Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

Μα τι μανία είχε αυτή η "κεντίστρα" (εγώ θα έγραφα "κεντήστρα", κεντώ είναι το ρήμα, όχι κεντίζω) να κάνει κοριτσίστικα όνειρα όταν έφτιαχνε κουρτίνες? Δυο φορές το μαθαίνουμε.

Όταν διάβασα "τις λιγοστές ώρες που της απομένουν" τρόμαξα. Ποια από τις δύο κυρίες Δανδουλάκη ήταν ετοιμοθάνατη? σκέφτηκα. Μετά κατάλαβα τι εννοούσε η κ. Σεγδίτσα.
 
Εχω την εντυπωση πως η τηλεοραση της Αντζελας ειναι η ξυλινη, η Sony. Αν οντως προκειται για αυτην, σημερα θεωρειται συλλεκτικο κομματι.
Philips είναι, ακριβώς την ίδια είχαμε αγοράσει κι εμείς το 1979
 
κακόγουστα όλα σχεδόν τα σπίτια των καλλιτεχνών, βαριές επιπλώσεις, κιτς...
 
Ο Καραντανης πρέπει να ήταν προσωπικότητα γιατί μάλλον τον ήξεραν οι αναγνώστες. Εγώ δεν ξέρω ποιος ήταν.
Η Ελένη πάντως σε πρώτο γάμο είχε παντρευτεί το Γιώργο Λευτεριωτη. Κι έχει επίσης δηλώσει πως πρώτος της έρωτας ήταν ο ηθοποιός Νότης Περγιαλης αν θυμάμαι καλά.
της οικογενείας ¨των νερών¨ φαντάζομαι, ΗΒΗ-Καραντάνη
 

Δέκα μοναδικές φωτογραφίες από το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη που δεν έχετε ξαναδεί​


το σαλόνι πάρα πολύ καλό, scandinavian style
 
Όμορφο και πολύ ενδιαφέρον σαλόνι. Θέλει λίγη δουλίτσα και μπορεί να γίνει σούπερ: η άθλια μάσκα, τα σιχαμένα ξερά λουλούδια και η θλιβερή λάμπα έχουν ήδη φύγει και στη θέση τους έχουν μπει μαξιλάρα (και στον άλλο καναπέ), φρέσκα λουλούδια και λάμπα με καπέλο. Αν αραιώσει και το παζάρι πάνω στα τραπέζια θα δείξει ακόμα καλύτερος ο χώρος. Τέλος τα κάδρα αν μπουν σε σκούρη κορνίζα δεν θα δείχνουν τόσο παρακμιακά φτηνά.

Η κυριούλα ποια είναι;
 
Όμορφο και πολύ ενδιαφέρον σαλόνι. Θέλει λίγη δουλίτσα και μπορεί να γίνει σούπερ: η άθλια μάσκα, τα σιχαμένα ξερά λουλούδια και η θλιβερή λάμπα έχουν ήδη φύγει και στη θέση τους έχουν μπει μαξιλάρα (και στον άλλο καναπέ), φρέσκα λουλούδια και λάμπα με καπέλο. Αν αραιώσει και το παζάρι πάνω στα τραπέζια θα δείξει ακόμα καλύτερος ο χώρος. Τέλος τα κάδρα αν μπουν σε σκούρη κορνίζα δεν θα δείχνουν τόσο παρακμιακά φτηνά.

