Ποιο είναι το πιο retro PC που έχετε σε λειτουργία;

Tzoudas τι τρεχει αυτο το μασινι? CP/M?

Γραφικα εχει ή τα παιχνιδια ειναι με ASCII?

Θελουμε κι αλλες φωτο! :)
 
Τα χαρακτηριστικά του τα βλέπετε , μια basic και ότι μπορείς να κανείς με αυτή τίποτα παραπάνω πιο πολύ ήταν για εφαρμογές και όχι για gaming αρα από γραφικα τίποτα (γραμμούλες και τελίτσες ).

Με αναζήτηση στο internet θα δείτε περισσότερα .

Δύστυχος δεν έχω άλλες φωτογραφίες και το έχω κλεισμένο στο πατάρι άμα κάποια στιγμή στο μέλλον το κατεβάσω θα βγάλω πολλές
 
spyros_s είπε:
το dune2000 έπαιζε κανονικά και στα xp...λες να παίζει και στα vista;
Mολις φορτωθηκε στα Vista και παιζει μια χαρα (θελει μερικα Allow στο install αλλα ολο και ολο διαρκει 2 λεπτα) και χωρις compatibility issues!
 
Κι ένας δίσκος που ήρθε για να προστεθεί στο retroPC μου...

picture.php


picture.php


Quantum Bigfoot 5.25 1.2 GB !

(πλάκα,πλάκα,δεν είχα ποτέ 5.25 δίσκο...! )
 
....και μάλιστα περιστρέφεται στις 3600 στροφές ανά λεπτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
manos426f είπε:
Quantum Bigfoot 5.25 1.2 GB !
(πλάκα,πλάκα,δεν είχα ποτέ 5.25 δίσκο...! )
Χοχοχοχο! (Μάλλον την πάτησες)

Δεν είχα ποτέ την ατυχία να συναντήσω χειρότερο δίσκο. Δύο τέτοιοι μου βγήκαν ελαττωματικοί. :( Μακριά!
 
Leon είπε:
Χοχοχοχο! (Μάλλον την πάτησες)
Δεν είχα ποτέ την ατυχία να συναντήσω χειρότερο δίσκο. Δύο τέτοιοι μου βγήκαν ελαττωματικοί. :( Μακριά!
Tι μακριά βρε,αφού τον πήρα ήδη ! :p

Ο καιρός θα δείξει αν επαληθευτείς και στη δική μου περίπτωση... :)

Πάντως,αν λειτουργεί,θα είναι πολύ ενδιαφέρον να κατέχω έναν από τους χειρότερους δίσκους ever,όπως τον χαρακτήρισες ! :p
 
manos426f είπε:
Πάντως,αν λειτουργεί,θα είναι πολύ ενδιαφέρον να κατέχω έναν από τους χειρότερους δίσκους ever,όπως τον χαρακτήρισες ! :p
Ε καλά για 5 ευρώ που έδωσες δεν πειράζει! ;) Μόνο μη βάλεις μέσα κάτι που χρειάζεσαι (όπως πχ να μην τρέχει από εκεί το λειτουργικό).
 
ΟΜΟΡΦΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
να πω κι εγω???? να πω κι εγω????

εχω ενα schneider Euro-PC με 8088, 512 κιλα μνημης και σι-τζι-ει!!!!!!

το αστειο ειναι οτι χρησιμοποιω την σειριακή του ακόμα για να προγραμματίζω παλαιολιθικους πομποδέκτες!!!!
 
Potis21 αυτο ακουγεται ενδιαφερον,ανοιξε κανα θρεντακι να μαθουμε τα καθεκαστα. :D
 
Όντως φίλε potis21,για κάνε μια καλή και πες μας παραπάνω γι' αυτό σε ένα threadάκι...
 
Έχω και γω έναν 8088 θα κοιτάξω το καλοκαίρι λογικά που θα γίνει ξεκαθάρισμα στην αποθήκη να τον φέρω απάνω να τον δω εαν δουλεύει.Επίσης έναν 8088 έχει και ο καθηγητής μας στην πληροφορική στο σχολείο και μάλιστα δουλεύει!Μας είχε βάλει κιόλας ένα αυτοκινητάκι που ήταν συνδεδεμένο μέσω σειριακής θύρας και του μετακινούσε με τα βελάκια :p
 
Τι να πω? το τυπικό 8088 με μια 8-μπιτ εξπανσιον, με 3.20 dos και 720 φλοπυ, την μονοχρωμη CGA (amber) οθονουλα 12'' και τα απίστευτα προγράμματα (μπουχαχα...αν δεν επαιζε bubble-bobble Δεν θα το ειχα αγοράσει ποτε μου...) απλά ηταν φθηνο (εκανε 90.000 οταν ενας Hyundai NEC v-30 εκανε με την οθονη 135.000 - καμια ουσιαστική διαφορά άλλά ο κορεατης ειχε 640κ και 5.25'' φλοπυ (και επιανε 1 γραφειο - τεραστιος σαν τα σημερινα desktop case- και οχι τα μινι, τα πληρους μεγεθους )και πάντα μου την εσπαγε που οι δισκέτες μου ηταν 2 κομμα κατι φορες ακριβότερες απο των κολλητων, αλλα οταν χαλουσαν οι 5.25''' επαιρνα την εκδικησή μου.

εκει την πάτησα κι εγω. Οταν λοιπον το '92 πηρα την 1η μου αμιγκα (500ρα) δεν πιστευα οτι υπήρχε απο το 87.... 32χρωματα και ηχος, τα επαιξα τελείως!

(θα μου πεις γιατι δεν πήρες το εγχρωμο μονιτορ για τον γιουρο (για να δεις την εξαιρετική..... τετραχρωμία του, δεν εμπαινε και σε Hercules το ρημαδι (16 grayscale levels που ειχε το νεκ που περιεγραφα προ ολιγου)

θα σας πω οτι εκανε 88 χιλιάρικα τοτε και με τα 100 εφτανες τα 180 της αμιγκα,

και αυτή επαιζε και σε τηλεόραση ή στο μονιτορ,

άλλα 80 χιλιαρικα για ενα 1084 το κλεισαμε το μαγαζι)

οποτε... αν και την ειχα δει την αμιγκα και το παραθυρικό της απο το 88 οταν ακουσα την τιμη εκανα μεταβολή και δεν προλαβα να δω τα παιχνίδια.. Το αυτό και για τον 520στ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω στην δουλειά έναν pentium 2 στα 400 νομίζω, ίσως και πιο κάτω, με 128 mb ram, να εκτελεί χρέη print server και κάτι άλλα ψιλά. Είναι το μοναδικό PC που έχω δει τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια χωρίς onboard κάρτα ήχου. Στο σπίτι έχω έναν από τους πρώτους prescott σε λειτουργία, με 384mb sdram για διάφορες σερβεροδουλειές.
 
Παιδιά ελπίζω όχι καθυστερημένα σας γράφω τι έχω στην κατοχή μου από καινούργιο...

A4 full tower 80486DX 33MHz 5 1/4 1.22 ,3,5 1.44mb 120mb hd , Trident VGA 1mb,Roland LAPC-I sound card...

Ελληνικής κατασκευής αγορασμένα από την computer support...
 
....ο μηχανισμος των αντικυθυρων ειναι ρε..(εγω τον κατασκευασα..)

ειχα φτιαξει ενα και πηγαινα να το σπρωξω στις Συρακουσσες στο φιλο μου τον Φιλοπιπινο και μου πεσε στη θαλασσα..

αλλα δουλευει ακομα..
 
Αργησα να ασχοληθω με τα κομπιουτερς, γιατι ταξειδευα τοτε και δεν ειχαν εφευρεθει ακομα τα φορητα. Οποτε την εβγαζα με κονσολες. Στο πρωτο λημανι μια κονσολιτσα μια 14αρα καμια 10αρια παιχνιδακια και μια χαρουλα. Το πρωτο πι σι P-100 / 16 mb ram / vga trident, OK τιποτα σπουδαιο, αλλα ειχα μεγαλοοοοοοο δισκο, ε ναι 1,2gb. Aπο cd players ομως τοπ plextor και player και recorder, Πιο ακριβο ειταν το cd recorder, απο ολο το πισι. Κλασσικα m/s πληκτρολογιο ποντικι. Καρτα ηχου και ηχεια γιοκ. Ο επιστημονας που το αγορασα ειπε οτι δεν χρειαζοταν (μπορει ναχε δικαιο γτ για να γραφω cd του ειπα). εγω ομως αγορασα οτι παιχνιδι μου αρεσε απο playstation crash, lara, warcraft κ.α. Diablo απο πειρατικο. αργοτερα αγορασα collectors edition 1&2. στην συνεχεια πισατζιδικα παιχνιδια AoE και συνεχισα αγοραζοντας πρωτα για pc τα παιχνιδια που μου αρεσαν πολυ και ειχα παιξει στο playstation. Καποια στιγμη, φιλος καλη του ωρα, μου φερνει μια ISA ηχου αγοραζω και 2 ηχειακια, τι να λεμε τωρα, ολοκληρωση, αφου σκεφτηκα να καταργησω το στερεοφωνικο. Με ψεινει ο φιλαρακος βαζουμε περισσοτερη μνημη, κοπαναω και μια Riva πανω, τι λες τωρα, διαστημοπλοιο απεκτησα? φερτε μου πιστες να τις σκισω. Κι υστερα, υστερα ειρθε ο ερωτας baldur' gate και τα μυαλα στο μουλτι. Μεχρι που για παρτη του ζητησα διαζυγειο απο την γυναικα μου, αλλα δεν μου εδωσε. Δεν θυμαμαι τι απεγινε αυτο το κομπιουτερ, δυαλιθηκε σε εξαρτηματα και καπου χαθηκε σε μετακομισεις.
Το πιο παλαιο που εχω σε λειτουργεια τωρα ειναι ενα core2duo, 2x2gb.ddr2/800 ram, gt 630, LG dvd, του εβαλα προσφατα ενα 120αρη ssd για το λειτουργικο και μια χαρα . Μου χαλασε η μητρικη Asus P5KPL, αλλα ειχε ο φιλος μια παλαια ASRock και βολευτικα.
Εχω μαζεψει διαφορα πραγματακια και ψαχνω μια παλαια ITX μητρικη να υποβαθμισω σε ενα νεο πισακι. Εχω ενα παναρχαιο αλλα κουκλι κουτακι και θα γινει ρετρουλι μουρλια. και κατι,παλαιες κοσνολες για φτιαξιμο, θα τα σενιαρω ολα σιγα σιγα, περναω την ωρα μου με κατι που με ευχαριστει. Μεχρι να ψωφισω θα ταχω ολα τζι τζι. Μην πουν και οι κληρονομοι, οτι δεν μας αφησε τιποτα ο παπους
 
Ενώ ήμουν πιο πολύ φαν των 286 και ειδικά 386dx για retro-πειράματα, πήρα έναν 8088 και μια CGA card σε κάποια φάση.


Επίσης αυτό είναι ένα παλιότερο video που δοκιμάζω πράγματα με την vga, και μια Sound Blaster που σε έναν optimized player μπορεί να παίξει και mod files.

 
Πίσω
Μπλουζα