Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Συμφωνα με την εκπομπη "Το σηριαλ των σηριαλ" (1ο επεισοδιο) η ιστορια ειναι αληθινη, και μαλιστα οι Κρητικοι ειχαν πει με πολλα υποσχομενο υφος "Καζαντζακης δε σβηνεται!" Αλλωστε δεν εχουν περασει πολλα χρονια απο τοτε που ολοκληρη τη σειρα διεθεσε η Ραδιοτηλεοραση στους αναγνωστες της.Dimitrissss είπε:Μία ιστορία που είχα ακούσει πριν πάρα πολλά χρόνια και δεν ξέρω κατά πόσο είναι πραγματική ή κατά πόσο μεταφέρθηκε αλλοιωμένη, είναι η εξής:Όταν γύρω στα 1982 - 1983 είχε δοθεί εντολή να σβηστεί «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», κάποιοι Κρητικοί στην καταγωγή υπάλληλοι της ΕΡΤ πήγαν στο γραφείο του γενικού διευθυντή και του είπαν: Τις πομπίνες με το Χριστός ξανασταυρώνεται δεν θα τις σβήσουμε. Θα τις κάψουμε, την ώρα που θα καίγεται ολόκληρη η ΕΡΤ!
Δεν ξέρω τελικά τι έγινε κι αν το σίριαλ τελικά σβήστηκε ή όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΕΡΤ δεν κάηκε.
Αυτά που γράφεις φίλε MrRetromemories είναι γνωστά:MrRetromemories είπε:ο καταλογος που εβγαλε η ΕΡΤ ειναι απογοητευτικος..το μεγεθος του αρχειου (και απο τα δυο καναλια) που εχει "σβηστει" ειναι ανυπολογιστο.το οτι εχει σωθει 1 επεισοδιο απο το "Λουνα Παρκ" ,τον "Μεθοριακο Σταθμο" και τον "Γιουγκερμαν" ενω προβληθηκαν απο τις συγκεκριμενες σειρες εκατονταδες επεισοδια ΔΕΝ λεει απολυτως τιποτα..οι ιδιωτες(αναμεσα σε αυτους και παιδια απο το site) εχουμε υλικο που η ΕΡΤ ΔΕΝ το εχει η ενδεχεται να το εχει αλλα ΔΕΝ ασχολειται κανενας σοβαρα να το διασωσει η να το εκμεταλλευτει αναλογα (ειτε με upload στο site της ΕΡΤ ειτε μεσω της Ραδιοτηλεορασης)..
τα ιδια και χειροτερα ισχυουν και για τις σειρες της δεκαετιας του 80,που υποτιθεται θα επρεπε να υπαρχει σωστη ταινιοθηκη και αρχειοθετηση απο την ΕΡΤ,ομως η "προχειροτητα" πανω στο θεμα και η γενικοτερη πολιτικη τους σε θεματα αρχειου (σβηνουμε τις σειρες της προηγουμενης πολιτικης καταστασης) εφερε το απογοητευτικο αποτελεσμα του ενος επεισοδιου απο τα "Καθημερινα",των 6 τελευταιων απο τα "Λιονταρακια",την εξαφανιση δυο σεζον απο το "Ορκιστειτε Παρακαλω" και τοσων αλλων σειρων που χαθηκαν "περιεργα" (?) ,σβηστηκαν (?) κτλ
Όσον αφορά την ίδια την ΕΡΤ, αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι έχει πλέον καταγράψει ένα μεγάλο μέρος του υλικού που φυλάσσεται στο Αρχείο της και ότι έχει ξεκινήσει σταδιακά να μεταγράφει το υλικό αυτό σε σύγχρονα μέσα, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η θέασή του μέσω του site του ψηφιακού Αρχείου. Και αυτές οι πολύ σημαντικές ενέργειες έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια από τους ανθρώπους του Αρχείου της ΕΡΤ. Λίγη υπομονή λοιπόν και η διαδικασία που έχει ξεκινήσει θα ολοκηρωθεί! Θα μπορούσαμε επίσης να απευθύνουμε την ερώτηση σχετικά με την πρόοδο της καταγραφής του υλικού που σώζεται στο Αρχείο για να έχουμε μια πιο πλήρη ενημέρωση.MrRetromemories είπε:το μονο παρηγορο απο τον καταλογο ειναι οτι θα δουμε επιτελους τον Κωνστανταρα στον ρολο του Ζαχου Δογκανου..κατα τα αλλα μια απ τα ιδια και λιγο πολυ γνωστα για οσους ασχολουνται με τον χωρο και ξερουν τι υπαρχει (μεχρι στιγμης) στο αρχειο της ΕΡΤ..ας ελπισουμε οτι στο μελλον θα αποφασισουν να ασχοληθουν σοβαρα με την υποθεση αυτη,να "ξεσκαρταρουν" ολες τις "μπομπινες" και τις U-MATIC κασετες που εχουν(χωρις διαθεσιμο μηχανημα) απο τις αποθηκες τους, με την προσδοκια να βρεθει υλικο που νομιζαμε οτι ειχε σβηστει η χαθει..
Εδώ, δεν μας βρίσκεις "ειδικούς" επί του θέματος!MrRetromemories είπε:ΥΓ2 η σελιδα των αθλητικων στο site της ΕΡΤ εχει "βαλτωσει"..εχουν να ανεβασουν απο περυσι,ιδιως η δεκαετια του 80 ειναι "πλημμυρισμενη" με τον μαγικο αριθμο των 15 βιντεο..!!! εκει η κατασταση ειναι ελαφρως καλυτερη,απο το 1982 και μετα τα εχουν ολα,τα "σβησιματα" εντοπιζονται οπως παντα στην σεζον 1978-1981..πειτε κατι και γι αυτα,ΔΕΝ ειναι μονο οι σειρες και οι εκπομπες,ενα μεγαλο μερος των retrofan θελει να δει παλιο ποδοσφαιρο..
Rinus Cesar είπε:...Επίσης : Θα μού άρεσε να δω αρχείο με τις σωσμένες αγαπημένες μας παιδικές εκπομπές : Παραμυθάς, Φρίξος και Νέλλη, Άγκυρες και Ρόδες, Κόκκινοι Γίγαντες Άσπροι Νάνοι, Επιχείρηση Ιφιγένεια, Ελάτε τωρα να γίνουμε φίλοι, Θησαυρός της Βαγίας κλπ κλπ κλπ : Απ' όλα αυτά τι έχει σωθεί ??? Με αυτά μεγαλώσαμε και ... θέλουμε να τις δείξουμε και στα δικά μας παιδιά !!!!
Aardvark είπε:Aπο παιδικες εκπομπες και τηλεοπτικα παιχνιδια τι να γινετε αραγε;
Μιλαμε για τηλεπαιχνιδια με Αλιφερη και Ασπροι γιγαντες, καρτουνς με original μεταγλωτισεις κ.τ.λ κ.τ.λ,ισως oμως να μην εχουν το ιδιο ενδιαφερον προβολης με τις σειρες για μη ρετρολαγνους...
stakovios είπε:... Θα "εκτροχιάσω" λίγο το θέμα του θρεντ και θα ρωτήσω και για τα τηλεπαιχνίδια που πιθανόν σώζονται ή δεν σώζονται στο αρχείο της ΕΡΤ. Ενδεικτικά θα αναφέρω το θρυλικό "Ζωντανό Σταυρόλεξο" (1983-86), το "Λίγο από όλα" με την Αλιφέρη, το "Τυχερή πτήση". Τουλάχιστον να βλέπαμε αποσπάσματα από ένα και μόνο παιχνίδι!
atanasio είπε:... Τέλος, μια απορία: πώς γίνεται να μην υπάρχει στη λίστα ούτε ένα επεισόδιο από τον "Άγνωστο πόλεμο" και το "Εν τούτω νίκα", τη στιγμή που το "Σε χρόνο TV" έχει μεταδώσει σκηνές ολόκληρες από τις παραπάνω σειρές;...
ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ είπε:... Είδα κάποια από τα επεισόδια που ανεβήκανε στη σελίδα της ΕΡΤ και συγκινήθηκα...Αλλά το μέγα ερώτημα παραμένει: Αφού υπάρχει ολόκληρος ο "Χριστός" γιατί δεν προβλήθηκε ποτέ από το '75-'76 και μετά, παρά μόνο τα 18 πετσοκομμένα επεισόδια; Να υποθέσω ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση και προς προβολή; Κάνω αυτή την υπόθεση γιατί το ίδιο συμβαίνει με τη "Γαλήνη" που έχει να παιχθεί πολλά χρόνια και στα DVD που έδωσε η ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η εικόνα είναι συχνά αλλοιωμένη..
katerinak είπε:θα ηθελα κι εγω να μαθω αν υπαρχει περιπτωση να ανεβουν στο αρχειο της ΕΡΤ καποια παιδικα τηλεπαιχνιδια και παιδικες εκπομπες,πολυ θα μου αρεσε να ξαναδω "το καλαθι με τα λαθη" , "τα παραμυθια του Ευγενιου Χρυσοβελονη" και καποιες αλλες παραγωγες της οικογενειας Σοφιανου...
EL GRECO είπε:... Η σειρά Ανάμεσα σε τρεις γυναίκες είναι του Γρηγορίου Ξενόπουλου αν δεν κάνω λάθος.
EL GRECO είπε:Σας παρακαλώ πείτε μου μπορώ να τη δω και αν ανέβηκε στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ.
bambinella 100 είπε:Ως λατρις του μυστηριου, να ρωτησω κι εγω κατι:
Υπαρχει τιποτα απο τις σειρες, Υποψιες, Οι ενοχοι, Λεσχη μυστηριου;
kossyfa είπε:Παιδια μπαινω στο αρχειο της ερτ αλλα είναι κενο απο ολες τις εκπομπες γνωριζουμε να συμβαινει κατι με το αρχειο της ερτ; αν γνωριζει καποιος κατι ας μου απαντησει .
επειδη εχω καποια σχετικη πληροφορηση για την "Αθλητικη Κυριακη",στην ταινιοθηκη τους δεν αρχειοθετουσαν ολοκληρη την εκπομπη με τους παρουσιαστες αλλα ΜΟΝΟ τα στιγμιοτυπα των αγωνων της Α εθνικης..οσον αφορα ολοκληρους αγωνες δυστυχως απ οτι ειμαι σε θεση να γνωριζω,με πασα επιφυλαξη,αφου με την ΕΡΤ δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος, ειναι οτι μεχρι και τις αρχες της δεκαετιας του 90 κρατουσαν στο αρχειο τους μονο καποια 20λεπτα(οι σπουδαιοτερες φασεις) απο τους αγωνες και το υπολοιπο του ματς γινοταν "παρελθον",δηλαδη "σβησιμο"..στα πρωτα dvd της ραδιοτηλεορασης το σπηκαζ σε καποιους ποδοσφαιρικους αγωνες ειναι συγχρονο διοτι δεν εχει διασωθει απο την ΕΡΤ ο ηχος της ΕΡΤ 2 που ειχε την αποκλειστικη ζωντανη μεταδοση των ματς..(πχ 1986 ΠΑΟ-Ολυμπιακος 4-0 , 1988 ΠΑΟ-Ολυμπιακος 2-2 κτλ)ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ είπε:Αυτό με τα αθλητικά μ' ενδιαφέρει πάρα πολύ, κυρίως λόγω της δουλειάς μου (αθλητικός συντάκτης). Ξέρω ότι κι εκεί έχει σβηστεί πολύ πράγμα, με αποκορύφωμα τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Έχω ακούσει τον Βαγγέλη Φουντουκίδη να λέει ότι την επόμενη του αγώνα ζήτησε για το δελτίο κάποια πλάνα και δεν υπήρχε τίποτε!!! Το είχανε σβήσει επιτόπου. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά φαντάζομαι και κάποια σπουδαία ματς της Εθνικής (λ.χ. με τους Σοβιετικούς το '77 στο Καυτανζόγλειο και το '79 στη Λεωφόρο, τα τρία παιχνίδια της στο EURO 80 κλπ), ακόμα και "Αθλητικές Κυριακές". Ειδικά από το 77-78 ως το 80-81 έχει γίνει απίστευτο πετσόκομμα, αφού όποτε βάζουν αφιερώματα σ' εκείνη την περίοδο δείχνουνε συνέχεια τα ίδια ματς. Στα πρώτα αθλητικά DVD της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ βάζανε μέχρι και ματς Κυπέλλου, ενώ το σπικάζ ήτανε σύγχρονο και πολλές φορές λανθασμένο. Θα ήθελα πολύ να ξαναδώ παλιά "Αθλητική Κυριακή" και θα ήθελα από τα παιδιά αν έχουνε την καλοσύνη να ρωτήσουνε τι ακριβώς υπάρχει από αυτή την εκπομπή κι από παλιούς -κυρίως ασπρόμαυρους- αγώνες...
η περιγραφη του Αργυριου των τελικων 83 και 84 υπαρχει στην ΕΡΤ διοτι προφανως καποιος διεσωσε το υλικο με τον φυσικο ηχο η υπαρχουν οι κοπιες των τελικων απο το αρχειο της ΕΡΤ 2..παντως ο τελικος του 1983 μεταξυ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ειναι σε κακο χαλι,δεν εχει ουτε καν χρωματα και με πολυ "χιονι"..οσον αφορα το ματς κυπελλου Αιγαλεω-ΟΦΗ προφανως μπηκε απο λαθος στο μονταζ..την ωρα που εκαναν την διαλογη του ματς υπηρχε στην "μπομπινα" το συγκεκριμενο παιχνιδι και αυτος που ειχε επιφορτιστει την επιλογη των αγωνων ΑΓΝΟΟΥΣΕ οτι ηταν ματς κυπελλου η εστω να γνωριζει οτι το Αιγαλεω εκεινη την σεζον αγωνιζοταν στη Β εθνικη..!! αυτο για να καταλαβετε το μεγεθος της "ασχετοσυνης","προχειροτητας" που χαρακτηριζει μεγαλη πλειοψηφια του εμψυχου δυναμικου της δημοσιας τηλεορασης..ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ είπε:E, κι αυτά τα φιλμάκια της ΥΕΝΕΔ που έβαλαν έχουν απίστευτα λάθη ως προς τις ημερομηνίες, τους αγώνες και τα αποτελέσματα. Τα σύγχρονα σπικάζ στα DVD της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ δεν είναι μόνον από τους τελικούς Κυπέλλου του '86 και του '88, αλλά κι από φάσεις των αγώνων των περιόδων 79-80 και 80-81, όπου μάλιστα έχουνε βάλει και αγώνες Κυπέλλου (συνέβη σε μια περίπτωση και στο DVD 81-82 με το Αιγάλεω-ΟΦΗ).Άραγε όμως, γιατί οι τελικοί Κυπέλλων του '83 και του '84 υπάρχουνε με την περιγραφή του Αργυρίου που ήτανε στην ΕΡΤ-2; Όσο για τα δικαιώματα των άλλων δύο τελικών, από τη στιγμή που ενωθήκανε τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης νομίζω ότι πάψανε να ισχύουν οι περιορισμοί...