Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

1. Συγγνώμην δηλαδή αλλά πώς στολίζεις κούνιες και τραμπάλες με ολόκληρα οπωροφόρα δέντρα? Τουλάχιστον 8 (το λιγότερο 2 πορτοκαλιές, 2 νερατζιές, 2 ροδιές και 2 αμυγδαλιές). Άντε να δεχτώ ότι γλαστράκια με πανσέδες μπορείς να βάλεις σε μια κούνια, αλλά ολάκερα δέντρα?

2. Ο Πύργος Ηλείας έχει ειδικές ποικιλίες ντάλιας που μοσχοβολούν, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα? Περίεργο. Έχω πάει πολλές φορές στην πόλη αυτή και δεν μύρισα ντάλιες.

3. Δεν ξέρω αν τώρα πια βρίσκεις κρινάκια πάνω στην άμμο στις παραλίες του Καϊάφα αλλά αν όχι δεν φταίνε τα υποτιθέμενα αυθαίρετα που έχουν "φυτρώσει" στη θέση τους (άλλωστε είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, ο βοριάς θα τα κάνει συντρίμμια κομμάτια). Ορίστε φωτό της παραλίας. Βλέπετε κανένα αυθαίρετο πάνω στην άμμο να εμποδίζει κρινάκια?

1622150603809.png

Όπως είπε και ο Einstein, "If the facts don't fit the theory, change the facts." Βέβαια δεν είπε κάτι τέτοιο ο Einstein, αλλά αυτό το fact δεν εμπόδισε την Ιβάνκα Τραμπ να πει ότι το είπε. It didn't fit her theory so she changed it. Δεν μυρίζουν οι ντάλιες? Εμείς θα τις κάνουμε να μοσχοβολούν. Και θα βάλουμε αυθαίρετα να έχουν φυτρώσει στη θέση των κρινακίων στην άμμου του Καϊάφα.
 
Ελπιζω μετα απο αυτη τη δηλωση να μην περιμενει και συνταξη ηθοποιου. Κοτζαμ' αγροτεμαχιο σε μπαλκονι στο Παγκρατι εχει.
 
Δεν ήξερα ότι τα φυτά έχουν φενγκ σούι στις παρέες τους. Αλλά λογικό. Μπορείς να βάλεις μια αριστοκρατική ορχιδέα δίπλα σε μπασκλασαρία κατιφέδες και γεράνια σαν αυτά που είχαν στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή? Θα μαραζώσει και με το δίκιο της.

Δεν ήξερα ότι στην Ελλάδα οι αγρότισσες καλλιεργούν φύκους, μπέντζαμιν, κλιβίες (τι είναι αυτά?) και ελατοειδή λέιλαντ (τι είναι αυτά?) που γενναιόδωρα αφήνουν να φαίνονται κατι ερείπια και ντουβάρια. Όταν ήμουν νέος καλλιεργούσαν ντομάτες, κολοκύθια, ζαρζαβατικά γενικώς, και δέντρα που έκαναν φαγώσιμα πράματα.

Γκούγκλισα λέιλαντ και είναι είδος κυπαρισσιού. Και μοιάζει και με κυπαρίσσι.

Κυπαρισσάκι χαμηλό
δεν φτάνει ως τον ουρανό.
Κι είναι κοντό τόσο κοντό
που βλέπεις το Λυκαβηττό.

Γιατί το λέει "ελατοειδές"?
 
Ωπα, Τζένη μου, φωτογραφίζεσαι φορώντας μπλουζα με τον σκυλακο Πλούτο;

Και τα μποτακια σου, θαύμα!!! Τρελή μοδα τοτε!
 
