Ο teflon έγραψε!
Λοιπόν, όχι ακριβώς σε συνεχή χρήση αλλά είναι δίπλα στο γραφείο μου έτοιμα για demowatching.
Ο αγαπημένος μου 386DX/40Mhz, 8MB ram, Cheng Labs ET4000 (από τις καλύτερες 16bit ISA gfx cards σε memory bandwich (85fps maximum σε 320*200*8bpp, πολύ λίγο σήμερα αλλά πολύ καλό για ISA τότε)), Gravis Ultrasound (καλύτερη από την Sound Blaster τότε, υποστηρίζεται από πολλά demos), 500MB HD, Dos.
Έχω φτιάξει και έναν 486DX4/100Mhz, 32MB ram, κάρτα δεν θυμάμαι είναι PCI πάντως με καλή απόδοση, Sound Blaster Pro, 2GB HD, Dos και Windows95. Επίσης για demowatching (αν και δοκίμασα να βάλω Doom, Duke Nukem 3D και Quake για να δω επιδόσεις).
Είχα δοκιμάσει να γράψω ένα per pixel fire effect σε assembly στον 386 από περιέργια, γιατί όταν ξεκίνησα με σοβαρό programming είχα ήδη έναν Pentium 200mmx και έτσι ποτέ μέχρι τότε δεν είχα την ευκαιρία να δω πόσο λίγη είναι η ισχύ προγραμματιστικά. Είναι όντως (ειδικά λόγω VGA memory bandwidth) και έτσι έχω μια καλύτερη ιδέα της δυσκολίας ενός effect όταν βλέπω παλιά demos. Πάντως το fire effect έχει ξεφύγει με μια ιδέα που σκέφτηκα και είναι πιο γρήγορο και με καλύτερη ανάλυση σε σχέση με μερικά που έχω δει σε άλλα demos. Θα ήθελα να κάνω 2-3 ακόμα εφφέ όποτε ξαναβρώ χρόνο και να βγάλω κάνα oldschool PC demo έτσι επειδή γουστάρω. Επίσης την τελευταία φορά ξαναέβαλα διάφορους basic, Pascal και C compiler για να τεστάρω τα compilation times και πόσο γρήγορο κώδικα βγάζουν στον 486. Τους έχω ακόμα στο δίσκο.
Έχω μεγάλες κάσες στην αποθήκη από τα παλιά εξαρτήματα που μάζευα, motherboards, gfx και sound cards, μνήμες, drives, κλπ. Πολύ πράγμα. Πρέπει να έχω δύο 286 εκεί που κάποτε τους συνέδεσα γυμνούς χωρίς κουτί για να δω αν δουλεύουν και δοκίμασα να τρέξω και μερικά demos για 286. Και μια XT motherboard έχω που επίσης δουλεύει, και έναν περίεργο PC με 8088 της NEC που δεν φαίνεται να είναι πολύ συμβατός με κάτι αρχαία παιχνίδια που δεν φαίνεται να ξεκινάνε. Έχω έναν στο χωριό μου με αρχαία version του Norton Commander, Gwbasic και έναν Assembler όπου είχα scrollάρει κείμενο στον Hercules μια μέρα που βαριόμουνα
Αλλά τα βασικά κουτιά που δουλεύουν είναι ο αγαπημένος μου 386 και ο 486 που ουσιαστικά τον έχτισα για έναν retro φίλο που θέλει να έχει οπωσδήποτε 5,25" δισκέτα για να μου τον αγοράσει!