drspiros
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 346
Ψηφίζω καλύτερη το 5.000 ψέματα, όχι τόσο για την ερμηνεία του (όπου νομίζω είναι καλύτερη στη "γυνη") αλλά για ένα σωρό άλλες παραμέτρους, με πρώτη και καλύτερη το σουρρεαλιστικό χιούμορ με εμφανείς τις επιρροές από τη χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου. Φανατικός οπαδός του Χοντρού και του Λιγνού, κατά ομολογία του. Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες ταινίες με τα κλασικά γκαγκς (η σκηνή που περπατούν και πέφτει στον υπόνομο, η σκηνή που περπατάει στο σκοτάδι και φαίνεται το μπατζάκι του παντελονιού του που έχει βουτηχτεί στον ασβέστη και φεύγει το καπέλο του έντρομου αστυνόμου Καλογήρου, το εντελώς αναπάντεχο φινάλε, τα λογοπαίγνια με το όνομα του Βογιατζή, τι να πρωτοθυμηθώ!). Ξεχωρίζει για τη σκηνοθεσία της (υποκλίνομαι) και για την υπέροχη μουσική του Παπαθανασίου.
Ακολουθεί ο "γάμος αλά ελληνικα" (λόγω και του Χάρρυ Κλυνν), η "γυνή" και ο "Βασίλης".
Από την ψηφοφορία λείπουν πάντως δύο ακόμα ταινίες που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, το "Μπουμ-Ταραταζούμ" και η "Γυναικοκρατία" ενώ δε νομίζω πως ταιριάζουν τα "Χτυποκάρδια" (λόγω μη πρωταγωνιστικού ρόλου).
(όσοι με έχετε εντοπίσει και σε άλλα φόρουμ προφανώς θα έχετε καταλάβει τη λατρεία που τρέφω για το συγκεκριμένο καλλιτέχνη...)
Ακολουθεί ο "γάμος αλά ελληνικα" (λόγω και του Χάρρυ Κλυνν), η "γυνή" και ο "Βασίλης".
Από την ψηφοφορία λείπουν πάντως δύο ακόμα ταινίες που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, το "Μπουμ-Ταραταζούμ" και η "Γυναικοκρατία" ενώ δε νομίζω πως ταιριάζουν τα "Χτυποκάρδια" (λόγω μη πρωταγωνιστικού ρόλου).
(όσοι με έχετε εντοπίσει και σε άλλα φόρουμ προφανώς θα έχετε καταλάβει τη λατρεία που τρέφω για το συγκεκριμένο καλλιτέχνη...)