Παρέες και παιχνίδια σε γειτονιές των 80s

back to the roots indeed! ήμουν και εγώ τυχερός να μεγαλώσω σε γειτονιά, (είχαμε βέβαια και τις κονσόλες μας, atari 2600 κλπ :) αλλά αμπάριζα, μήλα, κρυφτό ήταν τα στάνταρ! τώρα δυστυχώς στη γειτονιά δε βλέπεις παιδιά...

επίσης να προσθέσω άλλη μια λέξη που φαντάζομαι έχετε να ακούσετε πολλά χρόνια ...ΦΑΤΟΥΡΟ! :) έτσι και εμφανιζόταν κάποιος κουρεμένος έπεφτε πολύ ξύλο θυμαμαι :)
 
tarasque είπε:
επίσης να προσθέσω άλλη μια λέξη που φαντάζομαι έχετε να ακούσετε πολλά χρόνια ...ΦΑΤΟΥΡΟ! :) έτσι και εμφανιζόταν κάποιος κουρεμένος έπεφτε πολύ ξύλο θυμαμαι :)
"Ήρθε ένα σύννεφο κι έφερε βροχή, βροχή και καταιγίδα 5 4 3 2 1…" *Κραυγές πόνου του θύματος* :diablotin:

:biglaugh:
 
Να αναφέρω κάτι άσχετο!! Πριν από λίγο είδα έναν κύριο να κρατάει κουκλάκια (ξέρετε από αυτά που κερδίζεις με κλήρωση) και να περιφέρεται στα εστιατόρια και θυμήθηκα αρχές δεκαετίας 80 που τους συναντούσαμε τις Κυριακές που τρώγαμε έξω με τους γονείς μου. Πολύ retro ανάμνηση!!!:rolleyes:
 
Και μιάς και ανέφερες κουκλάκια candy μου, εγώ θυμήθηκα τις κούκλες για το κουκλοθέατρο και τις άλλες που είχαν κάτι σαν ξύλινο έλασμα απο κάτω και όταν το κατέβαζες άνοιγε η κούκλα τα χέρια της.
 
Αχ, ναι τέλεια!!! Θυμάμαι που είχα και εγώ μια που ήταν μέσα σ'ένα χωνί!!! (Οι moderators θα τραβάνε τα μαλλιά τους πάλι με τις καταχωρήσεις μας :wacko: )
 
Μπα!!!!

Κάντε δουλειά σας!!!!!!
 
Δυο μακρόστενα μάρμαρα, ένα ξύλο και μπόλικη μονοτική. Μια κατηφόρα και.................... ωχ δεν εχω φρένα στο ΣΤΟΠ....ααααααααααααα
 
Στο πατρικό μου σπίτι στο Βύρωνα είχαμε τότε πάρα πολλά προσφυγικά 2όροφα σπίτια με ψηλές εξωτερικές σκάλες. Είχαμε βρει λοιπόν μια μεγάλη ξύλινη τάβλα (της είχαμε καρφώσει και "χερούλια" παρακαλώ) και ανέβαινε ένας ένας πανω και την αφήναμε να γλυστρήσει από τη σκάλα. Μιλάμε για τρομερές ταχύτητες (τύφλα να έχει η ελληνική ADSL). Ειχαμε σπασει δόντια χέρια, πόδια...αλλά δεν ξέρω τη βρίσκαμε. Βέβαια κλασικά μετά έκανε την εμφάνισή της η κλασική γιαγιούλα "ιδιοκτήτης" με το λάστιχο, με τον κουβά (ότι έβρισκε πρόχειρο) για να μας βρέξει.

Αλήθεια πόσα παιδια σήμερα τα έχει κυνηγήσει γιαγιούλα με κουβά ; :chicken:
 
stee είπε:
Αλήθεια πόσα παιδια σήμερα τα έχει κυνηγήσει γιαγιούλα με κουβά ; :chicken:
Ναι. Ή παππούς με καδρόνι… Γιατί ρίχναμε «δυναμιτάκια» έξω απ' το σπίτι του και γενικά ενοχλούσαμε με τα παιχνίδια μας... :D

Θυμάμαι ακόμα τη στιγμή που τον είδα να κραδαίνει το φοβερό όπλο του και αμέσως μετά να το εκτοξεύει προς ένα φίλο μου. Πρέπει να τον πήρε λίγο στα πόδια. Το τρέξιμο που ρίξαμε μετά δεν περιγράφεται… :animangry:

Να ’ναι καλά όπου κι αν είναι. Τον ευχαριστούμε για όλες τις στιγμές έντασης(heat :D ) που μας προσέφερε… :cool:
 
stee είπε:
Στο πατρικό μου σπίτι στο Βύρωνα είχαμε τότε πάρα πολλά προσφυγικά 2όροφα σπίτια με ψηλές εξωτερικές σκάλες. Είχαμε βρει λοιπόν μια μεγάλη ξύλινη τάβλα (της είχαμε καρφώσει και "χερούλια" παρακαλώ) και ανέβαινε ένας ένας πανω και την αφήναμε να γλυστρήσει από τη σκάλα. Μιλάμε για τρομερές ταχύτητες (τύφλα να έχει η ελληνική ADSL). Ειχαμε σπασει δόντια χέρια, πόδια...αλλά δεν ξέρω τη βρίσκαμε.
Έχεις σκεφτεί ποτέ, να κάνεις μήνυση στους JACKASS (MTV), για Κλοπή Πνευματικής Ιδιοκτησίας ;;; :biglaugh:
 
Arduina @ Candy @...το κουκλοθέατρο το βλέπω καθημερινά!!! Η γυναίκα μου είναι βρεφονηπιοκόμος και ασχολείται με τέτοια παιχνιδάκια…έφτιαξε από ξύλο ένα καζάνι κουκλοθέατρο…πολύ χαριτωμένο και είμαι πάντα ο πρώτος θεατής σε κάθε καινούρια ιστορία της!:rolleyes:
 
Erynies είπε:
Και μιάς και ανέφερες κουκλάκια candy μου, εγώ θυμήθηκα τις κούκλες για το κουκλοθέατρο και τις άλλες που είχαν κάτι σαν ξύλινο έλασμα απο κάτω και όταν το κατέβαζες άνοιγε η κούκλα τα χέρια της.
Κουκλοθέατρο! Τι μου θύμισες! Εψαξα και βρήκα την μοναδική κούκλα απο κουκλοθέατρο που είχα ποτέ..

 
akmakas λέω να κανονίσουμε επόμενη συνάντηση στο κουκλοθέατρο, να παρακολουθήσουμε και εμείς... :clap: :clap: :clap:
 
telonio είπε:
Κουκλοθέατρο! Τι μου θύμισες! Εψαξα και βρήκα την μοναδική κούκλα απο κουκλοθέατρο που είχα ποτέ..
Ωχ...Να μην το δει!!!Θα σε κυνηγάει!:biglaugh:
 
Και αυτο ειναι ενα θεμα που διαβασα με πολυ χαρα...Παντως κι εγο οταν πηγαινα δημοτικο-γυμνασιο υπηρχαν ακομα ολα αυτα που λετε...Μαλλον ηταν η τελευταια γενια η δικη μου που κρατησε αυτον τον τροπο παιχνιδιου.Δεν μπορω να συγκρινω τις ατελειωτες ωρες ξεγνοιαστου παιχνιδιου με τα παιδια της γειτονιας και τις βολτες για "εξερευνηση" του τι υπαρχει παραπερα απο τη δικη μας γειτονια με τον σημερινο τροπο παιχνιδιου των παιδιων.Μαλλον καπου στα τελη του 90 εγινε αυτη η ριζικη αλλαγη τοτε δλδ που στην Ελλαδα ηρθε για τα καλα η τεχνολογια (για τα παιδια) με τη μορφη Sony playstation...
 
Ακριβώς έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα..Καλώς ήρθες michalis dv

εδώ θα μείνεις.. :)
 
Καλως σας βρηκα λοιπον.Και μπραβο για το ωραιο forum που εχετε φτιαξει.
 
Ας μην ξεχνάμε τον διαγωνισμό χούλα χουπ (για τα κορίτσια)

:D
 
Δυστυχώς έχουν περάσει οι εποχές που κάθε γειτονιά είχε και μια αλάνα όπου τα παιδιά έπαιζαν όλοι μέρα. Αυτοσχέδια τέρματα και μπασκέτες όλοι μέρα και κρυφτό και κυνηγητό το βραδυ. και τα γόνατα να ματώνουν κάθε μέρα. τώρα όλα έχουν περιοριστεί σε ήλεκτρονικά κουτιά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
emeis pezame 1990 - 1995 thimame dimotiko ekso sto dromo opou kai tote eixe aftokinita imastan apira paidia. Tora den iparxoun 2-3 kai pezoun spitia. Pezame poli krifto kai malista kamaroname otan pezame kai ektos gitonias kai kala mou se megali periferia to diskoleyame. Kinigito. Xalasmeno tilefono, spitaki, magazi me diafores mamakies. tora tpt nekros i gitonia. Vasika den ine ta amaksia to provlima. Gameboy ixa kai tote apo to 89. alla ta kaname ola oxi mono video games.
 
Πίσω
Μπλουζα