Ποιο είναι το πιο retro PC που έχετε σε λειτουργία;

teflon,αν μη τι αλλο,εισαι retro με σφραγιδα γνησιοτητας....!! :biglaugh: :biglaugh:
 
Ο teflon έγραψε!

Λοιπόν, όχι ακριβώς σε συνεχή χρήση αλλά είναι δίπλα στο γραφείο μου έτοιμα για demowatching.

Ο αγαπημένος μου 386DX/40Mhz, 8MB ram, Cheng Labs ET4000 (από τις καλύτερες 16bit ISA gfx cards σε memory bandwich (85fps maximum σε 320*200*8bpp, πολύ λίγο σήμερα αλλά πολύ καλό για ISA τότε)), Gravis Ultrasound (καλύτερη από την Sound Blaster τότε, υποστηρίζεται από πολλά demos), 500MB HD, Dos.

Έχω φτιάξει και έναν 486DX4/100Mhz, 32MB ram, κάρτα δεν θυμάμαι είναι PCI πάντως με καλή απόδοση, Sound Blaster Pro, 2GB HD, Dos και Windows95. Επίσης για demowatching (αν και δοκίμασα να βάλω Doom, Duke Nukem 3D και Quake για να δω επιδόσεις).

Είχα δοκιμάσει να γράψω ένα per pixel fire effect σε assembly στον 386 από περιέργια, γιατί όταν ξεκίνησα με σοβαρό programming είχα ήδη έναν Pentium 200mmx και έτσι ποτέ μέχρι τότε δεν είχα την ευκαιρία να δω πόσο λίγη είναι η ισχύ προγραμματιστικά. Είναι όντως (ειδικά λόγω VGA memory bandwidth) και έτσι έχω μια καλύτερη ιδέα της δυσκολίας ενός effect όταν βλέπω παλιά demos. Πάντως το fire effect έχει ξεφύγει με μια ιδέα που σκέφτηκα και είναι πιο γρήγορο και με καλύτερη ανάλυση σε σχέση με μερικά που έχω δει σε άλλα demos. Θα ήθελα να κάνω 2-3 ακόμα εφφέ όποτε ξαναβρώ χρόνο και να βγάλω κάνα oldschool PC demo έτσι επειδή γουστάρω. Επίσης την τελευταία φορά ξαναέβαλα διάφορους basic, Pascal και C compiler για να τεστάρω τα compilation times και πόσο γρήγορο κώδικα βγάζουν στον 486. Τους έχω ακόμα στο δίσκο.

Έχω μεγάλες κάσες στην αποθήκη από τα παλιά εξαρτήματα που μάζευα, motherboards, gfx και sound cards, μνήμες, drives, κλπ. Πολύ πράγμα. Πρέπει να έχω δύο 286 εκεί που κάποτε τους συνέδεσα γυμνούς χωρίς κουτί για να δω αν δουλεύουν και δοκίμασα να τρέξω και μερικά demos για 286. Και μια XT motherboard έχω που επίσης δουλεύει, και έναν περίεργο PC με 8088 της NEC που δεν φαίνεται να είναι πολύ συμβατός με κάτι αρχαία παιχνίδια που δεν φαίνεται να ξεκινάνε. Έχω έναν στο χωριό μου με αρχαία version του Norton Commander, Gwbasic και έναν Assembler όπου είχα scrollάρει κείμενο στον Hercules μια μέρα που βαριόμουνα :)

Αλλά τα βασικά κουτιά που δουλεύουν είναι ο αγαπημένος μου 386 και ο 486 που ουσιαστικά τον έχτισα για έναν retro φίλο που θέλει να έχει οπωσδήποτε 5,25" δισκέτα για να μου τον αγοράσει! :p
 
εγω στην Πελλοπονησο καπου στο παταρι thx που μου το θυμησατε απο το 1987 αν θυμαμαι καλα εχω εναν Archimedes A540 στα 8 mHz με 16 MB RAM, 120 MB Hard Disk.Παω να τον ξεπακεταρω.Αραγε θα δουλεψει?
 