Η κυριούλα ποια είναι;
Βέρα Κρούσκα
 
Ενδιαφέρον σπίτι αν και δεν είναι όλα ωραία, νταξ' λογικό.
Το σαλόνι έχει δυνατότητες πολλές. Λόγω φωτός δεν φαίνονται όλα όσα θα ήθελα αλλά μια καλή ιδέα την έχουμε. Πολύ ωραίο πάτωμα, εγκρίνεται. Έχουμε φύγει προ πολλού από τα σχέδια και πολύ κακώς. Προφανώς οι "πατωματάδες" δεν κατέχουν την τέχνη των σχεδίων, που θέλουν και καλούς υπολογισμούς.
Η τραπεζαρία με διχάζει: Οι καρέκλες μάλλον είναι ό,τι πρέπει για στάση φαγητού αλλά ταυτόχρονα είναι εντελώς δεβλέπογλου.
Το υπόγειο με την πισίνα και τις μπίλιες θέλουν τελείως άλλη αντιμετώπιση από αυτήν που έλαχαν. Ειδικά ο χώρος με τις μπίλιες έτσι όπως είναι δείχνει τέρμα δεύτερος και παρακμιακός.
Το γραφείο του λατρεμένου φαίνεται σούπερ.
Ο Στέφανος σοβαρός δεν βλέπει τόσο τηλεόραση όσο "παίζει το ηλεκτρονικό" του.
Θα'θελα πολύ να δω κανα μπάνιο και κυρίως την κουζίνα. Οι κουζίνες είναι η αδυναμία μου.
 
Λοιπόν...

Αυτό δεν πρέπει να είναι το σπίτι που ζούσε η Λάσκαρη πριν πεθάνει.

Δεν θα το έλεγα κακόγουστο. Σίγουρα είναι πάνω από το μέσο όρο πολλών σπιτιών που έχουμε δει εδώ. Δεν ξέρω αν είναι όντως διακοσμημένο από την ίδια τη Λάσκαρη, σίγουρα έχει τις αδυναμίες του και φυσικά έχει και τα καλά του.

Ξεκινώ από τα καλά του: δεν δείχνει αχανές αλλά σίγουρα είναι άνετο. Θα πρέπει όντως να είναι φωτεινό αν και οι φωτό δεν το δείχνουν. Δύο πράγματα μ'αρέσουν ιδιαίτερα: 1. Τα δωμάτια τω παιδιώνε δείχνουν να είναι κατά το γούστο του καθενός και 2. Η κουζίνα δείχνει εντελώς φυσιολογική αν και όχι τόσο λειτουργική, άρα είναι μια κανονική κουζίνα. Η σκάλα όμως πρέπει να φύγει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!

Περνάω στα αρνητικά. Η τραπεζαρία είναι τόσο ζεστή όσο μια αίθουσα γλεντιών στην Εθνική Οδό. Ο καθρέφτης την κάνει να φαίνεται αγχωτικά μεγάλη και οι προβολείς που μάλλον βρίσκονται σε όλο το χώρο εντείνουν την αίσθηση της αίθουσας δεξιώσεων.
Γενικότερα στο σπίτι βλέπω μια κατάχρηση του καθρέφτη. Με ρέγουλα παιδιά ο καθρέφτης, ναι θέλετε να βλέπετε τα μούτρα σας και να σας βλέπετε σε ενήλικες καταστάσεις αλλά η (ψευδ)αίσθηση του μεγάλου χώρου θέλει όρια.
Θα έλεγα ότι με ιντριγκάρει το ανοιχτό μπάνιο αλλά εδώ είναι αποτυχία. Και η μοκέτα στο πάτωμά του είναι σίγουρος δρόμος για βρωμερή καταστροφή.

Η απόσταση όμως ανάμεσα στα μαξιλάρια της κρεβατοκάμαρας με στοίχειωσε για πάντα!
 
Πάντα μου άρεσε να χαζεύω παιδικά-εφηβικά δωμάτια είτε σε περιοδικά είτε κατά την επίσκεψή μου σε άλλα σπίτια...
Τα δωμάτια (εφηβικά προφανώς...) των κοριτσιών της Ζωής Λάσκαρη, Μαρίας-Ελένης και Μάρθας, είναι όμορφα διακοσμημένα.
Στο δωμάτιο της Μαρίας-Ελένης οι χρωματιστές γιρλάντες στο ταβάνι...ξέμειναν από κάποιο αποκριάτικο πάρτι...
Κάτι που θεωρούσα πάντα περιττό είναι η τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα