Ο Άγιος (The Saint)

Να κάνω μία ερώτηση τι ακριβώς επαγγελεται ο άγιος; Στο επεισόδιο ο " προσεκτικός τρομοκρατης" αναλαμβάνει τον ρόλο του δολοφονημένου δημοσιογράφου που κάνει έρευνα για κάποιον ισχυρό επικίνδυνο άνδρα. Είναι πλούσιος; Ή βιοπορειζεται από το επάγγελμα αυτο; Στην αρχή του επεισοδίου, ή Τζενη ή φίλη του δημοσιογράφου που θεωρεί την πένα πιο ισχυρό όπλο από το ξίφος λέει τον Τεμπλαρ " διαβόητο" αλλά αυτό έχει αρνητική σημασία.
 
Να κάνω μία ερώτηση τι ακριβώς επαγγελεται ο άγιος; Στο επεισόδιο ο " προσεκτικός τρομοκρατης" αναλαμβάνει τον ρόλο του δολοφονημένου δημοσιογράφου που κάνει έρευνα για κάποιον ισχυρό επικίνδυνο άνδρα. Είναι πλούσιος; Ή βιοπορειζεται από το επάγγελμα αυτο;
Δεν εργαζεται γιατι αν εργαζοταν που καιρος να αγιασει; :)
Υποτιθεται πως ειναι εισοδηματιας και τι να κανει το παιδι, πως να περασει τον καιρο του, παιζει ξυλο με οποιον βρει μπροστα του.
 
Δεν εργαζεται γιατι αν εργαζοταν που καιρος να αγιασει; :)
Υποτιθεται πως ειναι εισοδηματιας και τι να κανει το παιδι, πως να περασει τον καιρο του, παιζει ξυλο με οποιον βρει μπροστα του.
Γι αυτό πετάει κάτι βιβλικά ωραία πως στο τέλος όλοι οι ανοσιοι θα βρούνε άσχημο τελος. Εδώ τον βαρωνο των σωματείων τον έκανε με τα κρεμμυδάκια, πανέξυπνη κίνηση, τον ξεσκισε . Ωραία σειρά, ευφάνταστη με έξυπνα επεισόδια.
 
Στα βιβλία του Τσάρτερις είναι ψιλοκλέφτης, αλλά κλέβει επιλεκτικά και από κακούς. Έχει χίλια δίκια ο Κλαύδιος Ευστάθιος Τηλ να τον κυνηγάει. Μην κοιτάτε που τον κάνανε τίμιο για την τηλεόραση διότι δεν σήκωνε συμπαθείς παρανόμους η λογοκρισία
 
Στα βιβλία του Τσάρτερις είναι ψιλοκλέφτης, αλλά κλέβει επιλεκτικά και από κακούς. Έχει χίλια δίκια ο Κλαύδιος Ευστάθιος Τηλ να τον κυνηγάει. Μην κοιτάτε που τον κάνανε τίμιο για την τηλεόραση διότι δεν σήκωνε συμπαθείς παρανόμους η λογοκρισία
A πες μας και άλλα για τον άγιο. Εντάξει να ναι γυναίκας, να του αρέσει ή πολυτέλεια τα ωραία αυτοκίνητα κτλ. στο επεισόδιο που είδα έχει και έναν κουτό υπηρέτη αλλα κλεφτης οκ δεν θα μου άρεσε.
 
Ούτε γυναικάς ήταν στην αρχή, συζούσε με την Patricia Holm. Φλερτάριζε μεν με άλλες, αλλά ως εκεί. Αργότερα εξαφανίστηκε η Holm.

Στα πρώτα βιβλία ο "Άγιος" δεν δίσταζε να σκοτώσει κακούς όχι για αυτοάμυνα αλλά γιατί το άξιζαν. Αλλά όσο δημοφιλέστερα γίνοινταν τα βιβλία, ιδιαίτερα στην πουριτανική Αμερική, και φυσικά όταν μπήκε και το Hollywood στη μέση, τόσο πιο mainstream και νομιμόφρων γινόταν. Εμπορικοί και λογοκριτικοί λόγοι. Τουλάχιστον τον άλλαξε ο Charteris ο ίδιος. Δεν έγραφε λογοτεχνία με μεγάλες ιδέες ο άνθρωπος, ελαφριά διασκέδαση πρόσφεραν τα βιβλία του και ήταν τεχνίτης σ' αυτό, οπότε μεταξύ του να μείνει πιστός στο χαρακτήρα του ήρωα που δημιούργησε και να αυξήσει τα έσοδά του προφανώς διάλεξε το δεύτερο (και δεν ήταν η φυσιολογική εξέλιξη του χαρακτήρα όπως ας πούμε ο Harry Potter που μεγάλωνε: Ο Άγιος παρέμεινε νέος για δεκαετίες).

Το τεράστιο (δυνητικά) τηλεοπτικό και κινηματογραφικό κοινό σημαίνει ότι ο πολύς κόσμος μαθαίνει χαρακτήρες από ταινίες και σήριαλ, όχι από τα βιβλία στα οποία αυτά βασίζονται. Εμένα μου αρέσει να διαβάζω τα βιβλία, ακόμη κι αν πρωτοέμαθα τον χαρακτήρα από οθόνη. Παλιότερα είχα διαβάσει όσα βιβλία του Charteris είχα βρει, στα ελληνικά ή στα Αγγλικά, αγορασμένα ή από βιβλιοθήκες. Τώρα θα το βαριόμουνα.
 
Κοίτα δεν είναι θέμα πουριτανισμου να μην θες έναν ήρωα άτιμο και κλεφτη. Ευχαριστούμε για τις ινφο, κατατοπιστικες.
 
Ο Άγιος ήταν τίμιος κλέφτης. Έκλεβε από κακούς. Κι αν ήξερε σε ποιον αρχικά ανήκαν τα κλεμένα του τα επέστρεφε, κρατώντας το κατιτίς του χωρίς να τον ρωτήσει, διότι αν βασιζόταν στη γεννεαιοδωρία των πλούσιων, σώθηκε. Αν δεν ήξερε, τι έφταιγε αυτός που δεν ήξερε?
 
Δεν ξέρω πως είναι στο βιβλίο ο άγιος αλλά ο παραγωγός έκανε εξαιρετική δουλειά , ή σειρά δεν είναι " ελαφριά" ,κοσμοπολίτικη μεν αλλά ο ήρωας έχει ηθικές αρχές και τις υπακούει πιστά. Τώρα από αντιήρωες στην εποχή μας σε αστυνομικές σειρές αστο γεμάτες είναι. Δεν θα πάρω. Τον άγιο τον λατρεψα γιατί έχει αυτό το κλασσικό άρωμα από την παλιά εποχή.
 
@sibbilio Αυτα ειναι τα επεισοδια για το Σαββατοκυριακο 10 και 11 Οκτωβριου:

Σαββατο: The good medicine
Κυριακη: The high fence
 
Στο" covetous headsman "φαίνεται πως ο άγιος δεν είναι διόλου ένα ελαφρύ αστυνομικό σηριαλ αλλά έχει και βάση και νόημα και περιεχόμενο.
Και εδώ ο σαιμον καταλήγει στην Γαλλια για να μπλέξει σε μία ιστορία με δυο μενταγιόν του αγίου Χριστοφορου για τα οποία γίνεται ένας φόνος ενός νεαρού άνδρα.
Ή αδερφή του νεαρού που έχει είκοσι χρόνια να τον δει καταφτάνει στο Παρισι μαζί με τον Τεμπλαρ για να λύσουν το μυστήριο της δολοφονίας του. Τι το σημαντικό έχουν όμως αυτά τα δύο μενταγιόν; Γιατί κάποιος τα ψάχνει τόσο πολύ που είναι έτοιμος να σκοτώσει γι αυτά; Και γιατί ή κοπέλα του νεαρού τον προδίδει; Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν από το παρελθόν.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα επεισοδια για το ερχομενο Σαββατοκυριακο 17 και 18 Οκτωβριου:

Σαββατο: The talented husband
Κυριακη: The latin touch
 
Βλέπουμε μία πατέντα στον άγιο συνεχιζόμενη:
1. Πάντα παρουσιάζεται στον πρόλογο , δηλ.καποιος τον παρουσιάζει ως τον περίφημο Σαιμον Τεμπλαρ και μετά έρχεται το σήμα της σειράς με το φωτοστέφανο ως γνήσιος κοσμοπολίτης άγιος, ο μόνος του είδους.

2. Περιστρέφεται σε ξένες πλούσιες χώρες, Ρωμη, Παρισι, Ελβετια, Νέα Υορκη.
3. Οι γνωριμίες του στις οποίες περικλείεται ή αστυνομική
δραστηριότητα του είναι ...ολίγον ωρών . Τους γνωρίζει στο αεροπλάνο , σε χώρους αναμονής, σε αξιοθέατα κτλ.
4. Πάντα υπάρχουν ωραίες γυναίκες ή femme fatale ή τα αθώα θύματα με την κοριτσίστικη αφελεια.
Στο επεισόδιο the loaded tourist , ή γνωριμία του με τον 16 γιο μιας οικογένειας από την Ιταλια που μεταναστεύει Νέα Υορκη θα φέρει μια εκπληκτική περιπέτεια στην Γενευη με στόχο έναν χαρτοφύλακα. Στο επίκεντρο και ή ωραία ξανθιά Αμερικανίδα μητρια.
 
Στο επίκεντρο και ή ωραία ξανθιά Αμερικανίδα μητρια.
Τον ρολο ειχε η καλλονη Barbara Bates η οποια κρατουσε και τον ρολο της Φοιβης στην τελευταια σκηνη του Ολα για την Ευα. Δυστυχως, αυτη η ηθοποιος ειχε πολυ ασχημο τελος καθως το 1969 αυτοκτονησε απο δηλητηριαση με μονοξειδιο του ανθρακα στα 43 της χρονια.
Μολις χθες την ειδα και στο πολυ καλο Town on trial διπλα στον σπουδαιο John Mills.
 
Η συμμετοχη της στον Αγιο ηταν ο τελευταίος ρόλος της καριέρας της.
Είναι από τα καλύτερα επεισόδια του Αγίου από όσα έχω δει μου αρέσει πάρα πολύ. Και κάνει την μοιραία γυναίκα με τον νεαρό εραστή εξ' Ιταλιας. Και τι δεν έχει κάνει κατέστρεψε τον συζυγο , κρίμα το μικρό το παιδί .
 
Τα επεισοδια για 24 και 25 Οκτωβριου παντα στο Action24 στις 19:00.

Σαββατο: The careful terrorist
Κυριακη: The covetous headsman
 
Τα επεισοδια για 31 Οκτωβριου και 1 Νοεμβριου:

Σαββατο: The arrow of God
Κυριακη: The pearls of peace
 
Tα "διαμάντια της ειρήνης " το πιο ωραίο επεισόδιο που είδα μέχρι τώρα στον άγιο , το πιο ανθρωπινο, το πιο γλυκό πικρό , το πιο διδακτικό.
Μου αρέσει που ο ευκολόπιστος ήρωας Μπραντ Ραιαν ζει στην fantasy land στην αρχή και νομίζει πως έχει τον τέλειο φίλο και το πιο καλό κορίτσι για σύντροφό. Και το πιο εμφανισημο επίσης. Και οι δυο σαπιοι μέχρι το κόκκαλο.
Τέτοια αφέλεια και για όλα αυτά μένει τυφλός σε ξένη χώρα ώσπου ερχεται ο άγιος να κάνει το θαύμα του. Ε και τι θαύμα... ( Μακάρι να γινότανε τέτοια θαύματα πιο συχνά)
Ή εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο και είναι απόλαυση στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Πολύ κρίμα να υπάρχουν γυναίκες σαν την Τζος. Πολύ κρίμα . Τουλάχιστον εδώ είναι υπέροχο να την βλέπεις να παίρνει ότι της αξίζει. Δηλ.το καταχαρηκα για μία γυναίκα σάπια μέχρι τέλους, στεγνη πραγματιστρια και ωφελιμιστρια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα