Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Πωπω, το Τζουλια μου αρεσει κι εμενα πολυ! Και το Νικηφορος επισης.Εμένα πάλι τα γυναικεία και αντρικά ονόματα που μου αρέσουν πάρα πολύ μέχρι και σήμερα είναι:
Τζούλια (Το όνομα της θείας μου)
Ιωσηφίνα
Ανδρομάχη (Συνηθίζεται πολύ στη Σκόπελο).
Κοραλία (Μια από τις ξαδέλφες μου).
Γιάννης (Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ εύηχο, κι ας είναι το πλέον συνηθισμένο).
Αχιλλέας
Νικηφόρος
Στέφανος
Καλα, αυτο που γινεται τα τελευταια χρονια με τα ονοματα ειναι κωμικοτραγικο. Κατ' αρχας εχει γινει μοδα να δινουν σε καθε παιδι δυο ονοματα. Τελος παντων αυτο. Αλλα δε μενουν εκει! Κανουν συνδυασμο αχταρμα τα ονοματα με αποτελεσματα γελοια οπως το Σπυραγγελος που ανεφερε η Λωρα. Εγω εχω γνωστους μου που ονομασαν το παιδι τους Πελαγια - Θεοδωρα και το φωναζουν Πελιδωρα! Η μια περιπτωση που θυμαμαι απο λιγο παλαιοτερα οπου το παιδι βαφτιστηκε Κωνσταντινος - Αγησιλαος και το φωναζαν Κωστάγη!!!Μάλιστα, το Φρύνη δηλαδή που ακούω τώρα τελευταία βγαίνει από το Φρόσω; Αντίστοιχα έχω ακούσει το Αίγλη από το Αγλαΐα, το Ίριδα από το Σπυριδούλα και το πιο παλιό Ηρώ από το Αργυρώ. Άλλο όνομα το ένα άλλο όνομα το άλλο αλλά σίγουρα -με εξαίρεση την ορθογραφία τους- έχουν μεγαλύτερη σχεση μεταξύ τους από ότι το Κυριακή με το...Σάντυ!
Ένας συμμαθητής του γιού μου λεγόταν Θαλής το οποίο ήταν συνδυασμός του Θανάσης με το Αποστόλης. Τουλάχιστον πιο σωστό και πιο εύηχο από τον συδυασμό του Σπύρος και Άγγελος που τον φωνάζουν Σπυράγγελο.
Και τη Σαββινα θα την κανουν Σατερντινα.@laura ingalls πάντως το Σάντυ το ακούω και από το ... Χρυσάνθη...!![]()
Πολυ σωστα. Το συλφις προερχεται απο τα λατινικα silva και sylva. Εχουν κοινη ριζα και συλφιδες ηταν τα αερικα, οι νεραϊδες που ζουσαν στον αερα και στα δαση, ελευθερες, λεπτες και αερινες. Γι' αυτο λεμε τις καλλιγραμμες γυναικες συλφιδες.Έλεος καταστρέφουν το Σαββίνα; Πάντως bambi το Σύλβια μάλλον προέρχεται από το silva που σημαίνει το δάσος στα λατινικά γι' αυτό και υπάρχει και σαν επίθετο σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Εννοείς ότι Σάββατο = Saturday; χαχαχα!
Αμ η δόλια η Καλλιόπη που από Μούσα ξέπεσε σε στρατιωτική αγγαρεία;Δεν είναι απαραίτητα ωραία όλα τα αρχαία. Ας πούμε το "Αγλαΐα" αν και ωραιότατο και από νόημα (όμορφη, λαμπερή) και από την μυθολογική προσωπικότητα που το είχε (η νεότερη από τις 3 Χάριτες), δεν μου αρέσει καθόλου, και το αποδίδω στο -γλ- .
Η Ασπασία διασώθηκε και διαδόθηκε ως όνομα γιατί ήταν τόσο καθιερωμένη στο πλευρό του Περικλή που ουσιαστικά αποσιωπήθηκε ότι δεν ήταν η νόμιμη σύζυγός του αλλά κάτι σαν σύμφωνο συμβίωσης της εποχής και πριν το σύμφωνο διασκεδάστρια υψηλού επιπέδου. Όσο για τη Λαϊδα και τη Φρύνη ίσως κάποιος γονιός να τσιμπούσε καθώς ήταν καρακουκλάρες (ποια γυμνώθηκε αλήθεια για να εντυπωσιαστούν οι δικαστέςοι κκ. Φρύνη, Λαΐς, Ασπασία, είχαν επάγγελμα που η σύγχρονη ηθική δεν το θεωρεί επιθυμητό, άρα γιατί να θέλει κανείς να βαφτίσει το κορίτσι του με τα ονόματά τους?)
Η εν δικαστηρίῳ στριπτητζού ήταν η Φρύνη. Κι όσο για σύγχρονες κυρίες Φρύνες, απ' όσο ξέρω αυτό ήταν το πραγματικό όνομα της συμπαθούς αλλά μετρίως γνωστής τραγουδίστριας.Όσο για τη Λαϊδα και τη Φρύνη ίσως κάποιος γονιός να τσιμπούσε καθώς ήταν καρακουκλάρες (ποια γυμνώθηκε αλήθεια για να εντυπωσιαστούν οι δικαστέςαλλά ομολογουμένως δεν έχω πετύχει γυναίκα μ' αυτό το όνομα.
Μπρασκα λένε μία πολύ άσχημη σαύρα νομίζω ή κάνω λάθος;Η εν δικαστηρίῳ στριπτητζού ήταν η Φρύνη. Κι όσο για σύγχρονες κυρίες Φρύνες, απ' όσο ξέρω αυτό ήταν το πραγματικό όνομα της συμπαθούς αλλά μετρίως γνωστής τραγουδίστριας.
Το Φρύνη έχει κι άλλο πρόβλημα. "Φρύνος" είναι το επιστημονικό όνομα της μπράσκας. Ποιος θα ήθελε να ονομάσει έτσι την κόρη του μόνο και μόνο για να κάνει το χατήρι της γιαγιάς Μπράσκας?