Οι τηλεοπτικές σειρές που σώζονται στο Αρχείο της ΕΡΤ

Στο επίσημο site της ΕΡΤ ανεβαίνουν ασταμάτητα νέα βίντεο.

Μόλις ανέβηκε ένα επεισόδιο από τον "Μεθοριακό Σταθμό"!! Θα τρελαθώ! Πάω να (ξανα)χαθώ στα παιδικά μου χρόνια. Ευχαριστούμε ΕΡΤ.

Να το και το λατρεμένο μας "Λούνα Παρκ". Εχω κατασυγκινηθεί...

Μόλις ανέβηκε και το πρώτο επεισόδιο από την κωμική σειρά "Μια υπέροχη γλωσσού" του Δημήτρη Ψαθά !!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι βεβαιως, ευχαριστουμε ΕΡΤ που δεν κατεστρεψες ολοκληρη την τηλεοπτικη πολιτιστικη μας κληρονομια και μας αφησες καποια κομματια της για να' χουμε να πορευομαστε.

Μπερναρ και Χρηστο, σας ευχαριστουμε απο καρδιας για την πρωτοβουλια και το δυναμισμο σας.

Ειμαι πολυ χαρουμενη που προσφατως σας γνωρισα και απο κοντα!!
 
Μπράβο στον Μπέρναρντ , στο Χρήστο και σε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν - και συνεχίζουν να βοηθούν- στην ευόδωση αυτής της προσπάθειας. Θα "εκτροχιάσω" λίγο το θέμα του θρεντ και θα ρωτήσω και για τα τηλεπαιχνίδια που πιθανόν σώζονται ή δεν σώζονται στο αρχείο της ΕΡΤ. Ενδεικτικά θα αναφέρω το θρυλικό "Ζωντανό Σταυρόλεξο" (1983-86), το "Λίγο από όλα" με την Αλιφέρη, το "Τυχερή πτήση". Τουλάχιστον να βλέπαμε αποσπάσματα από ένα και μόνο παιχνίδι!
 
Σας χιλιοευχαριστώ για όλο αυτόν τον κόπο που κάνατε. Η σειρά Ανάμεσα σε τρεις γυναίκες είναι του Γρηγορίου Ξενόπουλου αν δεν κάνω λάθος. Σας παρακαλώ πείτε μου μπορώ να τη δω και αν ανέβηκε στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ. Θλίβομαι πάρα πολύ για τη Βασίλισσα Αμαλία, τη σειρά που γνώρισα και αγάπησα την Αλίκη, και για τους Ξενόπουλους με τη Νόρα.Μακάρι να υπήρχε έστω ένα επεισόδιο.
 
bambinella 100 είπε:
Ναι βεβαιως, ευχαριστουμε ΕΡΤ που δεν κατεστρεψες ολοκληρη την τηλεοπτικη πολιτιστικη μας κληρονομια και μας αφησες καποια κομματια της για να' χουμε να πορευομαστε.!!
Πολύ - πολύ σωστά το θέτεις το ζήτημα !!! Για παράδειγμα, ο φίλος πιο πάνω ευχαριστεί την ΕΡΤ που φρόντισε να διασωθούν δύο επεισόδια από το Μεθοριακό Σταθμό !!! Στην πραγματικότητα, όμως, η ΕΡΤ όφειλε να φροντίσει να διασωθούν όλα τα επεισόδια του Μεθοριακού Σταθμού !!! Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε θα τα είχαμε πραγματικά ανάγκη, για να μας θυμίζουν μιαν άλλη Ελλάδα, που τη χαρακτήριζε το ήθος, οι αξίες, η ανθρωπιά, η αξιοπρέπεια και τόσα τόσα άλλα .... μιαν άλλη Ελλάδα που στους καιρούς που διανύουμε τη βλέπουμε σιγά - σιγά να χάνεται :( :( :( .....

Και φυσικά... να μην παραλείψω να πω κι εγώ ένα μεγάλο "ευχαριστώ από καρδιάς" στους συμφορουμίτες που συνέβαλαν σε όλη αυτήν την προσπάθεια .....
 
Εντάξει μην αρχίσουμε τις γκρίνιες. Ήταν άλλες εποχές τότε, κρίνουμε εκ του ασφαλούς σήμερα για το τι γινόταν πριν 40+ χρόνια.
 
Rinus Cesar είπε:
Πολύ - πολύ σωστά το θέτεις το ζήτημα !!! Για παράδειγμα, ο φίλος πιο πάνω ευχαριστεί την ΕΡΤ που φρόντισε να διασωθούν δύο επεισόδια από το Μεθοριακό Σταθμό !!! Στην πραγματικότητα, όμως, η ΕΡΤ όφειλε να φροντίσει να διασωθούν όλα τα επεισόδια του Μεθοριακού Σταθμού !!! Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε θα τα είχαμε πραγματικά ανάγκη, για να μας θυμίζουν μιαν άλλη Ελλάδα, που τη χαρακτήριζε το ήθος, οι αξίες, η ανθρωπιά, η αξιοπρέπεια και τόσα τόσα άλλα .... μιαν άλλη Ελλάδα που στους καιρούς που διανύουμε τη βλέπουμε σιγά - σιγά να χάνεται :( :( :( .....

Και φυσικά... να μην παραλείψω να πω κι εγώ ένα μεγάλο "ευχαριστώ από καρδιάς" στους συμφορουμίτες που συνέβαλαν σε όλη αυτήν την προσπάθεια .....
Το "ευχαριστώ" φίλε μου το απευθύνω στην σημερινή ομάδα της ΕΡΤ και ειδικότερα στην ομάδα του μουσείου-αρχείου, γιατί χάρη σε αυτούς έχουν σωθεί αυτά τα μεμονωμένα επεισόδια. Δυστυχώς το κακό έγινε πριν από 25 περίπου χρόνια όταν στην ΕΡΤ εργαζόντουσαν άλλοι άνθρωποι, ενδεχομένως λιγότερο ευαίσθητοι και με λιγότερες γνώσεις.

Όμως 25 και 30 χρόνια μετά έρχονται κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι προφανώς έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να βρούν και να διασώσουν αυτό το σπάνιο, πια, οπτικοακουστικό υλικό και γι αυτό το λόγο πέρα από το "ευχαριστώ" τους αξίζει και ένα μεγάλο μπράβο. Εύχομαι να συνεχίσουν τις αναζητήσεις και να καταφέρουν να βρούν κι άλλο τέτοιο υλικό για όλους εμάς που το αγαπούμε.
 
Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο ChristosM το ευχαριστώ ανήκει στους τωρινούς ανθρώπους της ΕΡΤ που προσπαθούν να σώσουν και να αναδείξουν ότι δεν ξεπούλησαν, έσβησαν, πέταξαν οι προκάτοχοι τους (στις αρχές κυρίως της δεκαετίας του 80).

Οι θερμές μας ευχαριστίες σε αυτούς για το εργο που κάνουν και ελπίζω να συνεχίσουν έτσι, όσο για τους άλλους θα προτιμούσα να μην σχολιάσω καλύτερα.
 
Επιτέλους θα δούμε τον πρώτο Δόγκανο!!!!!! Η λίστα που αναρτήσατε, θα ψηφιοποιηθεί στο μέλλον ή έχει ήδη ψηφιοποιηθεί?

Υ.Γ. : Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας!
 
Bernard και Χρήστο, πραγματικά αξίζετε τον έπαινο και τον θαυμασμό για τις επίμονες προσπάθειές σας, που απέδωσαν καρπούς! Και ένα μεγάλο μπράβο στην τωρινή διοίκηση και τους ανθρώπους της ΕΡΤ που προσπαθούν να περισώσουν ό,τι θα έπρεπε να είχαν ήδη περισώσει οι διοικήσεις των προηγούμενων σαράντα ετών (αλήθεια τι να απέγιναν η "Αναδυομένη", οι "Μυστικοί αρραβώνες", η "Μαρίνα Αυγέρη", η "Βασίλισσα Αμαλία", οι "Έμποροι των εθνών", σειρές που πέρασαν πλέον στην περιοχή του θρύλου ;) Τέλος, μια απορία: πώς γίνεται να μην υπάρχει στη λίστα ούτε ένα επεισόδιο από τον "Άγνωστο πόλεμο" και το "Εν τούτω νίκα", τη στιγμή που το "Σε χρόνο TV" έχει μεταδώσει σκηνές ολόκληρες από τις παραπάνω σειρές; Και σε τίνος τα χέρια βρίσκονται τα 116 επεισόδια του "Εν τούτω νίκα";
 
