Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

Αντιστάρ από τότε ο Αλέξης... Και παρά τα τόσα γράμματα, αργότερα βρέθηκε στα "αζήτητα", τόσο από επαγγελματικές προτάσεις, όσο και στο θάνατό του...

Θέλω να πιστεύω ότι το "στράβωμα" στο αμπαζούρ του φωτιστικού, είναι μια δικιά του ιδιαίτερη παρέμβαση. Το διαπιστώνω από τις προηγούμενες φωτογραφίες του χώρου του.
 
Λογικά έτσι πρέπει να είναι. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο να έχει πάρει αυτό το αμπαζούρ-κρινολίνο.

Πολύ αμφιβάλλω αν οι Ρίτσες, Πίτσες, Λίτσες θα είχαν το παραμικρό ενδιαφέρον για το "Άκου ανθρωπάκο"

Χε χε έχω διαβάσει και τα δύο βιβλία που λέει και έχω δει και την ταινία του Άντερσον. Γιατί δεν μου γράφανε κι εμένα οι Ρίτσες?

Υπάρχει ο αστικός μύθος ότι κάτι κακό συμβαίνει πάντα σε ηθοποιούς που παίζουνε τον Τζήζας.
 

Νίκος Δαδινόπουλος


 


143.jpg
143.jpg
 
Ωχ, αυτά τα γυάλινα δοχεία που έχουν μέσα μάλλον λικέρ ή άλλο ηδύποτο, τα έχει και η πεθερά μου επάνω στο τραπέζι της τραπεζαρίας. Και φυσικά χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό.
 
Είναι συνήθως σετ ουίσκι, μαζί με αντίστοιχα εγχάρακτα κρυστάλλινα ποτήρια. Βγαλμένα από την εποχή που τα αλκοολούχα δεν είχαν βαλβίδες, και μπορούσες να τα μεταγγίσεις εύκολα.

Πάντως Νίκο μου, δεν ξέρω αν στη μέση μιας τραπεζαρίας είναι το ιδανικό μέρος να διαβάσεις ένα ρόλο. Βάλε τηλέφωνα, τηλεοράσεις, κουδούνια, κατσαρόλες...μόνο τα καζανάκια γλυτώνεις ίσως... Άσε που το ύψος του τραπεζιού (78 αντί 72 εκ.) το διαφοροποιεί από γραφείο...(Φυσικά, δε συζητάμε καθόλου για την εργονομική καρέκλα σου...)
 
Μπορεί να έμενε με άλλους 5 νοματαίους στο σπίτι - όπως εμείς στα 90ς και να μην είχε άλλο μέρος για διάβασμα και απομόνωση - όπως εγώ στα 90ς - όπου ακόμα κ το σαλόνι έπρεπε να το μοιραστώ με τον παππού μου. :p
 
Εκείνο που μου αρέσει είναι πόσο ψηλοτάβανα ήταν τα παλιά διαμερίσματα. Πολύ αμφιβάλλω αν τα φτιάχνουν τόσο απλόχωρα τώρα (καλά, δεν συζητάω για ΗΠΑ όπου αν τεντώσω το χέρι μου φτάνω το ταβάνι.

Speaking about ταβάνι, τι είναι αυτό εκεί στα ύψη? Φυτό (κάπως σαν φτέρη μοιάζει) ή πολύπλοκο φωτιστικό? Θέλω να πω, το μονό φωτιστικό που βλέπουμε δεν μπορεί να είναι απλίκα, αφού δεν είναι κολλητά στον τοίχο, άρα μήπως φωτιστικό συν "φτέρη" είναι ένας πολύπλοκος κακόγουστος πολυέλαιος?

Άλλη απορία: Γιατί το τραπεζάκι του σαλονιού είναι πίσω από τον καναπέ? Δεν θα έπρεπε να είναι μπροστά του? Και δεν θα το κοπανήσει όποιος κάθεται στην τραπεζαρία κοντά του και σπρώξει την καρέκλα του για να σηκωθεί?

Τρίτη απορία: Τι είναι εκείνο το πράμα στο μεγάλο τραπέζι? Από μέγεθος δεν μπορεί να είναι φοντανιέρα. Από σχήμα δεν είναι για κέηκ, αφού είναι οβάλ. Εδώ κάτι τέτοιο θα ήταν για σερβίρισμα γαλοπούλας το Thanksgiving. Αλλά στην Ελλάδα τι?

Ο μεγάλος πίνακας μου θυμίζει έργα τέχνης λαϊκής αγοράς. Τα άλλα δεν τα βλέπω καλά για σχόλιο
 
Ναι, μοιάζει με ρεσώ... Στο ταβάνι, πολυέλαιος μάλλον με μπρονζέ κλάρες. Και στην πλάτη του καναπέ δεν είναι τραπεζάκι (τόσο ψηλό), αλλά έπιπλο με ντουλάπια/συρτάρια.

Ξεχάσαμε φυσικά τη ριγέ ταπετσαρία και τις μαρμαρίνες, αλλά είναι πράγματα που έχουμε ξαναδεί. Να πω όμως, ότι πόρτες σαν αυτή της εικόνας, σε άλλα διαμερίσματα υπήρχε περίπτωση να ντύνονταν κι αυτές με ταπετσαρία !
 
Στο ταβάνι πρέπει να είναι μπρούτζινος πολυέλαιος των 70ς από εκείνους που έμοιαζαν με αναποδογυρισμένες γλάστρες.

pol.JPG

Το τραπέζι του καναπέ, είναι τραπέζι-κονσόλα (απλή συνωνυμία με άλλου είδους κονσόλες του φόρουμ :) )! Τοποθετείται στην πλάτη του καναπέ όταν αυτή δεν ακουμπά σε τοίχο, και λειτουργεί και σαν χαμηλό διαχωριστικό του χώρου. Από τη φωτογραφία πράγματι φαίνεται επικίνδυνα μικρή η απόστασή του από την τραπεζαρία.

"Εκείνο το πράμα στο μεγάλο τραπέζι" φαίνεται να είναι πυρέξ σε ανοξείδωτη βάση με καπάκι, που κάποιος είχε την ιδέα να το χρησιμοποιήσει σαν διακοσμητικό. :xm:
 
Στο ταβάνι πρέπει να είναι μπρούτζινος πολυέλαιος των 70ς από εκείνους που έμοιαζαν με γλάστρες.

Προβολή συνημμένου 144210

Το τραπέζι του καναπέ, φαίνεται για τραπέζι-κονσόλα (απλή συνωνυμία με άλλου είδους κονσόλες του φόρουμ :) ) που τοποθετείται στην πλάτη του καναπέ όταν αυτή δεν ακουμπά σε τοίχο, και λειτουργεί και σαν χαμηλό διαχωριστικό του χώρου. Από τη φωτογραφία πράγματι φαίνεται επικίνδυνα μικρή η απόστασή του από την τραπεζαρία.

"Εκείνο το πράμα στο μεγάλο τραπέζι" μοιάζει με πυρέξ σε επάργυρη βάση με καπάκι.

pyr.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο ταβάνι πρέπει να είναι μπρούτζινος πολυέλαιος των 70ς από εκείνους που έμοιαζαν με γλάστρες.

Προβολή συνημμένου 144212

Το τραπέζι του καναπέ, μπορεί να είναι και τραπέζι-κονσόλα (απλή συνωνυμία με άλλου είδους κονσόλες του φόρουμ :) ) που τοποθετείται στην πλάτη του καναπέ όταν αυτή δεν ακουμπά σε τοίχο, και λειτουργεί και σαν χαμηλό διαχωριστικό του χώρου. Από τη φωτογραφία πράγματι φαίνεται επικίνδυνα μικρή η απόστασή του από την τραπεζαρία.

"Εκείνο το πράμα στο μεγάλο τραπέζι" μοιάζει με πυρέξ σε επάργυρη βάση με καπάκι.

Προβολή συνημμένου 144213

pol.JPG

pyr.JPG
 
Πώς μας φαίνονται, παιδιά ; Ε, μάλλον η φίλη, με τη ζωγραφική το έχει περισσότερο...Το αμπαζούρ θυμίζει από στρομπόλι μέχρι καρφή χριστουγεννιάτικου δέντρου...
 
Με ποια λογική έβαλε έναν πίνακα ακριβώς πίσω από το πορτατίφ, ώστε να κρύβεται? Δεν είχε άλλο άδειο κομμάτι τοίχου? Ίσως όχι, αν κρίνω από το πόσο στριμωγμένοι είναι οι πίνακες.
 
Το πουλόβερ, για το οποίο έχω ξαναμιλήσει, τώρα "ήρθε κι έδεσε" με το στυλ των πινάκων...

Είναι περίεργη και η φωτοσκίαση της φωτογραφίας. Με τις σκιές, ο Δάκης φαίνεται...καμπούρης και...Τσαμόπουλος ! :biglaugh:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξεχάσαμε κι ένα παιδάκι στη φωτογραφία, αλλά το βάλαμε να κοιτάει από την άλλη...Α, όχι, είναι κι ένας κύριος στο βάθος ! (σαν κουϊζ, "Πόσα πρόσωπα κρύβονται στην εικόνα;")
 
Πολύ απρόσεχτη είναι με τα Ιερά Κειμήλια η Ελπίδα. Θα τα ζαρώσει.

Ο πίνακας πίσω από τον κύριο, αν κρίνω από το μαλλί - του πίνακα, όχι του κυρίου - απεικονίζει την Ελπίδα. Και κάτω αριστερά του έχει στερεώσει και μια φωτογραφίτσα της. Πολλές ελπίδες είχε αυτό το σπίτι.
 
Έβαλε τη φωτογραφία μπροστά, και τη ζωγράφιζε σε πίνακα. Και μετά έβαλε και το πρωτότυπο, για να κάνει το κοινό τη σύγκριση.
 
 


Μαρία Ευαγγέλου (αυτό δεξιά πάνω στο καλοριφέρ...τσάντα είναι;;;
:xm: β)
146.jpg
146.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα