Ποια είναι τα πιο "γελοία" τραγούδια που έχετε ακούσει ;

Imgema είπε:
Εκείνο το εμετικό τραγούδι του Αλκαίου που πήγαινε κάπως έτσι:
"Τι τι, ε, τι τι, τι τι, τι, ε?, τι τι"
Εδω εισαι... ;)

 


Και μπόνους ένα που δεν θυμάμαι τίτλο, όμως πριν αρκετά χρόνια 2 πιτσιρίκες κάπου στα 11 με 13 (Τότε..) ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ με ξύπναγαν με ένα τραγούδι που οι 8 στους 10 στοίχους ήταν το "είμαι τέλεια, τέλεια, τέλεια..." η κάτι τέτοιο.. :cry:

Και αν δεν ήταν 12χρονα κοριτσάκια, στην καλύτερη θα τα είχα βάλει να φάνε την κασέτα! :zip:
 
μαλλον κατι απο την eurovision..αλλα τι να πρωτο-διαλεξει καποιος απο αυτο εδω το πανηγυρι(ενταξει ενταξει εχουν ερμηνευτει και καλα τραγουδια στον διαγωνισμο :p )
 
Πολλά από αυτά που μπορεί μερικοί να τα θεωρούσαν γελοία,σήμερα ανήκουν στην κατηγορία των cult.Πχ το "Τι τι" του Αλκαίου είναι all time classic.
 
Τo γελοίο τραγούδι σύμφωνα με τον έναν μπορεί να είναι ο υπέρτατος ύμνος σύμφωνα με κάποιον άλλον. Και συχνά η προσωπική μας άποψη για έναν καλλιτέχνη επηρεάζει το πόσο γελοίο θεωρούμε το έργο του. Προσωπικά θεωρώ πολύ γελοία τα λαϊκά που ρέπουν στον σκυλισμο (Λε Παδες, Ζα Μεδες, Τερλέγκες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, ειδικά δε όταν πάνε να υποδυθούν τους καλλιτέχνες με κοινωνικές ευαισθησίες και τραγουδάνε κάτι πέρα από τα αχ-βαχ καψουροτράγουδα) ενώ ποτέ δεν θα θεωρούσα γελοίο έναν καλλιτέχνη που συμπαθώ, ακόμα και αν κάποιο τραγούδι του είναι εμφανώς προχειρογραμμένο (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άσιμος, που συχνά οι στίχοι του σου δίνουν την εντύπωση ενός άντε γραψ'το έτσι να τελειώνουμε). Συγκεκριμένα τραγούδια τώρα... μάλλον τα Τηλεπάθεια και Μείνε μαζί μου έγκυος του Λε Πα, Οινοπενυματάκι μου και Είχε παλιόκαιρο του Τερζή...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι Stavros, σε ευχαριστώ που μου το θύμισες... :p

Τώρα εξαιτίας σου πρέπει να μαζεύω τα μακαρόνια που έφαγα πριν από το πληκτρολόγιο...
 
ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΝΙΣΗ - ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΚΩΣΤΑ ΠΕΘΑΙΝΩ




 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να προσθέσω το απίστευτο ασματάκι του Καρβέλα από το 1988, ερμηνευμένο από την Άννα Βίσση "Σκέπαστο τουλάχιστον σκέπαστο, το αμαξάκι το ξεσκέπαστο"

Και βέβαια το cult της λαίδης Άντζελας "Εξαιρούνται τα μεγάλα σου μάτια, τα πυκνά σου μαλλιά, τα παράξενα χείλη που με καίν' σα φωτιά, είναι η μόνη αλήεθεια στο γυμνό σου κορμί"
 
"Το Νινί σέρνει καράβι" (Βέρα Λάμπου νομίζω, αυτή η λαμπρή καλλιτέχνις) το γράψαμε; Είχε πρωτοακουστεί στη Λυρική Σκηνή ή στο Μεγαρο Μουσικής, δε θυμάμαι...

Ουπς ! Διορθώνω, να πάμε πριν από το 1995 !!!

Αυτό λοιπόν το τραγούδι έχω την αίσθηση - διορθώστε με- ότι γράφτηκε για υπαρκτό πρόσωπο, κάποιον "Παεζάνο" ή "Ζντουπ", νομίζω από Κυψέλη μεριά, ο οποίος μάλιστα τελικά σκοτώθηκε σε τροχαίο με το περίφημο "παπί". Δεν είμαι σίγουρος αν είναι πράγματι έτσι, αλλά πάντως ποτέ στο μυαλό μου το τραγούδι δεν ξέφυγε από τα όρια της γελοιότητας...

http://www.youtube.com/watch?v=RPO6VGutR5M
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από την ταινία Illustration..

 
Προσθέτω μερικά τραγούδια ακόμα

-Ένα τραγούδι του Νίκου Καρβέλα ήταν το ''Στα 79'' (στα 79 όταν θα 'σαι γιαγιά...)

-τα τραγούδια των Ημισκουμπρίων

-ένα τραγούδι του Γιάννη Ζουγανέλη ''το προφυλακτικό''

-Πλάτσα πλούτσα (Τάκης Βαμβακίδης)

-Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας (Σάκης Ρουβάς)

-Έλα μου (Σάκης Ρουβάς)

''Γελοία'' τραγούδια όπως το θεωρεί καθένας...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι ένα της lady Angela (δε μπαίνω ούτε στον κόπο να το ψάξω), που στο ρεφρέν χρησιμοποιεί την έκφραση "ούτε ένα τοις χιλίοις (!!!!!)", αλλά με τον τρόπο που τονίζεται με τη μουσική, ακούγεται "ούτε ένα της Χιλής" !
 
Μπορώ να πω ότι και το καμπριολέ του Βασιλείου, μου έφερνε ένα "ρίγος" όταν το άκουγα...
 
Τέρρης Χρύσος και Τάκα Τάκα....
 
Οκ, σε σχέση με άλλα που έχουν ήδη αναφερθεί αυτό είναι πταίσμα.

Αλλά δεν μπορώ να πω πως δεν βάζω καμιά φορά το δισκάκι σε ανάλογο παλιό πικάπ, -για να είμαι στο κλίμα της εποχής- και αρχίζω να γελάω :)

Λούμπεν-exploitation από τον αρχηγό του είδους. "...και φαρμάκια έχουν γίνειιιιιι, τα γλυκά που ψώνισαααααα..."

 
Πίσω
Μπλουζα