Οι επαινοι και από μενα στους σκαπανεις αυτής της προσπαθειας :) . Συντονισαν και τροχιοδρομησαν αυτό που ηταν το απωτερο ονειρο μας, οι μυχιες ελπιδες μας. Από κει και περα: 1 μονο επεισοδιο σωσμενο στον «Παραξενο ταξιδιωτη»; Εστω…! Είναι μια παρηγορια.

Από κει και περα η κραυγη απελπισιας: Που είναι ο «Αγνωστος πολεμος»; :eek: Να προσθεσω και άλλα αγαπημενα;

-Εν τουτω νικα

-Οι εμποροι των εθνων

-Ο ανθρωπος διχως προσωπο

-Οι Δικαιοι

-Ο ονειροπαρμενος

-Κεκλεισμενων των θυρων

-Η κοκκορομυαλη

-Μυστικοι αρραβωνες

Μια απορια Χρηστο. Όταν λες ότι το «Εν τουτω νικα» σωζεται όχι από την ΕΡΤ τι εννοεις;
 
Ισως απο παραγωγους,σκηνοθετες ,ιδιωτικα τηλεοπτικα καναλια που εχουν αγορασει τα δικαιωματα,ιδιωτες (βλεπε Καθημερινα-Λιονταρακια) κ.τ.λ κ.τ.λ


Αυτο που θελω να πω ειναι να μην απογοητευομαστε αν δεν ειδαμε σειρες στην ,λιστα,ποτε δεν ξερεις...
 
Ότι και να πω, παιδιά, είναι λίγο. Οι λέξεις "συγχαρητήρια" ή "ευχαριστούμε" δε λένε τίποτε. Να 'ναι καλά τα παιδιά που έκαναν όλον αυτό τον αγώνα για να μάθουμε επιτέλους τι υπάρχει εκεί στην ΕΡΤ, αλλά και μπράβο στους νυν υπευθύνους που χωρίς να έχουνε την παραμικρή ευθύνη για την καταστροφή του αρχείου δείξανε την ανάλογη ευαισθησία και κατέγραψαν αναλυτικά τι υπάρχει.

Είδα κάποια από τα επεισόδια που ανεβήκανε στη σελίδα της ΕΡΤ και συγκινήθηκα...Αλλά το μέγα ερώτημα παραμένει: Αφού υπάρχει ολόκληρος ο "Χριστός" γιατί δεν προβλήθηκε ποτέ από το '75-'76 και μετά, παρά μόνο τα 18 πετσοκομμένα επεισόδια; Να υποθέσω ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση και προς προβολή; Κάνω αυτή την υπόθεση γιατί το ίδιο συμβαίνει με τη "Γαλήνη" που έχει να παιχθεί πολλά χρόνια και στα DVD που έδωσε η ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η εικόνα είναι συχνά αλλοιωμένη.

Ανυπομονώ να δω τους "Αξιόπιστους" που δεν τους έχω δει ποτέ κι έστω αυτό το ένα επεισόδιο των "Ιερόσυλων" που λατρεύω, αλλά δε θα ξαναδώ ποτέ εξαιτίας κάποιων άλλων "ιερόσυλων"...Χτυπάω το κεφάλι μου που δεν τους έγραψα πριν 10-15 χρόνια που προβληθήκανε σε δύο τοπικά κανάλια της Θεσ/νίκης με τον τίτλο "Αρχαιοκάπηλοι", αλλά...
 
Ευχαριστούμε Bernard και ChristosM για την υπέροχη δουλειά που κάνατε. Σήμερα όντως έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για το "περιβόητο" αρχείο της ΕΡΤ. Τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε πάνω - κάτω τι μπορεί κάποια στιγμή να ξαναδούμε.
 
Όλες τις απορίες και τις ερωτήσεις θα τις μαζέψουμε και θα τις απευθύνουμε στην ΕΡΤ.

