Ποδοσφαιράκι με Ελατήρια!

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.884
Αντιδράσεις
3.876
Εχει αναφερθει και στα παιχνιδια με τα πανηγυρια και καπου υπαρχει φωτο με την μεγαλυτερη εκδοση που ειχα και εγω αλλα δεν την βρηκα ,προς το παρον παιζω μπαλα με το μικρο του αδερφο που ειναι ακριβως το ιδιο!!




attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Το θυμάμαι αυτό!

Άθλια ποιότητα κατασκευής, αλλά το παιχνίδι ήταν διασκεδαστικό!
 
Πόσα τέτοια πλαστικά γηπεδάκια είχαμε καταστρέψει με τον αδερφό μου πριν πάρει το Subbuteo...

Όντως, η ποιότητα ήταν κάκιστη και το πλαστικό στην περιοχή που στηρίζονταν οι παίκτες έλιωνε και έσπαγε σχετικά γρήγορα. Αλλά ακόμα κι έτσι, μας χάρισε απίστευτες ώρες παιχνιδιού! Είχαμε τη μεγαλύτερη έκδοση με περισσότερους παίκτες, αλλά δε θυμάμαι αν ήταν πλήρης εντεκάδα. Σίγουρα περισσότεροι, αλλά μάλλον λιγότεροι από 11 σε κάθε παίκτη. Αγορασμένο από πανηγύρι κάθε φορά, κλασσικά!!!
 
Yπαρχουν ακομα και μαλιστα πουλαω και στο μαγαζι μου αλλα δεν εχουν την ιδια αισθηση με τοτε...Ισως τα χρονια να αλλοιωνουν την αισθηση αυτη.Παντως εξακολουθει να ειναι μετριας ποιοτητας και το χειροτερο απ ολα ειναι οτι ο τερματοφυλακας δεν παει πανω κατω,ειναι πιο φαρδυς και απλα παει δεξια-αριστερα.Θα σας βγαλω φωτο να το δειτε.
 
Που το θυμηθηκες αυτο ρε φιλε.Και γω το ειχα αλλα το δεικο μου ειχε παραπανω παικτες και οχι μονο 8
 
Απολαυστικό παιχνίδι, αλλά τα ελατήρια άρχιζαν τα κολπάκια μετά από μερικούς αγώνες... :D
 
Περασε απο ολους μας αυτο το ποδοσφαιρακι!
 
και εγώ το είχα. Με περισσότερους παίχτες μετέπειτα αλλά να είσαι καλά που μου θύμισες και την mini αυτή έκδοση. Είχε περάσει και αυτή από τα χέρια μου, σαν όνειρο μου ήρθε τώρα... :go:
 
Δεν το ειχα δει αυτο το thread!! το ειχα και εγω σε διαφορες εκδοσεις! μικρο, μεγαλο. φτιαχναμε πρωταθληματακια και παιζαμε με αλλα παιδια πολλες ωρες αγωνων!! :D .
 
Δεν έχει αναφερθεί, αν και φαινεται στις φωτογραφίες, ότι αυτό το ποδοσφαιράκι (που φυσικά είχα κι εγώ) ήταν μάρκας "Perma".
 
Ναι! Το είχα και εγώ αυτό! για την ακρίβεια είχαν περάσει και είχαν καταστραφεί 3-4 από τα χεράκια μου μέχρι που πήρα το subbuteo!

Και νομίζω πως ναι, ήταν με περισσότερους παίκτες.
 
Νομίζω ότι η έκδοση που είχα, περιελάμβανε 11+11 ποδοσφαιριστές και μερικές φορές έβγαιναν από τη θέση τους (ξεχαρβάλωμα ελατηρίων) αλλά με κάποια προσπάθεια ξαναέμπαιναν. Κάποια στιγμή που χάλασε οριστικά έπεσε κάποιο Subbuteo στα χέρια μου αλλά δεν μου έκανε εντύπωση, σαν τα ελατήρια δεν είχε...
 
Πριν από αυτό, είχα ένα με ποδοσφαιριστές που πατώντας τους το κεφάλι, κλωτσούσε το ένα πόδι. Παιζόταν σε επίπεδο γήπεδο, χωρίς βαθουλώματα, κι αν θυμάμαι καλά, πήγαινες εσύ τον ποδοσφαιριστή εκεί που ήταν η μπάλα, την έβαζες σε μια εσοχή που είχε στη βάση του, και μετά σούταρες με τον παραπάνω τρόπο. Τέρματα και τερματοφύλακες μοιάζαν πολύ με Subbuteo, και στη μορφή και στη λειτουργία. Επίσης υπήρχε μια περιμετρική "ταινία" με στηρίγματα, που την έβαζες γύρω γύρω από το γήπεδο για να μη φεύγει η μπάλα μακριά.
 
Και γω ειχα αυτο το ποδοσφαιρακι. Τελευταια το ειδα και σε ενα παλαιοπωλειο και αρχισα τις διαπραγματευσεις!
 
είχα και εγώ τέτοιο αλλά με περισσότερους παίκτες ανά ομάδα -νομίζω 6- και μετρητή τερμα΄των πάνω από τα τέρματα. Εκείνα αν θυμάμαι καλά έπεφταν κιόλας ανάλογα με την δύναμη του...σουτ! Οι μετρητές είχαν κόκκινο χρώμα και ουσιαστικά ήταν δείκτες πάνω σε μια αριθμημένη πλατφόρμα!
 
To είχα το παιχνίδι αυτό με τον αδερφό μου περίπου στην ηλικία του δημοτικού.

Είχαμε την μεγάλη έκδοση αλλά όχι με 11 παίκτες (νομίζω ότι δεν βγήκε τέτοια) αλλά με 6/6.

Εϊχαμε γίνει τόσο καλοί ώστε είχαμε ανακαλύψει ότι η ιδανική θέση για σίγουρο γκόλ ήταν από την άκρη του γηπέδου δίπλα στο τέρμα σου από παίκτη που έριχνε την μπάλα καρφί στην άλλη άκρη του γηπέδου. Ατελείωτες ώρες. :)
 
Αυτο με τους μεγάλους παίχτες ήταν της pyroplast toys ή seven toys ,υπήρχαν και ελληνικές ομάδες,εμένα από αυτό μου έχει μείνει μόνο η τσόχα,όπου για όσο διάστημα δεν είχα την καλή subbuteo τσόχα,εξακολουθούσα και έπαιζα σε αυτήν αν και αρκετά μικρότερη αναλογικα με τους γίγαντες παίχτες!!!!!
 
Αν εχω χαλασει τετοια...οντως υπηρχαν πολλα με διαφορετικο αριθμο παιχτων...πω πω θυμηθηκα και ενα σετ αλλο ποδοσφαιρακι που το εδωσα σε ενα πιτσιρικα στη γειτονια....και το ειχαμε φερει απο Αγγλια... :cry:
 
Πίσω
Μπλουζα