Το "ΣΙΚΑΓΟ" είναι κάτι σαν τύπος παγωτού και το σέρβιραν και τα ζαχαροπλαστεία παλιότερα σε μερίδα. Οπότε το γεγονός πως είχαν το ίδιο όνομα δεν είναι περίεργο.αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι υπηρξαν 2 παγωτα: 1 της ΕΒΓΑ και 1 της ΔΕΛΤΑ με το ιδιο ονομα,με τη διαφορα οτι το ενα ειχε ονομασια στα αγγλικα "chicago" ενω το αλλο στα ελληνικα "σικαγο" .Μηπως ειχαν και ιδια γευση;ποιο απ τα δυο κυκλοφορησε πρωτο;Τα παγωτα "ροκετ" της ΕΒΓΑ και "κοκτέηλ" της ΔΕΛΤΑ ηταν περιπου τα ιδια σε γευση αλλα τουλαχιστον ειχαν διαφορετικο ονομα..
σ ευχαριστουμε για την πληροφορια prisma!prisma είπε:Το "ΣΙΚΑΓΟ" είναι κάτι σαν τύπος παγωτού και το σέρβιραν και τα ζαχαροπλαστεία παλιότερα σε μερίδα. Οπότε το γεγονός πως είχαν το ίδιο όνομα δεν είναι περίεργο.
Δε θυμάμαι το όνομα, αλλά αυτό το παγωτό όντως ήταν πολύ καλό. Μια εποχή το έπαιρνα ανελλιπώς. Το κίτρινο μέρος του παγωτού, ήταν πράγματι εθιστικό!QueenofHearts είπε:Αυτό που θυμάμαι περισσότερο (εκτός απ'την τρελή πατούσα και τη μπανάνα) ήταν ένα μικρό σάντουιτς της Algida με ένα δεινοσαυράκι στο χαρτάκι απ'έξω το οποίο είναι τρεις γεύσεις, βανίλια, σοκολάτα και μια που είχε χρώμα κίτρινο(όχι ανοιχτό κίτρινο σαν της μπανάνας, πιο σκούρο). Δεν θυμάμαι τι γεύση ήταν αυτή αλλά την είχαν μόνο σε αυτό το παγωτό και ήταν υπέροχη!
Τι στο καλό όμως ήταν αυτή η γεύση; Μέλι;prisma είπε:Δε θυμάμαι το όνομα, αλλά αυτό το παγωτό όντως ήταν πολύ καλό. Μια εποχή το έπαιρνα ανελλιπώς. Το κίτρινο μέρος του παγωτού, ήταν πράγματι εθιστικό!
QueenofHearts είπε:Τι στο καλό όμως ήταν αυτή η γεύση; Μέλι;
To Recital ναι,παγωτό της ΕΒΓΑ,αν και θυμίζει τη Viennetta της Algida!Το Recital είναι ίδιο σε γεύση ακόμα και σήμερα,απλά έχει αλλάξει η συσκευασία.Παλιά ήταν σε μπλε συσκευασία,ενώ τώρα σε πορτοκαλί!katerinak είπε:δεν ηξερα οτι κυκλοφορει ακομα..τελικα ειναι οντως της ΕΒΓΑ το παγωτο αυτο;
Ζαμπαγιόνε; Θα την φτιάξω οπωσδήποτε όπως την κάνουν παραδοσιακά και θα δω πως είναι. Είναι νοτιοιταλική κρέμα γι'αυτό ίσως δεν υπάρχει πλέον καθώς έχουν περιοριστεί οι τοπικές γεύσεις. Έχω φτιάξει στο παρελθόν αλλά χωρίς κρασί Μαρσάλα και ήταν περισσότερο σαν αεράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ευχαριστώ για την πληροφορία και το λινκ. Μου έλυσες μεγάλη απορία!prisma είπε:Αν θυμάμαι καλά το κίτρινο μέρος ήταν κρέμα "ζαμπαγιόνε". Δε ξέρω από τι το φτιάχνανε. Όντως δεν το έχω συναντήσει σε άλλο παγωτό. Τουλάχιστον στα τυποποιημένα που θυμάμαι.
edit: ιδού....
http://el.wikipedia.org/wiki/Ζαμπαγιόνε
Δε κάνει τίποτα! Πάντως εμένα μου άρεσε πολύ αυτή η γεύση!QueenofHearts είπε:Ευχαριστώ για την πληροφορία και το λινκ. Μου έλυσες μεγάλη απορία!
Πετυχημένο όνομα για παγωτό! Θυμάμαι ένα παγωτό σε σχήμα πατούσας είχε γεύση φράουλα και σοκολάτα στο πάνω μέρος.spirtoulis είπε:Αγαπημένο παγωτό η τρελή πατούσα. Πολύ πετυχημένο όνομα για παγωτό.
BETTY BOOP αυτο το παγωτο που περιγραφεις πρεπει να ηταν η "τρελη πατουσα" , θυμαμαι κι εγω ενα παρομοιο εκτος κι αν το μπερδευω με καποια παραλλαγη του "ροζ πανθηρα"BETTY BOOP είπε:Πετυχημένο όνομα για παγωτό! Θυμάμαι ένα παγωτό σε σχήμα πατούσας είχε γεύση φράουλα και σοκολάτα στο πάνω μέρος.
H κρέμα είναι -όπως αναφέρθηκε παραπάνω- ζαμπαγιόνε και το παγωτό λέγεται Cucciolone! Έχει ανέκδοτα στα ιταλικά τυπωμένα πάνω στα μπισκότα και τουλάχιστον μέχρι πέρυσι, πρόπερσι κυκλοφορούσε. Ίσως να υπάρχει ακόμα. Μάλιστα υπήρχε και σε μικρή έκδοση.QueenofHearts είπε:Αυτό που θυμάμαι περισσότερο (εκτός απ'την τρελή πατούσα και τη μπανάνα) ήταν ένα μικρό σάντουιτς της Algida με ένα δεινοσαυράκι στο χαρτάκι απ'έξω το οποίο είναι τρεις γεύσεις, βανίλια, σοκολάτα και μια που είχε χρώμα κίτρινο(όχι ανοιχτό κίτρινο σαν της μπανάνας, πιο σκούρο). Δεν θυμάμαι τι γεύση ήταν αυτή αλλά την είχαν μόνο σε αυτό το παγωτό και ήταν υπέροχη!