Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας.

Να το έκαναν όπως το κάνουμε κι εμείς το παστίτσιο άραγε;
 
Να το έκαναν όπως το κάνουμε κι εμείς το παστίτσιο άραγε;
Απ' όσο ξέρω το παραδοσιακό παστίτσιο στην Κέρκυρα ( το παστίτσιο ντόλτσε όπως το έλεγαν/λένε) εκτός του ότι το ετοίμαζαν σε γιορτές και χαρές ήταν κι ένα πολύ μπελαλίδικο φαγητό γιατί πέρα από τα βασικά που έχει το κλασικό παστίτσιο περιέχει και ραγού με διαφορετικά είδη κρέατος μέσα και όλο αυτό το μείγμα (μακαρόνια/τυρί/κιμάς/ραγού/κρέμα) ψήνεται μέσα σε ζύμη! Μιλάμε για υπερπαραγωγή 5000 θερμίδων το κομμάτι! Αλλά αμφιβάλλω αν στο εστιατόριο ετοίμαζαν κάτι τέτοιο (θα ήταν άλλη και η τιμή). Μάλλον το κλασικό που ξέρουμε κι εμείς θα είχαν. Έχουμε κανένα Κερκυραίο στο φόρουμ να μας διαφωτίσει;
Κι αν ναι, ας μας διαφωτίσει επίσης και για το αν η γαρδούμπα στην Κέρκυρα είναι ψάρι :p (να ξέρω να μην παραγγείλω άμα πάω ποτέ στο νησί και την πατήσω η άσχετη Ρουμελιώτισσα... ) .
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εμενα παλι αυτο το κεφαλακι βραστο με ανακατευει αφανταστα. Δηλαδη εβραζαν κεφαλι ζωου και το σερβιραν; :help:
 
Εμενα παλι αυτο το κεφαλακι βραστο με ανακατευει αφανταστα. Δηλαδη εβραζαν κεφαλι ζωου και το σερβιραν; :help:
Αφού βράζουν όλο το ζώο, γιατί ν' αφήσουν εκτός το κεφαλάκι;
Αν και εγώ δεν το αντέχω ούτε ως εικόνα, αρκετοί θεωρούν εξαιρετικό μεζέ όλα τα μέρη του αρνίσιου ή κατσικίσου κεφαλιού.
 
Εγώ αλλού κόλλησα: Πρώτον, στον τριψήφιο αριθμό τηλεφώνου (!!!) και δεύτερον στο ότι το βραστό ψάρι είναι το πιο ακριβό πιάτο στον κατάλογο, πιο ακριβό κι από το μοσχάρι. Σε νησί!
 
Hotel de France / Ξενοδοχείον "Η Γαλλία". Αναρωτιέμαι γιατί αυτή η διαφορά. Το αστείο είναι ότι στο Συνταγματικό ξενοδοχείο κάνουμε το ανάποδο. Ενώ στα μη-Ελληνικά είναι Grand Bretagne, στα Ελληνικά συχνά το λέμε "Ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας"
 
Απορίες για την Κέρκυρα έχω και εγώ. Αυτά τα κίτρινα που είναι στοιβαγμένα στο ποστ 944 τι να είναι άραγε; Μήπως είναι κολοκύθες ή κάποια ποικιλία από πεπόνια; ή ίσως τσουβαλάκια π.χ. με πατάτες. Θα μπορούσε να είναι και τυριά αλλά σε αυτή τη περίπτωση η υγιεινή έχει πάει περίπατο.
Όσον αφορά τον κατάλογο στο κερκυραϊκό εστιατόριο, εμένα μου έκανε εντύπωση τι θεωρούσαν ορεκτικά το 1958. Αν και τείνω να πιστέψω ότι γράφανε τα πιάτα τους όπου να ναι για αυτό και την γαρδούμπα την έχουνε με λέπια. Μήπως προσέξατε πόσο είχαν τις τηγανιτές πατάτες; 3.10 ενώ τα φασολάκια 3.20! Αν τις συγκρίνουμε και με τα μακαρόνια...
 
Πίσω
Μπλουζα