Οι AC/DC στην Ελλάδα!!!!

Λιγες ωρες εμειναν.... Αιντε να δουμε πως θα παμε μονο.... Ρε παιδια που θα τα βαλουμε τα τουτου μας;;;;; Και ειδικα οσοι παμε μετα την δουλεια καπακι τον φαγαμε...... Τραινο κτλ αποκλειεται θα ειναι σαν κατι φωτο με Πακιστανους που ξεχειλιζουν απο κατι βαγονια!!! Ταξι ουτε καν, θα γινεται τις εκδιδομενης.... ΓΜΤ!!!!!!!!!! Τεσπα... Ας ακουσουμε το Shot Down In Flames και χαλαλι!!!!!!
 
Παιδιά, θα σας συμβούλευα να κανονίσετε να πάτε πολλοί μαζί με ένα αμάξι, μην πάρετε 500 αυτοκίνητα θα πακετωθείτε...

Η κατάσταση στη χωματερή της didi είναι ως γνωστόν άθλια...

Να υπολογίζετε ότι αν πάτε μετά τις 6-7 θα παρκάρετε τουλάχιστον 5 χλμ μακριά από την είσοδο...

Καλά να περάσετε και καλό headbanging
 
...εγώ πάντως ξεκινάω με το Rock and Roll Train(!!!) σε δύο ωρίτσες για Αθήνα! Άντε, καλά να περάσουμε (αυτό είναι standard) όσοι πάμε!
 
Απλά η καλύτερη συναυλία που έχω δει ποτέ...τρομερή σκηνική παρουσία και ένας κιθαρίστας που μας ξετρέλανε με την ενεργητικότητα του!

Μόνο παράπονο η μέτρια ακουστική...ποιος νοιάστηκε βέβαια!!!

Αναζητήστε στο youtube τα βιντεάκια για να καταλάβετε
 
Λοιπόν τι να πρωτοπώ...!! Η συναυλία που τόσες γενιές περίμεναν τελείωσε. Οι AC/DC τίμησαν στο έπακρο τον κόσμο που τόσα χρόνια τους περίμενε, το όνομά τους και όλη την τεράστια ιστορία τους. Είχα πάρα πολλά χρόνια να παω σε συναυλία με ΠΑΛΜΟ, που ο καθένας εκεί μέσα γούσταρε πραγματικά.

Αφιερώνω στους ξεχασμένους φίλους μου από το σχολείο που σχεδιάζαμε τι θα κάναμε αν ερχόντουσαν οι AC/DC ποτέ...

επιπλέον θα τηρήσω μια υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου πριν κάποια χρόνια : αν έρθουν οι AC/DC εγώ τελείωσα με τις συναυλίες τέτοιας κλίμακας. Πολύ απλά τα έχω δεί όλα.

Μπράβο τους και πάλι μπράβο τους
 
Θα ειμαι ειλικρινης: Οι ανθρωποι απλα μαμησαν και εδειραν...... Μιλαμε για μια εκπληκτικη συναυλια που καλυτερη της προσωπικα δεν εχω δει, και δεν εχω δει και λιγες..... Τον Johnson τον περιμενα χειροτερο... Μια χαρα τα πηγε! Απο εκει και περα ολα μα ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ τα λεφτα ηταν ο Angus Young. Δεν μπορω να βρω λεξεις να τον περιγραψω, πραγματικα. Ηταν απιστευτο αυτο που εβλεπα.... Οσοι ηταν εκει καταλαβαν!

Τοp στιγμες για εμενα ηταν σιγουρα το TNT και το Highway to Hell οπου πραγματικα το σταδιο σειοταν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αψογο και το σολο στο Let there Be Rock....

Παντα τετοια!

Υ.Γ. Και για να γκρινιαξω λιγακι..... Τρομεροι οι AC/DC, ομως στεγνοι επαγγελματιες. Θα μπορουσε να ειναι λιγο πιο επικοινωνιακος ο κος Johnson αναμεσα στα κομματια..... Συν τοις αλλοις ενα encore ( αλλα τι encore!!!!) και μετα τρεχοντας μεσα με ενα ξερο Goodnight Greece. Ε, δεν νομιζω να τους τρωγαμε αν καθονταν λιγο στην σκηνη!!!!!!
 
Ήταν τέλειοι! Από τις καλύτερες συναυλίες που έχω δει. Είχα να ρίξω τέτοιο headbanging από τους Anthrax στο χωράφι της Μαλακασσας πριν 3-4 χρόνια. Ήμουν αρένα, κουράστηκα αλλά άξιζε τον κόπο.

Σκηνικά, setlist, ήχος όλα πολύ καλά. Όλοι πιστευω να το ευχαριστηθήκαμε. Οι τύποι ροκάρουν και είναι 50 χρονών και βάλε.

Είμαι τυχερός που είδα αυτή την σούπερ μπάντα να παίζει live.

Άντε να δούμε και τους Van Halen και μετά τα είδαμε όλα...

Στα αρνητικά βάζω μόνο το ακριβό εισιτήριο (για ελληνικά δεδομένα), που είχε σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα στην περιοδεία τους που δεν ήταν sold out.
 
Πλην (πάντα αρχίζω από αυτά):

  • Ο κάκιστος / χείριστος / απαράδεκτος για τέτοιο πανάκριβο εξοπλισμό και τέτοιο ανοιχτό χώρο ήχος. Στις κερκίδες από την αντήχηση που στάθηκα λίγο ακουγόταν μονάχα μια χασμωδία. Ευτυχώς στην αρένα τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα.
  • Τόσο κοιμισμένο και ψόφιο κοινό δεν έχω ξαναματαδεί. Οι μισοί δεν γνώριζαν πάνω από το ρεφραίν σε 5-6 κομμάτια and that's it. Χάθηκε μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθεί ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα..προσωπικά μόνο στο TNT και στο τέλος ένιωσα ότι ο κόσμος καταλάβαινε ποιούς έβλεπε.
  • Η προσέλευση. Η οποία περιορίστηκε σε καμμιά 50αριά χιλιάδες max. Αν με ΑC/DC δεν μπορείτε κύριοι να γεμίσετε το ΟΑΚΑ, τέτοιες συναυλιακές εμπειρίες με ζωντανούς θρύλους απλά δε σας αξίζουν. Αποκορύφωμα ατάκα γνωστού μου: "Που να τρέχω μέσα στη ζέστη τώρα. Θα μείνω σπίτι να παρακολουθήσω το debate(!)". Ουστ ψοφίμια!


Συν:

  • Ίσως η πιο ακριβή παραγωγή σε live που έχω δει από πλευράς stage show (κι έχω δει πολλές 100άδες). Kάθε κομμάτι ήταν κι από ένα happening. Άφησε έτη φωτός πίσω τους Maiden (sorry) κι όποιους άλλους μπορώ να θυμηθώ. Money Talks!
  • To setlist. Mπορεί να το γνωρίζαμε οι περισσότεροι καιρό, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι επρόκειτο για γερό best οf που κράταγε αμείωτο το ενδιαφέρον.
  • To solo του ακούραστου, αεικίνητου, απλά-respect Angus Υοung που ντροπιάζει άνετα με την απίστευτη ενέργεια του πολλούς κιθαρίστες με την μισή του ηλικία.
  • Η ύπαρξη του pitch που έκανε πιο άμεση την επαφή με το κοινό και η οποία ήταν μάλλον πρωτότυπη για τα Ελληνικά rock δεδομένα.
  • Tα πιπινάκια στο video wall στα 'The Jack' και 'She Shook me all Night Long' και τα χιλιάδες φωτεινά κερατάκια!
  • ΟΚ. Ήταν οι AC/DC...τι να λέμε τώρα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάται κανείς το setlist;
 
Rock N' Roll Train

Hell Ain't a Bad Place to Be

Back in Black

Big Jack

Dirty Deeds Done Dirt Cheap

Shot Down in Flames

Thunderstruck

Black Ice

The Jack

Hells Bells

Shoot to Thrill

War Machine

Dog Eat Dog

Anything Goes

You Shook Me All Night Long

T.N.T.

Whole Lotta Rosie

Let There Be Rock

Encore:

Highway to Hell

For Those About to Rock (We Salute You)
 
Ηταν μια πραγματικη γιορτη!

Με το που εσκασα μυτη στο σταδιο μου εκανε εντυπωση ο αρκετος κοσμος, η ομορφη ατμοσφαιρα. Συναντησαμε παλιους φιλους αλλα και παλιες ανοξειδωτες φιλες (εστω στο πιο σιτεμενο και παχουλο :) ) που δεν βλεπαμε σε πιο cult συναυλιες παλιοτερα. Γενικα ηταν χαλαρα τα demographics, γεγονος οχι κατακριτεο ουτε ενοχλητικο (αλλωστε οι εκολαπτομενες διαβολινες αποτελουσαν εξαιρετικο θεαμα για χαζι).

Η αγωνια ανεβαινε. 20+ χρονια τους περιμεναμε και επιτελους απειχαμε μισαωρο!

Στα της συναυλιας τωρα. Αρτια τεχνικα (o ηχος ηταν καλουτσικος για ΟΑΚΑ- φωτισμοι,pyrotechnics,κινηματογραφικη καλυψη super), αψογη "καλιτεχνικα".

Οι ACDC ωσαν βγαλμενοι απο το metaldome του Thunderstruck videoclip ,πραγματικα δυναμό αλλα και με τους διακριτους ρολους με τους οποιους τους εχουμε συνηθισει-αγαπησει, ΓΑΖΩΣΑΝ επι σκηνης.

Ο Angus Young δικαιολογησε περιτρανα τον βαρυ τιτλο του Μεταλικου Ηρωα. Τσεκαρες το βλεμμα του και την ενεργεια που εξεπεμπε και ησουν σιγουρος οτι οποτε γουσταρει μπορει με μια πεταλια να κατεβασει το PV του γηπεδου και να βυθισει και ολοκληρο το Μαρουσι στο σκοταδι για κανα 3ημερο.

Ο Johnson τα εβγαλε μια χαρα περα (ακομα και το τελιωμα του Back In Black ;) )παρολο που εχει την ηλικια της πεθερας μου.

Επαγγελματιες με την πιο τιμια εννοια του ορου και αξιοι UBER RESPECT μας προσεφεραν ενα ευγενικα αλητικο υπερθεαμα που δεν θα ξαναδουμε.

Bουλωσαν το στομα καποιον νεοσων (που νομιζουν οτι metal ειναι οι Slipknot και οι λοιποι ξεκουρδιστοι) οπου μιλαγανε περι γερων, ΚΑΠΗ κτλ

Παραπονα εχω ελαχιστα. Λιγο η ελαφρα κακοποιηση του Thunderstruck και καποιοι "φρεσκοι" που τσιμπουρωθηκαν κοντα στη σκηνη αλλα δεν ηξεραν τα τραγουδια!!

Φευγοντας απο το ΟΑΚΑ σκεφτηκα οτι ειμαστε μια τυχερη γενια οσο αφορα το εξης.

Στα 25 τελευτια χρονια ειδαμε τη μεγαλυτερη, τιμιοτερη, καλυτερη μουσικη να ακμαζει. Ειδαμε απο κοντα σχεδον ολους τους metal heroes που απο το 85 κολαγαμε στους τοιχους μας και ραβαμε στα μπλουτζην μας. Εχουμε αρκετα πολεμοφοδια.

