Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

Φιγούρες Καραγκιόζη στο βάθος πάνω από την κουρτίνα (δεν είχε αλλού άδειο χώρο να τις βάλει), διάφοροι πίνακες (ο μεγαλύτερος θα μπορούσε να είναι Φασιανός?) και χάρτης της Ελλάδας τελείως αριστερά (μου θυμίζει το εξώφυλλο του Μίνωος Αργυράκη για το "Ελλάς χώρα των ονείρων"

ELLAS-I-HORA-TON-ONIRON-cover.jpg
 
Ο Αλέξης Γκόλφης στο σπίτι του

 


247.jpg
247.jpg
 
Εδώ σημειώνω την πολύ όμορφη δανέζικη βιβλιοθήκη "String", με αυτό το ανάλαφρο στυλ. Δεν έχει ξαναβγεί από τότε, παρά μόνο σε κάποιες απομιμήσεις. Ήταν όμως πολύ όμορφη και πρωτοποριακή (την είχαμε και στο σπίτι).

Για την ακρίβεια, η βιβλιοθήκη που βλέπουμε είναι κι αυτή απομίμηση, εδώ η κανονική String.

Ο Αλέξης Γκόλφης δείχνει να έχει έναν ωραίο σοφιστικέ χώρο. Είναι κρίμα που αυτός ο άνθρωπος τελικά πέθανε στο δρόμο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το πορτραίτο-εικόνισμα του Τόλη φυσικά ψηλότερα από τη φωτό της Μαρινέλλας. Ο άντρας στην κορυφή όπως το έταξε ο θεός. Όχι, παίζουμε.
 
"To σπίτι τους είναι ανοιχτό για σας"... Ναι, θα πάμε να παίξουμε μια μπιρίμπα... (Αργότερα ο Τόλης νομίζω ότι είχε μπράβους, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα)

Το κύπελλο πάνω στο σύνθετο θυμίζει το λεγόμενο "Κύπελλο Εθνών Ευρώπης", το Henri Delaunay Cup.
 
Δεν ξερω τι λετε εσεις,εγω απλα λεω respect στον φωτογραφο για τον ευρυγωνιο φακο που εχει χρησιμοποιησει (σχεδον fish eye:))
 
angel_grig είπε:
Δεν ξερω τι λετε εσεις,εγω απλα λεω respect στον φωτογραφο για τον ευρυγωνιο φακο που εχει χρησιμοποιησει (σχεδον fish eye:))
Τι fisheye??? Πανοραμική!!! :p :p:p
 
Η Τέτα Ντούζου στο σπίτι της

 


257.jpg
257.jpg
 
Ε, αφού είναι απ' τη Γαλλία, τι μπορούμε να πούμε εμείς?
 
Ο γκαλερίστας Διομήδης Διαλυνάς θα έτριβε τα χέρια του να εκθέσει το έπιπλο, η πάνω μεριά του οποίου θυμίζει το πάλαι ποτέ στοιχειωμένο σπίτι στο Πικέρμι...(δυστυχώς δεν υπάρχουν πια ούτε οι φωτογραφίες του στο Ίντερνετ..)
 
Δεύτερος όροφος σε πολυκατοικία? Ούτε καν ένα ρετιρέ κάτι κοτζάμ Πάριος? (αστειεύομαι) Προχώ πάντως την κόβω την πολυκατοικία για 1975...
 
Είναι ιδέα μου ή το ασανσέρ είναι στη μέση ανάμεσα στα διαμερίσματα και είναι με γυαλί;
 
Τι κάνει νιάου-νιάου, Κωνσταντινουπόλεως 45, Νέα Σμύρνη. H Νέα Σμύρνη άλλωστε φιλοξένησε αρκετές διασημότητες, όπως κι εδώ διαφάνηκε. Ακόμα και τον πολυσυζητημένο, χτες, Μίκη Θεοδωράκη.

Η τοποθέτηση του κλιμακοστασίου (γιατί δεν είναι ασανσέρ, είναι κλιμακοστάσιο, αλλά πιθανώς όχι έξω-έξω) κοντά στην πρόσοψη, με τη χρήση και των υαλότουβλων, του δίνει φωτισμό, αλλά σήμερα αποφεύγεται, γιατί ο χώρος αυτός της πρόσοψης είναι προτιμότερο να δοθεί στα living rooms. Ωστόσο, πολλές πολυκατοικίες στο συγκεκριμένο σημείο της Νέας Σμύρνης, είναι πανταχόθεν ελεύθερες, έχουν δηλαδή παράθυρα και μπαλκονόπορτες και στο πλάι (φαίνεται άλλωστε και στη συγκεκριμένη).

P.S. : H πλάκα είναι ότι κάποτε παζαρεύαμε διαμέρισμα στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, και πιθανώς στο δεύτερο όροφο ! Που να ξέραμε ότι μπορεί να ήταν αδειασμένο από τον Πάριο !

P.S.2 : Αν η καταγωγή του καλλιτέχνη ήταν από λίγο πιο κει, σήμερα θα μας ήταν γνωστός ως Γιάννης Αντιπάριος; :biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Χρήστος Πολίτης στη βεράντα του σπιτιού του

 


265.jpg
265.jpg
 
Αν αυτό το στενό μπαλκονάκι λέγεται βεράντα, πώς να αποκαλέσει τη βεράντα του ο κος Βαθρακούρης? Αλάνα?
 
Η Κατερίνα Στανίση στο σπίτι της

 


269.jpg
269.jpg
 
Για Χρήστο Πολίτη : Από τη γεωμετρία των δρόμων, πρέπει να φαίνεται η άνοδος της Αλεξάνδρας, στο σημείο που υπάρχει λοξή γωνία με τους δρόμους (από το πάρκο της "Σόνιας" και πάνω, μέχρι Ασκληπιού).
 
Το "καθιστικό" της οικίας Στανίση με έκανε να μείνω πιο άφωνος κι από τη συγκεκριμένη αοιδό. Ειδικά εκείνη η παμμεγέθης γλάστρα στα ύψη και η υποδηματολογική πρόταση του κυρίου. Αλλά σπίτι τους είναι, όπως θέλουν το φτιάχνουν, όπως θέλουν κάθονται και φωτογραφίζονται ή και φωτογραφίζουν.
 
Πίσω
Μπλουζα