Ποιο είναι το πιο retro PC που έχετε σε λειτουργία;

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.487
Αντιδράσεις
3.257
Βαλε για αρχη αυτη του Pooky.Θες και SLI...αχαριστε χαχαχαχαχα

Οι βουντιτσες ειναι τα μονα PC components για τα οποια ειμαι "υπερπροστατευτικος" (στα κουτακια τους στο πατρικο)
 

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
77
Tσιγκούνη !!!

Χο,χο,χο,χο..!!!
 

f2bnp

RetroAdept
Joined
18 Mαϊ 2008
Μηνύματα
785
Αντιδράσεις
2
Voodoo 2 είχα πετύχει SLI πακέτο.Πρέπει να έχει ακόμα το παιδί να σου δώσω email να μιλήσετε;
 

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
122
Voodooκάηκε ο Μάνος!!!!!!!!!!!
 

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
77
f2bnp είπε:
Δεν το ήξερα αυτό με τις θέσεις.Με το PowerStrip έχεις δοκιμάσει;

manos426f είπε:
Oύτε εγώ,πιθανόν και....να λέω αρλούμπες !!! :D :D
Tελικά το δοκίμασα κι έτσι είναι,η κάρτα που βρίσκεται στην πιο πάνω PCI θύρα,αναγνωρίζεται πρώτη και λειτουργεί ως display adapter.

Δε ξέρω αν μέσω bios μπορώ να κάνω κάτι,αν και δε το νομίζω..

Τώρα,όταν παίζει το PC με τη Voodoo,την Matrox MGA την αναγνωρίζει μεν,με κίτρινο θαυμαστικό δε,και φυσικά δε παίζει αυτή..

Όταν το PC παίζει με τη Matrox MGA,τη Voodoo τη βλέπει σαν standard PCI adapter κι επίσης φυσικά δε παίζει καν,αν και δε δοκίμασα να περάσω τον driver της ξανά στην περίπτωση αυτή,να δω τι θα γίνει...... :p

(προφανώς τίποτα ! )

Mε το Powerstrip δε μου είπες τι προτείνεις να δοκιμάσω... ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.695
Αντιδράσεις
1.271
Αν και δεν ειμαι ειδικος ,

Θα μπορουσα παντως καλλιστα να ανεφερε το powerstrip αναφερομενος

στο

manos426f είπε:
Το μόνο "κακό" -και ομολογουμένως αρκετά ενοχλητικό θέμα- είναι ότι επειδή και οι 2 VGAs είναι PCI,μια και AGP θύρα δεν υπάρχει,πρέπει να τις αλλάζω θέση κάθε φορά που θέλω να χρησιμοποιώ έκαστη αυτών,καθότι ως πρώτη ορίζεται αυτή που βρίσκεται στην πρώτη -από πάνω προς τα κάτω- PCI θύρα !

Τώρα είναι η Voodoo από πάνω,αλλά για games που θέλουν τη Matrox θα πρέπει να αλλάξουν θέση μεταξύ τους ! :p

,γιατι τοσο με το powerstrip (περαν των αλλων ) οπως και με το 3D Control Center V1.0 (Direct3D control & switching Utility) εναλλαξεις οταν ειχες πολλαπλουs directx επιταχυντες να επιλεξεις και να εναλλαξεις ποιος θα αναλαβει το Direct3D acceleration ,

Για παραδειγμα οταν ειχες μια Matrox Mystique & μια Voodoo2 εναλλασες με το utility ποιος θα εναι αναλαβει το Direct3D acceleration.

Αναρωτιεμαι βεβαια αν -μπακαλιστικα παντα- απο το Dxddiagnostics- λογικα ,κανοντας disable το 3d accelaration της μια καρτας ,μπορεις να αναγκασεις την εφαρμογη να χρησημοποιησει την αλλη ...

Ολα αυτα υπο την προυποθεση ,οτι εχουν εγκατασταθει χωρις προβληματα και conflicts

οι 2 καρτες .

