Κ'εγω!!!! Είναι ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!!!!Ζαλίζομαι και πεινάω... Θέλω να τις φάω όλες
Η απόλυτη βλασφημία! (και εντελώς κοροϊδία, λέω εγώ κι ας μην τρώω, γιατί το ορίτζιναλ μελομακάρονο είναι νηστίσιμο ούτως ή άλλως).
Όχι, το αντίθετο.Αν θυμάμαι καλά Ελέφαντα, στα Wegmans έβρισκες γιαούρτι τοταλ, φέτα, ελιές καλαμών και προιόντα παπαδοπούλου. Τα έχουν καταργήσει;
Μελομακάρονα και κουραμπιέδες μπορείς να φτιάξεις πολύ εύκολα! Τα υλικά τους είναι απλά και μπορείς να τα βρεις σε όποια χώρα και αν βρίσκεσαι.
Ναι, αλλά η υστερία με τα gluten free που έχει μεταδοθεί όπως όλες οι υστερίες από την Αμερική σ' όλο τον κόσμο δεν έχει σχέση με αυτούς που έχουν κοιλιοκάκη οι οποίοι είναι λίγοι. Ούτε σ' αυτούς απευθύνονται τα ράφια που είναι φορτωμένα με προιόντα από ρεβυθάλευρο, βλιτάλευρο, φακάλευρο και ό,τι τριμμένο superfood-du-jour. Παλιότερα είχαμε την υστερία με τα fat-free και τα carb-free (με αποτέλεσμα να δω μπέικον να διαφημίζεται carb-free λες και αυτό το κάνει υγιεινό). Και για να καταφέρουν να φτιάξουν αυτές τις απομιμήσεις προσθέτουν ένα κάρο πρόσθετα και χημικά, αλλά κατα τ' άλλα τα λένε "υγιεινά" διότι δεν υπάρχει κανείς έλεγχος. Και να μην υπήρχαν άπειρα vegetarian ακόμη και vegan φαγητά υγιεινότατα και νοστιμότατα να πω κομμάτια να γίνει. Αλλά όοοοχι. Πρέπει να φτιάξουμε απομίμηση hamburger. Ενώ εγώ σήμερα το βράδυ θα απολαύσω ωραιότατη φασολάδα με παρθένο ελαιόλαδο, ντοματοχυμό από τον κήπο μου, και συνοδευόμενη από ελιές καλαμών και μια λεπτή φέτα ψωμί φτιαγμένο από μένα (με αλευράκι γλουτενιούχο, αλλά και με κριθαράλευρο, λιναρόσπορο, σουσαμάκι κι άλλα ωραία). Veganότατο, νοστιμότατο, χορταστικότατο, και χάνω και βάρος.Η απόλυτη βλασφημία! (και εντελώς κοροϊδία, κλπ κλπ
Φασολάδα με ελιές, Παναγία μου που να φύγω. Μόνο στην κατοχή θα τρωγα φασολάδα καλά ελιές ούτε τότε.Όχι, το αντίθετο.
1. Γιαούρτι βρίσκεις σε όλα τα supermarket εδώ, αλλά η ΦΑΓΕ έχει ανοίξει εργοστάσιο στη Νέα Υόρκη και χρησιμοποιεί ντόπια γάλατα (άλλωστε και στην Ελλάδα τα φτιάχνει με γάλα εισαγωγής). Σπάνια αγοράζω διότι συνήθως φτιάχνω μόνος μου, αλλά κι όταν αγοράζω δεν με ενδιαφέρει να πάρω ΦΑΓΕ, παίρνω τη μάρκα του μαγαζιού που ψωνίζω, ίδια μικρόβια έχουν
2. Από φέτα έχουν άπειρες μάρκες ψεύτικη (από αγελαδινό γάλα) όλα τα μαγαζιά, το Wegmans είχε από πρόβειο Ισραηλινή, Γαλλική και Mt. Vykos απλησίαστη από τιμή. Πριν λίγους μήνες έφερε και Δωδώνη αλλά σε μικρή συσκευασία, πανάκριβη. Δεδομένου ότι η φέτα αποτελεί βασικό food group μου και τρώω σε βιομηχανικές ποσότητες τι να μου πρωτοκάνουν αυτά? Αλλά χτες πήγα σε ένα τοπικό Ουκρανέζικο "Euro Foods" (όπου Euro θα πει Ανατολική Ευρώπη, Αρμενία, Τουρκία κλπ, ας έχει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απ' έξω) που τον έχω πείσει να φέρει και Ελληνικά προιόντα και ξαναείχε φέτα καλούτσικη Ελληνική σε συσκευασία 2 κιλών οπότε πήρα 2 κουτιά, κι από σπόντα πήρα και μια σοκολάτα ΙΟΝ που ήδη αποτελεί παρελθόν και γλυκό νερατζάκι φλούδα. Κι έτσι γλύτωσα το Syracuse.
3. Ελιές Καλαμών βρίσκω σε διάφορα μαγαζιά, χύμα στο Syracuse, και από Amazon, δεν μου λείπουν. Μέχρι Τουρκικές έχει ένα μαγαζί εδώ, αλλά αρνούμαι να πάρω διότι πρώτον έλκω την καταγωγή μου εν μέρει από Μεσσηνία και θα ήταν ντροπή και δεύτερον θα έρθουν ο Κολοκοτρώνης κι ο Πετρόμπεης στον ύπνο μου να με βρίσουν ότι δεν απελευθέρωσαν αυτοί την Καλαμάτα για να παίρνω ελιές "Καλαμών" εκ Τουρκίας.
4. Προϊόντα Παπαδοπούλου δεν έχει το wegmans, αλλά στο Syracuse βρίσκω. Και τα αποφεύγω διότι άμα ανοίξω το κουτί με τα γεμιστά μπισκότα σε λίγω απομένουν ψίχουλα.
Για το εύκολα το συζητάμε (βλ. παλιότερο ποστ μου για τα μελομακάρονα που έφτιαξα), αλλά συμφωνώ και γι' αυτό δεν ψωνίζω, άλλο αν δεν φτιάχνω γιατί βαριέμαι. Ωστόσο όταν σ' ένα μαγαζί βλέπεις ένα χιονισμένο βουνό από κουραμπιέδες και δίπλα του άλλο ένα αχιόνιστο από μελομακάρονα πώς να μην σου τρέξουν τα σάλια? Δεν είναι θέμα ποιότητας αλλά ποσότητας. Πόσους σπιτικούς κουραμπιέδες να φτιάξεις?
Ναι, αλλά η υστερία με τα gluten free που έχει μεταδοθεί όπως όλες οι υστερίες από την Αμερική σ' όλο τον κόσμο δεν έχει σχέση με αυτούς που έχουν κοιλιοκάκη οι οποίοι είναι λίγοι. Ούτε σ' αυτούς απευθύνονται τα ράφια που είναι φορτωμένα με προιόντα από ρεβυθάλευρο, βλιτάλευρο, φακάλευρο και ό,τι τριμμένο superfood-du-jour. Παλιότερα είχαμε την υστερία με τα fat-free και τα carb-free (με αποτέλεσμα να δω μπέικον να διαφημίζεται carb-free λες και αυτό το κάνει υγιεινό). Και για να καταφέρουν να φτιάξουν αυτές τις απομιμήσεις προσθέτουν ένα κάρο πρόσθετα και χημικά, αλλά κατα τ' άλλα τα λένε "υγιεινά" διότι δεν υπάρχει κανείς έλεγχος. Και να μην υπήρχαν άπειρα vegetarian ακόμη και vegan φαγητά υγιεινότατα και νοστιμότατα να πω κομμάτια να γίνει. Αλλά όοοοχι. Πρέπει να φτιάξουμε απομίμηση hamburger. Ενώ εγώ σήμερα το βράδυ θα απολαύσω ωραιότατη φασολάδα με παρθένο ελαιόλαδο, ντοματοχυμό από τον κήπο μου, και συνοδευόμενη από ελιές καλαμών και μια λεπτή φέτα ψωμί φτιαγμένο από μένα (με αλευράκι γλουτενιούχο, αλλά και με κριθαράλευρο, λιναρόσπορο, σουσαμάκι κι άλλα ωραία). Veganότατο, νοστιμότατο, χορταστικότατο, και χάνω και βάρος.
Έπρεπε να ήμουν πελουσιαΜια χαρά είναι η φασολάδα κι οι ελίτσες με το ζυμωτό ψωμάκι..Εγω θα έβαζα μέσα στο πιάτο και καυτερή πιπεριά τριμένη ,το τουρκάκι που έλεγε η γιαγιά μου ,μπούκοβο το λένε κάτι σεφ στο tv..
Ούτε εγώ τρώω φασολάδα, μαζί με τα παντζάρια (τα οποία κάνουν μια μισητή κατηγορία από μόνα τους), το σπανακόρυζο και το κοκκινιστό αρνί για μακαρονάδα είναι στη μαύρη λίστα των φαγητών που απεχθάνομαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Το ζυμωτό ψωμάκι όμως είναι ένα όνειρο. Να 'ναι καλά οι γιαγιάδες μου εκεί πάνω που είναι πια, που μ' έμαθαν να φτιάχνω και προζύμι και ψωμί από νωρίς κι έτσι δεν έχω τόση ανάγκη το φουρνο της γειτονιάς. Ειδικά στο πρώτο μεγάλο lockdown αυτή η γνώση με έσωσε.Μια χαρά είναι η φασολάδα κι οι ελίτσες με το ζυμωτό ψωμάκι..Εγω θα έβαζα μέσα στο πιάτο και καυτερή πιπεριά τριμένη ,το τουρκάκι που έλεγε η γιαγιά μου ,μπούκοβο το λένε κάτι σεφ στο tv..
Για το ζυμωτό ψωμί συμφωνώ απόλυτα με Μερέντα θα ναι όνειροΟύτε εγώ τρώω φασολάδα, μαζί με τα παντζάρια (τα οποία κάνουν μια μισητή κατηγορία από μόνα τους), το σπανακόρυζο και το κοκκινιστό αρνί για μακαρονάδα είναι στη μαύρη λίστα των φαγητών που απεχθάνομαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Το ζυμωτό ψωμάκι όμως είναι ένα όνειρο. Να 'ναι καλά οι γιαγιάδες μου εκεί πάνω που είναι πια, που μ' έμαθαν να φτιάχνω και προζύμι και ψωμί από νωρίς κι έτσι δεν έχω τόση ανάγκη το φουρνο της γειτονιάς. Ειδικά στο πρώτο μεγάλο lockdown αυτή η γνώση με έσωσε.
@elephadas Κάνω προζυμένιο ολικής εδώ και χρόνια αλλά τη συνταγή σου με τα κριθάρια θα στη ζητησω σίγουρα.
Να ξαναγυρίσουμε όμως κάποια στιγμή στα γλυκά.
Πτι φουρ!Αυτά τα γλυκά πως τα λένε;
Προβολή συνημμένου 254969