Προφητικό άρθρο. "Βάλτε τις μάσκες"

Βλέπω ένα "λάθος" που είναι τόσο συνηθισμένο πια που πρέπει να έχει γίνει αποδεκτό ακόμη κι από γλωσσαμύντορες αλλά εμένα εξακολουθεί να με ενοχλεί: τη χρήση του "συνδράμει" σαν να είναι ενεστώτας. Ο ενεστώτας όμως είναι "συντρέχω". Το ρήμα ήταν ανωμαλότατο, αφού ήταν στον ενεστώτα "τρέχω" (ή "θέω" αν θυμάμαι καλά), μέλλων "δραμούμαι" αόριστος β' "έδραμον" (υποτακτική "[ίνα] δράμω"), παρακείμενος "δεδράμηκα".

Οπότε κανονικά θα έπρεπε να γράψει "Σ' αυτό συντρέχει και το σκούρο ξύλο του πατώματος", αλλά για να το κάνει θα έπρεπε να ξέρει ελληνικά επαγγελματικού επιπέδου. Πολλά ζητάω.

Στο μαύρο χρώμα δεν φαίνεται εύκολα η σκόνη? Για περάστε από το σπίτι μου, κυρία Μαρκουτσά να δείτε αν φαίνεται ή όχι.

Γιατί να θέλει κανείς να φέρει δροσιά στο σπίτι τον χειμώνα?

Έχουμε διαφορετική γνώμη για το τι θα λει "λιτό και μινιμαλιστικό". Αν και σε σχέση με άλλα σπίτια που έχουμε δει, αυτό όντως μοιάζει απλό σαν κελλί καλόγριας (βοηθουσών(*) και των εικόνων).

(*) Οι περισσότεροι σύγχρονοι αμόρφωτοι και ανελλήνιστοι δημοσιογράφοι θα έγραφαν "βοηθούντων", κάνοντας τις εικόνες αρσενικές.
 
Πλάκα-πλάκα είναι ωραίο το σπίτι της Ιωακειμίδου. Σε αντίθεση με τα ρούχα της
 
Ιδέα μου είναι ή οι πλάτες στις καρέκλες είναι τρύπιες? Οπότε καλά το λέει "Εγγλέζικου στυλ" διότι είναι για να κάθονται στριμμένοι λόρδοι και λαίδες με το παράστημα ολόισιο σαν να έχουν καταπιεί μπαστούνι που δεν διανοούνται καν να ακουμπήσουν στην πλάτη της καρέκλας, οπότε γιατί αυτή να έχει πλάτη άδικα? Καλύτερα να μην έχει για να μην μπαίνουν σε πειρασμό.

Γερμανικό σαντούρι? Όπως (δεν) λέμε "Σκωτσέζικη φουστανέλλα"? Δεν ξέρω πώς λένε το ανίστοιχο όργανο στη Γερμανία, μπορεί να είναι καμία γερμανικοσιδηροδρομολέξη, αλλά ο γενικός όρος είναι dulcimer.
 
dulcimer είναι και στα γερμανικά. https://www.kirstein.de/Dulcimer/ το πρωτάθλημα στις λέξεις-σιδηροδρόμους το έχουν φυσικά τα γερμανικά, αλλά και τα τούρκικα δεν πάνε πίσω μιας και είναι συγκολλητική γλώσσα και για παράδειγμά "είστε ένας από αυτούς που δεν καταφέραμε να πείσουμε" το λες με μία λέξη, έτσι λέει τουλάχιστον ο καθηγητής μου. πχ buzdolap είναι το ψυγείο, Buzdolabım είναι το ψυγείο μου, κολλώντας κάτι άλλο γίνεται μέσα στο ψυγείο μου, κλπ. πώς θα πούμε στα Τούρκικα μου σπάααασανε τον μπαγλαμάαααααααα;
 
Ούτε ένα βιβλίο ρε φίλε!!! Βιβλιοθήκη ένα χιλιόμετρο και ούτε ένα βιβλίο, ούτε έναν οικογενειακό γιατρό, μια Παραδείση, τίποτα. Ποτήρια, ποτηράκια, αλκοολάκια, σεμεδάκια, σκατουλάκια και εκείνη η απαίσια σιδερένια κανάτα πανταχού παρούσα.
 
Πίσω
Μπλουζα