telonio
Immense Cult RetroFigure
- Αντιδράσεις
- 2.637
Είδα το salo του pasolini χτες. Τους διαλόγους δεν τους κατάλαβα γιατί οι υπότιτλοι δεν μου έκαναν την χάρη να εμφανίζονται στα σωστά σημεία. Το γενικότερο νόημα πάντως το έπιασα. Για την ταινία καθαρά δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Απλά, και τα μυαλά στα κάγκελα. Όποιος έχει έστω ίχνος ανθρωπιάς καλύτερα να μην την δεί ποτέ. Θα το μετανοιώσει πολύ πικρά. Σκληρότατη και παρανοικότατη τουλάχιστο η άποψη του pasolini για την αναρχία. Πάντως για τους hard core ψυχωτικούς φίλους του φόρουμ ή ταινία προτείνεται ανεπιφύλακτα για χριστουγεννιάτικη βραδινή προβολή. Αν εκτιμάτε τις πανψυχωτικές ταινίες που απλά δεν έχουν όρια, τότε σίγουρα δεν θα έχετε πολύ εγκέφαλο και αισθήματα να καταστρέψετε με το salo. Θα το λατρέψετε είμαι σίγουρος. Εγγυημένα πράγματα. Ιδανική ταινία επίσης για όσα ζευγάρια (νορμάλ) θέλουν να δώσουν μία άλλη τροπή στην σχέση αλλά και στις ζωές τους γενικότερα - εξαρτάτε από ποιά πλευρά κοιτάς τον καθρέπτη που λένε. 100% ο καθένας θα κοιτάει με διαφορετικά μάτια τον άλλο μετά. Ειδικά αμα έχετε παραγγείλει φαγητό θα με θυμηθείτε..
Έχω μιά απορία. Το 1975 πως και δεν εκτελέσανε ή τουλάχιστο, δεν κλείσανε τον σεναριογράφο και τον σκηνοθέτη (δεν γνωρίζω αν είναι ο ίδιος και στις δύο περιπτώσεις) στην φυλακή για αυτή τη ταινία. Κάπου διάβαζα πως ο pasolini πέθανε (τον σκότωσαν; ) μετά το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας. Φαντάζομαι τι θα μπορούσε να έχει γίνει αν παιζόταν το '75 η ταινία στους ελληνικούς κινηματογράφους...
*αυτό το σουφλέ σοκολάτας με το σιρόπι πορτοκαλιού ήταν...πετυχημένο δεν λεω*
Έχω μιά απορία. Το 1975 πως και δεν εκτελέσανε ή τουλάχιστο, δεν κλείσανε τον σεναριογράφο και τον σκηνοθέτη (δεν γνωρίζω αν είναι ο ίδιος και στις δύο περιπτώσεις) στην φυλακή για αυτή τη ταινία. Κάπου διάβαζα πως ο pasolini πέθανε (τον σκότωσαν; ) μετά το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας. Φαντάζομαι τι θα μπορούσε να έχει γίνει αν παιζόταν το '75 η ταινία στους ελληνικούς κινηματογράφους...
*αυτό το σουφλέ σοκολάτας με το σιρόπι πορτοκαλιού ήταν...πετυχημένο δεν λεω*