Μπορεί να φανεί λίγο εριστική η τοποθέτηση μου αλλά, θα τολμήσω να την κάνω και ο Θεός βοηθός.
Με μεγάλη λαχτάρα και με βάση σχόλια που είχα διαβάσει στο φόρουμ, είχα την ανυπομονησία να παρακολουθήσω δύο σίριαλ τα οποία κατατάσσονται στα κορυφαία του είδους και στις κορυφαίες στιγμές της Ελληνικής τηλεόρασης και αναφέρομαι στα "Τμήμα Ηθών" & "Ανατομία Ενός Εγκλήματος".
Εφόσον μιλάμε για έργα που κατατάσσονται στα Αστυνομικά, η αλήθεια είναι ότι περίμενα παραπάνω δράση και κινητικότητα ενώ αυτό που έχω δει και στα δύο αυτά σίριαλ, είναι μακρόσυρτα πλάνα και αργούς ρυθμούς. Βέβαια, στην "Ανατομία", είχε ενδιαφέρον το ότι στην πρώτη σεζόν, το ενδιαφέρον ελκυονταν και από την ωμή βία που απεικονιζόταν σε πολλά επεισόδια, η οποία σε όσα επεισόδια της δεύτερης σεζόν έχω παρακολουθήσει μέχρι στιγμής, έχει σχεδόν εκλείψει, βέβαια, είχα διαβάσει στο φόρουμ ότι μετά από έντονες διαμαρτυρίες την τότε εποχή, άλλαξε λίγο το σκηνικό.
Επίσης, κάτι άλλο που παρατήρησα σε αυτά τα σίριαλ, είναι ότι ναι μεν είναι αυτοτελείς ιστορίες αλλά, από ένα σημείο και έπειτα, δεν θα έλεγα ότι έχουν και πολλές ανατροπές στην πλοκή τους, θαρρώ ότι από ένα σημείο και έπειτα, είναι αρκετά τυποποιημένα τα επεισόδια, δηλαδή εξ'αρχής, ξέρεις περίπου τι θα παρακολουθήσεις, είναι εμφανές ότι είναι από την ίδια πρέσα όλα βγαλμένα.
Ίσως βέβαια τα κριτήρια μου να είναι λάθος καθώς, ίσως τα κρίνω με βάση τα δεδομένα του σήμερα ενώ μιλάμε για προϊόντα μιας άλλης εποχής, σαφώς και πολλά πράγματα έχουν εξελιχθεί έκτοτε και για εκείνη την εποχή, να ήταν κάτι πραγματικά το καινούριο και πρωτοποριακό και να το αδικώ με το πρίσμα του καιρού μας αλλά ναι, η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας ότι πρόκειται για δύο από τα κορυφαία σίριαλ, η αλήθεια είναι ότι είχα απαιτήσεις οι οποίες εκπληρώθηκαν μεν αλλά, όχι πλήρως....