Btw

Τωρα α οτι ειδα οι 2 Pci καρτες ειναι τοποθετημενες διπλα διπλα.

Αν τις τοποθετουσες διαφορετικα ,απογευγοντας το ενδεχομενο να μοιραζονται το ιδιο Irq ,και υποθετω εχεις τσεκαρεις το Bios/Bios features setup/ Assign Irq for Vga

???

http://support.microsoft.com/kb/236030
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
77
Nemo είπε:
γιατι τοσο με το powerstrip (περαν των αλλων ) οπως και με το 3D Control Center V1.0 (Direct3D control & switching Utility) εναλλαξεις οταν ειχες πολλαπλουs directx επιταχυντες να επιλεξεις και να εναλλαξεις ποιος θα αναλαβει το Direct3D acceleration ,Για παραδειγμα οταν ειχες μια Matrox Mystique & μια Voodoo2 εναλλασες με το utility ποιος θα εναι αναλαβει το Direct3D acceleration.

Αναρωτιεμαι βεβαια αν -μπακαλιστικα παντα- απο το Dxddiagnostics- λογικα ,κανοντας disable το 3d accelaration της μια καρτας ,μπορεις να αναγκασεις την εφαρμογη να χρησημοποιησει την αλλη ...

Ολα αυτα υπο την προυποθεση ,οτι εχουν εγκατασταθει χωρις προβληματα και conflicts

οι 2 καρτες .

Btw

Τωρα α οτι ειδα οι 2 Pci καρτες ειναι τοποθετημενες διπλα διπλα.

Αν τις τοποθετουσες διαφορετικα ,απογευγοντας το ενδεχομενο να μοιραζονται το ιδιο Irq ,και υποθετω εχεις τσεκαρεις το Bios/Bios features setup/ Assign Irq for Vga

???

http://support.microsoft.com/kb/236030
Θα τα δοκιμάσω αυτά,thanks !!
 

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
77
Λοιπόν,τα δοκίμασα όλα τα παραπάνω,αφού βεβαιώθηκα πρώτα ότι οι drivers και των δύο καρτών είναι περασμένοι 100% σωστά.

Δε γίνεται με τίποτα αυτό που θέλω,παρόλο που αναγνωρίζονται κανονικότατα πλέον και οι δύο κάρτες στις δύο περιπτώσεις,είτε πρώτη είναι η Voodoo,είτε η Matrox Mystique.

Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι expand του desktop...

Οι κάρτες έχουν άλλο IRQ πάντως (9 και 10),ενώ και τα δύο προγράμματα που μου σύστησαν τα παιδιά,δε μου κάνουν δουλειά,αφού αφ' ενός το 3D control center απλά δεν αλλάζει στον secondary dislay driver για κάποιο απροσδιόριστο λόγο,αφ' ετέρου το Powerstrip βλέπει μία κάρτα κάθε φορά !

Επίσης,στα DX Diagnostics δε γίνεται να κλείσει το 3D acceleration μόνο της μίας κάρτας,αλλά και των 2 μαζί !

Πάντως αν κάνω test των Directdraw και direct3D,αυτά εμφανίζονται κανονικά κι από τις δύο κάρτες !

Anyway,δε πειράζει,προφανέστατα η λύση μου ακούει στο όνομα Voodoo 2 (SLI),μια και μάλλον οι 2 PCI κάρτες γραφικών ταυτόχρονα,φαντάζουν να είναι απλά ένα....μουρλό σενάριο δική μου έμπνευσης !

Πάντως,είναι πραγματικά τρομακτική η διαφορά στο Quake 2 μεταξύ software mode και 3DFX OpenGL mode,μια και στο πρώτο η CPU μοιάζει λίγη για το παιχνίδι,ενώ στο δεύτερο,αυτό πάει απλά αέρα !

Πραγματικά όσοι από τότε λέγανε ότι η Voodoo cards έδιναν άλλο αέρα στα PCs αυτά,είχαν 1000% δίκιο !
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.487
Αντιδράσεις
3.257
με SLI θα το παιξεις στα 1024*768 ;)
 

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
77
Eντάξει,εκεί ίσως παραζοριστεί το σύστημα... :p
 

Leon

RetroNuts!
Joined
27 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.090
Αντιδράσεις
903
Φίλε Μάνο, ίσως να είναι αφελής η ερώτηση μου, γιατί δεν τσιμπάς μια Voodoo 5500 από το ebay (οικονομικών επιτρέποντος βεβαίως) ; Νομίζω ότι θα έχεις καλύτερη απόδοση από δύο voodoo 2 σε SLI (τώρα δεν έχω πρόχειρα benchmarks).
 

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
122
Διαφωνώ με τη χρήση Voodoo 5500. Θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι και δεν αξίζει το κόπο. Άλλωστε σε ένα τέτοιο σύστημα οι επιδόσεις δεν είναι και δεν πρέπει να είναι το πρώτιστο ενδιαφέρον.

Η χρήση SLI Voodoo καρτών είναι περισσότερο για το ρετρό feeling και δένει με το χαρακτήρα ενός τέτοιου μηχανήματος. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεσαι κάτι παραπάνω, ούτε ότι είσαι στο κάψιμο να ξεκινήσεις Unreal Engine 3 με Voodoo.
 

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.695
Αντιδράσεις
1.271
V5500 σε 200αρη pentium ?????? (ακομα και οι 2 voodoo ειναι υπερβολη για τετοιο συστημα )

Το 3D Control Center λειτουργουσε εγγυημενα -και το λεω απο προσωπικη πειρα -με τις V2 & V1 ( σε συνδιασμο με s3 /tnt2 M64 ,win9χ) .Φαινεται ομως οτι δουλευει μονο με αυτες(V2 & V1) .

Το χρησιμοποιουσα ειδικα με την S3 ,οταν ηταν δυνατο για να εξαναγκασω τα D3d παιχνιδια (μια και στα glide,opengl-minigl δεν υπηρχε τετοιο προβλημα) να χρησιμοποισουν την Voodoo1 και ενα μικρο διαστημα και την V2 αντι για την S3 -που καμια φορα χρησημοποιουσαν Default ως primary- που ειχα τοτε απανω .

Y.Γ.

Δεν ξερω αν θα μπορουσε να γινει κατι, φτιαχνοντας διαφορετικα hardware profiles σε Win9x, οπου σε καποιο απο αυτα απενεργοποιεις την μια καρτα γραφικων και ουτω καθεξης ... - και το λεω με μεγαλη επιφυλαξη μια και δεν εχω δοκιμασει κατι τετοιο .

Aπλα λεω μηπως ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
77
Pooky είπε:
Άλλωστε σε ένα τέτοιο σύστημα οι επιδόσεις δεν είναι και δεν πρέπει να είναι το πρώτιστο ενδιαφέρον.
Η χρήση SLI Voodoo καρτών είναι περισσότερο για το ρετρό feeling και δένει με το χαρακτήρα ενός τέτοιου μηχανήματος
Πολύ εύστοχος ο pooky !

Άλλωστε τι άλλη λογική θα είχε να διώξω ένα P-III μηχάνημα από το σπίτι για να βάλω ένα Pentium MMX αντίστοιχα ;

Nemo είπε:
Το 3D Control Center λειτουργουσε εγγυημενα -και το λεω απο προσωπικη πειρα -με τις V2 & V1 ( σε συνδιασμο με s3 /tnt2 M64 ,win9χ) .Φαινεται ομως οτι δουλευει μονο με αυτες(V2 & V1) .

Το χρησιμοποιουσα ειδικα με την S3 ,οταν ηταν δυνατο για να εξαναγκασω τα D3d παιχνιδια (μια και στα glide,opengl-minigl δεν υπηρχε τετοιο προβλημα) να χρησιμοποισουν την Voodoo1 και ενα μικρο διαστημα και την V2 αντι για την S3 -που καμια φορα χρησημοποιουσαν Default ως primary- που ειχα τοτε απανω
Μάλλον,όπως λες,με τη V3 δεν παίζει,μια και δεν είναι add-on card αυτή...

Nemo είπε:
Δεν ξερω αν θα μπορουσε να γινει κατι, φτιαχνοντας διαφορετικα hardware profiles σε Win9x, οπου σε καποιο απο αυτα απενεργοποιεις την μια καρτα γραφικων και ουτω καθεξης ... - και το λεω με μεγαλη επιφυλαξη μια και δεν εχω δοκιμασει κατι τετοιο .Aπλα λεω μηπως ....
Δεν το αποκλείω να δοκιμάσω και αυτό...

Φίλε Leon,και να ήθελα που λέει ο λόγος να βάλω V5500,δεν έχει AGP θύρα η μητρική μου ! :D :D

Αλλά,έτσι κι αλλιώς,δε θέλω,οπότε no prob...
 

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
122
PC χωρίς AGP θύρα ε; Μιλάμε για καραρετρό κατάσταση δηλαδή!!!!!!
 

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.944
Αντιδράσεις
35
Oτι εχω σε κομματια ειναι:

- Pentium III 550Mhz SLOT (και να δω που θα βρω καμια mobo της προκοπης σε SLOT!)

- Diamond Viper II Z200 32MB καρτα γραφικων

- Sounblaster 16 Vibra καρτα ηχου

- 2 καρτες μνημης (2χ32ΜΒ η 2χ64ΜΒ - η μνημη με απατα σοβαρα στα νουμερα αυτα!)

- 10GB HD Western Digital

Kαι υπολοιπονται να βρεθουν καποια στιγμη ενα CDRW, ενα DVD player, μια mobo σε SLOT, και κανενα 15" CRT monitor. Και φυσικα κανενα ρετρο-style κουτι/πληκτρολογιο/ποντικι για να κλεισει το πακετο. Ολα αυτα αν δεν αφιερωθει το συστημα για mame machine!

Φυσικα αν φτιαχτει αυτο το μηχανημα θα φορτωθει μονο με Dune 2000, Starcraft, Homeworld, Conquest - Frontier Wars, Earth 2150. Oτι αγαπησα στην μετα Α1200 εποχη δηλαδη!
 

spyros_s

Human RetroDatabase
Joined
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
2.886
Αντιδράσεις
130
το dune2000 έπαιζε κανονικά και στα xp...λες να παίζει και στα vista;

ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!
 

tzoudas

RetroN00b
Joined
14 Σεπ 2007
Μηνύματα
4
Αντιδράσεις
0
Παιδιά έχω 1 sharp mz-80k του 1978 και δουλεύει μια χαρά

NAME MZ 80K

MANUFACTURER Sharp

TYPE Home Computer

ORIGIN Japan

YEAR 1979

BUILT IN LANGUAGE Sharp Basic available on tape

KEYBOARD Strange transparent square keys. 78 keys. Numeric keypad

CPU Sharp LH-0080 (Zilog Z80 A compatible)

SPEED 2 MHz

RAM 20 KB (up to 48 KB)

MZ-80K2 & K2e: 32 KB

ROM 4 KB

TEXT MODES 40 x 25 (8 x 8 character matrix)

GRAPHIC MODES 80 x 50

COLORS built-in 10'' black & white monochrome monitor

SOUND one channel

SIZE / WEIGHT 410 (W) x 470 (D) x 270 (H) mm / 13 kg

I/O PORTS Expansion bus

BUILT IN MEDIA Tape recorder

POWER SUPPLY Built-in PSU

PERIPHERALS RAM expansions, printer, Floppy drives unit, color display

Και 1 Amstrad cpc 6128 πράσινο που και αυτό δουλεύει μια χαρά
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπλουζα