Οι τηλεοπτικές σειρές που σώζονται στο Αρχείο της ΕΡΤ

Χρήστο, ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία σχετικά με τον πρωτότυπο "Άγνωστο πόλεμο". Δεν θα μπορούσε άραγε αυτό το επεισόδιο να μπει στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ;
 
Οι σειρές που υπάρχουν ψηφιοποιούνται αλλά δεν έχουν βγει ακόμα στο αρχείο! Επιθυμώ να δω τον Γιούγκερμαν, τους Πανθέους και το αυθεντικό Εκείνες κι Εγώ με τον Λάμπρο Δόγκανο. Μήπως έχουμε καμία πληροφορία πότε θα βγουν ετούτες οι σειρές στην δημοσιότητα;
 
Lampsi91 είπε:
Οι σειρές που υπάρχουν ψηφιοποιούνται αλλά δεν έχουν βγει ακόμα στο αρχείο! Επιθυμώ να δω τον Γιούγκερμαν, τους Πανθέους και το αυθεντικό Εκείνες κι Εγώ με τον Λάμπρο Δόγκανο. Μήπως έχουμε καμία πληροφορία πότε θα βγουν ετούτες οι σειρές στην δημοσιότητα;
Πράγματι, η διαδικασία της ψηφιοποίησης προχωράει σε σειρές όπως αυτές που προανέφερες. Ελπίζουμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα είμαστε σε θέση να δούμε αυτά τα πραγματικά "ντοκουμέντα" από το site του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ... Μετά από τόσα χρόνια, μοιάζει ότι η ώρα που θα τα (ξανα)δούμε πλησιάζει... :)
 
atanasio είπε:
Οι βιντεοταινίες που αναφέρεις Mandrake για τον "Άγνωστο πόλεμο" είναι γυρισμένες για την αγορά του βίντεο το 1986 και δεν έχουν καμία σχέση με την πρωτότυπη σειρά των 226 επεισοδίων της περιόδου 1971-1974 (πέρα από το γεγονός ότι και στα δύο το σενάριο είναι του Φώσκολου και πρωταγωνιστεί ο Άγγελος Αντωνόπουλος). Από το πρωτότυπο σώζονται τουλάχιστον δύο σκηνές (η πρώτη με τον Άγγελο Αντωνόπουλο και τον Νίκο Απέργη και η δεύτερη με την Γκέλλυ Μαυροπούλου και τον Κώστα Καραγιώργη), οι οποίες είχαν μεταδοθεί παλαιότερα (νομίζω το 2006) από την εκπομπή "Σε χρόνο tv".
Το διάβασα πριν λίγες μέρες εδώ, στο φόρουμ. Δεν το γνώριζα... Ευχαριστώ για την πληροφορία! Μένει το επεισόδιο που λέει ο ChristosM κι αυτό όχι ολόκληρο (και που να υπάρχει, άραγε...). Άρα, τζίφος.
 
θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν αυτες τις σειρες στο αρχειο της ερτ;

Τέσσερις εποχές του μεταξιού (1990)

Μακρινοί δρόμοι (????)

Ζαπ (1995)

Ξημερώνει και βραδιάζει (1991)

Ρίκι (1988)

Ρίκι και η φαμίλια της (1989)

Πίστευε και ερεύνα (2000)

Καλό πολύ καλό (1992)
 
Οτιδήποτε από 1990 και μετά το έχουν (δεν ξέρω για online).
 
Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την όλη προσπάθεια τους! Αν και δεν είναι ακριβώς του θέματος, θα ήθελα να ρωτήσω αν σώζονται οι αρχικές μεταγλωτίσεις κινούμενων σχεδίων όπως:

1. Νιλς Χολγκερσον

2. Ταο Ταο

3. Στρουμφάκια

4. Αστυνόμος Σαινης

ευχαριστώ και πάλι!
 
Όλα αυτά υπάρχουν αλλά το που είναι άλλο ζήτημα... για παράδειγμα τα στρουμφάκια είχαν προβληθεί σε επανάληψη την περασμένη δεκαετία.

Μερικά VHS πάντως νομίζω ότι έχουν τις μεταγλωττίσεις της ΕΡΤ, οπότε απλά πρέπει να ψάξεις για video clubs που έχουν ακόμα παιδικές κασέτες.
 
dr_slump είπε:
Όλα αυτά υπάρχουν αλλά το που είναι άλλο ζήτημα... για παράδειγμα τα στρουμφάκια είχαν προβληθεί σε επανάληψη την περασμένη δεκαετία.
Μερικά VHS πάντως νομίζω ότι έχουν τις μεταγλωττίσεις της ΕΡΤ, οπότε απλά πρέπει να ψάξεις για video clubs που έχουν ακόμα παιδικές κασέτες.
Ρωτάω αν τα έχουν στο αρχείο της ΕΡΤ. (τις vhs με τα στρουμφ τις έχω βρει στο youtube παλιότερα)
 
Όχι, δυστυχώς στα on-line αρχεία των καναλιών δεν έχουν ασχοληθεί με cartoons.

Έχω στείλει emails σε ΕΡΤ, Mega και Ant1 και όλοι μου είπαν πως θα το σκεφτούν. Πέρασε πάνω από χρόνος και τίποτα.
 
Πολύ καλή και αξιέπαινη προσπάθεια εκ μέρους σας,σε ενα απο τα πολλά θέματα που ανήκουν στην ιδια

την πολιτιστική μας κληρονομιά.

εύχομαι να συνεχίσετε να παρουσιάζετε ανάλογες εργασίες με ουσία και νόημα!
 
ξερει κανεις αν στο αρχειο θα ανεβουν και κινουμενα σχεδια,και ξενες ταινιες-σειρες;

π.χ το μυστηριο του χρυσου πιθηκου οπου ξαναμεταδωθηκε το90
 
hlias74 είπε:
ξερει κανεις αν στο αρχειο θα ανεβουν και κινουμενα σχεδια,και ξενες ταινιες-σειρες;π.χ το μυστηριο του χρυσου πιθηκου οπου ξαναμεταδωθηκε το90
Μάλλον δύσκολο γιατί τα δικαιώματα από αυτά δεν ανήκουν στην ΕΡΤ (Τουλάχιστον 100%..).
 
Όπως είπα και πιο πάνω, δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα τα δικαιώματα, όσο το ότι δίνουν μικρή σημασία σε ξένες παραγωγές, παρά τις ελληνικές μεταγλωττίσεις.
 
Θα ακουστώ κάπως γκρινιάρης αλλά ελπίζω οι σειρές που θα ανέβουν στο αρχείο της ΕΡΤ να είναι στο σωστό aspect ratio διότι η εικόνα της σειράς 'Εκτός Πορείας' ειναι παραμορφωμένη (από 4:3 σε 16:9).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
cloud είπε:
Μάλλον δύσκολο γιατί τα δικαιώματα από αυτά δεν ανήκουν στην ΕΡΤ (Τουλάχιστον 100%..).
Δεν πειράζει μωρέ, ας ανεβάσουν μόνο το ηχητικό track και θα ασχοληθούμε εμείς με το dubbing... ;)
 
Καλησπέρα παιδιά! Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ σας και το παρόν θέμα ήταν η αφόρμηση της εγγραφής μου. Εδώ και πολύ καιρό ψάχνω να βρω μια εκπομπή που προβλήθηκε στην ΕΤ1 τη δεκαετία του '80. Για την ακρίβεια ξεκίνησε να γυρίζεται το '86. Πρόκειται για την εκπομπή "Ομιλείτε ελληνικά". Στην πρώτη ανάρτηση του παρόντος θέματος γράφει πως οτιδήποτε από το '86 και μετά υπάρχει ακέραιο, παρ'όλα αυτά όμως δεν έχω καταφέρει να βρω την εν λόγω εκπομπή πουθενά και μάλιστα την αναζητώ επί μακρόν. Στο αρχείο της ΕΡΤ δυστυχώς δεν υπάρχει καταχωρημένη. Μήπως γνωρίζει κανείς πού μπορώ να την ψάξω ή τουλάχιστον εάν μέσα στο επόμενο διάστημα υπάρχει περίπτωση να αναρτηθεί στο αρχείο του καναλιού; Εντωμεταξύ υπάρχει και μια πιο πρόσφατη εκδοχή της εκπομπής η οποία ξεκίνησε να γυρίζεται μόλις προ δεκαετίας, αλλά ούτε αυτή μπορώ να βρω πουθενά. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 
Σχετικα με το Ομιλειτε Ελληνικα εχουμε μιλησει εδω http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?3113-%CF%EC%E9%EB%E5%DF%F4%E5-%C5%EB%EB%E7%ED%E9%EA%DC&highlight=%EF%EC%E9%EB%E5%E9%F4%E5+%E5%EB%EB%E7%ED%E9%EA%E1

Κλιπακια ουτε εγω εχω βρει - πλην καποιων στο youtube

Παντως δεν ειναι κακη ιδεα να επικοινωνησεις με το ιδιο το τμημα του Αρχειου της ΕΡΤ - ειναι και οι μονοι που εχουν τις απαντησεις.
 
"celestial" το παρον θεμα εχει να κανει μονο με τις τηλεοπτικες σειρες που σωζονται στο αρχειο της ΕΡΤ. Επ' ευκαιρια να πω οτι απο το 2011 που εγινε αυτη η ερευνα και καταγραφη μεχρι και σημερα εχουν ευτυχως βρεθει και αλλες σειρες, ειτε ολοκληρες ειτε με μεμονωμενα επεισοδια.
 
Διαβάζω το thread και σχεδόν με πιάνουν τα κλάματα.

Είμαι στο εξωτερικό και όταν το άκουσα το πρωί το ένιωσα σαν μια γροθιά στο στομάχι.

Είναι σαν να σου κόβουν τις ρίζες με την παιδική σου ηλικία, με το παρελθόν σου. Της γενιάς μας και όχι μόνο.

Ποιος ξέρει πού θα πάει όλος αυτός ο πνευματικός πλούτος; Δεν μ' αρέσει αυτό που θα πω, αλλά μακάρι να τα αγόραζαν κάποιοι και ας τα μοσχοπουλούσαν μετά. Το ζήτημα είναι να μη χαθούν / καταστραφούν.

Αυτοί που θα τα ζητούν θα είναι μόνο αυτοί που τα έζησαν. Για μια άλλη μεγάλη μερίδα, που μεγάλωσαν με reality και life-style εκπομπές δεν έχουν καμιά αξία. Σύμφωνα με την αγοραία λογική, ό,τι δεν μπορεί πλέον να πουληθεί είναι άχρηστο και άνευ αξίας.

Η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική. Αλλά από αυτές τις ιστορικές στιγμές τις οποίες δεν θα θέλαμε να θυμόμαστε.
 
Πίσω
Μπλουζα