Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας.

Και μια φωτογραφία για τον freaktmp που ίσως να του αρέσει.

Αμαλιάδα 1930
Αμαλιάδα 1930.jpg

[Πηγή: από την έκδοση του Επιμελητηρίου Ηλείας "Ηλεία: Αγορά-Οικονομία, Ιστορία, Πολιτισμός 1821-1935"]
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πολύ κίτρινο είναι το χωριό μου, και είναι και πρωί...
 
Το ξενοδοχείο El Greco ήταν γωνία Αθηνάς και Λυκούργου με την ίδια αναλοίωτη όψη και τη δεκαετία του 90. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.
 
Το ξενοδοχείο El Greco ήταν γωνία Αθηνάς και Λυκούργου με την ίδια αναλοίωτη όψη και τη δεκαετία του 90. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.

Υπάρχει ως ξενοδοχείο ακόμη αλλά έχει ανακαινισθεί κι απέκτησε νέο όνομα. Επίσης ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων της οποίας το όνομα μοιάζει με ανεστραμμένο το παλιό όνομα του ξενοδοχείου ;) (δεν ξέρω αν πρέπει να το γράψω γι' αυτό και το μίνι κουίζ)
 
Η κατεδάφιση του κτηρίου Κορομηλά έγινε το 1963 όπου έκλεισε και το ζαχαροπλαστείο του Ζαβορίτη αλλιώς Χάι Λάιφ . Το 1970 ξεκίνησε η ανοικοδόμηση του υπουργείου. Όλα αυτά σύμφωνα με άρθρο της efsyn.
Στην Καθημερινή διαβάζουμε ότι στην κηδεία του βασιλιά Παύλου όπως απεικονίζεται στα επίκαιρα, φαίνεται ακριβώς η ίδια εικόνα με αυτή του Ρίο: από το Σύνταγμα φαίνεται η οδός Νίκης. Ο Παύλος πέθανε το 64. Η Καθημερινή γράφει για προβλήματα τεχνικού χαρακτήρα που καθυστερήσαν την ανέγερση του μεγάρου οικονομικών μεταξύ αυτών και την ύπαρξη υπόγειων νερών. Το υπουργείο πρέπι να άρχισε να κτίζεται το 1970.
 
Η φωτογραφία σου Rio στο ποστ 336 με δυσκόλεψε λίγο να βρω που είναι αλλά, χα το βρήκα. Είναι στην Σταδίου κοντά στο Σύνταγμα στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Το υποκατάστημα που είχε ανοίξει ο Λαμπρόπουλος εκεί (αυτό ήταν που με μπέρδεψε) βρισκόταν εκεί που σήμερα είναι τα παπούτσια Καλογήρου.
Ωραία φωτό, χριστουγενιάτικη και χαρούμενη.
 
Πίσω
Μπλουζα