Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
πωπω τι είπες τώρα?ο στίχος "δεν είχε πείρα" όλα αυτά τα χρόνια στα αυτιά μου ακούγονταν "το παλικάρι στην αγάπη θέλει και μπύρα"Όταν βλέπω αεροπλάνο, μου 'ρχεται να σου την κάνω...και να απογειωθώ!
...να φορτώσω τη βαλίτσα και να μη με λένε Λίτσα, αν δε φύγω να σωθώ...
(από το τραγούδι Αεροπλάνο της Λίτσας Γιαγκούση)
Δωσ' του μια μπύρα (Χ2)
το παλικάρι στην αγάπη
δεν είχε πείρα
δώσ' του μια μπύρα
(τραγούδι Δημήτρης Κοντολάζος)
Χαχα οντως σαν κομητης. Αραγε υπαρχουν τιποτα blog με τιτλους "δειτε ως ειναι σημερα ο Μιχαλης Εμιρλης" κλπ"Σταμάτα να γκρινιάζεις, να χαρείς / να μου πετάς συσκευασίες μαργαρίνης" από το τραγούδι "Πίπα της ειρήνης", του one-hit wonder Μιχάλη Εμιρλή, που πέρασε από το μουσικό στερέωμα σαν κομήτης το 2005 και μετά δεν ξανακούσαμε γι' αυτόν.
Και μαλιστα το συγκεκριμενο το εφτιαξαν και σε κανονικο τραγουδιΠιο πολύ πλάκα έχουν οι οπαδοί του έντεχνου. Θυμάμαι ένας στο Youtube (παίζει να ήταν και ο Μπραφ) που τα έριχνε στους fans του έντεχνου και έλεγε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να γρατζουνάς την κιθάρα, χωρίς καν να παίζεις κάτι, και να λες ότι να ναι στοίχους αρκεί να φαίνονται βαθυστόχαστοι. Και έτσι και έκανε, έγραψε ένα τραγούδι σε 2 λεπτά, τελείως random, έπαιξε 3-4 νότες στην κιθάρα και το έκανε post και από ότι λέει ο ίδιος πολλοί/πολλές του έδωσαν συγχαρητήρια και τι φοβερό τραγούδι που έγραψε κλπ.
Κοίτα, θα συμφωνήσω με αυτό που λες για τη διαφορά του ακαταλαβίστικου και του βλακώδη στίχου. Επίσης, θα συμφωνήσω για τη μουσική του συγκεκριμένου τραγουδιού, η οποία είναι εκπληκτική. Δεν έχω ακούσει όλο τον δίσκο αλλά το συγκεκριμένο τραγούδι. Και ξέρεις πώς? Πολλά χρόνια πριν, σε ένα εορταστικό επεισόδιο του "Δις εξαμαρτείν" στην τηλεόραση, δια στόματος Ελένης Τσαλιγοπούλου! Έλεγε κάποιους στίχους του και μετά έψαξα να βρω το τραγούδι, γιατί μου άρεσε τόσο πολύ η μουσική του και πίστευα ότι αν το ακούσω ολόκληρο, θα καταλάβω τι θέλει να πει.Όλα τα τραγούδια του σημαντικού αυτού δίσκου του Γιάννη Μαρκόπουλου είχαν ακαταλαβίστικα λόγια. Γι αυτό κι εγώ ενώ μου αρέσει πάρα πολύ ο δίσκος και τον ακούω συχνά από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε δεν έχω καταφέρει να τα μάθω και μπερδεύομαι. Αλλά νομίζω μπορούμε να διακρίνουμε τη διαφορά μεταξύ στίχων υπαινικτικών, ελλειπτικών και συμβολικών τους οποίους δεν πολυκαταλαβαίνουμε και στίχων του επιπέδου
Γιατί αν όχι, με την ίδια λογική μπορούμε να απορρίψουμε συλλήβδην τη σύγχρονη ποίηση, Σεφέρηδες και Ρίτσους και Ελύτηδες και άλλους πολλούς, Έλληνες και ξένους, που επίσης γράφαν "ακατανόητα" και να θεωρούμε ποίηση μόνο τα απλά στιχάκια που λένε ιστοριούλες. Φυσικά το ακαταλαβίστικο δεν είναι συνώνυμο της υψηλής τέχνης, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι και συνώνυμο του "σιγά μωρέ τέτοια ποιήματα σου γράφω εγώ εκατό την ώρα".
Σε αυτον τον στιχο βασιστηκε ολοκληρο το σεναριο της ελληνικης ταινιας Η Μεγαλη Αποφαση.Επίσης εκείνο το καταπληκτικό:
"Πού έχω παρκάρει δε θυμάμαι, ήπια πολύ πανάθεμά με"!!!!!!!!!!!!!!!
Πιο προχώ? Μάλλον, πιο οπισθοδρομική. Ποιος ασχολείται με ποίηση σήμερα?TZELASO, είσαι πολύ πιο προχώ από μένα. Ημιβάρβαρος και ημιμαθής μηχανικός ων, δεν πολυκαταλαβαίνω πολλά των 3 ποιητών που ανέφερα. Και γενικά δεν τα πάω καλά με την ποίηση, αλλά παρόλα αυτά μου αρέσουν τραγούδια με ποιητικούς στίχους ή να ακούω ποιητές να διαβάζουν ποιήματά τους. Η βαρειά, υποβλητική φωνή του Σεφέρη που διαβάζει τα "Επιφάνια" μου φέρνει ανατριχίλα. Δεν βγάζω νόημα που κολλάνε Αλδεβαράν, κύκνοι στην ακίνητη δεξαμενή και πατήματα των αλόγων. Αλλά μου αρέσει. Προφανώς δεν απευθύνεται στη λογική μου.
Το άκυρο είναι οι "συσκευασίες μαργαρίνης" που μπήκαν για να ριμάρουν με την πίπα της ειρήνης, σε μια προσπάθεια να πρωτοτυπήσει ο (πολλά υποσχόμενος προ 14ετίας, άσχετα αν τελικά διέψευσε τις προσδοκίες) τραγουδοποιός... το αποτέλεσμα είναι χαριτωμένο σε πρώτη ακρόαση, αλλά αν το σκεφτείς είναι τελείως άκυρο και μπήκε μόνο για λόγους ρίμας.Χαχα οντως σαν κομητης. Αραγε υπαρχουν τιποτα blog με τιτλους "δειτε ως ειναι σημερα ο Μιχαλης Εμιρλης" κλπ
Οσο για το στιχο ειναι μεν χαριτωμενος αλλα οχι παραλογος. Μου δινει την εικονα οτι η υστερω ανοιξε το ψυγειο και του πεταει στο κεφαλι ο,τι βρισκει μεσα, μαργαρινες κλπ. Πολυ ζωντανο και περιγραφικο ατα τη γνωμη μου
Και μαλιστα το συγκεκριμενο το εφτιαξαν και σε κανονικο τραγουδι
http://youtu.be/w9K5bzL4wpc
Συγνωμη για το οφτοπικ
Χμ ναι, εδω εχουμε να κανουμε με την υποκειμενικοτητα της εννοιας "ακυρο" (και κατα πολλους εδω εγκειται και η ομορφια της της Τεχνης). Φυσικα και κοτσαριστηκε ο στιχος για να κανει ριμα με την πιπα της ειρηνης. Οντως πολλοι στιχοι επιλεγονται για να κανουν ριμα με καποιον αλλο ή απλα για να ειναι πιασαρικοι, εδω ομως δενει πολυ ωραια με το συγκείμενο, και οπως ειπα δημιουργει μια κωμικη και ζωντανη εικονα που βγαζει ενα συγκεκριμενο νοημα και ενισχυει τη "σατιρικη" διαθεση του τραγουδιου. Γι' αυτο και δε θα χρησιμοποιουσα το χαρακτηρισμο ακυρο αλλα δε θα επιμεινω στη "διαφωνια μου".Το άκυρο είναι οι "συσκευασίες μαργαρίνης" που μπήκαν για να ριμάρουν με την πίπα της ειρήνης, σε μια προσπάθεια να πρωτοτυπήσει ο (πολλά υποσχόμενος προ 14ετίας, άσχετα αν τελικά διέψευσε τις προσδοκίες) τραγουδοποιός... το αποτέλεσμα είναι χαριτωμένο σε πρώτη ακρόαση, αλλά αν το σκεφτείς είναι τελείως άκυρο και μπήκε μόνο για λόγους ρίμας.