Δεν είναι PC ο Archimedes αλλά πάντα ήθελα να έχω έναν τέτοιο. Είδα κάτι καταπληκτικά demos σε emulator, και για τον 8Mhz που έχεις και για τα πιο ισχυρά μοντέλα και έπαθα πλάκα! Κρίμα που δεν μπορώ να ανεβάσω κανά video γιατί ο Fraps με τους emulators του Archimedes δεν δουλεύει και δεν βλέπω να υπάρχουν video στο youtube.
 
johnk10 είπε:
Δεν ειναι pc?Ειναι και μαλιστα απο τα πρωτα.Για δες εδω.....Το σιτε περιεχει και ολα retromuseum PC και consoles,
ACORN COMPUTER Archimedes

http://www.old-computers.com/museum/computer.asp?c=75
Φυσικά και δεν είναι PC!!

Στο OLD-COMPUTERS το λέει ξεκάθαρα "The Archimedes was the first RISC home computer."

Εχει αρκετές διαφορές από τα κοινά Personal Computers:

CPU ARM-2 32 bit RISC (ARM-3 in the A500 series)

OS ARTHUR (and RISC OS later)

"The operating system, first named Arthur then subsequently RiscOS, was in ROM along with the WIMP graphic interface (Windows Menu Icon Pointer"

και συγκαταλέγεται στα ανώτερα home-computers " Although it was at least two times faster than the Atari ST and Amiga models ":worship:

Οι δυνατότητες του Archimides για ένα PC της εποχής εκείνης ήταν όνειρο απατηλό.

:biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
John αν θελησεις να το πουλησεις...ειδοποιησε :D

Aλλα πως και το τσιμπισες τοτε?

Ολοι το θαυμαζαμε αλλα τελικα την πεφταμε στις Amiga...
 
kai gia na mh ksexniomaste, opoios thelei kamoia ISA/VLB karta gia na dosei zoh sto palio tou pc, o theios-keropi einai edo
 
keropi είπε:
kai gia na mh ksexniomaste, opoios thelei kamoia ISA/VLB karta gia na dosei zoh sto palio tou pc, o theios-keropi einai edo
Το χαβά σου εσύ :D

Ρε Τζον τον ανταλλάσσεις τον Αρχιμήδη; Τζάμπα; Είναι καλή ευκαιρεία να αναστήσουμε τον Τζάμπα, ρε μαν :biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh:

BTW, PC δεν είναι τεχνολογία όπως το RISC. Είναι τρόπος χρήσης. PC είναι π.χ. και ένα 6128 που δούλευε σε προπατζίδικο. Αλλωστε
 
Οχι, pc ονομαζουμε καθε μηχανημα που ακολουθει κατασκευαστικα την πλατφορμα Χ86 των Intel & M$. O Archimedes ηταν ενα home micro με RISC επεξεργαστη που (ευτυχως) δεν ειχε καμια σχεση με IBM συμβατο.

Φυσικα και η εκφραση personal computing εχει ευρεια εννοια - αλλα οταν αποκαλουμε ενα μηχανημα pc μιλαμε για IBM pc compatible δηλαδη Intel CPU (ή συμβατη) και DOS ή Windows. (η προσαρμογη αλλων λειτουργικων στην πλατφορμα Χ86 ειναι μια αλλη ιστορια που και παλι ομως δεν αναιρει τον χαρακτηρισμο τους ως pc)
 
To pio palllio pc pou exw einai enas HP 486/40 pou kapoios mou edwse twra teleytaia. Ton krataw gia antallaktika (floppies dld) gia thn periptwsh pou xalasei tou Falcon mou.

