Παλιές Διαφημίσεις - Μέρος 5

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας DINO
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αγαπημένο μου θέμα οι παλιές διαφημίσεις! Ξέρω και έχω δει αρκετές:

- Halls με vapor action που μαλακώνει και γλυκαίνει το λαιμό με τους κωπηλάτες, τον τενόρο κλπ.
- GERMANIA LAGER με τον αξέχαστο και ανεπανάληπτο Θανάση Βέγγο ''Πελάαααατες μου!''
-29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Σκιπ. Αυτοί ξέρουν.
- Είμαι από τις δύσκολες, πλένω με essex.
- Μετά την IRIDENT όλες οι άλλες είναι...απλώς οδοντόκρεμες.
- Φουντούνια με τον επίσης αξέχαστο Χάρρυ Κλυνν ''Φουντούνια σαλάμ, φουντούνια μαλέκομ, φουντούνια φατάχ, φουντούνια ουλουβάχατα ουλουβάχατα'' :biglaugh::biglaugh::biglaugh:
-Fiesta frappe με τον Ζουγανέλη ''Μη χτυπιέσαι άδικα, χτύπα έναν Fiesta!''
- Ακριβώς, γιαγιά Ευτυχία... (Νέα φυτίνη)
-Για πλύσιμο στο χέρι, η θεία Όλγα, η θεία Όλγα ξέρει.
- Νέο Jet με μπλε και πράσινους κόκκους. Κάνει τα ρούχα κάτι παραπάνω από λευκά.
- Προσέξτε, ένας άσπρος σίφουνας! -Αυτό είναι το νέο AZAX με διπλάσιο αμμωνιαζόλ για διπλάσια δύναμη!
-Πιο φτηνά πιο φτηνά... (Prisunic Μαρινόπουλος)
- Είναι κεφάτη, γυρίζει απ' του Βερόπουλου!
-Τον έπλυνες καλά? Τον έπλυνες με FORTE?
- Κουνούπια, κουνούπια, κουνούπια, sterminio, sterminio, sterminio.... (με τη φωνή του Θέμη Ανδρεάδη)
-Με AZAX τα πιάτα τρίζουν από καθαριότητα, αστράφτουν πραγματικά!

Δεν ξέρω αν έχουν αναφερθεί ήδη αυτές που είπα αλλά επανέρχομαι σύντομα με ακόμα περισσότερες retro διαφημίσεις!

Περισσότερες παλιές διαφημίσεις:
-Εσείς, πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα?
- 11 πορτοκαλάδες. Ορίστε 14! (μακάρι να την βρίσκαμε στο yt αυτή τη διαφήμιση την ξέρω από το φόρουμ εδώ)
- Εσείς, τιιιιιι θα προτιμούσατε για υπογραφή? Το σταυρό της Μπάγιερ, ή.....
- Delica. Η απαλότητα που σας αγγίζει.
- Χλωρίνη Klinex. Αυτήν ξέρετε, αυτήν εμπιστεύεστε.
- Μια κατσαριδούλα, η μικρή Τερέζα... (επίκαιρο κιόλας τώρα το καλοκαίρι)
- Κερδίζεις με wellapon!
- Πάει, πάει, και που δεν πάει...
- Φίλε οδηγέ, έβαλες flash στη μπαταρία?
- Μίνα, που πήγε ο λεκές? Τον πήρε το ΕΥΡΗΚΑ!
- Τικλιρικλιρί, ΑΙΓΑΙΟ!
- Τρέξε Παίξε μικρούλη, γίνε άντρας μικρούλη, άντρας ωραίος γερός... Βλάχας εβαπορέ. μεγαλώνει, μεγαλώνει, μεγαλώνει τα παιδιά.
Βλάχας εβαπορέ. Το μόνο εβαπορέ...της Nestle.
-Μπισκοφρέτες Αλλατίνη. Όλο γεύση, νοστιμιά! Μπισκοφρέτες Αλλατίνη. Όλο γλύκα, όλο δροσιά! Μπισκοφρέτες Αλλατίνη για μεγάλους και παιδιά. (μακάρι να βρίσκαμε και αυτή την διαφήμιση)
- Να κρατήσω το Τσάνταλη?
- Μοσχαράκι! -Και Κουρτάκη!
- Κουτί κουτί κουτί, και τι κουτί κουτί, τώρα η Χένιγκερ καινούρια σε κουτί.
- Έσπασαν τα νεύρα μου? UHU!
- Έχεις πιτυρίδα, το ξέρεις? -'Ασε έχω δοκιμάσει τα πάντα δεν γίνεται τίποτα! -Λούσου με ultrex και θα δεις!
- Το κεφάλι μου πονεί και το δόντι δεν μ' αφήνει! Όπως όλος ο κόσμος πάρτε μια καλμαλίνη! (από τις πρώτες διαφημίσεις, όποιος ξέρει κάτι για αυτήν να μου πεί γιατί την ψάχνω χρόνια)
-Ποιος είμαι, εισαγόμενος είμαι? Για το επίδομα ανεργίας. (ο επιμένων...ΕλληΝΙΚΑ!)
- Είδες τα παιδιά βίντεο? Εισαγωγής παρακαλώ! (Υπεραγορά Home Electric)
- Savoy! Δαγκώνεις και γεμίζει το στόμα σου φουντούκι!

