Ο Γιος του Πάρτα 'Ολα (1986)

rpil είπε:
Αποστολή εξετελέσθη! Ας είναι καλά ιδιαίτερα ο φίλος video80 και το link!Ευχαριστώ! #)
Aν ενοείς αυτό που κατάλαβα ,μην ευχαριστείς εμένα ,ειπαρχουν καποια ακουραστα παιδια που δουλεύουν ασταμάτητα για τους φίλους των ελληνικών βιντεοταινιών.Δεν μπορώ να πώ περισσότερα θα με κόψουν.

Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς λοιπον ,το διαδύκτιο ενώνει (και) εμάς.

Εγω το μόνο που έκανα είταν να δανήσω το VHS στο φίλο jackie-dragon ,τιποτα περισσότερο. Με συγκήνηση παρατηρώ οτι η συγκεκριμένη βιντεοταινία(η οποια γυριστηκε σε εποχή παρακμής του Κ.χατζηχρήστου) έχει πολλούς λάτρεις!!!
 
Video80 σε ευχαριστουμε θερμα για τη πολυτιμη βοηθεια σου. Χωρις εσενα δε ξερω αν θα τη βρισκαμε ποτε.. Την ειχε κι ο Γιάννης Λεοντσίνης απο τη leon film αλλα δε τη βρηκε να μου τη δωσει! Το μονο που θυμοταν ηταν οτι στο εξωφυλλο της ταινιας ο Χατζηχρηστος ειχε καπελο καπετανιου.. Ψαχνω κι αλλες ταινιες απο 80's οπως μια με το Βουτσά που λεγετε "Σερίφης ο μηχανοφάγος" και μια αλλη με Παγκράτη-Τσάκωνα που λεγεται "Πρόβα γάμου"..

Eτοιμάζω ερασιτεχνικό remake της συγκεκριμενης ταινίας μαζι με μια ομάδα που κάνει σκετσάκια στο διαδύκτιο.. Ενδιαφέρεται κανεις να παίξει? Θα πεσει πολυ γελιο!
 
Jackie dragon είπε:
Eτοιμάζω ερασιτεχνικό remake της συγκεκριμενης ταινίας μαζι με μια ομάδα που κάνει σκετσάκια στο διαδύκτιο.. Ενδιαφέρεται κανεις να παίξει? Θα πεσει πολυ γελιο!
Θα τα συζητήσουμε όλα αυτά στη συνάντηση στο Στρέφη (πρωτα ο Θεός!)
 
Την Κυριακη το μεσημερι ημουν αποφασισμενος να καψω μισο εκατομυριο εγκεφαλικα κυτταρα. Τι πιο δραστικο απο θεαση Γιος του Παρτα Ολα και Πειναντεους καπακι?

Θα αρκεστω στο πρωτο που αφορα και τη θεματολογια του παροντος thread. Η ταινια ειναι τοσο κακη που καταντα εξαρτηση. Την εχω δει καμποσες φορες αλλα αυτη τη φορα την παρακολουθησα πιο επιστημονικα.

Θα εκθεσω καποια ευρηματα,καποιες αποριες και καποιες διαπιστωσεις συνοδευμενες με φωτογραφιες.

1)Η υπαλληλος εδω φαινεται στο πετο να φορα σημα του ΑΒ Βασιλοπουλος

large.image_34829.jpg.c05d6bcc48d1d57901a4f57f4ff4e30c.jpg


Τα εξωτερικα γυρισματα εγιναν στον Υπερ Prisunic στο Μαρουσι. Βλεπετε την ταμπελα και τον ΟΤΕ απεναντι

large.image_34835.jpg.db2fcc665da1b2c253f42b7756be6068.jpg


Ο Παρταολας επαναλαμβανει υποπτα πολλες φορες οτι το σουπερ μαρκετ ειναι στην Αργυρουπολη.

Τι ελοχευει? Τι μυστηριο πλαναται?

2)Ο Μαικ ειναι εντελως μυστηριωδης χαρακτηρας. Ο Λαλακης λεει στην αρχη οτι κανει μαθηματα καρατε γιατι του την σπαει ο κρεοπωλης. Λιγα πλανα μετα συναντιουνται στο παρκο αλλα δεν φαινονται να γνωριζονται!

Επισης ο Μαικ απο το πουθενα και χωρις λογο εμφανιζεται στο γιωτ την ωρα που το χαρεμι του Λαλακη ανεβαινει τις σκαλες.

Ποιο το βαθυτερο νοημα?

3)Που ηταν η ντισκο Εσπεριδες?

large.image_34830.jpg.a4c37131f2c6d519978a5bd3fc3c2668.jpg


4)Ποιο ειναι αυτο το υπερ-"μανουλι"? Δεν παιρνει μερος στα "επισημα" χορευτικα, ειναι πανυψηλη και ξερει να στηνεται-ποζαρει σαν επαγγελματιας μοντελο. Ξερουμε ονομα? Παρτε 3 φωτο μηπως σας φρεσκαρω μνημη.

large.image_34832.jpg.9efa3dc25a2f3666a9c9e27f6b7a2c87.jpg


large.image_34831.jpg.913cd8c2f881739315bb64a9c30a1fed.jpg


large.image_34833.jpg.441a33a034e954bcd14e4784d76bf54e.jpg


5)Τα φαντασμαγορικα πλανα με τα χορευτικα φαινονται "ξενα" και γυρισμενα με κινηματογραφικη καμερα (?). Θα ελεγα οτι θα ηταν απο καποιο Γαλλικο καμπαρε αλλα σκαει μυτη ο Βασιλειαδης με το ηλεκτροφωνο του!!!!! (δειτε φωτο).

large.image_34851.jpg.44af45060049840bf36749a728eb71b0.jpg


large.image_34836.jpg.42dd291e740dd724a5ec1fb7dad7d875.jpg


Πως εξηγειται αυτο? Μηπως ειναι οντως το κοσμικο κεντρο Μπαμπης που αναφερει ο Παρταολας?

6)Να μετρησουμε ποσα μεμονωμενα χουφτωματα εκαναν Παρτολας και Λαλακης?

large.image_35224.jpg.7387b3215e6091879785cf6f79a92ca4.jpg


Βρηκα και ενα YT video που βοηθα

http://www.youtube.com/watch?v=TsYjocvLkYs

7)Ποσο να πιανουν στο ebay οι καλτσες με τις σταυρωτες ρακετες του Λαλακη? Φοραει τα Pony Nick Galis?

large.image_34852.jpg.882573b89832569fc28a6ffaa3575fc1.jpg


8 )Ο Ψωμοπουλος τι κανει αυτη τη περιοδο?

Διαπιστωση 1: Η Ντερτιμα ειναι η βασιλισσα του VHS

large.image_34834.jpg.358091a6f832474015fd752510944e8c.jpg


Διαπιστωση 2: Αυτη η ταινια ειναι εθισμος. Περιττο να σας πω τι εχω ως ηχο κλησης (btw ποιος ειναι ο συνθετης του υμνου? αυτος που φορα τη μπαντανα?) και μηνυματος SMS

Ω, συντελεστες του μεγαλυτερου VHS καψιματος...σας ευχαριστουμε!! (φωτο ολου του καστ)

large.image_34837.jpg.3833b196c71662ea712190e55db17fb1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επειδή βλέπω οτι έχουμε "καεί" ομαδικώς, σας ενημερώνω οτι πρόκειται να γίνει, άμεσα απόπειρα επαφής με τον κ. Ανδρέα Κατσιμητσούλια...

Stay tuned! ;)
 
DINO είπε:
Επειδή βλέπω οτι έχουμε "καεί" ομαδικώς, σας ενημερώνω οτι πρόκειται να γίνει, άμεσα απόπειρα επαφής με τον κ. Ανδρέα Κατσιμητσούλια...Stay tuned! ;)
Ευχαριστα νεα!... Αναμενουμε...

Μετα την επισταμενη μελετη του Wally και των νεων στοιχειων,απαιτειται επαναληπτικη προβολη και γνωματευση των "Ειδικων"...

Wally, σ'ευχαριστουμε!... :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!! Φοβερη η αναλυση του Wally!!! Btw το βιντεο στο youtube με τα χουφτώματα στις πρωταγωνίστριες το έχω ανεβάσει εγω! :D

Ασουπή!!!! ειπα: ΑΣΟΥΠΗ!!!!!!!

Αλλο ενα βιντεο απο τη συγκεκριμενη βιντεοκασσετα... χαμος λεμε!!!!!

[video=youtube;5u1KiHwwn-8]http://www.youtube.com/watch?v=5u1KiHwwn-8
 
Παμε ρε Jackie

Εισαι ο Παρταολας, σου αξιζουν ολα


σου αξιζουν ολα, εισαι ο Παρταολας



τις φυλακες περνας



στους ζητιανους μοιραζεις



τις ορφανες παντρευεις



και ολους τους διαταζεις


 


Εισαι μαχαραγιααααααας, γυρω σου οι γυναικες χορευουν



η μια στο στομα σε φιλα



η αλλη σε βλεπει κουμπαρα



η αλλη σαμπανια σε κερνα


 


Εισαι ο Παρταολας, σου αξιζουν ολα



σου αξιζουν ολα, εισαι ο Παρταολας


 


Εισαι ο Παρταολας



χαλαλι σου



σου αξιζουν ολαααααααααααααααααα


Ειναι πρεζα η ταινια. Θα φτιαξω και μπλουζα
 
ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧ!!! Ωραιος!!! Πολυ γελιο μιλάμε!!! Εγω θυμαμαι οταν με κατι παιδια περσι τον Οκτωβριο γυρνουσαμε απο το public digital festival στην Ακαδημίας, (φεστιβαλ που ειχε γινει για καλυτερο βιντεο) πηγαμε και καθησαμε σε ενα ταβερνακι στη Πλάκα. Εκει ολη τη νυχτα τα ηπιαμε και κουβεντιασαμε για τα "παλιά".. Η κουβέντα λοιπόν το εφερε στη ταινια "Ο γιος του πάρτα όλα" και εγω με ιδιαιτερο ενδιαφερον ακουγα τα παιδια να λενε οτι στη ταινια αυτη ο Χατζηχρήστος μιλάει σα να έχει ψωμί στο στόμα (!).. εκει σιγα σιγα αρχισα να γελαω χωρις σταματημο γιατι εφερνα στο μυαλο μου την εικονα αυτη!

Επισης ακουσα να λενε οτι σε καποια φαση της ταινιας κατι λεει λαθος ο Χατζηχρηστος και αντι να κοψουν τη σκηνη για να το διορθωσουν, το διορθωνει το διαλογο ο Χατζηχρηστος επιτοπου! Εγω επειδη την ειχα δει πολυ παλια αυτη τη ταινια στο Alter (καπου το 2002) και τελευταια φορα την ειχα πετυχει στο καναλι "5" θυμομουν μονο κατι πλάνα που ο Χατζηχρήστος χούφτωνε στο στήθος μια ξανθιά (μιλάμε για άγριο χούφτωμα) και ταυτόχρονα τη φίλαγε στο στόμα.. οταν ειχα δει αυτη τη σκηνη για πρωτη φορα μικρός, μου ειχε κανει τεράστια εντύπωση πως ειναι δυνατον ο Χατζηχρήστος να έπαιξε σε τετοια ταινία.. επιπλεον τα παιδια εκεινο το βραδυ μου συμπλήρωσαν οτι καθως χούφτωνε τις γυναίκες της ταινίας πέταγε τις παλιές ατάκες όπως το "ασουπή" και το "Αμ, πως".. Νταξει... απο κει και περα δε σταματουσα να γελαω ολο το βραδυ!

Να'ναι καλα ο video80 που μετα απο λιγους μηνες μου εδωσε την ταινια και εκανα update στις βιντεογνώσεις μου! Παντως αν βαλει καποιος να δει το γιο του παρτα ολα και στο καπάκι βαλει και τη κλασσικη ασπρομαυρη ταινια του Χατζηχρηστου "Της κακομοιρας" ειναι κυριολεκτικα γαλαξιακή η διαφορά!!!!
 
Παντως αν θελουμε να παμε μακρυτερο το saga, θα κανω μια τολμηρη διαπιστωση βασιζομενος στη σκηνη οπου ο Παρταολας εχει παρει στα γονατα του τη Μαρια και τη χουφτωνει.

Εκει λοιπον μεταξυ μπουτιου και στηθους, της εκμυστηρευεται οτι οταν ηταν μικρος δουλευε ενα μπακαλικο και μια μερα τα μαμουνια πηραν απο μια φακη στη πλατη και αδειασε το τσουβαλι (κλασικο gag απο την κλασικη υπερκωμωδια του Χατζηχρηστου...Της Κακομοιρας/Ο Μπακαλογατος). Επισης σε ολη τη ταινια ριχνει μπικτες στον Ριζο οπου στην ασπρομαυρη κωμωδια ενσαρκωνε την μεγαλη αντιπαθεια του Ζηκου.

Με αυτα σαν επιχειρημα μπορει ο καθε καλοπιστος μελετητης του Παρταολα universe να πει με ασφαλεια οτι ο γερο Παρταολας ειναι ο Ζηκος...δηλαδη η ταινια Ο Γιος του Παρτα Ολα ουσιαστικα αποτελει το Της Κακομοιρας Νο 2.




Με απλα λογια, γιναμε μαρτυρες και κοινωνοι της μετεξελιξης του φτωχο Ζηκου σε Παρταολα! Του μπακαλογατου σε ιδιοκτητη αλυσιδας σουπερ μαρκετ, πολο ελξης των απανταχου θηλυκων υπαρξεων και multitasking καπετανιο (στο ενα χερι την καρολινα και στο αλλο το τιμονι) πλεουμενου με χαρεμι.

Και αλλο ενα συνομωσιολογικο. Το εξωφυλλο γραφει "Η μεγαλυτερη ευρoκωμωδια". Ναι κυριοι! Ο Παρταολας ειχε προβλεψει 18 χρονια πριν, την νομισματικη ενωση και το ονομα του κοινου νομισματος!

Παω να καψω δαφνες...με εξηντλησε αυτη η πνευματικη περιπετεια. Ποιος ειμαι? Ο Παρταολας?

Θα επανελθω...
 
Κύριοι... αρχίζετε και με τρομάζετε!!!
 
Wally μες το μυαλο μου εισαι!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Κι εγω ειχα σκεφτει πως ηταν κατι σαν "μακρινό sequel" της ταινιας "Της κακομοίρας!" λογω των συχνων αναφορων στα παλια gags οπως λες! Οτι και καλα ο Ζηκος πηρε το μπακαλικο του κυρ-Παντελη και αφου του το αφησε κληρονομια εκεινος το εξελιξε δουλευοντας σκληρα και με τα χρονια απεκτησε σουπερ μαρκετ! Ειναι vintage νοσταλγικη ένωση της υποθεσης αλλα εμενα μου αρεσει σα σκεψη!

Επισης εχει φαση στη σκηνη που ο Λαλάκης ειναι στη σχολή kung fu και μιλαει με το δάσκαλο και κανει αναφορα ο Λαλάκης στο Bruce Lee και τον Jackie Chan, αν το προσεξει καποιος, ο δασκαλος φαινεται σα να μη ξερει τι να πει!!! σα να κομπλάρει δηλαδη!!! χαχαχααχαχαχαχα!!!! πολυ γελιο! επισης μια αλλη σκηνη που ειχα δει απο παλια και μου ειχε κανει εντυπωση, ηταν οταν ο Παρταολας με το Λαλακη πανε στα μπουζούκια και ο Παρταόλας λέει στο Λαλάκη: "Eτσι να δεις σε τι μαγαζι ερχεται και διασκεδάζει ο πατέρας σου".. Για καποιο λογο αυτη η φραση μου ειχε κανει εντυπωση.. :xm:

[edit] Dead pic [edit] 

Ψωμί στο στόμα... :S
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βλέπω οτι έχει πέσει πολύ πόρωση με τη συγκεκριμενη βιντεοταινία (παρολο που ειναι "καμμένη").

Wally απλά υποκλήνομαι στις γνωσεις σου βέβεα έχουμε μια διαφορά στην ηλικία με πέρνας καπου στις 5ετία και το συμαντικότερο εγώ στα 1980ς έμενα επαρχία και εσύ Αθήνα(ή οχι?)

Παιδιά εγώ παντος δεν κατάλαβα αυτήν την εξέληξη που ζούσε ο Χατζηχρήστος ίσως γιατι δεν είχα δει παλιοτερες ασπρομαυρες ταινίες του.

Η πιο αστεία σκηνη κατ εμέ είναι εκει στο σκάφος που ο Ψωμόπουλος με το μαγιό σλιπάκι(οπου ξαναρχετε σιγα σιγά αυτή η μόδα) χουφτώνει τις γκομενες και το τι μορφασμούς κανει!!

Σχετικά με Ρίζο και Χατζηχρήστο (αλλά και πολούς άλους ρετρο ηθοποιούς) βγήκε βρώμα οτι απλά κολλούσαν ενσημα με τις βιντεοταινίες και οτι κανα αγγαρεία ,κατί το οποιο δεν είδα.
 
Αυτό που έγραψε ο Wally και ο Jackie dragon για sequel της "Κακομοίρας", το σκέφτηκα κι εγώ μόλις άκουσα τις ατάκες! Ίσως ν' αυτοσχεδίασε ο Χατζηχρήστος, μη έχοντας σοβαρό σενάριο στα χέρια του. Χαίρομαι πάντως που έδωσα το έναυσμα γι' αυτή την ωραία συζήτηση. :D
 
Ξερει κανεις πως λενε το ονομα της ξανθιας που χουφτώνει μεσα στο πλοίο ο Χατζηχρήστος?
 
Καρολίνα από το Διακοφτό :p :)

ps: Ωραίο το νέο avatar - Έχω φτιάξει και γω αρκετά αλλά δεν μπορώ να αποχωριστώ τον Κάλοου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φοβαμαι οτι μονο ο Κατσημητσουλιας θα γνωριζει το πραγματικο ονομα της Καρολινας.

BTW στην επομενη συναντηση του φορουμ, προτεινω να φοραμε τα ρολογια μας σε στυλ "Παρταολα".

Βλεπε φωτο. O Παρταολας επι τω εργω και το ρολοι πανω απο τη μανετα. Cool!

attachment.php
 
Wally είπε:
Με αυτα σαν επιχειρημα μπορει ο καθε καλοπιστος μελετητης του Παρταολα universe να πει με ασφαλεια οτι ο γερο Παρταολας ειναι ο Ζηκος...δηλαδη η ταινια Ο Γιος του Παρτα Ολα ουσιαστικα αποτελει το Της Κακομοιρας Νο 2.




Με απλα λογια, γιναμε μαρτυρες και κοινωνοι της μετεξελιξης του φτωχο Ζηκου σε Παρταολα! Του μπακαλογατου σε ιδιοκτητη αλυσιδας σουπερ μαρκετ, πολο ελξης των απανταχου θηλυκων υπαρξεων και multitasking καπετανιο (στο ενα χερι την καρολινα και στο αλλο το τιμονι) πλεουμενου με χαρεμι.

Και αλλο ενα συνομωσιολογικο. Το εξωφυλλο γραφει "Η μεγαλυτερη ευρoκωμωδια". Ναι κυριοι! Ο Παρταολας ειχε προβλεψει 18 χρονια πριν, την νομισματικη ενωση και το ονομα του κοινου νομισματος!

Παω να καψω δαφνες...με εξηντλησε αυτη η πνευματικη περιπετεια. Ποιος ειμαι? Ο Παρταολας?

Θα επανελθω...

Αγαπητέ Wally...δεν το έχω πει για πολλούς ανθρώπους αυτό, αλλά είσαι ΘΕΟΣ! Μιλάμε για το υπέρτατό sequel. Και υπόλοιποι κύριοι-συνφορουμίτες, είστε άξιοι σεβασμού για αυτό το topic. Δεν το πιστέυω οτί τόσα χρόνια ζουσα στην άγνοια και δεν είχα ανακαλύψει αυτό το "διαμάντi". Πως γίνεται να έχασα τέτοια Ευρωκωμωδία και μάλιστα έγχρωμή εν έτη 1986??? Η ταινία είναι τόσο άθλια που πραγματικά είναι εθιστική. Ο Ψωμόπουλος πάντα μου άρεσε αλλά στη συγκεκριμένη ταινία δίνει ρέστα! Η ταινία πρέπει να γυρίστηκε μέσα σε μισή μέρα. Το χούφτωμα στην ταινία δεν έχει προηγούμενο!
 
Μπορει καποιος να μου λυσει μια απορια? Στην αρχη αρχη της ταινιας εκει που ο Χατζηχρηστος διαλεγει αυτα τα στριφτά ζάρια που εχουν και στο καζίνο, και λεει "για να δουμε σημερα πως θα παει η μέρα, για να δουμε ποιο (ζάρι) θα διαλέξω, ααα.. θα παρω κίτρινο.. κίτρινο αϊξίδικο.." Αυτο το "αϊξίδικο" που λεει τι σημαινει? γιατι δεν εχω καταλαβει.. επιπλεον, μηπως ξερει κανεις το κομματι που παιζει κατα τη διαρκεια που ο Χατζηχρηστος κανει πρωινη γυμναστικη? Μοιαζει με italo disco.. Αυτο το σπιτι που εγιναν τα γυρισματα λετε να ειναι καπου προς Μαρουσι-Κηφησια? (Μιλαω για το σπιτι που μπαινει ο Χατζηχρηστος στην αρχη της ταινιας αφου τελειωσει τη γυμναστικη)
 
Πίσω
Μπλουζα