Λοιπόν,απόψε τελείωσα το κόψιμο-ράψιμο του νέου retro-PC μου !
Συγκεκριμένα,πρόκειται για:
CPU:Intel Pentium 200 MMX
RAM:96 MB SDRAM (3
2 MB)
Mobo:Soyo SY-5XA
VGA 1:Voodoo 3 3000 PCI
VGA 2:Matrox Mystique MGA PCI
Audio card:Sound blaster AWE64 Gold ISA
HDD 1:Quantum Fireball ST 3.2 GB
HDD 2:Quantum Fireball SE 3.2 GB
CD-ROM:Mitsumi FX4824T 48x
Tower:Mini,της Acom
PSU:145 ( !!! ) Watt Seasonic
Monitor:15' Philips CRT
Με άλλα λόγια,πήρα από τον -όχι και τόσο retro- P3 μου τη Voodoo 3000,την AWE64,τον ένα Quantum Fireball και το monitor και τα συνδύασα με το PCάκι αυτό που πήρα από το Ζάννειο ίδρυμα...
Πάμε για pics:
Τower 100% από άλλη εποχή,με την οριζόντια σιδεριά που έχει φυσικά εκλείψει πλέον και το άνοιγμα όλου του tower μονοκόμματα και συρταρωτά...
Η οροφή έχει βγει,διακρίνονται τα 3 SDRAM modules (υπάρχουν και 2 EDO RAM slots που ίσα διακρίνονται...),ο επεξεργαστής με την ψυκτρούλα του και η πάνω μεριά της Voodoo 3000.
To τροφοδοτικό σε κλασσική,παλαιού τύπου κατακόρυφη τοποθέτηση...
...το οποίο τροφοδοτικό είναι μια σταλίτσα όπως βλέπετε εδώ !
(χε,χε,αυτό είναι δεύτερο,για....σιγουριά !!! )
και οι τρεις "κυρίες" σε παράταξη,Voodoo 3000,Matrox Mystique MGA (διακρίνεται δεξιά κι η extra ram που έχει) και Sound blaster AWE64 Gold.
Kι όμως το κουτί,αν και κοντό είναι αρκετά ευρύχωρο,μια και είναι λίγο μακρύ !
Full retro εικόνα από tower,δε νομίζετε ;
Αυτό είναι από σήμερα το retro-PC μου,για χάρη του οποίου θ' αποχωριστώ τον έναν P3 @ 1000 Mhz που είχα τόσο καιρό,αλλά χαλάλι του !
(άλλωστε αυτός πάει σε
πολύ καλά χέρια...)
Μάλιστα,όταν το συναρμολογούσα,σκέφτηκα ότι,πλέον,αρκετές από τις μάρκες κατασκευαστών των εξαρτημάτων του δεν υπάρχουν
(Soyo-3DFX-Quantum-Mitsumi ) !!!
Φυσικά δοκιμάστηκε με Quake 2 το μηχάνημα κι έμεινα πολύ ικανοποιημένος !
Το μόνο "κακό" -και ομολογουμένως αρκετά ενοχλητικό θέμα- είναι ότι επειδή και οι 2 VGAs είναι PCI,μια και AGP θύρα δεν υπάρχει,πρέπει να τις αλλάζω θέση κάθε φορά που θέλω να χρησιμοποιώ έκαστη αυτών,καθότι ως πρώτη ορίζεται αυτή που βρίσκεται στην πρώτη -από πάνω προς τα κάτω- PCI θύρα !
Τώρα είναι η Voodoo από πάνω,αλλά για games που θέλουν τη Matrox θα πρέπει να αλλάξουν θέση μεταξύ τους !