Πιθανή απόκτηση arcade καμπίνας + μία πρόταση

Ναι αυτό το "RAW Pixels" look πάντα μου καθόταν στραβά. Ποτέ οι developers δεν είχαν σκοπό να βλέπεις τα pixels έτσι.
 
Θυμαμαι το 2003 οταν ειχα δει το mame σε μια tft οθονη χωρις bilinear απορουσα για ποιο λογο φαινονται ετσι τα παιχνιδια.
Δεν τα ειχα ξαναδει με pixels τα 2d arcades.Tα μονα pixels που ηξερα τοτε ηταν απο τις 3d επιφανειες των παιχνιδιων του playstation 1 και saturn
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπέρα σας πριν λίγες μέρες αγόρασα δύο Arcade καμπίνες έτοιμες λειτουργικές δεκαετίας του 80 και σύντομα θέλω σε μια από αυτές να εγκαταστήσω το Pandora box. Η μία έχει το Cadillacs & Dynosaurs ενώ στην άλλη παρόλο που ανάβει η οθόνη δεν ξεκινάει το παιχνίδι οπότε δεν ξέρω τι έχει. Όταν βρω χρόνο θα ήθελα να δω πως είναι στο εσωτερικό της καμπίνας, πάντος είναι σε άριστη κατάσταση εξωτερικά.

  Θέλω επίσης να σας πω ότι όποιος ενδιαφέρεται για δύο ακόμα καμπίνες που είναι διαθέσιμες προς πώληση στείλτε απάντηση ένα email να σας δώσω το τηλ του, της πουλάει 150€ την κάθε μια και δεν ξέρω πόσο ακόμα θα της έχει διαθέσιμες.
 
On 17/1/2019 at 10:28 ΠΜ, Ajax87 said:

Δεν το εκανα εσκεμμενα , τους παρακολουθω χρονια  αλλα δεν ηξερα μην θεωρηθει διαφιμηση για αυτο δεν το εβαλα.
Να βαλω ολοκληρο το βιντεο λοιπον  : 

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σκεφτόμαστε με τον αδερφό μου αυτήν την φορά να τσιμπήσουμε αυτήν την καμπίνα από αγγελία:

66122174_496433721092768_3102013767026737152_n.jpg

Είναι λίγο πιο ακριβή αλλά εχει ήδη μέσα Pandora οπότε συνολικά θα μας έρθει περίπου στα ίδια χρήματα με την πρώτη καμπίνα στο thread. Εχει CRT οθόνη, 6 κουμπιά, μοχλούς στα δεξιά και το design είναι ακριβώς όπως το θυμάμαι παλιά. Δηλαδή τσεκάρει όλα τα κουτάκια με αυτά που θέλω.

Σε κανα δύο μέρες θα πάμε να την δούμε από κοντά και αν ολα είναι εντάξει να την πάρουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τετοιες καμπινες ειχε και το μαγαζι στα Γιαννενα που πηγαινα συνεχεια μικρος (απο το 1992 μεχρι να κλεισει) για να παιξω τα απιστευτα 2D παιχνιδια των 90s.

imgema να προσεξεις καλα την εικονα στην crt για σωστα χρωματα-αντιθεση-φωτεινοτητα γιατι αν η crt οθονη εχει παρα πολλες χιλιαδες ωρες λειτουργιας σε μερικες που ειχα δει πεφτει και η ενταση της αντιθεσης και της λαμψης του φωσφορου.

Για τις ρυθμισεις της εντασης contrast - brightness,χρωματων και γεωμετριας κατι τετοιο εχουν τα crt arcade monitors

https://www.arcaderepairtips.com/2009/10/14/adjusting-an-arcade-monitor/

remote_adjustments.png


focus_brightness.png


neck_board.png


Παντως ειναι πολυ ωραια καμπινα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα το έχω και αυτό υπόψιν μου αν τελικά την πάρουμε.
 
Ωραια καμπινα ακριβως ιδια με την δικεια μου ειναι και εχω ξαναπει την ιστορια πως εχω την καμπινα που επαιζα πιτσιρικας και περασα μια ζωη απο πανω της φυσικα με ολες της ζημιες και καψιματα απο τσιγαρα κλπ χωρις την ασημενιες ριγες αριστερα και δεξια αν μπορω να το πω ετσι η δικεια μου δεν της εχει αλλα και τον μοχλο αριστερα φυσικα και οχι δεξια.Τασο για μενα αν θες την αποψη μου παρτην την καμπινα με κλειστα ματια ολα τα λεφτα ειναι και φυσικα πετας αυτα τα αθλια κουμπια με την τρυπα στη μεση συχαινομαι και που τα βλεπω οπως και φυσικα τους μοχλους.Τα πετας ολα και βαζεις αλλα sanwa,seimitsu κατα προτιμηση μοχλο και κουμπια η Leff pro μοχλους που τους γουσταρω τρελα και ειναι οι αγαπημενοι μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν την καμπίνα τελικά την πήραμε αλλά θέλει φτιαξίματα και έχει θεματάκια που δεν τα περίμενα και το κακό είναι ότι ένα από αυτά ο τύπος ή μου το έκρυψε ή μπορεί απλά να έτυχε.

Το θέμα αυτό είναι ότι η οθόνη έχει πρόβλημα μαγνητισμού. Οταν πήγα και την είδα εκεί τα χρώματα ήταν μια χαρά εκτός από μία γωνίτσα που ΟΚ ήταν μικρό το θέμα. Οταν όμως την τοποθέτησα στο μέρος μας, τα χρώματα έγιναν αχταρμάς. Μετά ανακάλυψα ότι όταν την μετακινώ από το ένα σημείο στο άλλο, τα χρώματα αλλάζουν. Το έψαξα λίγο και είδα ότι έχει να κάνει με μαγνητικά πεδία κλπ. Οταν πήγα λοιπόν στο σπίτι του τυπά την είχε τοποθετήσει στο κέντρο του δωματίου, μακριά από τοίχους. Υπέθεσα ότι το έκανε αυτό για να την πάρουμε εύκολα αλλά τώρα σκέφτομαι ότι ίσως και να το έκανε γιατί σε εκείνο το σημείο τα χρώματα ήταν ΟΚ. Τέλος πάντων, μπορεί τελικά να φτιάχνεται (από ότι είδα) απλά πρέπει να βρω κάποιον να την απομαγνητίσει.

Το άλλο θέμα είναι ότι ο δεύτερος μοχλός δεν λειτουργεί καλά. Δεν ξέρω αν είναι θέμα καλωδίωσης ή κάτι άλλο. Και ο πρώτος είναι 4 way και δεν ξέρω αν αλλάζει αλλά δεν με ένοιαξε τόσο γιατί σκεφτόμουν να τους αλλάξω έτσι κι αλλιώς.

Το τελευταίο θέμα είναι ότι το Pandora που έχει μέσα είναι λίγο μάπα. Λείπουν κάποια παιχνίδια που θα ήθελα και λείπει και το Pang, που αυτό ήθελε να παίζει ο αδερφός μου στην ουσία. Οταν πήγαμε εκεί δεν έκατσα να τα ψάξω όλα, υπέθεσα ότι όλα τα κλασσικά παιχνίδια θα τα έχει αφού έχει 800+ games αλλά τελικά ένας μεγάλος αριθμός είναι διάφορες εκδόσεις από fighting παιχνίδια Neo-Geo που ποτέ δεν θα τα αγγίξουμε. Δεν έδωσα πολύ σημασία γιατί είχα στο μυαλό μου ότι τα παιχνίδια μέσα θα μπορώ να τα σβήσω και να βάλω άλλα κλπ. Ομως ανακάλυψα ότι μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες εκδόσεις του Pandora μπορείς να το κάνεις αυτό και στην δικιά μας μάλλον όχι τελικά. Οπότε ότι έχει μέσα το παντρευόμαστε.

Με όλα αυτά τα θέματα ψιλο-απογοητευτικα στο τέλος αλλά υπάρχει και ένα καλό στην ιστορία. Μαζί με την καμπίνα μου έδωσε και την πλακέτα που είχε μέσα πριν την αλλάξει. Εγώ περίμενα κανα bootleg ή κάτι τέτοιο αλλά τελικά ήταν μία αυθεντική πλακέτα Νeo-Geo MVS μαζί με την κασέτα Puzzle Bobble τοποθετημένη (κοίτα να δεις που ήθελα την κονσόλα μια ζωή και μου έκατσε το arcade :p ). Αυτά πάντως τα δύο μαζί πιάνουν ένα καλό ποσό που αν καταφέρω να τα σπρώξω (αν θελήσω δηλαδή) θα μπορέσω να καλύψω το κόστος για ένα νέο Pandora συν καινούριους μοχλούς συν τον μάστορα που θα έρθει για να απομαγνητίσει.

Αυτά προς το παρών. Το πρώτο βήμα είναι να απομαγνητίσουμε την οθόνη γιατί αν δεν γίνει αυτό αχρηστεύεται όλη η καμπίνα. Ολα τα υπόλοιπα διορθώνονται πιο εύκολα με μικρό κόστος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βγαλε και καμια φωτογραφια να δουμε και εμεις.

Εκτος απο το neogeo motherboard και παιχνιδι μπορεις να πουλησεις και το παλιο Pandora. Παντως πλεον neogeo Motherboards βρισκεις και με 30-40€ οποτε μην περιμενεις τρελα λεφτα!
 
Κι εγώ εκεί υπολόγιζα να τα έδινα και τα δύο μαζί γύρω στα 80 με 100€ . Αν τα δώσω τελικά, θα δείξει. Πες και ένα 40άρη την Pandora οπότε έτσι παίρνουμε τα μισά λεφτά που δώσαμε πίσω.

20190910_103816.jpg

Εδώ φαίνονται τα λάθος χρώματα:

20190909_211313.jpg

Πάνω αριστερά φαίνονται τα σωστά αλλά στο μεγαλύτερο μέρος είναι λάθος. Μέχρι και η Ms Pacman είναι cyan, τουλάχιστον σε εκείνο το σημείο. Οταν λοιπόν μετακινώ την καμπίνα, τα χρώματα αλλάζουν αλλά το μόνο σημείο που είναι κάπως εντάξει σε όλη την οθόνη είναι στo κέντρο του δωματίου περίπου :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτά προς το παρών. Το πρώτο βήμα είναι να απομαγνητίσουμε την οθόνη γιατί αν δεν γίνει αυτό αχρηστεύεται όλη η καμπίνα. Ολα τα υπόλοιπα διορθώνονται πιο εύκολα με μικρό κόστος.
Ετσι ακριβως.Το πρωτο βημα και το πιο σημαντικο ειναι ο απομαγνητισμος της crt.

Για απομαγνητισμο της οθονης σε μαγαζι που επισκευαζει οθονες crt θα χρειαστουν η το στεφανι απομαγνητισμου (δεν ξερω αν χρεωνουν κατι με αυτο γιατι το βαζουν λιγο μπροστα στην οθονη και ειναι κομπλε) λιγα δευτερολεπτα χωρις να ανοιχτει η τηλεοραση.

Η αν δεν επανελθουν τα χρωματα ετσι μετα συνηθως o μεγαλος υπευθυνος για την μανταρα στα χρωματα (απ οτι ξερω για τις crt τηλεορασεις) ειναι το ptc.
Στο μαγαζι που πηγα μια crt τηλεοραση μου εβαλε ενα καινουργιο ptc και ολά αψογα.Το κοστος μαζι με την εργασια ηταν 25 ευρω.

Μετα θα ειναι τα χρωματα κομπλε σε οποιο σημειο και να ειναι η καμπινα αρκει μονο να μην υπαρχει καποιο μεγαλο ηχειο κοντα στην οθονη. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξέρει κανείς κάποιον μάστορα να επικοινωνήσω που να έχει το εργαλείο απομαγνητισμου?
 
imgema δες και στο internet για μαγαζια που επισκευαζουν τηλεορασεις στην περιοχη σου και παρε τους τηλεφωνο.Πιστευω θα το εχουν.

Το μαγαζι στα γιαννενα που πηγα την crt ειχε και το στεφανι απομαγνητισμου.

Για δες και μεσα στην καμπινα μηπως εχει τιποτα ηχεια καντα στην οθονη και ειναι αυτη η αιτια του μαγνητισμου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν χρειαζεται το στεφανι απομαγνητισμου και εχει ο τεχνικος εδω δειχνει την πολυωρη,δυσκολη και σκληρη εργασια του απομαγνητισμου της οθονης με στεφανι.

 
Είδα στο internet πως γίνεται. Απλά είναι σχεδόν αδύνατον να ξανα μετακινηθεί η καμπίνα, αν ήταν απλή τηλεοραση δεν θα το συζήταγα. Οπότε ή θα πρέπει να έρθει κάποιος τεχνικός σε μένα η να μου δώσει το στεφάνι να το δοκιμάσω μόνος μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1@Imgema[/USER] να ξερεις πως οι CRT μετα απο τοσες δεκαετιες υπαρξης ειναι ακρβως επιφοβες και αντενδεικνυται η επισκευη τους απο μη επαγγελματιες!

Αν δεις εξειδεικευμενες παρουσιασεις και αρθρα, το αναφερουν λιγο πολυ ολοι. Με τον φωσφορο δεν παιζουμε. Καλυτερα λοιπον εαν σου ειναι εφικτο να την αντικαταστησεις.

Ο Telonio ανεφερε στο δικο του θεμα για καποια εταιρεια gdtronics, μιλα και με αυτους μηπως εχουν οθονη στις διαστασεις που ψαχνεις για CRT.

 
όχι μόνο με τον φώσφορο υψηλή τάση 30,000 βολτ υψηλό κενό γυαλί με μόλυβδο και στρόντιο!
 
Με τον φωσφορο δεν παιζουμε.
Aλλο πραγμα ο φωσφορος αλλο ο απομαγνητισμος με στεφανι.Αν εχει προβλημα ο φωσφορος η crt οθονη απ οτι ξερω ειναι για πεταμα.

Απομαγνητισμο στην crt τηλεοραση ολοι μας εχουμε κανει μεχρι και οι γιαγιαδες εστω και καταλαθος οταν ανοιγοκλειναμε την crt τηλεοραση απο το κουμπι της οθονης.

Mε το στεφανι ο imgema ουτε καν θα ακουμπισει την οθονη για τον απομαγνητισμο.Για τον σωστο τροπο λειτουργιας υπαρχουν πολλα βιντεο στο youtupe.Το θεμα ειναι να μην εχει καποιο εσωτερικο προβλημα η οθονη.Εκει εννοειται MONO σε εξειδικευμενο τεχνικο μπορει να γινει επισκευη.

Το καλυτερο θα ηταν να την δει ενας τεχνικος γιατι με τις πολλες χιλιαδες ωρες λειτουργιας ισως η οθονη να ειναι στα ορια της και να παθει καποια βλαβη συντομα.

Θα ειναι παρα πολυ τυχερος ο imgema αν βρει καινουργιο crt arcade monitor

όχι μόνο με τον φώσφορο υψηλή τάση 30,000 βολτ υψηλό κενό γυαλί με μόλυβδο και στρόντιο!
Ετσι ακριβως.Εγω φοβαμαι και να την καθαρισω.Δεν την ανοιγω για κανενα λογο.

Για πες λεπτομερειες για κενό γυαλί με μόλυβδο και στρόντιο μιας και εχω crt τηλεορασεις.Ποτε ειναι επικινδυνο?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πριν βρω το μαγαζι που αλλαξε το ptc στην crt  τηλεοραση ειχα παει και σε ενα αλλο μαγαζι που επισκευαζει τηλεορασεις στα Γιαννενα και τους εξηγησα το προβλημα για τον μαγνητισμο της crt τηλεορασης και ο εξειδικευμενος τεχνικος που επισκευαζε και crt τηλεορασεις μου λεει ειναι πολυ παλια η τηλεοραση και δεν εχουμε ptc για crt τηλεορασεις.Αν βρεις καμια παλια χαλασμενη crt τηλεοραση ανοιξε την βγαλε το ptc μετα ανοιξε την τηλεοραση που εχει το προβλημα με τα χρωματα και κανε αντικατασταση στο ptc.

Λες και ξερουμε ολοι να αλλαζουμε τα ηλεκτρονικα εξαρτηματα στις crt τηλεορασεις.

Ευτυχως τωρα οι crt τηλεορασεις μου  λειτουργουν αψογα.Χωρις τις crt οι κονσολες μου μαζι και τα παιχνιδια θα μου ηταν εντελως αχρηστα.

Οπως επισης για μενα θα ηταν αχρηστη η καμπινα που πηρε ο imgema με καινουργια hd οθονη.

Για να δειχνουν σωστα οι παλιες κονσολες και η pandora's box σε 15khz και αυθεντικες αναλυσεις θελουν την τεχνολογια της εποχης τους.Δηλαδη crt τηλεοραση η arcade crt monitor.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα