βασικά, χωρίς να θέλω να σε ξενερώσω, την φωνή του Νταρντακάν δεν την έκανε ο Αργυρης Παυλίδης αλλά μια γυναίκα ηθοποιός, που συνήθως κάνει την "θείτσα" τώρα σε ελληνικές σειρές...Το ονομά της δεν το ξέρω αλλά ήταν η φίλη της Χρυσούλας Διαβάτη στους "Δύο Ξένους"Dominion είπε:O Aργύρης Παυλίδης έκανε τον Νταρτακάν
Ο Γιώργος Βασιλείου τον Ρισελιέ και τον μεσαίου βάρους σωματοφύλακα
Ο Ηλίας Πλακίδης έναν ξυφομάχο (νομίζω λεγότανε Ροσφόρ) τσιράκι του Ρισελιέ καθώς και τον μορφωνίο σωματοφύλακα που έγραφε και ποιήματα
Ο Χρήστος Μπίρος (αν δεν κάνω λάθος) έκανε έναν χοντρό υπασπιστή του Ρισελιέ καθώς και τον πειναλέο Σωματοφύλακα
και ο Γιώργος Μάζης πάρα πολλές φωνές
Η παραγωγή του animation ήτανε Ιαπωνική (ουσιαστικά ήτανε συμπαραγωγή)
Το theme που έπαιζε ήταν όντως το ισπανικό (ελα μώρε Νταρντακαν εσκα ρα Ιουλιέταααα) #) αλλά επειιδή είχα γραμμένα σε βιντεοκασσέτες όλα τα επεισόδια και τα είχα δει πολλές φορές πιτσιρικάς θυμάμαι χαρακτηριστικά την φωνή του, και την αναγνώρισα πολλά χρόνια αργότερα, ακούγοντας αυτή την ηθοποιό σε σήριαλ...Δυστηχώς διασώζεται πλέον μόνο το τελευταίο επεισόδιο του Νταρντακάν...το οποίο το είδα λίγο μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσω τον εαυτό μου. Δεν ξέρω βέβαια αν ξαναπαίχτηκε αργότερα με διαφορετική μεταγλωτισση..Dominion είπε:φίλε μου ΔΕΝ με ξενερώνεις γιατί όντως είναι ο Αργύρης στην μεταγλώτιση (αναζήτησε κασσέτες Παρβίδια, αν βρείς βέβαια, από το 1985 που διασώζετε η μεταγλώτιση του τότε).Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που λεει το Tζουλιέταααα
Όσον αφορά το theme που έπαιζε ήτανε το Ισπανικό (και αυθεντικό)
Θαμωνα κανεις 100% λαθος σε αυτο. Ειναι σιγουρα ο Αργυρης Παυλιδης η φωνη του Νταρτακαν. Ημουν σιγουρος ηδη απο τοτε που εκανε την εκπομπη κοκκινοι γιγαντες και ασπροι νανοι.thamonas είπε:Το theme που έπαιζε ήταν όντως το ισπανικό (ελα μώρε Νταρντακαν εσκα ρα Ιουλιέταααα) #) αλλά επειιδή είχα γραμμένα σε βιντεοκασσέτες όλα τα επεισόδια και τα είχα δει πολλές φορές πιτσιρικάς θυμάμαι χαρακτηριστικά την φωνή του, και την αναγνώρισα πολλά χρόνια αργότερα, ακούγοντας αυτή την ηθοποιό σε σήριαλ...Δυστηχώς διασώζεται πλέον μόνο το τελευταίο επεισόδιο του Νταρντακάν...το οποίο το είδα λίγο μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσω τον εαυτό μου. Δεν ξέρω βέβαια αν ξαναπαίχτηκε αργότερα με διαφορετική μεταγλωτισση..
Μηπως λες για την ηθοποιο που εκανε στους Δυο Ξενους το ρολο της Μαριανθης, γειτονισας της Φλωρας? Η ηθοποιος αυτη εκανε και τη φωνη του "Ντένις του τρομερου" παλια στην ΕΡΤ.joe είπε:Ομως η ηθοποιος που λες, εκανε την μητερα του. Εχει κανει πολλους ρολους σε παιδικα λογω της χαρακτηριστικης φωνης της. Ο τελευταιος ρολος που την θυμαμαι ειναι σαν γυναικα του παπα στο σηριαλ στο καφε της Χαρας.
ναι φίλε, αυτή λέω..είμαι σχεδόν σίγουρος οτί έκανε και του Νταρντακάν, βέβαια υπάρχουν δύο παιδιά που λένε πως ήταν ο Παυλίδης..την επόμενη φορά που θα βρεθώ στο πατρικό μου θα βάλω την βιντεοκασσετα του Νταρντακαν να την δω..drspiros είπε:Μηπως λες για την ηθοποιο που εκανε στους Δυο Ξενους το ρολο της Μαριανθης, γειτονισας της Φλωρας? Η ηθοποιος αυτη εκανε και τη φωνη του "Ντένις του τρομερου" παλια στην ΕΡΤ.
...καλό, και σαφώς στα μέτρα του παιδικού -όπως ίσως και πρέπει...Sofologiotatos είπε:Ο καλύτερος τίτλος που μπορώ να φτιάξω στα Ελληνικά, ώστε να αντιστοιχεί στο ισπανικό λογοπαίγνιο, είναι "Ο Ντε Κουταβιάν και οι τρεις σωματοσκύλακες".
χαχαχαχχαχαχαχα!!!!!!!!!!!Yanna76 είπε:[...]μεγάλη τελικά κατάλαβα ότι αυτό το "Έλα μωρέ Ντ'Αρτακάν" που τραγουδάγαμε όλοι, μα όλοι! Ήταν "El amor de d'Artacan"
[...]