Παιχνίδια Ε.Π.Α.

thebest20 είπε:
Να κάνω κι εγώ μερικές ερωτήσεις σχετικά με τα τουβλάκια!Θέλω να ρωτήσω αν κυκλοφορούν ακόμα,τι τιμή έχουν,και αν τα μάτια είναι κολλημένα πάνω στα τουβλάκια ή είναι αυτοκόλλητα!
Δεν νομιζω να κυκλοφορουνε τα τουβλακια της ΕΠΑ...τα ειχα αγορασει απο παλιο παιχνιδαδικο,γυρω στα 2 ευρω, που εχει κλεισει πριν καιρο...απο τοτε δεν το εχω ανοιξει το κουτι (απο το ναυλον).

....Μου εβαλες περιεργια να το ανοιξω καποια στιγμη...

Θυμαμαι που ειχα παρει και και ενα σετ απο την ΕΠΑ σε πιο μικρη ηλικια που εφτιαχνες ενα σπιτακι με τα τουβλακια οπου ειχε μια μικρη πορτα και παραθυρο οπου το συναρμολογουσες μαζι με τα τουβλακια, αλλα δυστυχως δεν υπαρχει...
 
Ειχα πιτσιρικας τα μεγαλα τουβλακια και ως τωρα πιστευα οτι ηταν τα lego duplo,τωρα θεωρω πιο πιθανα να ηταν τα παραπανω!

200px-2_duplo_lego_bricks.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικά ποτέ δε ξες τι μπορείς να βρεις σε ένα πανηγύρι! Καθώς χάζευα σε έναν πάγκο παιχνιδιών είδα χωμένο κάτω κάτω το παρακάτω κουτί

39047.jpg

Περιέχει 6 κύβους από πλεξιγκλάς και η θεματολογία του ειναι ο Μπανκς Μπάννυ και οι φίλοι του.

39046.jpg39048.jpg

39051.jpg39052.jpg

39053.jpg

39050.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πω πω τι μας θυμίζεις βρε Κambia.... :)
 
σπουδαια ανακαλυψη Ναταλι!!!με γεια :cheers: :cheers: :cheers:
 
:precry: Ναταλι τι μου θύμισες....

Οι πρώτοι μου κύβοι και οι πιο αγαπημένοι!!!

Σε ευχαριστουμε :flower: :flower: :flower:
 
Πω πω....πηγαίνω απο θρεντ σε θρεντ και γραφω σε όλους τα ίδια.!! Στο ένα θρεντ εγραψα οτι ζήλεψα μια καμπίνα...και εδώ ζηλεύω τους κύβους σου..!!! Ειναι και ΕΠΑ, ειναι και Ντίσνει..!! Πραγματικα΄KAMBIA σπουδαία ανακάλυψη ΚΑΡΑ-80s :bow: :bow: :bow: :thanx2:
 
makisime αν δεν κανω λαθος ο μπαγκς μπανυ και η παρεα του δεν ειναι της disney αλλα της warner bros
 
Ε ναι, αυτο ήθελα να πω εχεις δίκιο..!! :D
 
που τα βρήκες αυτά βρε Kambia? Σαν όνειρο τα θυμάμαι...
 
Τα κυβακια τα ειχαμε στο νηπιαγωγειο το 1985.. Μας τα εδινε η Νηπιαγωγος και παιζαμε προσπαθωντας να φτιαξουμε την εικονα στην σωστη σειρα....μου θυμιζουν αυτες τι μερες που καναμε τα πρωτα μας βηματα στην εκπαιδευση...
 
Με καθυστέρηση ενός χρόνου και 10 ημερών περίπου αξιώθηκα να βγάλω φωτογραφίες τα δύο κουτιά: το νο 1 και το νο 12. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι το νο 12 έχει κατασκευή με ξυλάκια προφανώς είχε διαλυθεί το πλαστικό και βάλανε αυτές τις θήκες (ο μπαμπάς μας δεν θυμάται). Επίσης οι φωτογραφίες του καταλόγου εκτός από τα διδάγματα στο πάνω μέρος της σελίδας τα οποία θεωρώ "άξια σχολιασμού", εντύπωση μου έχουν κάνει οι τίτλοι της κάθε κατασκευής π.χ. "καθέκλα εύτροχος", "αραμπαδάκι", "βαρύ ταγκς", "καρουλίστρα", "χειροκίνητος πατίνη" κ.λπ. Ξεκινάω λοιπόν με μερικές σελίδες από τον κατάλογο:  
large.42131.jpg.4dc29c6853be90827d2b6e32f54a1f9d.jpg
large.42132.jpg.37e36235c2c8e914e17ae27ca576949b.jpg


large.42123.jpg.5953ae0241cfe6e0639e1807ee144397.jpg


Οι υπόλοιπες φωτό





Ξέχασα το κουτί Νο 12

large.42133.jpg.368eb1d702be904d878d9f267f29d510.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετικαααααααααααααααααααααα!!!
 
Όχι απλά εξαιρετικά - είναι ΠΑ-ΝΕ-ΜΟΡ-ΦΑ! :)

Τι γκαντέμω που ήμουν μικρή - δε μου είχαν πάρει τέτοια! :( Νομίζω ότι θα είχα καταλήξει στο επάγγελμά μου πολύ νωρίτερα, χωρίς να περάσω από την Γ' Δέσμη! :p

Γενικά τα παιχνίδια της Ε.Π.Α. είναι όμορφα και απορώ γιατί δεν ξανακυκλοφορούν (όχι, μη με πείτε να διαβάσω 6 σελίδες πίσω σ' αυτό το θρεντ - δε θα το κάνω! :D )
 
Εγώ θα μείνω σε μια φράση που διάβασα σε μια από τις φωτογραφίες του καταλόγου που έβαλε η Caprice

"Παίζοντας το παιδί μανθάνει πράγματα τα οποία αργότερα θα του είναι χρήσιμα."

Εξαιρετικά Caprice.

Υγ. Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου η φράση της μάνας μου "Σιγά μη σου πάρω παιχνίδι με βίδες και κατσαβίδια". Τί κατάλαβε???? Με αυτά κατέληξα να ασχολούμαι!!!
 
Kambia είπε:
....Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου η φράση της μάνας μου "Σιγά μη σου πάρω παιχνίδι με βίδες και κατσαβίδια". Τί κατάλαβε???? Με αυτά κατέληξα να ασχολούμαι!!!
Αυτό είναι το πιο εκνευριστικό!....

Κομπιούτερ? Δε με πήραν γιατί θα παραμελούσα τα μαθήματά μου!

Κατασκευές? Δε με πήραν γιατί προφανώς ήταν για αγόρια (να μην μιλήσω! :p )

Τζάμπα, τζάμπα έχασα τόσα πολύτιμα χρόνια από τη ζωή μου! Θα είχα γίνει μια χαρά τεχνικός τώρα χωρίς να περάσω τόσο παίδεμα!... Ορίστε, τι κατάλαβαν?

Και δεν έχω και τέτοια παιχνιδάκια! :(

(Ευτυχώς, τώρα παίζω με πραγματικά! :D )
 
Με καθυστέρηση ενός χρόνου και 10 ημερών περίπου αξιώθηκα να βγάλω φωτογραφίες τα δύο κουτιά: το νο 1 και το νο 12. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι το νο 12 έχει κατασκευή με ξυλάκια προφανώς είχε διαλυθεί το πλαστικό και βάλανε αυτές τις θήκες (ο μπαμπάς μας δεν θυμάται). Επίσης οι φωτογραφίες του καταλόγου εκτός από τα διδάγματα στο πάνω μέρος της σελίδας τα οποία θεωρώ "άξια σχολιασμού", εντύπωση μου έχουν κάνει οι τίτλοι της κάθε κατασκευής π.χ. "καθέκλα εύτροχος", "αραμπαδάκι", "βαρύ ταγκς", "καρουλίστρα",
Και έψαχνα να βρω ποια ήταν τα παιχνίδια που είχα ξετρελαθεί μικρός. Μου είχαν δώσει ένα τέτοιο σετ σαν δώρο, όταν ήμουν 13 - 14 χρονών. Στην αρχή το στραβοκοίταξα γιατί προτιμούσα ή Playmobil ή ακόμα καλύτερα TENTE. Αλλά μετά από λίγο καιρό ξετρελάθηκα. Είχα μάλλον το σετ 3, και δεν μπορούσα να βρω κάποιο από τα υπόλοιπα (τουλάχιστον στην Πετρούπολη που ζούσα). Άσε που έχανα και τις βίδες και δεν μπορούσα να τις αντικαταστήσω.

Πάντως υποψιάζομαι ότι τέτοιου τύπου παιχνίδια είχαν την προέλευση τους στο Πρώην Ανατολικό Μπλοκ. Έβλεπα τυχαία ένα ντοκιμαντέρ για τον Otto Wichterle, ο οποίος συνέθεσε ένα είδος πολυμερούς το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή φακών επαφής. Η πρώτη φυγοκεντρική γεννήτρια φτιάχτηκε από ένα σετ παιχνιδιών των παιδιών του, και ένα μηχανισμό από πικάπ. Να και η φωτογραφία
 
Πρέπει να είχε και ένα επιτραπέζιο με τίτλο "Το 100 εν δράσει", κάτι σαν το μεταγενέστερο Cluedo. Γινόταν ένα έγκλημα και προσπαθούσες να βρεις όπλο, δράστη, περιοχή κλπ. Θυμάμαι σε μινιατούρες σκοινί, κηροπήγιο, περίστροφο και κάρτες με τα ονόματα-χρώματα των δραστών : κύριος Λαδόπουλος, κυρία Κοκκίνου...
 
Βρηκα αυτες τις υπεροχες φωτο

με παιχνιδια Ε.Π.Α. σερφαροντας... :)

ΕΠΑ Κυβοι Στρουμφ

ΕΠΑ Κυβοι Στρουμφ.jpg

ΕΠΑ Εμπορικο "ΙΘΑΚΗ"

ΕΠΑ Εμπορικο ΙΘΑΚ&#91.jpg
 
Πολλά χρόνια στο σπίτι, παράξενος τίτλος, τα πιόνια στο "Λαβύρινθο" είναι κοριτσάκια που κρατάνε καλαθάκι και φορούν κάπα (μια Κοκκινοσκουφίτσα να πω; δεν ξέρω). Μου αρέσουν πολύ οι ζωγραφιές :) . Χρονολογία αγνοώ, κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη.

50113.jpg50117.jpg50118.jpg50116.jpg50114.jpg50115.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα