Ο γοητευτικότερος άνδρας του Ελληνικού Κινηματογράφου

ARETARA

RetroNuts!
Joined
1 Σεπ 2010
Μηνύματα
2.134
Αντιδράσεις
2.279
Παρόλο που έχει αναφερθεί και σε παλαιότερα θέματα σκέφτηκα ότι καλό θα ήταν να είχαμε μια δημοσκόπηση και επί αυτού. Αναφέρομαι στους γοητευτικότερους άνδρες ηθοποιούς που πέρασαν από τον Ελληνικό κινηματογράφο και έκαναν αίσθηση με την παρουσία τους (πέραν βέβαια των υποκριτικών τους προσόντων που δεν θα εξεταστεί εδώ). Φυσικά υπάρχει και πληθώρα άλλων, οι τεχνικοί περιορισμοί όμως μας αναγκάζουν να αναφερθούμε σε συγκεκριμένο μέγιστο αριθμό. Έχουμε λοιπόν κατά αλφαβητική σειρά:

1. Αλέκος Αλεξανδράκης

2. Νίκος Γαλανός

3. Φαίδων Γεωργίτσης

4. Άλκης Γιαννακάς

5. Λάκης Κομνηνός

6. Νίκος Κούρκουλος

7. Ανδρέας Μπάρκουλης

8. Κώστας Πρέκας

9. Γιάννης Φέρτης

10. Σπύρος Φωκάς

Η πρώτη πεντάδα

1_5.jpg

Η δεύτερη πεντάδα

6_10.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αλέκος Αλεξανδράκης ΔΑ-ΓΚΩ-ΤΟ!

Γοητευτικότατος και αρρενωπότατος! Ο απόλυτος άντρας για μένα! Και δε σας λέω άλλα - θα πρέπει ν' αυτο-λογοκριθώ! #)

(Τι θρεντ είναι αυτό που άνοιξες, βρε, απογευματιάτικα! :D )
 
D@redevil είπε:
Αλέκος Αλεξανδράκης ΔΑ-ΓΚΩ-ΤΟ!
Γοητευτικότατος και αρρενωπότατος! Ο απόλυτος άντρας για μένα! Και δε σας λέω άλλα - θα πρέπει ν' αυτο-λογοκριθώ! #)
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω,με κάλυψε η προλαλήσασα ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!
 
Αν και είναι ερώτημα για κυρίες (φαντάζομαι( και δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός , εγώ σαν άνδρας θα αποκλείσω έναν άνδρα από τη λίστα που έβαλες! Τον Γιάννη Φέρτη! Όλους τους υπόλοιπους τους θεωρώ γοητευτικούς...τότε!
 
Αλεκος Αλεξανδρακης χωρις δευτερη σκεψη :)
 
Σταλινικά ποσοστά προς στιγμή ο Πρέκας... :zip:
 
Συμφωνω με τον tonytony. Ο Φερτης δε μου λεει απολυτως τιποτα. Μονο η φωνη του μ' αρεσει και τιποτε αλλο.

Καλα που δεν εβαλες και κανενα Νεγκα μεσα, γιατι δε θα το αντεχα. Ειναι ο.τι χειροτερο εχω δει σε ζεν πρεμιε (ο Θεος να τον κανει).

Τελος παντων, ψηφιζω Σπυρο Φωκα γιατι κανενας αλλος Ελληνας ηθοποιος δε με εχει γοητευσει οσο αυτος. Τον εβλεπα χθες βραδυ στο Φοβο που ειχε βαλει η ΕΤ3 και μια ζαλη την ενιωσα.
 
Το απόλυτο φαβορί ίσως και να μην είναι και τόσο απόλυτο...Θα δείξει.
 
Αλεξανδρακης! Απουσιαζουν πολλοι ομως οπως ο Φουντας και ο Παπαμιχαηλ. Εκτος και αν ειχε γινει πρωτη δημοσκοπηση και την εχασα!
 
Domenica είπε:
Αλεξανδρακης! Απουσιαζουν πολλοι ομως οπως ο Φουντας και ο Παπαμιχαηλ. Εκτος και αν ειχε γινει πρωτη δημοσκοπηση και την εχασα!
Τον Φούντα δεν τον λες και γοητευτικό, με την έννοια της εξωτερικής εμφάνισης. Όσο για τον Παπαμιχαήλ για λίγο διάστημα διατηρήθηκε σε καλά επίπεδα καθώς μετά τα '70s και πέρα δεν πολυβλεπόταν...
 
Για μενα ο πιο γοητευτικος ανδρας ειναι ο Λακης Κομνηνος(και τον ψηφισα φυσικα) πραγματικος κουκλος ειδικα στην ταινια "Εκεινο το καλοκαιρι" ειχα εντυπωσιαστει απο την ομορφια του!
 
Η Αλεκάρα φυσικά ;) δεν νομίζω οτι έχω να προσθέσω κάτι ακόμα με καλύψατε!
 
Μεταφέρω αυτούσιο παλαιότερο ποστ μου από το "Γόητες του ελληνικού κινηματογράφου"

"Εκτός συναγωνισμού σε όλες τις ταινίες και σε όλες τις εποχές

Νίκος Κούρκουλος :worship:

ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ

Ωραίοι άντρες αρκεί να μην παίζανε και πολύ ;) ο Φωκάς και ο Νικολινάκος. Μου αρέσει να τους βλέπω, δεν μου αρέσει τόσο να τους ακούω. Εξαίρεση κάνω για τον πρώτο σε μια σπονδυλωτή ταινία με θέμα τον κυπριακό αγώνα που παίζει έναν αγωνιστή που περνάει μια νύχτα με μια δόκιμη μοναχή που έχουν στείλει να τον ειδοποιήσει για κάτι (μου έβγαζε ερωτισμό αυτό το ζευγάρι, μη βαράτε) και για τον δεύτερο στον "Άγνωστο του τρένου" με τη Συνοδινού.

Και ... παίρνω ασπίδα και κράνος και προφυλάσσομαι ...

Εμένα μου αρέσει ο Λάκης Κομνηνός #) . Ε ναι λοιπόν! Τολμώ να το πω :cool:

Υπάρχει μια πολεμική ταινία από αυτές που γυρίζανε στη δικτατορία με τη σέσουλα, το "η χαραυγή της νίκης", όπου ο ξανθός Λάκης παίζει τον καπετάνιο και αρχοντόπουλο Λευτέρη Σήφακα που ανταγωνίζεται τον αξιωματικό Δαδινόπουλο (στην πραγματικότητα αδελφό του) για την καρδιά της Μιράντας Κουνελάκη. Εγώ σ' αυτή την ταινία λιώνω :heartcloud: Κι έχω να την δω και χρόνια.

Το παίξιμό του είναι υπερβολικό σε σημείο άστα να πάνε αλλά εμένα κάτι μου κάνει. Ιδίως σε δύο σκηνές. Μία που έχει πάει στα βουνά να τον βρει ο Δαδινόπουλος για να γίνει μέρος της ομάδας και τον διώχνει με την φοβερή ατάκα "άκουσες γιε του ζήτουλα και τώρα του προδότη;" και μια που η Μπέττυ Αρβανίτη (αρχοντοπούλα αντάρτισα και απελπίδα ερωτευμένη μαζί του) τον απειλεί με όπλο κι εκείνος πλησιάζει, της αρπάζει το όπλο, την φιλάει, την αφήνει λίγο "δεν ξέρω πού πατώ και πού βρίσκομαι" :heartcloud: και μετά της λέει "επικίνδυνο παιχνίδι στα χέρια σου αυτό".

Θα περιοριστώ στους παραπάνω γιατί είναι αυτοί που μου βγάζουν με το "καλημέρα σας" την επιθυμία να πάω χωρίς πολλά - πολλά να μου δείξουν τη συλλογή γραμματοσήμων τους #) .

Αν έπρεπε να περάσω πρώτα και ένα διάστημα (λίγων ωρών, μη φανταστείτε :p ) στο σαλόνι, προσθέτω στη λίστα τον Δημήτρη Χορν και τον Γιώργο Παππά."

Νομίζω ότι προκύπτει αβίαστα και το τι ψήφισα :)
 
Από αυτούς που είναι στη ψηφοφορία επιλέγω χωρίς αμφιβολία τον Αλεξανδράκη!

Σύμφωνα με τα πρότυπα ομορφιάς ίσως ο Κούρκουλος να θεωρείται πιο ωραίος, αλλά είναι αυτό το ξεχωριστό ''κάτι'' που μου αποπνέει ο Αλεξανδράκης!
 
Η λιστα απαρτιζεται απο μεγαλους γοητες του ελληνικου σινεμα, αλλα υπαρχουν καποιοι που δε μου αρεσουν καθολου:

Νικος Γαλανος. Στις πρωτες του ταινιες μου εβγαζε κατι το παιδικο, το μαλλι του ηθελε κουρεμα και με απωθουσαν οι τεραστιες ματαρες του.

Αργοτερα στα τελη του '70, αφησε μουστακι (που παραδοξως του πηγαινε) του εφυγε η μωρουδιλα απο το προσωπο, κοντυνε και η μαλλουρα και μου φανηκε λιγο καλυτερος. Παει αυτος.

Λακης Κομνηνος. Πανεμορφος αντρας, αυτο που λεμε παιδαρος, αλλα εμενα μου φαινεται κρυος.

Γιαννης Φερτης. Αν δεν ειχε αυτη τη θεσπεσια φωνη που εχει, δε θα γυριζα να τον κοιταξω δευτερη φορα. Επισης καθε φορα που τον βλεπω, μου' ρχεται να του κλεισω ραντεβου σε ινστιτουτο καλλονης για θεραπεια ακμης. Αλλος.

Φαιδων Γεωργιτσης. Ελαφρως πιθηκομουρης και σε ολες τις ταινες του με μια ανεκδιηγητη τεραστια φραντζα. Αυτον θα τον εστελνα για κουρεμα παρεα με το Νικο Γαλανο.
 
Και μια αντική άποψη: Λάκης Κομνηνός...επιβλητική ομορφιά- Υποψιάζομαι πως δεν υπήρχει περίπτωση να περάσει από κάπου και να μην γύριζαν όλοι να τον κοιτάξουν
 
Αντικειμενική ομορφιά υπάρχει; Αν πάει το μυαλό μας στην Ελίζαμπεθ Τέηλορ ... ναι οκ υπάρχει. Μιλώντας όμως για "γοητεία" και εν προκειμένω για ανδρική γοητεία τα κριτήρια επιλογής του άνδρα που "γοήτευε" στο πέρασμά του είναι λίγο ναρκοθετημένη ζώνη. Άνετα θα βγάζαμε και δεύτερη και τρίτη 10άδα (ίσως και να χρειάζεται). Για μένα "γοητεύω" = ελκύω. Με αυτή τη συνθήκη κατά νου θα δώσω τη ψήφο μου στο Λάκη Κομνηνό. Ούτως ή άλλως ο Κούρκουλος είναι - και για μένα - εκτός συναγωνισμού.

@ retrofan

Κάνε μου λίγο χώρο στον καναπέ σου :flower:
 
Πίσω
Μπλουζα