Προς το παρόν, πέρα από τις πολλές ευχαριστίες σε όλους, θέλω να πω ότι συγκινούμαι ιδιαίτερα που τόσοι άνθρωποι εδώ μοιραζόμαστε σήμερα την ίδια χαρά.

Ο φίλος Aardvark έχει δίκιο. Πιστεύω κι εγώ ότι θα δούμε κι άλλες σειρές να προστίθενται στην λίστα.

Κάποια από τα σήριαλ της πρώτης περιόδου, όπως το "Εν Τούτω Νίκα", τελικά βρίσκονται στα χέρια των παραγωγών και όχι της ΕΡΤ.

Προφανώς οι ίντσες με το πρόγραμμα ανήκαν στις εταιρείες παραγωγής.

Στον φίλο Τάσο Κριτσιωλη θέλω να πω ότι κάποια σήριαλ, όπως οι Ιερόσυλοι, ευτυχώς έχουν "σωθεί" από ιδιωτική πρωτοβουλία. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μία ξεχωριστή λίστα σωζώμενων σειρών επίσης σημαντική.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του φόρουμ που έγραψαν τόσα καλά λόγια. Θα υπάρξει και συνέχεια...
 
Ευχαριστούμε θερμά όλους παιδιά για τα καλά σας λόγια! #)

Μαζί με τον Χρήστο, πέρα από την χαρά που νιώσαμε μόλις συλλέξαμε τα στοιχεία πριν από λίγες μέρες, ήταν μεγάλη μας χαρά να τα μοιραστούμε μαζί σας, γνωρίζοντας πόσο πολύ όλοι αγαπάτε αυτές τις τηλεοπτικές παραγωγές που έγραψαν ιστορία!

Τα πραγματικά ευχαριστώ όμως ανήκουν στους σημερινούς ανθρώπους του Μουσείου - Αρχείου της ΕΡΤ, χάρις στους οποίους καταφέραμε να δούμε σήμερα όλα αυτά τα επεισόδια από τις πολυαγαπημένες μας τηλεοπτικές σειρές των περασμένων δεκαετιών!

Τα υπόλοιπα... τα γράφει ο ChristosM στο παραπάνω μήνυμά του! :)

Τρέχω να δω "Λούνα παρκ", "Μεθοριακό σταθμό", "Μια υπέροχη γλωσσού", "Καθημερινά" και "Το φως του Αυγερινού"!!
 
θα ηθελα κι εγω να μαθω αν υπαρχει περιπτωση να ανεβουν στο αρχειο της ΕΡΤ καποια παιδικα τηλεπαιχνιδια και παιδικες εκπομπες,πολυ θα μου αρεσε να ξαναδω "το καλαθι με τα λαθη" , "τα παραμυθια του Ευγενιου Χρυσοβελονη" και καποιες αλλες παραγωγες της οικογενειας Σοφιανου

Προς το παρον στο ψηφιακο αρχειο της ΕΡΤ εντοπισα αυτες τις παιδικες εκπομπες:

Ιολη

και μιλαει.. και λαλαει

καραγκιοζης με τον Ευγενιο Σπαθαρη

το καπλανι της βιτρινας

ο κηπος με τα αγαλματα

φρουτοπια

δεν ξερω αν υπαρχουν κι αλλα στη λιστα
 
το φακελλος 38 θυμαμαι, λιγα επεισοδια 13 νομιζω,αλλα ωραιες αστυνομικες υποθεσεις.τα διχτυα της αραχνης,τοτε εκαναν μεγαλη ακροαματικοτητα.αν υπαρχουν και τα 36 επεισοδια θα ειναι η κορυφη αυτων που βρεθηκαν.εγω βεβαια εχω συνδεση 15κβ/δευτ και ειναι ακατορθωτο να δω ζωντανα,μονο απο τορρεντ.δυστηχως.
 
Ως λατρις του μυστηριου, να ρωτησω κι εγω κατι:

Υπαρχει τιποτα απο τις σειρες, Υποψιες, Οι ενοχοι, Λεσχη μυστηριου;
 
ενα μεγαλο Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω και απο μενα παιδια....!!!μπραβο!!!
 
Πίσω
Μπλουζα