Metal makes us strong!
 
Αλήθεια, τί έγινε όταν άρχισε να παίζει το ΟΥΑΑΑΑΑΑ ΑΟΥΑΑΑΑΑ,.....THUNDER ;;

Wally είπε:
Στα 25 τελευτια χρονια ειδαμε τη μεγαλυτερη, τιμιοτερη, καλυτερη μουσικη να ακμαζει. Ειδαμε απο κοντα σχεδον ολους τους metal heroes που απο το 85 κολαγαμε στους τοιχους μας και ραβαμε στα μπλουτζην μας. Εχουμε αρκετα πολεμοφοδια.

Metal makes us strong!
Δε μπορώ να μη συμφωνήσω!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μου 'ρχεται να βαλω τα κλαματα που δεν μπορεσα να τους δω!!!

Τυχεροι....σας ζηλευω....
 
λοιπον οι AC/DC εδωσαν μαθηματα για το πως πρεπει να γινεται εντονα ενα live και το πως μια μπαντα σεβεται το κοινο της και τα λεφτα που δινει!για μενα οι συναυλια δεν ειχε κανενα αρνητικο και εχω να πω πως η μπαντα ηταν αψογα επικοινωνιακα .....κυριε ΑΕΟΝ!!!ΧΑΧΑ αρκει να εβλεπε καινεις τον bryan να ειναι πανω στον διαδρομο που περναγε μεσα απο το κοινο και να απολαμβανει το νερο που επεφτε απο δω και εκει και οχι να στραβωνει σαν μερικους μερικους.....επισης το stage show ηταν αψογο με τα κλασσικα φωτα της μπαντας την απιστευτη rossie την καμπανα και το τρενο !!!ολα τα λεφτα για μενα ηταν το let there be rock οπου η μπαντα αφησε τον angus να σολαρει συνεχομενα πανω απο ενα 15λεπτο ενω αυτη ηταν σε ρυθμικα,ενα πραγμα αρκετα δυσκολο...,ο ηχος ηταν καλος για live ενω και το κοινο ηταν απιστευτο κυριε ΑΕΟΝ!!!!φτανει να δειτε ενα βιντεο απο συναυλια τους στο εξωτερικο για να καταλαβεται οτι τα καιμε σαν κοινο!αναψαν καπνογονα ενω ο κσομος χοροπηδαγε συνεχεια σε καθε τραγουδι !!!επιτελους ειδα και τον malcom να παιζει τα απιστευτα ρυθμικα του!!

αααα τελος εμεινα με ενα χαμογελο στο στομα οταν στο τελος επεσαν και τα πυροτεχνηματα για να τελειωσει αυτη η παρτυ ατμοσφαιρα...ναναι καλα να τους ξαναδουμε !!

ενα ονειρο ετων εγινε πραγματικοτητα!

σε δυο συναυλιες εχω μεινει χαμογελαστος στους KISS και στους AC/DC!!

ΑΨΟΓΑ!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=M0Ne2Pku6XE]YouTube - AC/DC - Highway to hell -HQ - Live in Athens!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρτε να γουσταρετε το intro

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=06qq9mfz31k]YouTube - AC/DC Black Ice tour animated intro
 
