Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Τι ακριβώς σιγυρίζει; να πώ ότι κρεμάει-ξεκρεμάει την κουρτίνα, είναι 20 πόντους πιο κάτω το χέρι. Να πώ ότι τη στριφώνει, είναι σε λάθος μεριά. Να πώ ότι κρεμάει Χριστουγεννιάτικα στολίδια, έπρεπε το χέρι να ήταν στη μέση.

Πες κυρία μου ότι ποζάρεις, να τελειώνουμε !
 
Και ποζάρει και άχαρα.

Αλλά πάντως δίνει μαθήματα φεμινισμού στα κορίτσια, που πρέπει να μάθουν να είναι καλές νοικοκυρές διότι οι μαντράχαλοι που θα πάρουν δεν θα ξέρουν να κουνάν το δαχτυλάκι τους και δεν θα προσπαθήσουν να μάθουν. Όπως άλλωστε μας ομολόγησε ο μέλλων(?) κύριος Ευαγγέλου λίγα σπίτια πιο πάνω, μόνο καφέ ήξερε να φτιάχνει αυτός.

Εκείνο το καμπύλο πάνω στο καλοριφέρ τι είναι? τσάντα?
 
Χάρτινη θήκη - δώρο για ρούχα :supergrin:
 
Στα αριστερά φαίνεται ένα κεφάλι κούκλας. Είναι από αυτά που παίζαμε τις κομμώτριες ?'Η είναι κάτι άλλο?
 
Είναι η Σουβλίτσα της El Greco (από το δίδυμο Κλούβιος και Σουβλίτσα). :)

Σε πολλές από τις φωτογραφίες που ανεβάζει ο tonytony εδώ, βλέπουμε ότι πολλές διάσημες κυρίες διακοσμούσαν το σπίτι τους με κούκλες, δεδομένου ότι το χρονικό διάστημα συμπίπτει με την εποχή που οι ελληνικές εταιρείες παιχνιδιών μεσουρανούσαν εντός και εκτός συνόρων!
 
Ευχαριστώ για την απάντηση, τις έχουν δείξει τις κούκλες στο ρετρομάνιαξ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Τζένη Καρέζη


 


99.jpg
99.jpg
 
Μπα? Κώστας, όχι Κωνσταντίνος?
 
Θαυμαστής του Βλάση Μπονάτσου, ο μικρός... :)
 

Η Μάρω Κοντού στο μπάνιο της


 


105.jpg
105.jpg
 
Ο φεμινισμός σε όλο του το μεγαλείο! :supergrin:
 
Πω πω...Πλακάκι "ELIKI" ή "Φιλκεράμ", ψυχεδελικό, και φυσικά 15άρι....(Διακρίνετε πάντως την τάση, αποτυπώνεται και στο πλακάκι, και στο φόρεμα).

Η μπαταρία τριών οπών είναι η πολυτέλεια της εποχής. Ο νιπτήρας έχει τρεις τρύπες, μια για κάθε διακόπτη και μια για το ρουξούνι. Το πιο εμπορικό ήταν των δύο οπών (ανάποδο "Υ" με ρουξούνι ημικύκλιο), και αργότερα φυσικά, της μιας οπής.

Θεωρητικώς, μπορείς και σήμερα να βρεις μπαταρία τριών οπών αν σου χαλάσει, αλλιώς θα πρέπει κάπως να κλείσεις τις άχρηστες τρύπες...

Διακρίνουμε κι άλλη μια πολυτέλεια, την "αυτόματη" βαλβίδα νιπτήρα, σε σχέση με την κλασική μαύρη λαστιχένια, με το αλυσιδάκι. Ο νιπτήρας έχει σίγουρα κολώνα, κι ας μη φαίνεται, συμπεραίνεται ακριβώς από αυτό το μηχανισμό.

Στις σαπουνοθήκες υπήρχε αυτό το "σετ", η μία με γραμμώσεις για να στραγγίζει το σαπούνι, κι η άλλη ίσια, για να στέκονται τα ποτήρια με τις μασ.. :biglaugh: αυτό.

Η Μάρω, προερχόμενη από το θέατρο, έφτιαξε καθρέφτη με φωτισμό "α λα καμαρίνι", μ' αυτές τις λάμπες που βιδώνονται οριζόντια.

Τέλος, στον καθρέφτη, διακρίνεται μια ακόμα κλασικούρα με την οποία μεγαλώσαμε, το σπαστό αλουμινένιο παραθυράκι μπάνιου με τις λωρίδες κρυστάλλου.

Θα διακινδύνευα κάτι ακόμα : το μπροστινό πλακάκι της μπανιέρας φαίνεται να έχει χτιστεί πιο "πολυτελώς", δηλαδή όρθιο, με "κενό" για τα πόδια του εισερχόμενου, στη βάση του. Ο πιο εμπορικός τρόπος ήταν με "ανάποδο κεκλιμένο" προς τα έξω, που τελικά χωρούσε τη μύτη του ποδιού στη βάση του (δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε...).

Αν και τζάμπα το γράφω, από το πλάτος του μπάνιου (όπως το συμπεραίνω βάσει της αντανάκλασης τον καθρέφτη), η μπανιέρα είναι στενή, του μέτρου, και "καθιστή", για όσους την πρόλαβαν...

Άρα, λόγω και της πολυτέλειας που αναφέραμε πριν, μάλλον μιλάμε για το δεύτερο "βεσεδάκι" του διαμερίσματος, με προσφορά μπανιέρα από τον εργολάβο...Ε γιατί πώς, ρε παιδί μου, μια δίμετρη Μάρω, μετά την "Ιταλίδα στην Κυψέλη", να κάνει μπάνιο την κορμάρα αυτή μέσα σε κατσαρόλα;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απλά δεν υπάρχεις! (όπως πάντα).

Το σχόλιο για την ''την "αυτόματη" βαλβίδα νιπτήρα, σε σχέση με την κλασική μαύρη λαστιχένια, με το αλυσιδάκι'' ήθελα να κάνω και εγώ μιας κ ήταν το μόνο που διέκρινα..

 


Το διαμέρισμα δείχνει να είναι 80ς έτσι;
 
Για γύρω στο '74 με '78 το κόβω, βάσει του σχεδίου των πλακιδίων("Παιδιά των λουλουδιών" κλπ.). (Μετά) το '80 είχαν άρχισαν πιο μινιμαλιστικές τάσεις, αρχικά με μονόχρωμα πλακάκια, κι αργότερα με αλλαγή του κλασικού 15x15 σε όρθιο στενόμακρο που τοποθετούνταν σαν "τουβλάκι", εξάγωνο κλπ. Ειδικά τέτοιο μικρό μπάνιο, θα είχε μονόχρωμα πλακάκια (ίσως κίτρινα, αλλά πάντως εκτός από λευκά, να μη θυμίζουν και δημόσια ουρ...).

Ξέχασα να πω ότι τόσο μικρά βεσεδάκια, ιδίως αν ήταν δεύτερα, πολλές φορές στις φτηνές αντιπαροχές, ΔΕΝ είχαν πλακάκια, βάφονταν μόνο με λαδομπογιά. Το πλακάκι σε WC ήταν ευγενική προσφορά του εργολάβου, αν σε γουστάριζε...(και πώς αλλιώς, με μια Μάρω...)

Να και κάτι σχετικά με παλιά πλάκάκια, θα ξεθάψετε αναμνήσεις σας...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομίζω πρώτη φορά μπαίνουμε σε μπάνιο σʼαυτό το thread!

Πολύ απολαυστική και τεκμηριωμένη η ανάλυσή σου γιʼακόμα μια φορά ΦΖΠ1! :)

Στο 70ς πατρικό μου, στο κυρίως μπάνιο, έχουμε τρεις (!) σαπουνοθήκες με γραμμώσεις, και κάποια στιγμή που χάλασαν κάποια υδραυλικά, βρήκαμε ακριβώς ίδια πλακάκια, εκεί που είπες!
 
Για τη μπανιέρα υπήρχε σαπουνοθήκη 30Χ15 (όσο δύο πλακάκια, δηλαδή, ό,τι βγάζουμε βάζουμε), με λαβή στο πάνω μέρος. Και νομίζω ότι ήταν η μισή με γραμμώσεις και η μισή ίσια ! :banghead:

Να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα πλακάκια τοποθετούνταν με τσιμεντοκονία, ελάχιστο αρμό (βάζαν ψιλά προκάκια σαν της κορνίζας, αν κάτι "στράβωνε" στην τοποθέτηση), και γέμισμα των κενών κάθε σειράς με αριάνι, χρησιμοποιώντας κανάτα... Αυτό είχε σκοπό να μην "κουφώνουν" τα πλακάκια, που θα τα έκανε να ξεκολλήσουν.

Πάντως, το ελάχιστο αυτό "στοκάκι" του χιλιοστού στον αρμό, πολλές φορές κράταγε για χρόνια τα υπό αποκόλληση πλακάκια...

Μέχρι και τέλη δεκαετίας '80, πρόλαβα τέτοια τοποθέτηση.

Μετά βγήκαν οι κόλλες (λευκά τσιμέντα, στην ουσία), οι σταυροί, οι χτένες για το πλήρες γέμισμα από κάτω, τα υλικά αρμολόγησης κλπ.

Οι κυρτές γωνίες (π.χ. σε κολώνες) γίνονταν με τα ίδια πλακάκια, που φαλτσάρονταν το πάχος τους κατά 45 μοίρες, για να μην τρακάρουν (κάποιοι βαριεστημένοι ή άτεχνοι πλακάδες, τα "καβαλούσαν", αφήνοντας το σόκορο του ενός πλακακιού να φαίνεται... :animeek:).

Σήμερα, υπάρχει η πολύ ποιοτική και ανθεκτική λύση του "προφίλ", που μπαίνει είτε όρθιο είτε οριζόντιο (σε σκαλοπάτια π.χ.). Βγάζει τέλειο αποτέλεσμα, και η μόνη του δυσκολία είναι όταν έχεις να βγάλεις τρίεδρη γωνία (π.χ. ένα καζανάκι που είναι ντυμμένο με πλακάκι, αλλά εξέχει από τον τοίχο). Εκεί πρέπει να συναντηθούν τρία προφιλάκια, σαν τρισορθογώνιο σύστημα. Ε, τότε ο πλακάς εφαρμόζει στη μικρότερη ακμή, την παλιά τεχνική, με το φαλτσάρισμα, και στις άλλες δύο το προφιλάκι, κομμένο κατά 45 μοίρες. Είναι πολύ πιο πιθανό να την πετύχει, παρά να πάει να διασταυρώσει τρία προφίλ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
NIOBH είπε:
Νομίζω πρώτη φορά μπαίνουμε σε μπάνιο σʼαυτό το thread! Πολύ απολαυστική και τεκμηριωμένη η ανάλυσή σου γιʼακόμα μια φορά ΦΖΠ1! :)

Στο 70ς πατρικό μου, στο κυρίως μπάνιο, έχουμε τρεις (!) σαπουνοθήκες με γραμμώσεις, και κάποια στιγμή που χάλασαν κάποια υδραυλικά, βρήκαμε ακριβώς ίδια πλακάκια, εκεί που είπες!
Εγώ πάω εκεί τουλ. μια φορά το χρόνο για αγορές (πανάκριβος) αλλά και για να χαζέψω την ''εκθεσούλα'' που έχει απέναντι. (μάλλον δε πάω καλά ε; )
 
ΦΖΠ1 είπε:
Για τη μπανιέρα υπήρχε σαπουνοθήκη 30Χ15 (όσο δύο πλακάκια, δηλαδή, ό,τι βγάζουμε βάζουμε), με λαβή στο πάνω μέρος. Και νομίζω ότι ήταν η μισή με γραμμώσεις και η μισή ίσια ! :banghead:
 


Ακριβώς! Αλλά είναι όλη με γραμμώσεις.


 




ΡΤ8 είπε:
Εγώ πάω εκεί τουλ. μια φορά το χρόνο για αγορές (πανάκριβος) αλλά και για να χαζέψω την ''εκθεσούλα'' που έχει απέναντι. (μάλλον δε πάω καλά ε; )
 


Είναι μερικά χρόνια που πήγαμε τελευταία φορά, αλλά πραγματικά δεν ξεκολλάς εύκολα από εκεί!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα