Παρουσιαση 8bitdo Arcade Stick

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.340
Αντιδράσεις
9.486
Ειμαι υπερ ενθουσιασμενος να σας παρουσιασω το πιο προσφατο αποκτημα μου, το Arcade Stick απο την εταιρια 8bitdo. Παει πολυς καιρος απο την τελευταια φορα που παρουσιασα ενα προιον της εταιριας αυτης και δεν ειναι να πεις οτι εχω και πολλα προιοντα της! :fafoutis:

Τι ειναι ομως το 8bitdo Arcade Stick (θα το αναφερω σαν 8AS απο εδω και περα); Προκειται για ενα ασυρματο και ενσυρματο joystick στυλ arcade, με συμβατοτητα Nintendo Switch, PC, Android, Raspberry Pi κλπ. Δουλευει με καλωδιο usb-c, με το συμπεριλαμβανόμενο dongle 2.4GHz, με bluetooth και ολα τα Retro Receivers. Εκτος απο τα 8 βασικα κουμπια, εχει 2 κουμπια macro, select/start/home/turbo. Το joystick μπορει να λειτουργησει σαν δεξι/αριστερο analog stick ή d-pad. Ακομα εχουμε φωτεινη ενδειξη λειτουργιας, φορτισης, επιλογης προφιλ και λειτουργιας turbo. To 8AS ειναι συμβατο με το Ultimate Software που μας δινει την δυνατοτητα να δημιουργησουμε προφιλ, να αλλαξουμε την λειτουργικοτητα των βασικων πληκτρων και να δημιουργησουμε macros για τα δυο macro κουμπια. Τελος η 8bitdo υποστηριζει οτι ειναι ευκολα τροποποιησιμο και συμβατο με πολλα απο τα κλασσικα και πολυαγαπημενα arcade εξαρτηματα (χειριστήρια και κουμπια απο εταιριες σαν την Sanwa, Seimitsu κλπ).

Το 8AS ειναι σιγουρα πολυτεχνίτης. Για να μην πελαγώσετε, θα δουμε ολες τις λειτουργιες σιγα σιγα. Εκτος απο την συμβατοτητα Switch. Δεν διαθετει το καταστημα τετοιο.

Ας ξεκινησουμε με ενα unboxing. Το κουτι ειναι πολυ μινιμαλιστικο.




Η συσκευασια ειναι εξαιρετικη.



Εκτος απο το 8AS, μεσα στο κουτι θα βρουμε ενα πολυ μακρυ καλωδιο usb-c υψηλης ποιοτητας και ενα συντομο manual.



Το 8AS οπως βγηκε απο το κουτι, εχει ενα χαρτινο overlay που εξηγει την λειτουργια των διαφορων διακοπτων, επιλογεων και κουμπιων.



Στο πισω μερος υπαρχει ενα αυτοκόλλητο που μας υποδεικνύει τον αποθηκευτικο χωρο που υπαρχει το 2.4GHz dongle καθως η θυρα usb-c.



Το 2.4GHz usb dongle εχει ενα αυτοκολλητο επανω που μας υποδεικνύει την λειτουργια του.



Αφου αφαιρεσουμε ολα τα αυτοκολλητα και προστατευτικα φιλμ μπορουμε να δουμε καλυτερα το 8AS. Ειναι πολυ μεγαλο και πολυ βαρυ. Τα πλαστικα ειναι εξαιρετικης ποιοτητας και το σασι ειναι εντελως ακαμπτο.



Αξιοσημειωτο ειναι οτι καθε ενα απο τα 8 βασικα κουμπια εχει φωτεινη περιγραφη της λειτουργιας του, ή οποια αλλαζει αναλογα αν ημαστε σε switch ή x-input mode.




Εχει 4 μεγαλα ποδια και ο συνδιασμους του υλικου τους με το μεγαλο βαρος της συσκευης μειωνει πολυ την πιθανοτητα να κουνηθει κατα την διαρκεια τις χρησης.



Ο αποθηκευτικος χωρος με το 2.4GHz usb dongle.



Χωρις το dongle, φαινεται η usb-c θυρα.



Αν συνδεσουμε το καλωδιο, το πορτακι εχει μια εγκοπη που του επιτρεπει να κλεισει χωρις κανενα προβλημα.



Το 2.4GHz usb dongle



Ας δουμε τα διαφορα κουμπια στο πανω αριστερα μερος του 8AS. Εχουμε τον διακοπτη Switch/Off/X-input. Μετα εχουμε τον διακοπτη Left Analog/d-pad/Right Analog. Μετα εχουμε το κουμπι pair, turbo και home. Απο κατω εχουμε 4 ενδεικτικες λυχνιες, τον επιλογεα 2.4GHz/bluetooth και τα κουμπια select και start.



Οταν το 8AS φορτιζει η ενδειξη ειναι κοκκινη. Οταν εχει συνδεθει ειναι μπλε. Οταν προσπαθει να συνδεθει αναβοσβηνει μπλε. Οταν αλλαζουμε προφιλ αναβει μονο ενα απο τα φωτακια, αναλογα με το πιο προφιλ εχουμε.



Αυτα για την ωρα. Συντομα η συνεχεια.
 
Ειναι εμφανες απο που εχει εμπνευστεί η εμφανιση του 8AS. To NES Advantage ειναι μια καθαρή κλασσική σχεδίαση.



Πριν χρησιμοποιήσουμε το 8AS καλο ειναι να ελέγξουμε την εκδοση του firmware. Για τα firmware updates πρεπει να το συνδέσουμε με καλωδιο.




Δυνατότητα αναβάθμισης firmware εχει και το 2.4GHz dongle, αλλα αυτη την στιγμη δεν υπαρχει νεότερο firmware.



Είτε το συνδέσουμε ενσυρματα, ειτε με το dongle παρουσιάζεται στο συστημα με τον ιδιο τροπο. Δεν δοκίμασα bluetooth στο pc.



Η χρηση στο PC ειναι παραδοσιακά απλη και απροβλημάτιστη.

Phoenix στο MAME με το dongle. Μπορει ευκολα κανεις να εφαρμόσει turbo σε οποιοδήποτε κουμπι θελει. Απλα κρατάμε πατημένο το κουμπι και πατάμε το κουμπι turbo. Με τον ιδιο τροπο το απενεργοποιούμε.



Το επομενο πραγμα που ηθελα να δοκιμασω ειναι η συνεργασία με τα retro receivers. Αρχικα δεν δουλευε, αλλα αφου ενημέρωσα το firmware και στα δυο receivers που εχω στην πιο πρόσφατη beta εκδοση, το πρόβλημα λυθηκε.



Στο NES δοκιμασα ενα σωρο παιχνιδια χωρις κανενα απολυτως προβλημα.




Στο SNES δοκιμασα το Super Mario All-Stars χωρις προβλημα.




Εκανα τις δοκιμες μου στο Raspberry Pi με το arcade image που ειχα αναφερει εδω. Χρησιμοποίησα το 2.4GHz dongle. Για καποιο λογω δεν αναγνωριζει τα δυο τελευταια κατω κουμπια (Right και Left Trigger), αλλα δεν το εψαξα περισσοτερο για την ωρα. Εκτος απο αυτο δουλευει σωστα και ειναι οτι πρεπει για τα περισσοτερα arcade παιχνιδια.




Στην συνεχεια θα εξετασω το ultimate software και διαφορα αλλα θεματα.
 
Καλο δειχνει εκ πρωτης οψεως αλλα κατι τιμες που βλεπω πολυ ακριβο με φαινεται ρε φιλος.Δηλαδη 130 ευρω που το βλεπω στο σκρουτζ η καπου εκει μαζι με τα μεταφορικα απο το εξωτερικο μονο και μονο επειδη ειναι ασυρματο και για το κουμπι turbo κλπ.Ενταξει σε καμια περιπτωση δεν ειναι για μενα και δεν θα το αγοραζα ποτε καθως αυτη την στιγμη που μιλαμε εχω 8 custom arcade joysticks αλλα για καποιον που δεν εχει και θελει να αγορασει ενα τετοιο joystick δεν ξερω τι περισσοτερο προσφερει αυτο απο αλλες λυσεις και φθηνοτερες κιολας περα απο το οτι ειναι ασυρματο.Περα απο αυτο ομως οπως ειπα ωραιο δειχνει και στιβαρη κατασκευη.
 
Για 130+ ευρω συμφωνω μαζι σου.

Αν το εβρισκες ομως μαζι με τα εξοδα αποστολης 85€;
 
Σταυρώνεις χέρια ή παίζεις κανονικά με τον μοχλό στα ΑΡΙΣΤΕΡΑ; :D:D:D
 
Αν κατάλαβα καλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μοχλό κι απο δεξιά αλλάζοντας τα κουμπιά, σωστά;Έχει κουμπί auto fire;Δηλαδή, σου δίνεται η επιλογή να κρατάς το κουμπί πατημένο και αυτό να συνεχίζει να χτυπά μόνο του;
 
Toτε εισαι αρχοντας και αν δεν ειχα τοσα arcade joysticks το αγοραζα χθες :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude:

Το παρακολουθουσα απο την πρωτη ανακοινωση και εχω διαβασει/δει ολα τα reviews.

Συνεπως ειχα βαλει alert στο skroutz και μολις με ενημερωσε για την πτωση της τιμης το παραγγειλα επιτοπου.

Σταυρώνεις χέρια ή παίζεις κανονικά με τον μοχλό στα ΑΡΙΣΤΕΡΑ; :D:D:D

Αν κατάλαβα καλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μοχλό κι απο δεξιά αλλάζοντας τα κουμπιά, σωστά;

Αυτο ειναι κατι που σκοπευα να καλυψω στην συνεχεια.

Έχει κουμπί auto fire;Δηλαδή, σου δίνεται η επιλογή να κρατάς το κουμπί πατημένο και αυτό να συνεχίζει να χτυπά μόνο του;

Ναι. Μπορεις να προγραμματισεις οποιαδηποτε απο τα 8 βασικα κουμπια να το κανουν αυτο.
 
Περιμένω τα Sanwa parts απο αγγλια.
Εχει ενα θεμα με την αναδραση στο μοχλο, αν τον αφησεις αποτομα απο κατω, στην επιστροφή παταει το πανω.
Στο amazon.de το εχει σε λογικη τιμη νομιζω
 
Πριν προχωρησω παρακατω, θα ηθελα να πω οτι εκατσα και ασχοληθηκα καμποσο μηπως βρω ακρη με τα δυο πληκτρα που δεν παιζουν στο retropie. Δοκιμασα ενσυρματη x-input λειτουργια και bluetooth χωρις καμια διαφορα στην συμπεριφορα. Δοκιμασα ενσυρματη και ασυρματη switch λειτουργια και ενω αναγνωριζεται σαν switch controller δεν απαντα σε καμια εισοδο. Συνεπως για την ωρα, 6 κουμπια και οποιος θελει. Παμε παρακατω.

Το ultimate software ειχε δημιουργηθει αρχικα για να προσφερει παραμετροποίηση σε συγκεκριμενα ασυρματα χειριστηρια της 8bitdo, αλλα με τα χρονια εχει επεκταθει σημαντικα και πλεον υποστηριζει και PS5, PS4, Xbox One S/X, Switch Pro controllers εφόσον τα χρησιμοποιούμε μεσω του 8BitDo USB Wireless Adapter. Πλεον υποστηριζει και το 8AS. Δεν ειναι ολες οι λειτουργιες διαθεσιμες σε ολα τα χειριστηρια. Υπαρχουν εκδοσεις για windows και macosx.

Για να το χρησιμοποιησουμε με το 8AS πρεπει να συνδεθει ενσυρματα με τον υπολογιστη μας. Απο κει και περα μπορουμε να παρατροποιησουμε ξεχωριστα τα Switch και Χ-input modes. Επειδη δεν διαθετω switch εδω θα δουμε μονο την x-input λειτουργια.

Στο 8AS μπορουμε να κανουμε δυο βασικα πραγματα με το ultimate software. To πρωτο ειναι να αλλαξουμε λειτουργιες στα κουμπια. Υποστηριζονται τα 8 βασικα κουμπια, τα δυο macro και το turbo. Στο screenshot μπορουμε να δουμε ολες τις λειτουργιες που μπορει να εχει το καθε πληκτρο. Ενα παραδειγμα χρησης ηταν στο NES, οπου προγραμματισα τα Χ και Υ να εχουν την ιδια λειτουργικότητα με τα Α και Β και μετα τα εκανα turbo, οπως εκεινα τα aftermarket controllers με turbo κουμπια πανω απο τα κανονικά.



