Οι τηλεοπτικές σειρές που σώζονται στο Αρχείο της ΕΡΤ

Τώρα το είδα. Χιλιάδες συγχαρητήρια και από μένα. Τρομερή δουλειά, ευχαριστούμε πάρα πολύ!
 
Συγκινήθηκα πάρα πολύ βλέποντας το προτελευταίο επεισόδιο του Μεθοριακού Σταθμού σαν ολοκληρωμένο επεισόδιο γιατί κάποια αποσπάσματα του όπως έχει ήδη αναφερθεί σε σε προηγούμενο πόστ είχαν προβληθεί το 1991 από την εκπομπή Το σήριαλ των σήριαλ, φυσικά την ίδια συγκίνηση είχα βλέποντας και το τελευταίο επεισόδιο του Λούνα Πάρκ. Δυστυχώς από όλες αυτές τις θρυλικές σειρές έχουν μείνει ελάχιστα πράγματα που τουλάχιστον μας έδωσε η ΕΡΤ μετά από τόσα χρόνια την δυνατότητα να τα ξαναδούμε και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό ελπίζοντας βέβαια και σε ανάλογη συνέχεια από μεριάς της γιατί όπως τελικά αποδείχτηκε σώθηκαν μεμονομένα επεισόδια από σειρές που θεωρούσαμε τελείως χαμένες και αναφέρομαι στον Γιούγκερμαν και στο Εκείνες και εγώ που τελικώς έχουν σωθεί από ένα επεισόδιο που θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε σύντομα μέσω του ψηφιακού αρχείου.

Επίσης μεγαλύτερη είναι η έκπληξή μας βλέποντας να υπάρχουν ακόμα στο αρχείο σειρές που δεν προβλήθηκαν ποτέ και κόπηκαν από την τότε διοίκηση της ΕΡΤ (και αναφέρομαι για πριν από 30 χρόνια). Θυμίζω ότι οι σειρές αυτές είναι Τα Ανάποδα του Γιάννη Δαλιανίδη, Ο Κίτρινος Φάκελος και Οι Φρουροί της Αχαίας του Γιώργου Μιχαηλίδη, Οι σκλάβοι στα δεσμά τους του Αντώνη Τέμπου και ο Καπιταλιστής του Γιώργου Πετρίδη.

30 Χρόνια μετά νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να τις δούμε (αφού κατάφεραν και έμειναν στο αρχείο).
 
Πολύ σωστά Άλκη και στις "κομμένες σειρές" που αναφέρεις να συμπληρώσω και τους "Ακροβάτες" που (νομίζω ) και αυτή υπάρχει...
 
...μόλις διάβασα το σενάριο του "Καπιταλιστή" στην RetroDB κι εύχομαι να μπει σύντομα στο βραδυνό πρόγραμμά της με επαναλήψεις πρωί-μεσημέρι, που να συνεχιστούν καθημερινά για χρόνια, μετά το πέρας της σειράς...
 
Με μεγάλη συγκίνηση, παραθέτω το μήνυμα του επί 7 χρόνια σκηνοθέτη των 349 επεισοδίων της σειράς "Μεθοριακός σταθμός", κ. Γιώργου Πετρίδη, σχετικά με το ανέβασμα του προτελευταίου (348ου) επεισοδίου της σειράς στο site της ΕΡΤ:

http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=90937&autostart=0

"Είδα με απέραντη λαχτάρα και χαρά το προτελευταίο επεισόδιο του «Μεθοριακού Σταθμού» και όχι μόνο συγκινήθηκα αλλά δάκρυσα. Και ήταν φυσικό. Ήταν σα να έβρισκα ένα από τα χαμένα μου «παιδιά» μετά από 29 ολόκληρα χρόνια. Περιμένω με λαχτάρα να δω και το «στερνοπαίδι» μου και θα τα ξαναπούμε. Και μια λεπτομέρεια: Στο επεισόδιο που είδαμε, το προτελευταίο, υπήρχε μια έντονη συγκίνηση από όλους όσους έπαιζαν γιατί ήξεραν πως με το επόμενο θα τελείωνε η σειρά. Προσπαθούσαν όλοι να μη φαίνεται η συγκίνηση αλλά για εμένα ήταν φανερή και μόλις το είδα θυμήθηκα το κλίμα που επικρατούσε στο πλατό.