Twra gia to ti einai PC... shnhthws anaferetai sto IBM compatibles alla gia paradeigma egw ton ST den ton thewrw home computer (kai oute h Atari epishs). To de falcon einai PIMS.
 
telamonas.stokos είπε:
Οχι, pc ονομαζουμε καθε μηχανημα που ακολουθει κατασκευαστικα την πλατφορμα Χ86 των Intel & M$. O Archimedes ηταν ενα home micro με RISC επεξεργαστη που (ευτυχως) δεν ειχε καμια σχεση με IBM συμβατο.
Φυσικα και η εκφραση personal computing εχει ευρεια εννοια - αλλα οταν αποκαλουμε ενα μηχανημα pc μιλαμε για IBM pc compatible δηλαδη Intel CPU (ή συμβατη) και DOS ή Windows. (η προσαρμογη αλλων λειτουργικων στην πλατφορμα Χ86 ειναι μια αλλη ιστορια που και παλι ομως δεν αναιρει τον χαρακτηρισμο τους ως pc)

Σωστός! Απλά θεωρώ τους Αρχιμήδηδες(!) PC με τεχνολογία Risc.
 
Φιλε Wally αν τελικα παρω το Risc(ο) να τον πουλησω τοτε θα πρεπει να παρω και το Risc(ο) να αυτοκτονησω LOL.Τωρα το πως ηρθε στην κατοχη μου,τον ειχε φερει ο θειος μου στον πατερα μου τοτε απο UK(εξαλλου θυμαμαι οτι ηταν και πανακριβος εκεινη την εποχη στην Ελλαδα).Αυτες τις μερες που θα κατεβω Πελλοπονησο θα ψαξω στο παταρι να τον κατεβασω αλλα φοβαμαι μολις τον συνδεσω να τον βαλω σε λειτουργια.

Rygar +1000
 
adlib den exo distixos, exo omos kati ISA 16bit pou einai symbates me adlib/sb ...
 
@john 10 είσαι ο πρώτος που ακούω να έχει αρχιμήδη....! και φυσικά ο αρχιμήδης δεν ειναι πι-σι... πάντως εγω πιστευω ότι θα δουλευει τελικά...
 
keropi είπε:
adlib den exo distixos, exo omos kati ISA 16bit pou einai symbates me adlib/sb ...
:icon_cry: :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:ΟΥΥΥΥΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!:sob::sob: :baby2:

ΖΕ ΣΕΛΩΩΩ!!!

johnk10 είπε:
Φιλε Wally αν τελικα παρω το Risc(ο) να τον πουλησω τοτε θα πρεπει να παρω και το Risc(ο) να αυτοκτονησω LOL.Τωρα το πως ηρθε στην κατοχη μου,τον ειχε φερει ο θειος μου στον πατερα μου τοτε απο UK(εξαλλου θυμαμαι οτι ηταν και πανακριβος εκεινη την εποχη στην Ελλαδα).Αυτες τις μερες που θα κατεβω Πελλοπονησο θα ψαξω στο παταρι να τον κατεβασω αλλα φοβαμαι μολις τον συνδεσω να τον βαλω σε λειτουργια.Rygar +1000
Μήπως ρε παιδιά να RISC(αρουμε) να αυτοκτονήσουμε τον Johnk10, μπας και βάλουμε στο χέρι τον Archimedes?:biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ποιος έχει Αρχημίδη...Ποιος είναι αυτός??????

Τζον που μένεις ταοριμ που????? :D
 
Φίλε akmaka οργάνωσε τους άλλους και εγώ θα φέρω τα σύνεργα:biglaugh: (Βαλίστρες, κριούς, τουφεκια, γιαταγάνια κτλ κτλ)

Θα του κάνουμε ένα "Ντου από παντού", και όποιος τον αρπάξει.....:biglaugh::biglaugh:

Ακούς εκεί να έχει ARCHIMEDES και να τον έχει πεταμένο σ' ένα πατάρι !!! :nono:
 
Πίσω
Μπλουζα