Η δευτερη δυνατοτητα ειναι να προγραμματίσουμε macros στα κουμπια P1 και P2. Ο προγραμματισμός ειναι εύκολος αλλα σιγουρα θα χρειαστεί κανεις κάμποσες δοκιμες μεχρι να φτασει στο επιθυμητό αποτελεσμα.



Τελος υπαρχει η δυνατοτητα profiles, οπου μπορουμε να σωζουμε διαφορετικα profiles για διαφορετικες χρησεις. Η διαχειριση των profiles ειναι ευκολη και εχουμε και καθε ενα profile σωζεται σε ξεχωριστο αρχειο, ετσι ωστε να μπορουμε να τα αποθηκευσουμε ή/και μεταφερουμε σε αλλο υπολογιστη. Υποθετω οτι θα μπορουμε να κατεβασουμε profiles που εχει φτιαξει καποιος αλλος, αλλα με μια συντομη αναζητηση δεν βρηκα κατι σχετικο.

Πρεπει να πω οτι το ultimate software ηταν το πιο απογοητευτικο μερος της ολης εμπειριας μου με το 8AS. Δεν μπορω να το πω σιγουρα, αλλα οι περιορισμοι του φαινεται να ειναι αυθαιρετοι. Αν μπορουμε να προγραμματισουμε τα κουμπια να στελνουν κινησεις, γιατι δεν μπορουμε να προγραμματισουμε ιδιες τις κινησεις του μοχλου; Με αυτο τον τροπο θα μπορουσαμε να εχουμε ενα ελληνικο προφιλ για οσους εχουν συνηθισει να παιζουν με τον μοχλο στα δεξια. Γιατι μεσα στις λειτουργιες των macros δεν υπαρχουν select και start. Με αυτο τον τροπο θα μπορουσαμε να κανουμε τα P1 και P2 σαν save και load state πχ στο NES με το Everdrive N8. Τελος θα βολευε αν μπορουσε να προγραμματιστει ασυρματα, γιατι για να μπορουμε να κανουμε τα πειραματα μας χωρις να τρεχουμε μεταξυ υπολογιστη και κονσολας σαν τον Βέγγο.

Μιας και εφτασα στα συμπερασματα, θα σας και την αποψη μου για τον μοχλο και τα κουμπια. Προσωπικα δεν εχω μεγαλη εμπειρια με αυτα τα πραγματα. Τα μονα arcade τυπου χειριστηρια που ειχα μεχρι τωρα ηταν τα ArcadeJoy και HomeJoy, που εχουν αυθεντικά Sanwa εξαρτηματα μεσα. Απο αυτη την αποψη ειμαι μαλλον καλομαθημένος. Συνεπως θα χαρακτήριζα τον μοχλο και τα κουμπια του 8AS σαν απλα καλα. Κανουν την δουλεια τους και εγω τουλαχιστον δεν διαπιστωσα καποιο σημαντικο ελάττωμα. Αλλα δεν συγκρίνονται με τα Sanwa σε καμια περιπτωση. Δεν εκανα και double blind test, αλλα νομιζω οτι η διαφορα ειναι εμφανης και με κλειστα τα ματια.



Το μονο πραγμα στο οποιο δεν αναφέρθηκα ειναι η δυνατοτητα τροποποίησης του 8AS και αυτο ειναι επιτηδες, επειδη ελπιζω σχετικα συντομα (αν μας το επιτρεψει η κορονοκατασταση) να μπορω να πω πολυ περισσοτερα για το θεμα.

Επιπλεον υπαρχουν δυνατοτητες για να το χρησιμοποιήσουμε με πολλες ακομα κλασσικες κονσολες και οχι μονο, κατι του ελπιζω να παρουσιάσω μελλοντικά.

Τελικο συμπερασμα για το 8AS ως εχει. Απο αποψη λειτουργικότητας και συμβατότητας με διαφορες πλατφορμες πιστευω οτι ειναι το καλυτερο στην αγορα. Ο μοχλος και τα κουμπια ειναι ok, ειδικα αν εχετε συνηθισει σε κινεζικες αντιγραφές αμφιβόλου ποιότητας. Η παραμετροποιηση θα μπορουσε να ειναι καλυτερη, αλλα σε συγκριση με πολλα αλλα ανταγωνιστικα προιοντα που δεν εχουν καμια παραμετροποιηση, λεει και παραλεει. Τελος εχουμε και την δυνατοτητα ευκολης τροποποιησης, που δεν μπορω να σχολιασω ακομα. Για μενα, αν το βρειτε απο 85-100€ το προτεινω ανεπιφύλακτα, ειδικα αν εχετε ηδη retro receivers της 8bitdo. Must have!
 
