Παλιές Διαφημίσεις - Μέρος 5

διαφημιση "video 2000 Grundig" (1983) : http://www.youtube.com/watch?v=yQoAgETF3x4

σχολιο του uploader MrRetromemories: "Το οικιακο βιντεο εχει μπει για τα καλα στη ζωη του Ελληνα καταναλωτη και η μαχη των " format " βρισκεται σε εξελιξη . Μετα το " VHS " και το " Betamax " ερχεται η σειρα του " 2000 " να μπει για τα καλα στην αγορα του βιντεο . Το πλεονεκτημα του συγκεκριμενου φορματ ειναι η κασετα διπλης οψης , οπως ακριβως και στις κασετες ηχου . Μπορεις δηλαδη να γραψεις σε ενα " tape " την διπλασια ωρα σε συγκριση με το " VHS " και το " Betamax " . Το συγκεκριμενο ειδος δεν ειχε τις προσδοκομενες πωλησεις και ετσι σιγα σιγα αποσυρθηκε απο την αγορα " .
 
διαφημιση "video 2000 Grundig" (1983) :


σχολιο του uploader MrRetromemories: "Το οικιακο βιντεο εχει μπει για τα καλα στη ζωη του Ελληνα καταναλωτη και η μαχη των " format " βρισκεται σε εξελιξη . Μετα το " VHS " και το " Betamax " ερχεται η σειρα του " 2000 " να μπει για τα καλα στην αγορα του βιντεο . Το πλεονεκτημα του συγκεκριμενου φορματ ειναι η κασετα διπλης οψης , οπως ακριβως και στις κασετες ηχου . Μπορεις δηλαδη να γραψεις σε ενα " tape " την διπλασια ωρα σε συγκριση με το " VHS " και το " Betamax " . Το συγκεκριμενο ειδος δεν ειχε τις προσδοκομενες πωλησεις και ετσι σιγα σιγα αποσυρθηκε απο την αγορα "
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πριν 3-4 ημέρες πήρα ένα usb Tv-radio card.... Θα με κάνεις να ξεσκονίσω τις βιντεοκάσετες μου... όσες ακόμα παίζουν και όσο ακόμα και το βίντεο παίζει φυσικά... :) :) :)

υ.γ ... θα έχω μονοφωνική έξοδο όμως :( Λόγω έλλειψης καλωδίου...... αλλά Nevermind
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο,περιμένουμε με αγωνία!!!!!!!!!!!!!
 
^^

Να 'σαι καλά!!! Δώσε υλικό στο λαό!!! Περιμένουμε και τα υπόλοιπα parts!!!
 
Το video player σου τα πάει μια χαρά & εσύ έχεις ανεβάσει εξαιρετικό υλικό!

Ευχαριστούμε πολύ! :flower:
 
Τα συγχαρητήριά μου για τα videos!Μ'αρέσει όλο και περισσότεροι νέοι χρήστες να ανεβάζουν υλικό!!!!!!
 
σχεδον ολες αυτες τις διαφημισεις που ανεβασε ο greekeagle12 δεν τις ειχα ξαναδει στο ΥΤ

ευχαριστουμε πολυ και παλι για το σπανιο αυτο υλικο που μοιραζεσαι μαζι μας :)
 
Και μερικές φλασιές από διαφημίσεις σαμπουάν :

- Θυμάμαι το τραγουδάκι για το σαμπουάν "Κριζάν" !!! Μερικές φωνές [ανδρικές και γυναικείες] τραγουδούσαν κάπως δυναμικά : Λούσου ένα μήνα με Κριζάν / ξέχνα την πιτυρίδα" !!! Η διαφήμιση αυτη χρονολογείται πριν τα μισά των 80ς !!!

- Επίσης το τραγουδάκι για τη διαφήμιση του σαμπουάν "Γκλέμο" [μάλλον γραφόταν Glemo] !!! Η μελωδία του τραγουδιού θύμιζε κάπως "μουσική κάντρι" και πάνω σε αυτήν μια ανδρική φωνή τραγουδούσε απαλά τα εξής λόγια [όσο τα θυμάμαι] : "Γκλέμο, γκλέμο σαμπουάν, κάνει τα μαλλιά γερά / και τα γερά μαλλιά είναι ωραία μαλλιά (???) ... / και τα γερά μαλλιά είναι ωραία μαλλιά, είναι του Γκλέμο μαλλιά (δις)" !!! Τη διαφήμιση αυτή τη χρονολογώ γύρω στο 1980 / 1981 και ο λόγος που θυμάμαι το τραγουδάκι είναι επειδή μου έχει μείνει η εξής σκηνή : Στ διάλειμμα του Δημοτικου σχολειου [πήγαινα 3η Δημοτικού] κάποιες συμμαθήτριες μου είχαν σχηματίσει μια μικρή χορωδία και τραγουδούσαν μαζί "Γκλέμο, γκλέμο σαμπουάν ..." .... Πολύ χαριτωμένη εικόνα [που συμπληρωνόταν από τις μπλε ποδιές που φορούσαν τα κορίτσια :flower: :flower:] !!!

- Παραμένουμε στις αρχές των 80ς [το επόμενο σποτ το θυμάμαι γύρω στο 1979 / 1981] : Σε αυτο το σποτ βλέπαμε τον συμπαθή μουστακαλή που σε άλλα τόπικς τον συναντήσαμε να παίζει στη διαφήμιση του Cynar από αγκινάρα, να υποδύεται τον μανάβη σε λαϊκή αγορά για τη διαφήμιση της Kolynos, να υποδύεται τον οδηγό εκδρομικού πούλμαν για τη διαφήμιση Μπισκοφρέτες Αλλατίνη κλπ [όλα τα σποτ της ιδιας εποχής] !!! Στο περί ου ο λόγος σποτ τον βλέπαμε με στρογγυλά γυαλάκια και ένα άσπρο παπιγιόν να μάς λέει : "Γεια, είμαι ο θείος Ντόναλντ" και στη συνέχεια τον βλέπαμε μέσα στη μπανιέρα να λούζει το κεφάλι του με το σαμπουάν Ντόναλντ [Donald] !!! Συγκεκριμένα, βλέπαμε μόνο το κεφάλι του έξω απ' τη μπανιέρα και τα μαλλιά του γεμάτα με σαπουνάδες απ' το διαφημιζόμενο σαμπουάν, με το οποίο λουζόταν [πάντως, τα στρογγυλά γυαλάκια την ώρα του λουσίματος δεν τα είχε βγάλει] !!! Το παιδικό σαμπουάν "Ντόναλντ", που διαφήμιζε ο τύπος, το θυμάμαι στο σπιτικό μας [από τις όμορφες παιδικές μου αναμνήσεις] : Το μπουκαλάκι του ήταν άσπρο στρογγυλό και είχε ζωγραφισμένο, σε απλό σχέδιο, τον Ντόναλντ Ντακ, ενώ το στρογγυλό καπάκι του [που ήταν "βιδωτό"] ήταν μπλε !!! Είμαι σίγουρος ότι κι άλλοι συμφορουμίτες θα το θυμούνται ....

- Και τέλος ... τα ονόματα δύο ακόμη σαμπουάν που θυμάμαι απ' τα διαφημιστικά σποτ των αρχών των 80ς : Σαμπουάν "Ελεύθερη κι ωραία" [μη γελάτε, έτσι λεγόταν το σαμπουάν !!!], και σαμπουάν "Άμαμι" !!!!!
 
Μπραβο greekeagle12 για τον κοπο σου και την πολυ καλη ποιοτητα που εχουν τα βιντεακια σου.

Και ενα ακομα μεγαλο μπραβο που δεν εβαλες κανενα "λογοτυπο" να καλυπτει την μιση οθονη, οπως κανουν μερικοι που νομιζουν οτι το tag τους εχει περισσοτερη σημασια απο το ιδιο το περιεχομενο που ανεβαζουν.
 
παρακολουθωντας την ταινια "καθενας με την τρελα του" παρατηρησα οτι την ωρα που μιλουσε ο Γιωργος Παντζας για την τηλεοραση,εδειχνε μια διαφημιση με το αλευρι φαριν απ ,δειτε το βιντεακι :

υποθετω οτι υπηρχε στ αληθεια αυτη η διαφημιση κι οτι δεν εγινε για τις αναγκες της ταινιας
 
- Μού ήρθε άλλη μια φλασιά για διαφημιστικό σποτ σαμπουάν [πάντα στο πλαίσιο της "ό,τι θυμάμαι χαίρομαι" κατάστασης που βιώνω εδώ στο retromaniax] .... Πρόκειται για το τραγουδάκι του σαμπουάν Marvel !!! Εκεί ακούγαμε μια απαλή ανδρική φωνή να τραγουδάει - σε στιλ που θύμιζε λίγο αμερικάνικη κάντρι, φολκ κλπ μουσική - τα εξής λόγια : "Μάρβελ, Μάρβελ, μαλλιά που λάμπουν σαν μετάξι" !!!

Και τέλος ... στη διαφήμιση για το σαμπουάν Timotei , που προβλήθηκε γύρω στο 1984 - 1986, βλέπαμε κοπέλα με άσπρο φόρεμα και με μπόλικα ξανθά μαλλιά να περιφέρεται με ένα ποδήλατο σε κάποια εξοχή !!! Νομίζω ότι κάποια στιγμή συναντούσε κι άλλα μέλη της οικογένειάς της !!! Αυτή η "ονειρική διαφήμιση" [προφανώς "ξενόφερτη"] είχε για μουσική επένδυση την εισαγωγή από ένα τραγούδι των Alan Parson's Project !!! Για περισσότερα .... σας παραπέμπω στο ποστ μου στο τόπικ που ανοίχθηκε για τον Alan Parson [ποστ υπ' αριθμ. 27] ......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
διαφημιση της κολλας "Araldit" (1981) :

 
Πω πωωωω .... μπράβο Argiris Classic, μάς "έστειλες" !!! Δεν μπορείτε να φαντασθείτε πόσο με "ψάρωνε" το παραπάνω διαφημιστικό σποτ όποτε το έβλεπα σε ηλικία 9 - 10 ετών !!! "Ωωωω ... κολλέι μέταλλο με τσιμέντο ... ωωωω" ..... Δεν θυμόμουν ότι η διαφημιζόμενη κόλλα λεγόταν "Araldit" !!! Ευχαριστούμε στον uploader που μάς το θύμισε .....
 
διαφημιση "FIAT" (1982) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Για ποδοσφαιρόφιλους ήταν η διαφημιστική καμπάνια της "Fiat" το φθινόπωρο του 1982. Βλέπετε ήταν πολύ νωπός ακόμη ο θρίαμβος της εθνικής Ιταλίας στο μουντιάλ που έγινε στην Ισπανία εκείνη τη χρονιά.Αν αναλογιστεί κανείς επίσης οτι οι περισσότεροι παίκτες εκείνης της ομάδας ανήκαν στη Γιουβέντους την οποία διοικούσε η οικογένεια Ανιέλι που είχε και την "Fiat",τότε μπορεί να δικαιολογήσει την ταύτιση των παικτών με τα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας! Και μην ξεχνάμε...απο 1η Οκτωβρίου 5 χρόνια εγγύηση για σκουριά...Τι???έληξε το '87??? Την περιγραφή των γκολ πάντως κάνει ο Βασίλης Μαυρομμάτης! "
 
Βρε παιδια....εσεις που τα ξέρετε ολα...μηπως η Πέγκυ Σταθακοπουλου εκανε καμια διαφημιση για σαμπουαν??? Head & Shoulders ?? Θυμάστε κατι σχετικο ή εχω μαυρα μεσανυχτα???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
διαφημιση κρασιου "Cambas" (1983) :

περιλαμβανει τα παρακατω:

διαφημιση "καλη χρονια απο το Skip"

διαφημιση μπυρας Lowenbrau

διαφημιση λουτρινα ζωακια animals club

ο Ντανος Λυγιζος και η Ελενη Ραντου μιλουν για το προγραμμα "rock and roll party του ΑΝΤ1" λιγο πριν αυτο ξεκινησει
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
λοιπόν , να θυμίσω μια πολύ παλιά διαφήμιση , με στίχους (αν τους θυμάμαι καλά) :

"Αν ζητάς να βρεις αγάπη και δροσιά , τσίκλα stimorol , έλαα τώρα που η ζωή γελά , τσίκλα stimorol , έλα μαζί μας stimorol ."

Και μια ακόμη πιο παλιά (της δεκαετίας του 1970 ) , τραγουδάκι της coca cola με στίχους (πρέπει να τραγουδούσαν ο πασχάλης με την Μαριάνα Τόλη ) : Αγόρια -κορίτσια με μάτια γιορτινά , τραγουδούν καλοκαίρια -χαρά , με μια παγωμένη κόκα κόλα δροσιά για συντροφιά ,το καλοκαίριι , κόκα κόλα λααα .

Ε ρε τι θυμήθηκα .

Είχα βρει σε βίντεο την πρώτη της stimorol αλλά χτύπησε ο δίσκος και το χασα .
 
Πίσω
Μπλουζα