thank you thank you, captain Harlock αυτο κι αν ειναι ρετρο!domniki είπε:Συγνωμη για το off-topic, αλλα το αβαταρ του Joe ειναι AΠΙΘΑΝΟ Το καλυτερο avatar ever
Αχ, Κουταβιάν! Κορυφαίο! Οι Άγγλοι τον έκαναν "Dogtanian and the three Muskehounds" και οι Γάλλοι D'Artachien (Ντ'Αρτασιάν). Όπου "chien" και πάλι ο σκύλος. Λάτρευα τη μουσική του και μεγάλη τελικά κατάλαβα ότι αυτό το "Έλα μωρέ Ντ'Αρτακάν" που τραγουδάγαμε όλοι, μα όλοι! Ήταν "El amor de d'Artacan" (Ο έρωτας του Ντ' Αρτακάν, η Ιουλιέτα φυσικά).Sofologiotatos είπε:Και για να δικαιολογήσω το nickname μου, ένα εκτεταμένο σχόλιο γλωσσολαγνικής φύσεως: μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πολύ έξυπνο λογοπαίγνιο του ονόματος! Πάντα απορούσα γιατί ο ήρωας λεγόταν "Ντ'Αρτακάν". Δηλαδή το "Ντ'Αρτανιάν", σκεφτόμουν, τί στραβό έχει και δεν τους άρεσε; Τελικά είδα ολόκληρο τον τίτλο, όπως είχε παραλλαχθεί για την ισπανική TV, και κατάλαβα. Ο σωστός θα ήταν "D'Artagnan y los tres mosqueteros" (προφ. Νταρτανιάν ι λος τρες μοσκετέρος), δηλ. "Ο Ντ'αρτανιάν και οι τρεις σωματοφύλακες". Ο τίτλος της σειράς όμως είναι "D'Artacan y los tres mosqueperros" (προφ. Νταρτακάν ι λος τρες μοσκεπέρρος). Στα Ισπανικά, can σημαίνει "σκύλος". Perro σημαίνει επίσης "σκύλος". Είναι απλώς πανέξυπνο! Ο καλύτερος τίτλος που μπορώ να φτιάξω στα Ελληνικά, ώστε να αντιστοιχεί στο ισπανικό λογοπαίγνιο, είναι "Ο Ντε Κουταβιάν και οι τρεις σωματοσκύλακες".
Η μουσική του Ντ'Αρτακάν ήταν όντως υπέροχη, Yanna76. Με αφορμή την παρανόηση "Έλα μωρέ Ντ'Αρτακάν (έσπανα Χουριέτα)" [El amor de d'Artacan es para Julieta], σε παραπέμπω στο νημάτιο που έχω ανοίξει ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=5254&highlight=footsteps Εκεί μπορείς να συνεισφέρεις κι εσύ, αν θυμάσαι κι άλλα τέτοια παρακούσματα.Yanna76 είπε:Λάτρευα τη μουσική του και μεγάλη τελικά κατάλαβα ότι αυτό το "Έλα μωρέ Ντ'Αρτακάν" που τραγουδάγαμε όλοι, μα όλοι! Ήταν "El amor de d'Artacan" (Ο έρωτας του Ντ' Αρτακάν, η Ιουλιέτα φυσικά).
Πάντα το έβρισκα περιέργο που μέσα σε όλα τα σκυλιά η Μυλαίδη ήταν γάτα.
Sofologiotatos είπε:....να ένας εξαιρετικός δικτυότοπος σχετικά με τον Ντ'Αρτακάν. (κι όχι "Νταρντακάν" όπως γράφει στον τίτλο του νηματίου)