Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Kαι τα δυο ωραια ειναι, αλλα στους κουραμπιεδες εχω περισσοτερη προτιμηση.
Ειδικα αμα βρω (που δε βρισκω) κουραμπιεδες φτιαγμενους με φρεσκο βουτυρο, τοτε η γευση τους με απογειωνει.
Την εποχη που ημουν παιδι και μεχρι την εφηβεια τα πιο πολλα ζαχαροπλαστεια εφτιαχναν τα γλυκα τους με βουτυρο γαλακτος.
Σημερα μας εχει φαει το ηλιελαιο με αποτελεσμα η ποιοτητα να εχει πεσει κατακορυφα.
Κριμα ομως, γιατι αν ημουν ζαχαροπλαστης θα εβαζα παντα εστω λιγο φρεσκο βουτυρο σε ολα μου τα γλυκα. Ειναι η λεπτομερεια που κανει τη διαφορα. Λιγη εξυπναδα χρειαζεται.
Πόσο έξω πέφτεις! Δεν έχεις δοκιμάσει το αποτέλεσμα της πρώτης (και μοναδικής) απόπειράς μου να φτιάξω μελομακάρονα. Η οποία έγινε 10ετία 80 ή 90, άρα είναι ρετρομανιακών προδιαγραφών. Όλα ξεκίνησαν όπως έπρεπε. Μητρική συνταγή, με αλυσίβα (έπρεπε να βρω γνωστό με κατάλληλο τζάκι να ξέρω τι ξύλα έκαιγε), όλα καλά. Αλλά τα μελομακάρονα μου προέκυψαν υδρόφοβα. Τα έριξα στο σιρόπι κι εκείνα έκαναν σαν τα παιδάκια που πάνε να τα βάλουν στη θάλασσα οι γονείς τους κι εκείνα χτυπιούνται λες και τα σφάζουνε. Βρε αμάν ρουφήχτε λίγο σιροπάκι, έτσι για το χατήρι μου, εγώ που σας έφτιαξα? Αμετακίνητα αυτά. Τα άφησα ώρα να μουλιάσουν, τα έβρασα, και τι δεν τους έκανα, εκείνα είχαν μουλαρώσει. Τελικά είδα κι αποείδα και τα έφαγα ξερά σαν παξιμάδια Κρήτης.Το μελομακάρονο, όπως και να το φτιάξεις, κουτσά στραβά θα το πετύχεις, ειδικά άμα βουτηχτεί και σε σιρόπι.
Αν κατάλαβα καλά θα υπερασπιστείς το μελομακάρονο με ένα μελομακάρονο -πέτρα;Τα κοντινά ζαχαροπλαστεία μας θα κάνουν χρυσές δουλειές και θα φταίει αυτό το θέμα!
Επίσης ήρθα να υπερασπιστώ την τιμή του μελομακάρονου από τις βολές της @Bajar ! Madame, σας καλώ σε μονομαχία και το όπλο που διαλέγω είναι μελομακάρονο από συνταγή της Βέφας από τα 90ς. Δύο φορές είχαμε φτιάξει (2 διαφορετικές συνταγές που είχε παρουσιάσει). Την μία δεν έπαιρνε καθόλου σιρόπι και ήταν για πετροβόλημα, την άλλη ήταν σαν λάσπη. Διάλεξε λοιπόν!
Το σωστό το μελομακάρονο θέλει τέχνη! Πρέπει να είναι σκληρό απ'έξω και μαλακό από μέσα, σαν πολύτιμο σεντούκι που σε κάθε δαγκιά σου αποκαλύπτει τον κεχριμπαρένιο, αρωματικό θησαυρό του!
Όχι, μπορείς να επιλέξεις και το λασπομελομακάρονο. Είναι ένας εμπειρικός τρόπος για να νιώσεις πόσο δεν είναι εύκολα στην παρασκευή τους.Αν κατάλαβα καλά θα υπερασπιστείς το μελομακάρονο με ένα μελομακάρονο -πέτρα;
Πάντως Queen, αν αποφασίσεις ποτέ να γράψεις σε γαστρονομικό blog να ξέρεις ότι θα είμαι από τους πρώτους που θα σε ακολουθήσουν. Περιγράφεις το έδεσμα καλύτερα κι από κριτικό τέχνης που εκθειάζει έργο του Ρέμπραντ.
Δεν ξέρω αν πέτυχε ο βελονισμός για τον λόγο που ανέφερε η Μπέσυ! Έτσι όπως το έλεγε πάντως, μου φάνηκε ότι δεν πέτυχε... είχε έναν καημό στον τόνο της φωνής της .... αχ, αυτά τα γλυκά!Τι λες; κάνει και τέτοια δουλειά ο βελονισμός; Καλά αν πάω για βελονισμό εγώ να ξεπεράσω τα προβλήματά μου... μια για το τσιγάρο, μια για το γόνατο και μια για τα γλυκά με βλέπω να πίνω δύο ποτήρια νερό και να στραγγίζουν στο πάτωμα.
Πάμε για πολ;
Προβολή συνημμένου 254616
Ε, τότε τι ψήφισες κουραμπιέδες; Έλα στη σωστή πλευράΣλουρπ.. Μελομακάρονα!!!!
Το Madame προφανώς αναφέρεται στην ρήση του σερβιτόρου προς την @Bajar στην εν Αθήναις ρετροσυνάντηση της 8ης Οκτωβρίου 2022...Τα κοντινά ζαχαροπλαστεία μας θα κάνουν χρυσές δουλειές και θα φταίει αυτό το θέμα!
Επίσης ήρθα να υπερασπιστώ την τιμή του μελομακάρονου από τις βολές της @Bajar ! Madame, σας καλώ σε μονομαχία και το όπλο που διαλέγω είναι μελομακάρονο από συνταγή της Βέφας από τα 90ς. Δύο φορές είχαμε φτιάξει (2 διαφορετικές συνταγές που είχε παρουσιάσει). Την μία δεν έπαιρνε καθόλου σιρόπι και ήταν για πετροβόλημα, την άλλη ήταν σαν λάσπη. Διάλεξε λοιπόν!
Το σωστό το μελομακάρονο θέλει τέχνη! Πρέπει να είναι σκληρό απ'έξω και μαλακό από μέσα, σαν πολύτιμο σεντούκι που σε κάθε δαγκιά σου αποκαλύπτει τον κεχριμπαρένιο, αρωματικό θησαυρό του!