Τέλος πάντων επειδή το ποστ θα πιάσει 15 σελίδες έτσι όπως πάω :biglaugh: αυτά από μένα για την ώρα.

Τελευταία επεξεργασία:
Περισσότερες παλιές διαφημίσεις:
-Εσείς, πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα?
- 11 πορτοκαλάδες. Ορίστε 14! (μακάρι να την βρίσκαμε στο yt αυτή τη διαφήμιση την ξέρω από το φόρουμ εδώ)
- Εσείς, τιιιιιι θα προτιμούσατε για υπογραφή? Το σταυρό της Μπάγιερ, ή.....
- Delica. Η απαλότητα που σας αγγίζει.
- Χλωρίνη Klinex. Αυτήν ξέρετε, αυτήν εμπιστεύεστε.
- Μια κατσαριδούλα, η μικρή Τερέζα... (επίκαιρο κιόλας τώρα το καλοκαίρι)
- Κερδίζεις με wellapon!
- Πάει, πάει, και που δεν πάει...
- Φίλε οδηγέ, έβαλες flash στη μπαταρία?
- Μίνα, που πήγε ο λεκές? Τον πήρε το ΕΥΡΗΚΑ!
- Τικλιρικλιρί, ΑΙΓΑΙΟ!
- Τρέξε Παίξε μικρούλη, γίνε άντρας μικρούλη, άντρας ωραίος γερός... Βλάχας εβαπορέ. μεγαλώνει, μεγαλώνει, μεγαλώνει τα παιδιά.
Βλάχας εβαπορέ. Το μόνο εβαπορέ...της Nestle.
-Μπισκοφρέτες Αλλατίνη. Όλο γεύση, νοστιμιά! Μπισκοφρέτες Αλλατίνη. Όλο γλύκα, όλο δροσιά! Μπισκοφρέτες Αλλατίνη για μεγάλους και παιδιά. (μακάρι να βρίσκαμε και αυτή την διαφήμιση)
- Να κρατήσω το Τσάνταλη?
- Μοσχαράκι! -Και κουρτάκη!
- Κουτί κουτί κουτί, και τι κουτί κουτί, τώρα η Χένιγκερ καινούρια σε κουτί.
- Έσπασαν τα νεύρα μου? UHU!
- Έχεις πιτυρίδα, το ξέρεις? -'Ασε έχω δοκιμάσει τα πάντα δεν γίνεται τίποτα! -Λούσου με ultrex και θα δεις!
- Το κεφάλι μου πονεί και το δόντι δεν μ' αφήνει! Όπως όλος ο κόσμος πάρτε μια καλμαλίνη! (από τις πρώτες διαφημίσεις, όποιος ξέρει κάτι για αυτήν να μου πεί γιατί την ψάχνω χρόνια)
-Ποιος είμαι, εισαγόμενος είμαι? Για το επίδομα ανεργίας. (ο επιμένων...ΕλληΝΙΚΑ!)
- Είδες τα παιδιά βίντεο? Εισαγωγής παρακαλώ! (Υπεραγορά Home Electric)
- Savoy! Δαγκώνεις και γεμίζει το στόμα σου φουντούκι!

Τέλος πάντων επειδή το ποστ θα πιάσει 15 σελίδες έτσι όπως πάω :biglaugh: αυτά από μένα για την ώρα.
Οι περισσότερες της λίστας σου έχουν ήδη αναρτηθεί ως βιντεάκια και όχι μόνο. Όρεξη να χεις να διαβάζεις τις σχετικές ενότητες :)

Οι περισσότερες της λίστας σου έχουν ήδη αναρτηθεί ως βιντεάκια και όχι μόνο. Όρεξη να χεις να διαβάζεις τις σχετικές ενότητες :)
Ναι τις έχω δει για αυτό άλλωστε και τις ξέρω. Δεν έχω προλάβει καμία των 80ς- 90ς και όλες τις ξέρω από βιντεάκια στο yt. Κάποιες όμως που δεν υπάρχουν αναρτημένες είναι προς αναζήτηση.

Βασικά τις έχω μάθει είτε από το youtube είτε διαβάζοντας τα σχετικά threads εδώ στο retromaniax.

Μαριέττα Αλαττίνη 1998

Excess 1997

Choco bloom 1988

Βάζεις απλά το link για να βάλεις βίντεο εδώ στο φόρουμ? Σκεφτόμουν μήπως έβαζα και εγώ διαφημίσεις...

Calgon 1986

Lada 1983

Laki 1988 (Με τον αγαπημένο μας Χάρρυ Κλυνν)

ΤΡΥΛΕΤ 1982

Τελευταία επεξεργασία:
Skot 1983 (Με το θρυλικό σλόγκαν ''Ναιιιι Skot!'')

Riva Fresh 1983

Λάμπα Αρζέντα Philips 1982 (Με την ηθοποιό Βέτα Προέδρου)

Τελευταία επεξεργασία:
Kai alli mia diafimisi me mia klouva (voxvagen) ??? xary klin na leei : goustaro WV giati travaei stin anifora.....
Ο Χάρρυ Κλυνν το είχε κάνει αυτό το σκετς σαν παρωδία της διαφήμισης της volkswagen σε μια διαφήμιση για τα φουντούνια:
'' Γουστάρω Φουντούνια γιατί έχουν διπλό διαφορικό, τραβάνε στην ανηφόρα, ειναι οικονομικά και αν ποτέ τα άλλαζα, πάλι φουντούνια θα έπαιρνα να 'ουμ.'' :biglaugh:

Στο 0:19 αυτού του βίντεο:

Παιδιά, θυμάται κανείς μια διαφήμιση με τον ηθοποιό Τίτο Βανδή

που έλεγε στην κάμερα "Γειά σας, είμαι ο Τίτος Βανδής" ;

Τι διαφήμιζε άραγε ; Την έχω σχεδόν ξεχάσει.
exetlaios, Ίσως διαφήμιζε κάποιο σαμπουάν? Που σε αυτές τις διαφημίσεις το σύνηθες σενάριο ήταν: βλέπουμε μια μέρα στη ζωή κάποιου γνωστού ηθοποιού ή γνωστού προσώπου και μετά τον βλέπουμε να χρησιμοποιεί το τάδε σαμπουάν. (βλ. Αναστόπουλος-Rexona)

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα