Ποιο βιβλίο του Stephen King είναι το αγαπημένο σας;

Από τον Σ. Κινγκ έχω διαβάσει σχεδόν όλα του τα βιβλία. Έχει γράψει μερικά τα οποία μάλλον τα έγραψε για να τα γράψει, αλλά έχω πολλά αγαπημένα, θα ξεχωρίσω τα: Κοράκι, Η λάμψη, Εφιάλτες και Ονειρότοποι, Μακριά πορεία, και άλλα :)

Ένα ακόμα αγαπημένο μου βιβλίο είναι το Αυπνία, το οποίο θα ήθελα να γυριστεί σε ταινία. Αν είναι καλή παραγωγή (γιατί ελάχιστες ταινίες βασισμένες σε βιβλία του τις βλέπω ευχάριστα), πιστεύω ότι θα μου αρέσει!
 
Εχω αναφερει και πιο πισω ,ψαχνω να δω την εκδοση του Κριστιν δεκαετιας 80 που διαβαζα πιτσιρικας,ειχε προσπαθησει ο Αλκης πισω με δυο εκδοσεις αλλα δεν καρποφορησε η προσπαθεια.


Δεν θυμαμαι τιποτα απο εξωφυλλο περα απο την τολμηρη μεταφραση του σε μια σκηνη που περιγραφει ο γερος την μυρωδια του αυτοκινητου,μου εκανε εντυπωση σε αυτην την ηλικια,τωρα αν επρεπε να θυμηθω με το πιστολι στο κροταφο πως ηταν η συγκεκριμενη εκδοση θα ελεγα τελειως στο φλου,γαλαζια ισως,εξωφυλλο τελειως σκετο (χωρις εικονογραφηση) με μονο τον τιτλο του βιβλιου πανω.



Αυτα.
 
Ωωω, ωραιο θεμα, τωρα το ειδα.. Μπραβο!!

Εγω καποτε ειχα βαλει σκοπο σαν οπαδος του συγκεκριμενου συγγραφεα να νοικιασω οποια ταινια υπηρχε και βασιζοταν σε βιβλιο του Στηβεν (γιατι ειμαι σινεφιλ παρα βιβλιοφαγος..

Περιττο να σας πω οτι υπαρχουν τουλαχιστον 20 (!) ταινιες του, με πιο πετυχημενες και στεκονται στο υψος τους κατα την γνωμη μου Το Μυστικο Παραθυρο, με Τζονι Ντεπ, και το αριστουργημα ψυχολογικο θριλερ της δεκαετιας του 90 νομιζω, Misery, οσκαρ Β' γυναικειου ρολου στην Καθι Μπειτς και υποψηφιος ο Τζειμς Κααν.. Καταπληκτικη ταινια αυτη, ομολογουμενως.. Ολα τα υπολοιπα, κλαφτα Χαραλαμπε τα περισσοτερα με καποιες εξαιρεσεις βεβαιως..

Anyway, παμε στο θεμα μας:

Πιστευω το καλυτερο βιβλιο του Steven King απο αυτα που εχω διαβασει (δεν τα εχω διαβασει ολα φυσικα), ειναι φυσικα το Misery. Προτεινω σε οποιον δεν το εχει δει σε ταινια η δε το εχει διαβασει, να κανει ενα απο τα δυο ή και τα δυο..asap!
 
Θεωρώ τα βιβλία του Stephen King τα μόνα βιβλία που η κινηματογραφική τους μεταφορά είναι καλύτερη από το αυθεντικό βιβλίο. Κ'αυτό γιατί θεωρώ τον King τρομερά φλύαρο.

Έχω διαβάσει τα παρακάτω:

Το πράσινο μίλι

Το κοράκι (είναι αυτό που λένε "he goes on and on and on and on")

The Shawshank redemption

Η λάμψη (δεν έχω δει την ταινία, αλλά το βιβλίο είναι το μόνο βιβλίο του που μου άρεσε)

Το παιχνίδι του Τζέραρντ

Φυσικά έχω δει πολλές ταινίες που βασίζονται στα βιβλία του και όλες μου άρεσαν! (Misery, The shawshank redemption, The green mile, Secret window, Apt pupil, Dreamcatcher από τις αγαπημένες μου ταινίες!)

ΥΓ. Sorry φίλε Alkis21 ;)
 
Ούτε εγώ έχω διαβάσει πολλά βιβλία του, το καλύτερο δικό του που έχω διαβάσει όμως θεωρώ ότι είναι Οι ρυθμιστές και ακολουθεί το Μπλέιζ. Και τα δυο τα δημοσίευσε με το ψευδώνυμο Ρίτσαρντ Μπάκμαν.
 
Εγώ έχω διαβάσει 2-3 αλλά μόνο στα αγγλικά από τον καλό μου φίλο τον Σκωτσέζο. Duna key, the tommyknockers, cell. Πολύ μ'αρέσαν όλα, και μου κάνει εντύπωση ότι πάντα έχει "χάπι-έντ", συνήθως με νίκη του καλού έναντι στο κακό, κάτι που δεν το περίμενα απ' αυτόν. Ειδικά το cell πολύ τρομακτικό, μμππρρ αν το διαβάσετε μπορεί να κάνετε μια βδομάδα να πιάσετε το κινητό σας.Και με την ευκαιρία είδα στην βιβλιοθήκη μου ότι έχω τογThe stand αδιάβαστο, οπότε επιφυλάσσομαι!
 
Ναι domniki, ξέχασα να πω ότι και το Shawshank Redemption ήταν μια καλή μεταφορά και ταινία, παρόλο που δεν ήταν θρίλερ

Μόργκαν Φριμαν και Τιμ Τόμπιν, ωραίοι.
 
viking4a είπε:
Ναι domniki, ξέχασα να πω ότι και το Shawshank Redemption ήταν μια καλή μεταφορά και ταινία, παρόλο που δεν ήταν θρίλερΜόργκαν Φριμαν και Τιμ Τόμπιν, ωραίοι.
The Shawshank Redemption: H ταινία είναι υπέροχη, το βιβλίο μέτριο.

The green mile (σημειωτέον ότι το διάβασα στα αγγλικά, για να μην χαθεί η αυθεντική γραφή): το βιβλίο βαρετό. Η ταινία είναι μια από της αγαπημένες μου. Σχετικά με το αγγλικό κείμενο του βιβλιου: το διάβαζα ένα καλοκαίρι που έκανα διακοπές με έναν Άγγλο φίλο μου σε κάποιο ελληνικό νησί. Όταν δεν καταλάβαινα κάτι, κάποια έκφραση ζητούσα από τον φίλο μου (μιλάμε για Άγγλο native speaker!) να μου εξηγήσει τι έλεγε ο συγγραφέας. Το τρελό είναι ότι ακόμα και ο Άγγλος αδυνατούσε να καταλάβει, και μάλιστα μου έλεγε ότι αυτά είναι αμερικανικοί ιδιωματισμοί και ούτε και ο ίδιος ξέρει να μου τα μεταφράσει!
 
δεν εχω διαβασει κανενα αλλα μιας και εχω δει την ταινια θα ηθελα να διαβασω το''αυτο'' που αναφέρεται σε μια παρεα παιδιων και στους φοβους τους. Το'χει διαβάσει κανεις να μας πει εντυπώσεις;

από την ταινια είμαι το κοριτσάκι

You're Beverly Marsh!
 
Το Αυτό ("It") αν ανατρέξεις σε προηγούμενες σελίδες του thread θα δεις ότι πολλοί το θεωρούν από τα καλύτερα του. Εγώ το λάτρεψα. Δεν έχω δει την ταινία, αλλά καθώς μιλάμε για ένα τεράστιο βιβλίο, αμφιβάλλω αν η ταινία μπορεί να δώσει έστω και το 50% των λεπτομερειών και "αποχρώσεων" που θα πάρεις διαβάζοντας το βιβλίο.
 
Το αυτό σαν ταινία είναι κοτσάνα, όπως οι περισσότερες ταινίες του Στίβεν..
 
Maddog είπε:
Το Αυτό ("It") αν ανατρέξεις σε προηγούμενες σελίδες του thread θα δεις ότι πολλοί το θεωρούν από τα καλύτερα του. Εγώ το λάτρεψα. (...)
Συμφωνώ 100%

viking4a είπε:
Το αυτό σαν ταινία είναι κοτσάνα, (...)
Συμφωνώ 1000%

Έλεγα στην Kambia ότι όταν είχα διαβάσει το "Αυτό", θυμάμαι ότι το διάβαζα νύχτα με όλα τα φώτα του σπιτιού αναμμένα κι όταν τελικά το τελείωσα, είχα πάθει γερό τραμπάκουλο, καθώς για να κοιμηθώ είχα το φως του κομοδίνου αναμμένο. Μου πήρε πολλούς μήνες να συνέλθω.

Τώρα, όσον αφορά τα υπόλοιπα βιβλία του Κινγκ (είτε σαν Κινγκ, είτε σαν Μπάκμαν), προσωπικά τα θεωρώ εξαιρετικά. Έχοντας διαβάσει όλα (ή σχεδόν όλα), μπορώ να τα χαρακτηρίσω πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα το "μέτριο" δεν ανήκει σ' αυτά και κατ' εμέ κάνει σωστή χρήση του λόγου, λεγόντας τόσα, όσα σου χρειάζεται να σχηματίσεις την εικόνα μόνος σου - τίποτα περισσότερο & τίποτα λιγότερο. Γενικά, σου δημιουργεί το αίσθημα του επικείμενου κακού, το οποίο κορυφώνεται δραματικά σε απόλυτο τρόμο και σε κρατάει δέσμιο της πλοκής με τον τρόπο γραφής του μέχρι και το τέλος.

Κάποιος προλαλήσαντας ανέφερε (και πολύ εύστοχα, θαρρώ) ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βιβλίων έχουν happy end - ίσως ως ανταπόδοση για όλο τον τρόμο που τραβάμε. Ένα από τα πράγματα που μ' αρέσει απίστευτα στα βιβλία του.

Κι ενώ δεν είμαι φαν του τρόμου, θεωρώ ότι δεν θα ήμουν "ολοκληρωμένη" ως βιβλιοφάγος, αν δεν είχα διαβάσει Κινγκ. Πρέπει οπωσδήποτε να μπείτε στο τριπάκι να δοκιμάσετε τα νεύρα σας, αν δεν το έχετε ήδη κάνει! Ήδη ψήνομαι να ξεκινήσω την 8-λογία "Ο Μαύρος Πύργος" (είχα διαβάσει το 1 & το 2, αλλά ένεκα ηλικίας, πρέπει να τα ξαναπιάσω! :p )

Και για να μπω ontopic, μιας και απεραντολογώ σε 4 παραγράφους: αγαπημένο βιβλίο: IT (το Αυτό).

Wicked! :ccool:
 
Μιας και εχω διαβασει και γω τα παντα απο τον king θα διαφωνησω και γω φιλε και συνονοματε viking για το it.Το βιβλιο ειναι πολυ μεγαλο γιαυτο και δεν μπορουσαν να βαλουν τα παντα στην ταινια αλλα και παλι ειναι τι ψαχνει κανεις.Αν καποιος θελει Gore κλπ δεν θα κατσει να δει το αυτο ουτε και προκειται να τρομαξει και τοσο πολυ με το αυτο γιατι η ταινια εχει αλλο σκοπο να περασει καποια νοηματα και γενικοτερα ξεφευγει απο της κλασσικες ταινιες τρομου.Εκει που δεν διαφωνω ειναι πως υπαρχουν πολλες μετριες ταινιες που βασιζονται σε βιβλια του king η σε καποιες μικρες ιστοριες του.

@ Daredevil Μαριανα καλα θα κανεις να διαβασεις και τα 8 βιβλια του μαυρου πυργου γιατι πραγμματικα ειναι ολα τα λεφτα αν και για να πω την καθαρη αληθεια καπου στο πεμπτο και εκτο βιβλιο με ειχε κουρασει καπως αλλα οσο τιποτα ηθελα να διαβασω και να να δω το τελος αυτης της ιστοριας οποτε και το συνεχισα με την ιδια ορεξη που ειχα απο το πρωτο βιβλιο.
 
Το σκεφτόμουν αρκετές μέρες, γιατί έχω μέχρι και το 3ο ή 4ο τόμο, αλλά αφού λες ότι όντως αξίζει, ξεκινάω σήμερα κιόλας και στο μεταξύ θα πάω να τσιμπήσω και τα υπόλοιπα βιβλία! Ξέρεις μήπως αν γυρίστηκε και σε ταινία? (έχω την εντύπωση ότι κάποια στιγμή είδα μια ταινία που η ιστορία μου θύμιζε λίγο "Μαύρο Πύργο", αλλά στο πολύ αδιόρατο).
 
Δεν υπαρχει ταινια μεχρι τωρα αλλα συμφωνα με αυτα που ξερουμε απο την sony pictures θα κυκλοφορησει ταινια για τα βιβλια του μαυρου πυργου τον ιανουαριο του 2017.
 
αριαδνη είπε:
δεν εχω διαβασει κανενα αλλα μιας και εχω δει την ταινια θα ηθελα να διαβασω το''αυτο'' που αναφέρεται σε μια παρεα παιδιων και στους φοβους τους. Το'χει διαβάσει κανεις να μας πει εντυπώσεις;από την ταινια είμαι το κοριτσάκι

You're Beverly Marsh!
Αριάδνη εγώ είμαι ο Eddie Kaspbrak. Ελάχιστα έπιασε, γενικά δεν μου ταιριάζει καθόλου:

You're Eddie! Your mother was over-bearing and filled you with fears and anxieties when you were a youngster. You were small for your age, sickly and overly concerned with your own health. You worried about diseases in general, were a bit of a germophobe and lost a loved one to cancer. As an adult you're a bit of a hypochondriac and your anxiety manifests as panic attacks which you honestly believe are asthma attacks. When push comes to shove, though, you're much braver than almost anyone would believe.
 
Bill ευτυχώς συμφωνούμε στο ότι ελάχιστες ταινίες του βγήκαν καλές..

Για μένα, λίγα ήταν τα καλά έργα που βγηκαν:

Το καλύτερο έργο του Κing είναι το Misery (1990), με Cathy Bates η οποία πήρε και το Όσκαρ Β γυν.ρολου και James Kaan. Απλά απίστευτο ψυχολογικό θρίλερ!

Επίσης στο ύψος του νομίζω στάθηκε και το Μυστικό Παράθυρο, με Johny Depp.

Μη ξεχάσω το The Shining (1980), με φανταστικό Jack Nickolson και το Apt Pupil (1998), με τον νεαρό και τον πρώην Ναζιστή γέρο Ian Mckelen..

Και τελευταίο και καλύτερο μετά το Misery, το The Shawshank Redemption, το οποίο όμως δε πιάνεται σαν θρίλερ αλλά είχε ωραία πλοκή κι ηθοποιούς (Tim Robins και Morgan Freeman).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
η βιβλιοθηκη μας εχει πολύ Κινγκ, δεν εχει όμως το αυτό, οποτε στα υπόψην, εχει και πολλά ψυχολογικα στοιχεια οπότε θα το αγορασω, αχ, ειχα βρει Κινγκ σε παζαρι με καλες τιμες γιατι δεν αγόρασα :(

πέρλα , σε πολλά πέφτει μέσα, σε αλλα όχι
 
Πίσω
Μπλουζα