Ποια είναι η καλύτερη κωμωδία με τον Γιώργο Κωνσταντίνου;

τρέιλερς απ το καναλι της ΕΤ3

"γαμος αλα ελληνικα"

 
Γάμος αλα Ελληνικά. Πολύ προχωρημένη σκηνοθετικά. Με φοβερή την σκηνή, που το πρώην ανδρόγυνο διηγείται στον δικηγόρο, τους λόγους του χωρισμού.
 
πιο αστεία σκηνή μακράν το προφιτερόλ, σαν ταινία μακράν επίσης το 'η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα΄
 
Έδωσα την ψήφο μου στο Χτυποκάρδια στο θρανίο διότι αν και μικρό ρόλο ο Κων/νου μου άρεσε πολύ και φυσικά μου έχει μείνει αξέχαστο το προφιτερόλ.
 
Από τις ταινίες με το Γιώργο Κωνσταντίνου περισσότερο προτιμώ την ''Ξύπνα Βασίλη''. Σε πολλά σημεία της ταινίας μου άρεσε πολύ το παίξιμό του, όπως π.χ. όταν ζήτησε αύξηση από τη Φαρλάκου (Τασσώ Καββαδία) και τινάχτηκε πίσω φοβισμένος επειδή τόλμησε να τη ζητήσει, ή ο τρόπος που αντέδρασε όταν είδε πως έγιναν φιλικές οι σχέσεις μεταξύ της Φαρλάκου και του γαμπρού του (Αλ. Αλεξανδράκης) και αντάλλαζαν φιλοφρονήσεις. 
 
Η καλύτερη του κωμωδία είναι άνετα νομίζω το "Καλώς ήλθε το δολλάριο". Κωμικοτραγικές καταστάσεις
 
Με καναδυό εξαιρέσεις θεωρώ όλες τις ταινίες που έκανε ο Κωνσταντίνου πολύ καλές και ο ίδιος μου αρέσει πολύ σαν ηθοποιός. Πιστεύω κι εγώ ότι το παίξιμο του ήταν μπροστά από την εποχή του. Ίσως αυτό εξηγεί και την τεράστια επιτυχία που έκανε τα επόμενα χρόνια στην τηλεόραση όπου ειδικά στην αγαπημένη όλων μας δεκαετία του 80, ήταν ο αναμφισβήτητος βασιλιάς του prime time και το πιο αγαπημένο τηλεοπτικό πρόσωπο της εποχής.

Αν έπρεπε όμως να διαλέξω μόνο μία θα έλεγα το "Γάμος αλά ελληνικά". Για μένα μέσα στην πεντάδα με τις πιο αστείες κωμωδίες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, με καταπληκτική σκηνοθεσία κι όλους όσοι έπαιζαν να είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλο.
 
Επελεξα να ψηφισω μια ταινια στην οποια βλεπουμε τον Γιωργο Κωνσταντινου σε δευτεραγωνιστικο ρολο,προκειται για την "αυτο το κατι αλλο".Οταν πρωτοειδα την ταινια αυτη και κυριως οταν πρωτοαντικρισα τον Γ.Κωνσταντινου (επαιξε ρολο και η γωνια ληψης της καμερας* ) ειχε κατι το μυστηριωδες,κατι το πρωτογνωρο κατι το διαφορετικο (σε συγκριση με τους ρολους που τον ειχα συνηθισει) κι αυτο ηταν που μου κινησε την περιεργεια να "γνωρισω" το ρολο αυτο.Δεν τον ειχα ξαναδει να παιζει τον απατεωνα και πιστευω οτι η επιλογη του επιθετου "Καπωνης" δεν ηταν και τοσο τυχαια,θυμιζει "Αλ Καπονε".Ηταν καταπληκτικος,μπορει να μην ηταν πρωταγωνιστης αλλά θεωρω οτι ξεχωρισε με την ερμηνεια του

*


attachment.php


Προβολή συνημμένου 97887
Πολύ ωραία ταινία που συνδυάζει κωμωδία και ταινία δράσης/περιπέτεια ειδικά η σκηνή του ξύλου στο εργοστάσιο στο τέλος. Και κατά την άποψη μου είναι μια από τις ελληνικές ταινίες με τα ωραιότερα ντυσίματα στους χαρακτήρες με πολύ στυλ
 
Το ¨Γάμος αλά ελληνικά¨...το ¨η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα¨, μετά την κηδεία του φίλου αλλάζει κάπως από μελόδραμα σε καθαρή κωμωδία, κάτι δεν μου κόλλησε καλά, σαν να έβλεπα άλλο έργο
 
η δε γυνη να φοβειται τον αντρα πιστευω πρωτα
και μετα καλως ηρθε το δολαριο και γαμος αλα ελληνικα μαζι
ο κυριος κωνσταντινου,οπως πολυ σωστα εχει πει ο κωστας βουτσας ηταν διαφορετικος σε καθε ταινια του σχεδον
ενω και οι ταινιες δεν ομοιαζουν
 
Καθαρά ως κωμωδία και μόνο θα έβαζα το "Γάμος αλα ελληνικά", και αμέσως μετά το '5000 ψέμματα'. Τα super λατρεμένα μου "Η δε γυνή...." και "Καλώς ήλθε το δολάριο" είχαν και αρκετά πικρά στοιχεία- δεν τις θεωρώ καθαρόαιμες κωμωδίες
 
Τελευταία επεξεργασία:
5000 ψέματα. Πρωτοποριακό σενάριο για την εποχή, ατάκες σε ρυθμό καταιγιστικό, αστείες γκριμάτσες των Κωνσταντίνου-Τζανετάκου που παρεμπιπτόντως δένουν τέλεια μεταξύ τους, σκηνοθεσία του ίδιου του Κωνσαντίνου που σε σχέση με τα παραπάνω προκαλεί αβίαστα το γέλιο του θεατή καθώς και το απαραίτητο συναισθηματικό κομμάτι και αναφέρομαι στο ειδύλιο των δυο κωμικών με τιος πλούσιες αδερφές. Και εκεί πιστεύω πως είναι το μυστικό επιτυχίας της ταινίας πως δένει τόσο αρμονικά μια κλασική κωμωδία με την συναισθηματική πλευρά που κατέχει ξεχωριστό κομμάτι της ταινίας και μάλιστα με αρκετές δόσεις συγκινησιακής φόρτισης, Το κερασάκι στην τούρτα? Η μέγιστη κωμικός μας Σαπφώ Νοταρά που στον ρόλο της αυστηρής σπιτονοικοκυράς πιστεύω δίνει ρέστα.
 
Πίσω
Μπλουζα