Κύριε simon επέτρεψε μου να έχω την άποψή μου η οποία προκύπτει από συναυλιακή εμπειρία-όργωμα 20++ ετών (και η οποία παρεμπιπτόντως συμπίπτει με πολλούς ομοίους μου που έτυχε να το συζητήσουμε, οι οποίοι με την σειρά τους έχουν δει πολλές φορές AC/DC εξωτερικό). Μπορείς να το δεις οπαδικά, ενθουσιωδώς ή όπως αλλιώς θες. Δικαίωμά σου. Εμένα με ενδιαφέρει να είμαι ακριβοδίκαιος και ήσυχος με τη συνείδησή μου. Όσα σημεία ήταν θετικά και αξιόλογα τα ανέφερα και τα τόνισα δεόντως.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταρχας να ξεκαθαρισουμε κατι. Ενταξει, οταν λεμε επαγγελματιες εννοουμε οτι βγηκαν στην σκηνη, εκαναν αυτα που κανουν και τελος. Σαν να καναν restore απο Ghost Image. Εμενα για παραδειγμα δεν μου αρεσε που εφυγαν τρεχοντας σχεδον μετα το τελος.... Ενταξει ρε φιλε, μπορεις να κατσεις να χαιρετησεις να πεταξεις καμια πενα.... Στην τελικη 40.000 κοσμος ηρθε να σε δει!!!! Κατα τα αλλα οπως ειπαν και οι φιλτατοι συμφορουμιτες, ειχαμε νοιατα τα οποια κοπανιοντουσαν ανελεητα στο υπερεκτιμημενο κατ'εμε Thunderstruck (ενδεχομενος γιατι το ειχαν ακουσει και σε κανενα κεντρο που γινονται δεξιωσεις γαμων γιατι εχει γινει και τις μοδας να παιζει πριν μπει το ζευγαρι των νεονυμφων στο κεντρο!!!!!), και στο απειρως καλυτερο Dog Eat Dog να κααααθονται.... Ημαρτον δλδ..... Απο την αλλη ο μπαφος πηγαινε συννεφο, κοσμο εβλεπες -ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ομως- οτι ηθελες, ενω ο σωματικος ελεγχος ηταν ανυπαρκτος. Και τον ΑΝΩΔΥΝΟ να περναγες παλι δεν θα επαιρναν χαμπαρι.....

Οπως και να εχει - και αυτο ειναι που εχει σημασια - οι AC/DC Ε-ΣΠΕΙ-ΡΑΝ για να μην πω τιποτα χειροτερο! Η συναυλεια εγραψε ιστορια, και απο εκει και περα ας το συλλογιστουν αυτο ολοι οσοι ακουνε τα καινουρια γκρουπακια της σειρας στα οποια γινεται χαμος στις συναυλειες τους απο 18 και κατω ετων παλικαρακια και παλικαρουδες....

Πολυ αμφιβαλλω αν θα δουμε παλι κατι παρομοιο στο μελλον....... LONG LIVE AC/DC!!!!
 
θες να μας πεις κυριε ΑΕΟΝ οτι 20 ++ ετη εμπειριας λενε κατι για κριτικη συναυλιων ...τοτε παω πασο και μαλλον εχεις δικιο .. οι παλιοι ξερουν καλυτερα..οκ εχουμε δει και καλυτερες συναυλιες στην ελλαδα .....
 
Α μπα τίποτα..ούτε κι ότι ήμουν αρχισυντάκτης σε μουσικό περιοδικό θα σου λέει τίποτα, ούτε κι ότι έχω γράψει δεκάδες κριτικές συναυλιών / άλμπουμς / πάρει δεκάδες συνεντεύξεις από κόσμο που ούτε καν φαντάζεσαι. Μα απολύτως τίποτα...

Παίδες να ακούτε τον simon. Ποιό είμαι εγώ το ταπεινό σκουλίκι για να συγκριθώ μαζί του; Δεν ξέρω τίποτα, δεν άκουσα τίποτα και κακώς (για άλλη μια φορά) ασχολήθηκα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
οχι δεν μου λεειτιποτα γιατι τα εχω δει και τα περιοδικα τι ακριβεια στις ανταποκρισεις τους εχουν και πως διακατεχονται απο αξιοπιστια..

δεν νομιζω οτι εισαι ταπεινο σκουλικι.....απλα νομιζω οτι κοσκινιζουμε πολυ τα πραγματα..ηρθαν οι AC/DC και μας εδειξαν τι σημαινει να ροκαρεις, απλα .
 
Πίσω
Μπλουζα