Καταπληκτικό το site με τα πλακάκια. Δεν πίστευα πόσα μου φάνηκαν γνωστά
Μακάρι να είχαν ακόμη το μαύρο λαστιχένιο βούλωμα οι τρύπες της μπανιέρας και του νιπτήρα. Δεν χάλαγε ποτέ. Άντε το πολύ πολύ να έφευγε η αλυσιδίτσα. Και ευκολότατο να το καθαρίσεις. Ενώ αυτά τα "αυτόματα" δεν σφραγίζουν πάντα καλά, και χαλάνε, και θέλουν και άλλαγμα. Πρόσφατα άλλαξα το σχετικό ματζαφλάρι στην μπανιέρα μου (το κομμάτι που από το χερούλι πάει κάτω και κλείνει την τρύπα) και ναι μεν ήταν σχετικά εύκολη η αλλαγή (ας είναι καλά το youtube) αλλά έπεσε πολύ ψάξιμο και ιδρώτας και αγωνία αν πήρα το κατάλληλο. Και το παλιό είχαι και σκουριές και διάφορα άλλα που δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να ξέρω τι ήταν
Χε χε η συζήτηση περί σαπουνοθηκών μου θύμισε κάτι που ταιριάζει περισσότερο σε θέμα με ρετρό αντικείμενα μπάνιου, αλλά το σηκώνει η κουβέντα εδώ. Γύρω στα 1970 βρήκαμε ένα καινοφανές αντικείμενο. Έχω έντονα την εντύπωση ότι το πήραμε από πλανόδιο, μπορεί και όχι, πάντως ήταν μεγαλοφυές. Μιλάω για τον μαγνητικό σαπουνοκράτη (δικός μου όρος) που προς μεγάλη μου έκπληξη ζει και βασιλεύει και μάλιστα και σε μοντέρνα και πολυτελή σχέδια
Υγρά σαπούνια δεν υπήρχαν τότε, οπότε αυτό το καταπληκτικό πραγματάκι ήταν φοβερά πρακτικό. Και κράτησε χρόοοοοοονια, ας ήταν από λεπτό πλαστικό (σε φρικτά χρώματα αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας)
Πάμε τώρα στο Αρζογλέικο.
Κατ' αρχάς, το μοντέλο στη φωτογραφία είναι ο σκύλος (τι μάρκα σκυλί είναι, ΦΖΠ1? δεν έχω ιδέα από αυτά, αλλά δεν αμφιβάλλω ότι εσύ θα ξέρεις και όνομα και καταγωγή και γονιδιακή ανάλυση). Ο Αρζόγλου είναι απλώς φόντο. Οπότε αν η Κρούσκα ζητούσε αυτόγραφο, μάλλον πατούσα θα έπρεπε να ήταν η υπογραφή.
Οι οβάλ κορνίζες στη φωτογραφία δημιουργούν μια όμορφη παλιομοδίτικη (ακόμη και για τότε) εντύπωση, αν και ακόμη καλύτερα θα ήταν αν αντί για ασπρόμαυρες ήταν σε σηπία (σηπία, όχι σήπια, ούτε σέπια, παρακαλώ). Εκείνο το πράμα στη γωνία στολή καραγκούνας είναι?
Έχουμε ήδη σχολιάσει νομίζω την πόρτα με τη τζαμαρία. Ο καναπές με τα ξύλινα παλούκια στη ράχη επίσης πολύ παλιομοδίτικος, μου θυμίζει κάτι αίθουσες αναμονής παλαιικών κουρείων (απ' αυτά με τις λιθογραφίες της Γενοβέφας) αλλά πρέπει να ήταν πολύ άβολος