Ας δουμε τωρα πως μπορουμε να τροποποιησουμε το 8AS για να βελτιωσουμε την αισθηση των χειριστηριων. Η 8bitdo λεει οτι ειναι παρα πολυ ευκολο να τροποποιηθει. Ισως αν εχει κανεις εμπειρια στο θεμα, αλλα αν ξεκιναει απο το μηδεν θα πρεπει να φαει πολλες ωρες διαβαζοντας και βλεπωντας video για να μπορεσει να επιλεξει τα καταλληλα εξαρτηματα για την τροποποιηση. Υπαρχουν αρκετες πληροφοριες πανω στο θεμα, αλλα υπαρχουν και πολλες επιλογες και αν και το 8AS ειναι συμβατο με πολλες απο αυτες, δεν ειναι με ολες! Ας δουμε ομως τις δικες μου επιλογες.

Ηθελα να κανω μια all-Sanwa μετατροπη, ετσι επελεξα τα εξης:

1 x Sanwa JLF-TP-8YT Joystick
- 5-pin wire: with Dupont connector
- Ball Top: Black
- Octagonal Guide: Yes
- Screws: Without
- Shaft type: Short (metal panel)
2 x Sanwa OBSF 24mm - Black
8 x Sanwa OBSF 30mm - Red

Τα αγορασα απο ενα γαλλικο μαγαζι μαζι με κατι αλλα πραγματακια που δεν θα παρουσιασω αυτη την στιγμη. Μονο για αυτα τα εξαρτηματα εδωσα 52€ χωρις τα εξοδα αποστολης. Κανεις θα μπορουμε να κανει ισως 10€ οικονομια αν δεν παραγγελνε το ball top, το octagonal guide και τα μικρα κουμπια. Δυστυχως δεν ειχε διαθεσιμο το καλωδιακι (JST-XH 5 Pin Female to Female) που θα εκανε την ζωη μας ακομα πιο ευκολη, αλλα πιστευω οτι θα βολευτουμε προσωρινά και με αυτο που πηρα.

Εξεπλάγην με την ταχύτητα που εφτασαν στην πορτα μου και ακομα περισσοτερο με την γνωστη εταιρια courier που παρελαβε το δεμα Πεμπτη και το εφερε Δευτερα πρωι! Τον τελευταιο χρονο συνηθως αν παραλαβουν Πεμπτη, θα το φερουν... ποτε. Φυσικα εχουν καταργησει τα τηλεφωνα και επειδη δεν υπαρχει κανενας απολυτως κινδυνος υγειας, ο μονος τροπος να παραλαβει κανεις ειναι να σταθει σε μια ουρα για ωρες και μετα να περιμενει μεσα στο μαγαζι για 10-20 λεπτα μεχρι να εντοπισουν το δεμα. Ωραία πράγματα.

Ας ξεκινησουμε με ενα unboxing. Πολυ καλη συσκευασια, με καθε ενα εξαρτημα ξεχωριστα τυλιγμενο στο δικο του σακουλακι. Επιπλεον δωρακι ζελεδακια. Πατηστε like, subscribe, την καμπανιτσα για τις ειδοποιησεις και αφηστε σχολιο αν θελετε να κανω review και τα ζελεδακια. :diablotin::eviltongue:




Αυτος ειναι ο πρωτος μοχλος JLF στην κατοχη μου, αφου μεχρι τωρα ειχα JLW στα ArcadeJoy και HomeJoy. Στο κατω μερος βλεπουμε το 4/8 way restrictor plate.



Για να παμε απο την μια λειτουργια στην αλλη αφαιρουμε το restrictor plate πιεζοντας τα 4 μαυρα αυτακια. Τωρα μπορουμε να δουμε τους 4 διακοπτες Omron.



Για να κανουμε την αλλαγη, πιεζουμε το guide απο πισω και το περιστρεφουμε.

8 way



4 way



Αν το περιστρέψουμε προς την αντιθετη κατευθυνση μπορουμε να το αφαιρέσουμε και να το αντικαταστήσουμε με το octagonal.



Δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι αυθεντικο ή οχι αλλα ηταν σφικτο και πολυ δυσκολο να μπει και να βγει.


Για την ωρα θα το αφησω με κλασσικο gate γυρισμενο στο 4 way για να δω τι απίδια πιάνει ο σάκος. Αργοτερα θα κανω μια δοκιμη το κλασσικο 8 way εναντιον το octagonal και μελλοντικα εχω διαφορα αλλα πραγμα που ελπιζω να καταφερω να δοκιμασω.

Αυτα για την ωρα. Στην συνεχεια θα δουμε την μετατροπή.
 
Θες ενα απο τα δικά μου?
Δυστυχως δεν ειχε διαθεσιμο το καλωδιακι (JST-XH 5 Pin Female to Female) που θα εκανε την ζωη μας ακομα πιο ευκολη, αλλα πιστευω οτι θα βολευτουμε προσωρινά και με αυτο που πηρα.
 
Πριν μπουμε στο ψητο, ας κανουμε μια γρηγορη αναφορα στα εργαλεια που θα χρειαστουμε. Για να ανοιξουμε το 8AS θα χρειαστουμε ενα κατσαβιδι Torx T10, ενα κλασσικο philips σταυρο για το μοχλο και ενα ισιο για να ξεβιδώσουμε το ball top. Ειχα μερικα Torx T10 απο αυτα με τις ανταλλακτικες μυτες, αλλα ηταν ολα υπερβολικα κοντα ή χοντρα και κανενα δεν εκανε. Ετσι ειπα να παραγγειλω ενα σετ με μακρυα κατσαβιδια Torx για να κανω την δουλεια μου. Δυστυχως ο συνδιασμος απροσεξιας και ελλειψης καλων φωτογραφιων με εκανε να επιλεξω το λιγοτερο χρησιμο σετ απο κατσαβιδια ever. :fafoutis: Αν εχετε torx στην νταλίκα, τρένο, επιβατικό jet ή κρουαζιερόπλοιο σας, τοτε αυτα τα κατσαβίδια θα σας φανουν πολυ χρησιμα. :biglaugh: Τελος παντων, το Τ10 εχει λογικες διαστάσεις και δεν ειναι να πεις οτι χαλασα τιποτα σοβαρά λεφτα.



Για να κανω την ζωη μου πιο ευκολη χρησιμοποίησα την εσωτερικη συσκευασια του 8AS για να μπορεσω να το γυρισω αναποδα χωρις να με ενοχλει ο μοχλος. Εξι βιδες μας δινουν προσβαση στο εσωτερικο.



Θελει λιγο προσοχη στο πως χωρίζουμε τα δυο μισα γιατι υπαρχει ενα καλωδιο που ενωνει τα δυο μερη. Το αποσυνδεουμε απο την βαση και προχωραμε. Προσοχη στην λεπτομέρεια: η βαση εχει εσωτερικα μια χοντρη μεταλλική πλακα που ειναι πρακτικά ολο το βάρος του 8AS!



Ας εγκλιματιστούμε λιγο με τα ενδωτερα της συσκευης. Βλεπουμε τρεις πλακετες, 10 κουμπια και εναν μοχλο. Μια πολυ καλη κινηση απο την εταιρια, τα καλωδια που πανε στα κουμπια ειναι ονοματισμένα για να αποφεύγονται μπερδέματα. Τα καλωδια που πανε στον μοχλο ειναι συγκολλημενα. Εχουμε ξεχωριστές γειώσεις σε καθε διακοπτη για οκτω καλώδια συνολο.



Ας ξεκινησουμε αντικαθιστώντας τα κουμπια. Ολα τα κουμπια ειναι τυπου snap-in. Εχουμε 8 κουμπια 30mm και 2 24mm. Καθε κουμπι εχει δυο ακροδεκτες.


Τραβαμε προσεκτικα τα καλώδια απο τους ακροδέκτες και οχι απο το καλωδιο. Καποια ειναι πιο σφικτα απο τα αλλα και μπορουμε να βοηθησουμε με ενα ισιο κατσαβιδι αναμεσα στο κουμπι και τον ακροδεκτη.



Πιεζουμε τα δυο αυτακια στα πλαγια του κουμπιου και θα φυγει ευκολα απο την θεση του.



Τοποθετουμε το νεο κουμπι μεχρι να ασφαλισει στην θεση του.



Συνεδουμε τα καλωδια. Δεν υπαρχει πολικότητα. Επειδη τα Sanwa εχουν τους ακροδέκτες σε γωνια 90 μοιρων απο τα 8bitdo, τα καλωδια ειναι λιγο πιο στριμωγμένα, αλλα τιποτα τραγικο.



Ολα τα κουμπια ειναι πλεον Sanwa!



Ας προχωρησουμε στον μοχλο. Πρωτη κινηση ειναι να αφαιρεσουμε το ball top. Χρησιμοποιουμε το ισιο κατσαβιδι για να σταθεροποιήσουμε τον αξονα και με το αλλο χερι ξεβιδώνουμε το ball top. Μαζι θα βγει το κάλυμμα του αξονα και το κάλυμμα της τρυπας του μοχλου.



Κοβουμε το δεματικο και αποσυνδεουμε το καλωδιο του μοχλου απο την πλακετα. Εδεσα τα υπολοιπα καλωδια για να μην ανακατευτούν.



Ξεβιδωνουμε 4 βιδες και αφαιρουμε τον μοχλο.


Ενδιαφέρον εχει η μεταλλική πλακα του υπαρχοντα μοχλου. Αν εχουμε καποιον αλλο μοχλο χωρις πλακα ή με πλακα που δεν ταιριάζει, πιθανοτατα θα μπορεσουμε να χρησιμοποιήσουμε την πλακα αυτη για να τον τοποθετήσουμε. Στην περιπτωση μου δεν χρειαστηκε, γιατι ειχα ηδη την σωστη πλακα. Επιπλεον αξιζει να παρατηρήσουμε οτι o μοχλος της 8bitdo ειναι συμβατος με Sanwa JLF restrictor plates.


To be continued!
 
Sorry που κανω hijack το θεμα αλλα ο ενθουσιασμος μου ειναι μεγάλος.
Δεν χρειαστικάν καν παπατζιλικια με τα υπαρχοντα καλώδια, η πλακετα εχει θεσεις για 5 πινο βυσμα και μαλιστα ειναι και στην σωστή σειρα αν μπει ο μοχλός ετσι!

Το αποτελεσμα ειναι ονειρικό, δεν εχω παιξει ποτέ SF τοσο καλα με μοχλό!

Χρωματακια σε SNES style και φύγαμε!

165020369_194024219153102_1855409332418523020_n.jpg

163199901_477124086743865_7798220307957863686_n.jpg
164767529_639860913639463_5307910540179300869_n.jpg
 
Είναι πολύ όμορφο.. Με βάζετε σε σκέψεις για να παραγγείλω και εγώ..

@Saulot Να το χαρείς ρε με μπόλικο retro Gaming!!!

@freaktmp περιμένω την συνέχεια να δω και άλλες φωτογραφίες από παιχνίδια που το τεστάρεις στο τέλος.. Όπως κάνεις πάντα και μας τρέχουν τα σάλια.. :biglaugh:

Είμαι σίγουρος πάντως ότι θα το τιμήσεις και εσύ όπως του πρέπει με μπόλικο gaming!!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Είναι πολύ όμορφο.. Με βάζετε σε σκέψεις για να παραγγείλω και εγώ..
Δυστυχως αυτη την στιγμη το φτηνοτερο που βρισκω Ελλαδα ειναι 125€, :bigeyes: 40 παραπανω απ' οτι το πηρα εγω. Σιγουρα δεν αξιζει τοσο.

Στο amazon Γερμανιας, καπουτ. :fafoutis:

Στο ebay το βρηκα 100€ με δωρεάν εξοδα αποστολης απο Κινα, αλλα ενας θεος ξερει αν και ποτε θα το λαβεις....

Είμαι σίγουρος πάντως ότι θα το τιμήσεις και εσύ όπως του πρέπει με μπόλικο gaming!!

Το εχω ηδη. Απλα τωρα βλεπω το Justice League Snyder Cut που ειναι 4 ωρες το ατιμο και δεν εχω προλαβει να γραψω την συνεχεια. :fafoutis:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Βιδωνουμε τον νεο μοχλο στην θεση του, με το βυσμα να δειχνει προς τα κουμπια.



Υπαρχουν πολλοι τροποι να συνδεσουμε το μοχλο μας με την πλακετα, καποιοι πιο ευκολοι και βολικοι απο αλλους, αν και βασικο κριτήριο ειναι παντα ο τυπος του μοχλου που εχουμε. Στην περίπτωση μοχλου Sanwa JLF, ο πιο απλος τροπος ειναι να χρησιμοποιήσουμε ενα καλωδιο JST-XH 5 Pin Female to Female, απλα συνδέεται στο μοχλο και στην πλακετα και ειμαστε ετοιμοι. Δυστυχως ηταν σε έλλειψη απο το μαγαζι που παράγγειλα τα υπολοιπα εξαρτήματα, ετσι πηρα ενα καλώδιο με dupont ακροδέκτες στην μια ακρη για να πειραματιστώ. Στην χειροτερη περιπτωση θα εκοβα τους ακροδεκτες και θα κόλλαγα απ' ευθειας τα καλωδια στην πλακετα, οπως ο φιλος @Saulot. Αλλα γενικα ηθελα να αποφύγω να συνδεσω κατι μονιμα, για να μπορω αν θελω να κανω ευκολα αλλαγές.

Ευτυχως δεν χρειάστηκε γιατι οι dupont ακροδεκτες μπηκαν ευκολα και σχετικα σταθερα στο βυσμα στην πλακετα. Μεχρι στιγμη με ολη την χρηση που εχω κανει δεν εχουν φυγει απο την θεση τους. Βεβαιως εχω παραγγειλει και το καταλληλο καλωδιο απο αλλου για ακομα πιο αξιοπιστη τοποθετηση . Ενα ακομα κολπακι που μπορουμε να με αυτο καλωδιο ειναι να αλλαξουμε σειρα στα καλωδια και αφου προγραμματίσουμε τα κουμπια με το ultimate software να εχουμε την ελληνική εκδοση με τον μοχλο στα δεξια!



Χρησιμοποιησα τα υπάρχοντα καλυμματα του αξονα και της τρυπας του μοχλου. Βιδωσα το καινουδιο ball top. Ολοκληρωσα το cable management, συνδεσα το καλωδιο στην βαση του 8AS και ολοκληρωσα βιδώνοντας τις 6 βιδες στην βαση. Μετα απο τοσα λεφτα και τοση δουλεια το τελικο αποτελεσμα ειναι εμφανισιακά... ακριβως το ιδιο με πριν! :fafoutis: Βεβαιως αυτο ειναι επιτηδες γιατι ηθελα ενα sleeper, κατι που να μοιαζει stock, αλλα να ειναι καθε αλλο παρα. :gun:



Θα υπενθυμισω οτι ειχα γυρισει το restrictor plate σε 4 way γιατι ειχα περιεργεια να δω πως ειναι το JLF σε αυτη την περιπτωση. Δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιάστηκα. Οντως ειναι πιο δυσκολο απο το standard 8 way, αλλα οχι ιδιαιτερα δυσκολο, οπως φαινεται με μια πρόχειρη δοκιμη στο control panel applet των windows.



Στο ιδιο συμπερασμα κατέληξα παιζοντας ενα σκασμο παιχνιδάκια στο RACCOONBOX V2 image στο Raspberry Pi.

Phoenix (2 way). Δεν διαπιστωσα σημαντικα θεματα στα two way παιχνιδια. Βεβαιως εχω και ενα 2 way restrictor plate να δοκιμασω καποια στιγμη...



Rally X (4 way). Δεν ειναι και οτι καλυτερο, αλλα εχω δει πολυ πολυ χειροτερα.



Bomb Jack (8 way). Αν μπορεις να παιξεις 8 way παιχνιδια με υποτίθεται 4 way joystick, τοτε ειναι περισσότερο υποτίθεται, παρα 4 way.



Τωρα το γυρισα σε 8 way και κανω ενα εκτεταμένο test drive. Στην συνεχεια θα αναφερω την αποψη μου πιο συγκεκριμενα, αλλα μεχρι στιγμης ειμαι απολυτως ικανοποιημενος με το 8 way.

Καποια στιγμη θα δοκιμασω και το octagonal και μαγειρευω (σε σιγανη φωτια) και καποια αλλα πραγματακια που ελπιζω να παρουσιασω καποια στιγμη.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα