ταπετσαρία θα ήταν σαν τον τάφο του Ινδού...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υποτίθεται ότι αυτές οι συσκευές έχουν κοντό καλώδιο για λόγους ασφάλειας, για να μην μπερδευτεί πουθενά και πέσουν. Πολλές το γράφουν κι όλας ότι το καλώδιο είναι κοντό επίτηδες. Ποτέ μου δεν κατάλαβα τη λογική.

Την απορία για το πώς έπεφτε το νερό στο χωνί την είχα κι εγώ όταν είδα την Αδριάνεια καφετιέρα.

Όσο για την ταπετσαρία, σκέφτομαι δύο εξηγήσεις. Η μία είναι ότι είναι μεν κουζίνα, αλλά είναι στο μέρος της που χρησιμοποιείται για πρόχειρη τραπεζαρία. Η άλλη είναι ότι ήταν σε κάτι σαν διάδρομο έξω από την κουζίνα, πράγμα που μπορεί να εξηγεί και το γιατί είναι στο πλάι ο καφεπότης, αφού αν ήταν μπροστά θα έκλεινε το διάδρομο.
 
Μια προ extreme εξήγηση, μια που βλέπω δύο πόρτες, είναι να την έχει εγκαταστήσει στο υπνοδωμάτιο, που διαθέτει και δικό του μπάνιο ! Για να μην κουτουλάει το πρωί μέχρι την κουζίνα, για καφέ... :) Μόνο που τότε, για να "κεράσει" πρέπει να έχει στρωμένα κρεβάτια...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Χάρις Αλεξίου στο σπίτι της

 


attachment.php
 
Θεωρω τη Μαρω Κοντου εκπληκτικη ηθοποιο, ανωτερη απο πολλες αλλες που εγιναν ξακουστες την εποχη εκεινη για το ταλεντο τους.
 
Η Μαρία Αλιφέρη στο σπίτι της

 


attachment.php
 
Μαρία, έχουν ανακαλυφθεί και τα αυτοσφουγγαρίζοντα πατάκια ! Εκείνα, που άφηνες τα παπούτσια σου έξω και τα έπαιρνες βόλτα...

Και το άσπρο γατάκι μοιάζει πνιγμένο στον κουβά !
 
Ο Θέμης Ανδρεάδης στο σπίτι του

 


attachment.php
 
Η Ελένη Ανουσάκη στο σπίτι της

 


attachment.php
 
Και σκέψου ότι σήμερα αυτές τις γούνες μπορεί και να τις έχει χαρίσει όλες ! Ή να μην τις φοράει καν, όπως η μάνα μου !
 
Πίσω
Μπλουζα