Χμμμ...manos426f είπε:Λοιπόν,σε full format που έκανα,από τα 298,09 GB του δίσκου,μου δίνει διαθέσιμα τα 298,02 GB,συνεπώς σε πρώτη φάση δε φαίνεται να υπάρχει κάτι σοβαρό.
Maddog είπε:Πλάκα κάνεις ρε Μάνο;Φυσικά και είναι σοβαρότατο να σου βγάζει ένα μέρος του δίσκου, ακόμα και απειροελάχιστο, μη χρησιμοποιήσιμο! Μιλάμε για καινούριο δίσκο έτσι δεν είναι;
Αυτά τα bad sectors (δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να είναι...) συνήθως είναι δείγμα κατασκευαστικού ελαττώματος και δυστυχώς έχουν την τάση να επεκτείνονται με τον καιρό. Γνώμη μου είναι να τον πας για RMA.
Και φυσικά η ύπαρξη τους αρκεί για να εξηγήσει γιατί δεν έκαναν boot τα XP από αυτόν το δίσκο, αν σε εκείνο το σημείο υπήρχε γραμμένο κάτι χρήσιμο για το λειτουργικό.
washcloud είπε:Χμμμ..."Πού" ακριβώς είδες αυτές τις ενδείξεις ;
Δηλαδή το "διαθέσιμα τόσα από τόσα" ;
Αν είναι σε κανένα disk management των Vista, πάσο - δεν ξέρω καν τί χρώμα έχουν (εκτός κι αν είναι καμμιά linux διανομή ;!)
Σε ΧΡ πάντως ΤΕΤΟΙΑ ακριβώς ένδειξη, δεν ξέρω να υπάρχει πουθενά ( το "τόσο από τόσο", δηλαδή...). Το μόνο, στο disk management, όπου αναφέρεται η χωρητικότητα του δίσκου "λεπτομερώς", όπου σ' έναν 320άρη που έχω και 'γω, λέει "298.9GB"... (τη στιγμή πάντως που δεξί και properties στον δίσκο, μιλάνε για 298 ακριβώς....και στο HDTune, 298,1)
...Aυτό το "διαθέσιμα" όμως..............για πες.
Εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή η "διαφορά" των 70ΜΒ είναι η ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά......Παρ' όλ' αυτά -κι άσχετα με το τί θα πει το utility της Seagate- επαναλαμβάνω ότι για "σιγουριά", πρώτα θα έκανα ένα full zeros filling (κι όχι απλά 1 φορμάτ), μετά ένα full diagnostic scan, αν το πέρναγε δημιουργία συστήματος αρχείων, και μια ακόμη με το acronis image.
E αν συνέχιζε τα τσαλίμια....RMA, με....φωνές (για οπωσδήποτε αλλαγή, κι όχι τυράννια)
:wait2:μιλάμε για το disk management των ΧP και το πόσο available disk space μου δίνει μετά το format
Χαχ, το Μυστήριο Των Χαμένων Megabytes ελύθη τουλάχιστονmanos426f είπε:Τάσο,sorry που....σε παίδεψα,αλλά ναι,στην τελευταία περίπτωση-pic αναφέρομαι κι εγώ,κι αυτά τα 70 ΜΒ είναι όντως το MFT !
...το ότι τα XP μπήκαν κανονικά...είναι θετικό για τον δίσκοmanos426f είπε:Πάντως τα XP με clean install στον συγκεκριμμένο δίσκο τα έκανα εγκατάσταση κανονικά !!!Προχωράω στις υπόλοιπες προτάσεις σου,αν και νομίζω ότι τελικά ο δίσκος είναι ΟΚ....
Μέχρι τώρα σε δοκιμές με τα fresh XP,όλα ΟΚ,αλλά θα το παιδέψω το θέμα όπως προείπα....washcloud είπε:Τώρα τι διάλα τρέχει με το image...
Όπως προείπα, χωρίς να ξέρω να αναλύσω το ΓΙΑΤΙ, ίσως είχει φάει κάποιο σκάλωμα στην πρώτη σου απόπειρα να το "περάσεις", σκάλωμα που να έχει σχέση όχι απαραίτητα με την φυσική κατάσταση του δίσκου, αλλά με το αρχικό φορμάτ (fs) που υπέστη...
Εγώ απλά θα το ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΑ αυτό με ένα zeros filling μπλαμπλαμπλα που έχω πει : ΜΕΤΑ από αυτό, όλα ξεκινάνε afresh...
(θα μου πεις, ε πώς τότε μπήκαν τα ΧΡ.....'Ξέρω 'γω; Μπορεί να έκατσε...Άγνωσται πάντως αι βουλαί του hardware και του software...)
Aκριβώς,άρα το image είναι μια χαρά...washcloud είπε:Aν τυχόν σου κάνει μετά από αυτό (αφού σκέφτεσαι να το κάνεις), και ΠΑΛΙ τσαλίμια, για...δοκίμασε (αν είναι εφικτό), να το ξαναπεράσεις στον δίδυμό του δίσκο που είπες....(αν δεν το θες, δοκίμασε έναν οποιονδήποτε - όλο και κάποιος θα σου βρίσκεται), ΜΠΑΣ και...."χάλασε" στην πορεία , το image
(αν και αρχικά είχες πει πως ΠΡΩΤΑ το δοκίμασες στον δίσκο που εδώ και πόσα ποστ κουτσομπολεύουμε, και ΜΕΤΑ στον δίδυμό του...)
Για την ακρίβεια,έγινε ως εξής η διαδικασία:washcloud είπε:"πέρασμα" του image στον 1ο δίσκο - fail>> >> >> >> 2o >> - success
>> >> >> >> 1o >> και πάλι - fail
Δυστηχώς όλοι πρέπει να την πάθουμε για να μάθουμε. Και όσο μεγαλώνουν οι δίσκοι, τόσα περισσότερα αρχεία χάνονται από μηχανική βλάβη, την οποία δεν χρειάζεται να την πάθει από πτώση, την παθαίνουν και από μόνα τους.V.I.Smirnov είπε:Επιβεβαιώνεται πάλι το ρητό "Αν δεν έχεις αντίγραφο των δεδομένων σου, δεν έχεις δεδομένα"...
Ακριβώς! Το φωνάζω συνεχώς. 90% της αξίας των δεδομένων είναι το backup. Στο θέμας. Για να καταλάβει το παληκάρι που ρώτησε και όσοι εχουν την απορία. Αν ενας δίσκος χτυπήσει με δύναμη σε κάποια σκληρή επιφάνεια την ώρα που δουλεύει, υπάρχει ενα 10-20% πιθανοτήτων κάποια κεφαλή να γρατζουνίσει τους κυλίνδρους με το μαγνητικό υλικό στο οποίο εγγράφονται τα δεδομένα. Οσο πιο μεγάλη είναι απόσταση που διανύει ο δίσκος μεχρι να χτυπήσει στην επιφάνεια, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες. Δεδομένου ότι η κεφαλή απέχει ελάχιστα από το μαγνητικό υλικό (απόσταση αρκετά μικρότερη της διαμέτρου μιας ανθρώπινης τρίχας) και της ταχύτητας του μοτέρ (π.χ. 7.200 στροφές ανα λεπτό), η ζημιά είναι τεράστια.V.I.Smirnov είπε:Επιβεβαιώνεται πάλι το ρητό "Αν δεν έχεις αντίγραφο των δεδομένων σου, δεν έχεις δεδομένα"...