Θα σας ξενερώσω λιγάκι με την επιλογή, αλλά ψήφισα Αθήνα 2004...
Ίσως δεν είναι η απάντηση που ταιριάζει στη φύση του forum, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε γεγονότα που τα παρακολουθείς απλώς από την τηλεόραση και σε αυτά που τα ζεις ο ίδιος...
Δεδομένου λοιπόν ότι τους Ολυμπιακούς της Αθήνας τους έζησα υπερβολικά κοντά εκείνες τις μέρες, τόσο ως θεατής, αλλά και ως εθελοντής (και μάλιστα μέσα στο Ολυμπιακό Χωρίο, όπου έβλεπα καθημερινά να περνάνε από δίπλα μου δεκάδες μορφές του παγκόσμιου στερεώματος!), δεν νομίζω πως μπορώ να σκεφτώ άλλους ΟΑ που να τους θυμάμαι νοσταλγικότερα...
Και μόνο το ότι είδα από τις εξέδρες την Τελετή Έναρξης (την πρόβα εννοώ φυσικά, αλλά τα πάντα ήταν τα ίδια πλην τα πυροτεχνήματα...), το ότι παρακολούθησα αγώνες μπάσκετ όπου συμμετείχαν παίκτες όπως ο Lebron James, o Tim Duncan, o Allen Iverson, o Dwayne Wade, o Manou Ginobili κ.λπ., φυσικά το ότι είδα στο Χωριό από κοντά τον Yao Ming να μου κρύβει τον ήλιο (πρώτη φορά στη ζωή μου -τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια- το ένιωσα αυτό...), το ότι έζησα την τρελή εκείνες τις μέρες Αθήνα όπου παντού έβλεπες κόσμο να κυκλοφορεί με σημαίες και χαμόγελα, δεν μπορώ να το συγκρίνω με όποια ιστορική στιγμή και αν την είδα "από το γυαλί"...
Από εκεί και πέρα, στους Ολυμπιακούς της Μόσχας που έχετε ψηφίσει οι περισσότεροι, πιθανότατα να... με συνέλαβαν οι δικοί μου, ενώ προφανώς σε ηλικία 3 ετών δεν θυμάμαι τίποτα από το Λος Άντζελες...
Σίγουρα ξεχωριστή θέση έχουν βέβαια και οι ΟΑ της Βαρκελώνης λόγω της πιο μυθικής ομάδας στην ιστορία του αθλητισμού. Όσο για το θέμα του ντόπινγκ, όπως λέει και ο Άλκης, σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ κ.λπ., όσο και αν παίζει ρόλο η φυσική κατάσταση, η δύναμη, η ταχύτητα κ.λπ. το ποσοστό που επηρεάζει τη συνολική απόδοση ενός αθλητή ή μιας ομάδας είναι πολύ μικρότερο από αθλημάτων όπως π.χ. ο στίβος ή η κολύμβηση.