Χαίρομαι ειλικρινά που με την έμπρακτη αγάπη σας για το παρελθόν προσφέρετε και σε εμάς τους παλιότερους μεγάλη συγκίνηση. Να είστε όλοι καλά.

Γιώργος Πετρίδης

27 Νοεμβρίου 2011"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο κι από μένα για την καλή δουλειά που κάνατε! Προσωπικά θα ήθελα να μάθω για τηλεοπτικές σειρές που δεν αναφέρονται πουθενά. Θα ήθελα να ρωτήσω, λοιπόν, εάν υπάρχουν τηλεοπτικές σειρές που έχουν θεατρικές παραστάσεις όπως:

1. "Το Μεγάλο Θέατρο"/"Το Θέατρο Του Σαββάτου" ('71-'74)

2. "Το Μεγάλο Τηλεοπτικό Θέαμα"/"Θέατρο" ('74-'76)

3. "Το Μικρό Θέατρο" ('71-'74)

4. "Το Μονόπρακτο Της Πέμπτης" ('72)

5. "Το Θέαμα Της Τετάρτης" ('74-'75)

6. "Παγκόσμιο Θέατρο" ('75)

7. "Το Θέατρο Της Δευτέρας (1972)" ('72-'73)

8. "Το Θέατρο Της Δευτέρας (1997)" ('97)

9. "Οι Νέοι Στο Θέατρο" ('89)

10. "Βραδιά Θεάτρου" ('94-'95) (αν και από αυτό έχει ήδη κυκλοφορήσει θεατρική παράσταση, αν θυμάμαι καλά, απ' την "Ραδιοτηλεόραση")

11. "Το Θέατρο Στην ΕΤ-1" ('97-2000)

12. "Παιδικό Θέατρο" ('76)

13. "Το Θέατρο Των Νέων" ('73-'74)

14. "Το Θέατρο Της Κυριακής" ('78)

15. "Το Θέατρο Της Εβδομάδος" ('73)

16. "Ο Θίασος Της Κυριακής" ('75)

17. "Από Την Κωμωδία Στο Δράμα" ('75-'80)

18. "Ελληνικό Και Ξένο Μονόπρακτο" ('79-'81)

19. "Το Σημερινό Θέατρο" ('80)

20. "Ελληνικά Παραμύθια" ('75-'76)

Τηλεοπτικές σειρές με θέατρο σκιών όπως:

1. "Καραγκιόζης... Καραγκιόζης" ('83)

2. "Και Μιλάει Και Λαλάει" ('95)

Αλλά και παιδικές τηλεοπτικές σειρές και κουκλοθέατρο όπως:

1. "Ο Μπάρμπα Μυτούσης" ('66)

2. "Ντενεκεδούπολη" ('83)

3. "Γύρω-Γύρω Όλοι" ('88-'89)

4. "Το Παραμύθι Των Μεγάλων" ('82-'83)

5. "Μια Φορά Κι Έναν Καιρό (1976)" ('76-'77)

6. "Τα Παραμύθια Του Ευγένιου Χρυσοβελόνη" ('86)

7. "Παραμύθια Για Μικρούς Και Μεγάλους" ('82)

8. "Παιδική Χαρά (1970)" ('70)

9. "Άνθρωποι Και Κούκλες" ('82)

10. "Οι Περιπέτειες Του Μαϊντανούλη" ('83)

11. "Μαριονέττες" ('79)

12. "Ψαροκωστούλα Αγάπη Μου" ('91-'92)

13. "Λαϊκές Ιστορίες Απ' όλο Τον Κόσμο" ('82-'83)

14. "Ο Παραμυθάς" ('78-'8?)

15. "Ουράνιο Τόξο (1986)" ('86-'89)

16. "Φώτα Παρακαλώ" ('88-'89)

17. "Πατατούφ" ('83-'85)

18. "Η Ελληνική Μυθολογία" ('8?)

19. "Ελληνικοί Μύθοι" ('75)

Γι' αυτές δεν υπάρχει γενικά καμία πληροφορία και πολύς κόσμος θα ήθελε ενδεχομένως να ξέρει αν υπάρχουν στο αρχείο της ΕΡΤ και αν προτίθενται κάποια στιγμή να τις κυκλοφορήσουν/διανέμουν ή να τις ανεβάσουν στο ψηφιακό τους αρχείο. Γνωρίζετε, τουλάχιστον, αν έχουν στο αρχείο τους έστω κάποιες απ' αυτές και ποιες;
 
Mandrake είπε:
Προσωπικά θα ήθελα να μάθω για τηλεοπτικές σειρές που δεν αναφέρονται πουθενά...
Σημειώνουμε τα ερωτήματά σου, Mandrake και θα προσπαθήσουμε να τα απευθύνουμε στην ΕΡΤ, μαζί με τα υπόλοιπα.

Σημείωσε μόνο ότι η "Ψαροκωστούλα αγάπη μου" προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 και όχι από την ΕΡΤ - οι υπόλοιπες απορίες σου έχουν ενδιαφέρον (φαντάζομαι) για πολύ κόσμο!
 
ενδιαφερουσες οι αποριες του Mandrake,ειδικα αυτες που αναφερονται σε παιδια!

ηθελα να ενημερωσω οτι η παιδικη εκπομπη "και μιλαει..και λαλαει" υπαρχει εδω και πολλους μηνες στο ψηφιακο αρχειο της ΕΡΤ
 
Εκ παραδρομής περάστηκε η "Ψαροκωστούλα Αγάπη Μου"... :burn: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Άρα το "Και Μιλάει Και Λαλάει" υπάρχει, τουλάχιστον, εκεί. Κάτι είναι κι αυτό! Αν και τα θέματα "ποιότητας" είναι τα γνωστά που έχουμε συζητήσει ξανά κι εδώ μέσα... Και δε θυμάμαι και την σειρά με θέατρο σκιών του Ευγένιου Σπαθάρη. Έχω "κολλήσει" τώρα (ενώ ο τίτλος είναι κλασσικότατος!) αλλά η RetroDB δε βοήθησε με τις λέξεις-κλειδιά που έδωσα για να την βρω αν υπάρχει. Αν κατάλαβε κανείς σε ποια αναφέρομαι, ας μας την πει εδώ! :) Αν θυμηθώ και κάτι άλλο, θα επανέλθω. Έχουμε και ανιψάκια που θα θέλανε να δούνε παιδικές σειρές, βλέπεις (να κρύψουμε και λίγο τον παλιμπαιδισμό μας. :biglaugh:)!
 
Εμενα τα παιδικα δε με ενδιαφερουν σχεδον καθολου (ουτε καν οταν ημουν παιδι δεν τα εβλεπα πολυ) αλλα τοσο πολυ Θεατρο υπηρχε στην τηλεοραση;;;!!!!

Μενω εκπληκτη με την πληθωρα εκπομπων που εβγαιναν τοτε στον αερα ιδιως τη δεκαετια του '70. Οι πιο πολλοι γνωριζουν μονο το Θεατρο της Δευτερας, αλλα τελικα υπηρχε πολυ υλικο ακομα και θα ειναι κρμα αν δεν εχει μεινει τιποτα απ' αυτο.

Θα με ενδιεφερε πολυ κι εμενα να μαθω τι απεγιναν ολες αυτες οι εκπομπες.
 
Τα έχουμε καταγράψει με πολύ κόπο και ιδιαίτερα ο Νάσος που του έχουν κυριολεκτικά βγει τα μάτια!! Δε νομίζω να υπάρχουν πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις που να μας έχουν ξεφύγει, αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις. Σίγουρα τα λήμματα χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες. Τουλάχιστον ξέρουμε πλέον ότι όλα αυτά προβλήθηκαν και καλό θα ήταν να δούμε αν υπάρχουν στο αρχείο της ΕΡΤ. Μακάρι να υπάρχουν και να τα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή! Οι χρονολογίες στα θεατρικά είναι με βάση τις θεατρικές παραστάσεις που έχουν καταγραφεί, αλλά σ' αυτό τουλάχιστον μάλλον πως έχουμε καταλήξει. Οι χρονολογίες που προβάλλονταν πρέπει να είναι σωστές. Ίσως ξεχνάω και κάποια τηλεοπτική σειρά απ' αυτές. Δεν πέρασα σίγουρα τα "Ελληνικά Μονόπρακτα" (2006-2007), την "Το Θέατρο Της Δευτέρας (1976)" ('76-'96) μιας και ξέρουμε πλέον ότι πάρα πολλά θεατρικά διασώζονται και φυσικά την σειρά "Θεατρικές Αναμνήσεις" (2000-2001) που μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιο επιπλέον θεατρικό. Αλλά ακόμη κι αν υπάρχει και δεν έχει καταγραφεί στην βάση, είναι σχεδόν απίθανο να μην το έχουν στο αρχείο τους. Υπάρχουν κι άλλα σκόρπια θεατρικά στην τότε δημόσια τηλεόραση που δε φαίνεται να ανήκουν σε κάποια απ' τις παραπάνω σειρές που αναφέρω, αλλά δεν είναι εύκολο να τα εντοπίσεις στην βάση και δεν τα έβαλα. Ας δούμε αν θυμούνται καν ότι υπήρχαν τέτοιες σειρές και αν πρόκειται να τις επιμεληθούν και να τις κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα θα τα δούμε εν καιρώ.
 
Mandrake είπε:
Ας δούμε αν θυμούνται καν ότι υπήρχαν τέτοιες σειρές και αν πρόκειται να τις επιμεληθούν και να τις κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα θα τα δούμε εν καιρώ.
Νομιζω οτι η τελευταια φραση σου τα λεει ολα. Την κραταω και προσπαθω να ελπιζω για το καλυτερο.
 
Ανέβηκε ολόκληρη πριν από λίγες μέρες στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ η σειρά Ρόκκος Χοιδάς - Το ξεκίνημα της φωτιάς.

Ελπίζω και εύχομαι η σημαντική αυτή προσπάθεια από την πλευρά της ΕΡΤ να έχει και συνέχεια ώστε να δούμε όλο αυτό το σπάνιο υλικό (ότι έχει απομείνει φυσικά - και αναφέρομαι ειδικά στα μεμονομένα επεισόδια σειρών όπως Το εκείνες και εγώ, Μεθοριακός Σταθμός, Πανθαίοι κλτ).
 
tsalk είπε:
Ανέβηκε ολόκληρη πριν από λίγες μέρες στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ η σειρά Ρόκκος Χοιδάς - Το ξεκίνημα της φωτιάς.
(σήμερα ανέβηκε!)

ΜΠΡΑΒΟ στην ΕΡΤ, περιμένουμε με λαχτάρα και συνέχεια...! :)
 
Ωραία πράματα!! Αλλά περιμένω να βγουν σε DVD κάποια στιγμή... Κανένα νεότερο με την "Ραδιοτηλεόραση", έχουμε; Θα συνεχίσει κανονικά την κυκλοφορία της; Όπως και να το κάνουμε, είναι ένα μέσον που διοχετεύεται υλικό της δημόσιας τηλεόρασης στον κόσμο, κάτι πολύ σημαντικό! Και προσωπικά, αν σταματούσε κάποια στιγμή τα DVDs, θα συνέχιζα να την αγοράζω αρκεί να συνεχίσει να έχει τα ωραία της δισέλιδα αφιερώματα, που μακάρι (γιατί όχι ;) να γίνουν και τετρασέλιδα! Σημασία έχει να συνεχίσει το περιοδικό την κυκλοφορία του!
 
tsalk είπε:
Ελπίζω και εύχομαι η σημαντική αυτή προσπάθεια από την πλευρά της ΕΡΤ να έχει και συνέχεια ώστε να δούμε όλο αυτό το σπάνιο υλικό (ότι έχει απομείνει φυσικά - και αναφέρομαι ειδικά στα μεμονομένα επεισόδια σειρών όπως Το εκείνες και εγώ, Μεθοριακός Σταθμός, Πανθαίοι κλτ).
Tελικά απο το "Εκείνες και εγώ" (του 76) υπάρχουν επεισόδια που διασώζονται? Γιατί εγώ έχω διαβάσει πως μάλλον μόνο ένα μπορεί να υπάρχει.
 
Το περίμενα ότι όλο και κάποια τηλεοπτική σειρά με θεατρικές παραστάσεις θα είχα ξεχάσει παραπάνω... Να έχετε στα υπόψιν λοιπόν για να ρωτήσετε και για την τηλεοπτική σειρά "Μικρή Σκηνή" ('82-'83)!
 
prisma είπε:
Tελικά απο το "Εκείνες και εγώ" (του 76) υπάρχουν επεισόδια που διασώζονται? Γιατί εγώ έχω διαβάσει πως μάλλον μόνο ένα μπορεί να υπάρχει.
Μάλλον δεν έχεις διαβάσει το πρώτο post του παρόντος thread...

Έχουμε επιβεβαιώσει με την ΕΡΤ ότι σώζεται ένα επεισόδιο του "Εκείνες κι εγώ" στο Αρχείο της.

Mandrake είπε:
Το περίμενα ότι όλο και κάποια τηλεοπτική σειρά με θεατρικές παραστάσεις θα είχα ξεχάσει παραπάνω... Να έχετε στα υπόψιν λοιπόν για να ρωτήσετε και για την τηλεοπτική σειρά "Μικρή Σκηνή" ('82-'83)!
Βεβαίως - το προσθέτουμε και αυτό στη λίστα! :)
 
Μια μικρή διόρθωση! Το "Καραγκιόζης Καραγκιόζης" που υπάρχει στην RetroDB, κανονικά νομίζω πως είναι "Ο Καραγκιόζης... Καραγκιόζης" ο τίτλος του και είναι σίγουρα παράσταση του συγγραφέα Γιώργου Σκούρτη! Δεν ξέρω αν είναι σειρά (αν και είχα βρει και περάσει τις πληροφορίες ότι είναι συνολικά 8 επεισόδια και ότι προβλήθηκε το 1983, αλλά δε θυμάμαι πηγή...). Ενδεχομένως να είναι τηλεταινία ή τέλος πάντων επεισόδιο/θεατρική παράσταση κάποιας σειράς. Προσέξτε τι θα ρωτήσετε! Αν υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες σε κάποιο απ' αυτά που έδωσα, καλό θα είναι να τα αποφεύγατε για σιγουριά!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bernard.c είπε:
Μάλλον δεν έχεις διαβάσει το πρώτο post του παρόντος thread... Έχουμε επιβεβαιώσει με την ΕΡΤ ότι σώζεται ένα επεισόδιο του "Εκείνες κι εγώ" στο Αρχείο της.
ΟΚ, thanx....καλό νέο μέσα στη καφρίλα της εξαφάνισης όλης της υπόλοιπης σειράς.
 
Πίσω
Μπλουζα