Ποιο παιχνίδι (ρετρό) παίζετε αυτό το διάστημα;

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.007
Αντιδράσεις
955
Για να τρεξει ολα οσα τρεχουν τα PC δηλαδη ενα shader Guest-Venom θες κινητο με snapdragon 845, ουτε το δικο μου με 835 τον σηκωνει, μονο κατι παραλλαγες του guest-sm παιζουν. Οσο για το bluetooth κατι μαλλον γινεται με το κινητο σου. Μηπως εχεις βαλει custom rom? H αλλιως θα ειναι καποια ασυμβατοτητα με το χειριστηριο και των drivers.
Ενα Samsung A7 του 2018 έχω.. Δεν έχω custom rom ούτε καν το έχω κάνει root. Μου κάνει εντύπωση αυτό με το lag πάντως που μου λες ότι στο δικό σου είσαι ΟΚ. Θα πρέπει να μπω στην διαδικασία να το δοκιμάσω και σε φίλους που έχουν πιο σύγχρονα κινητά για να σιγουρευτώ. Δεν αποκλείεται να φταίει και το χειριστήριο αλλά με το αυθεντικό αντάπτορα της Microsoft στο PC δεν καταλαβαίνω καθόλου lag. Πάντως τώρα να παίξω το native Sonic στο κινητό είναι τελείως unplayable για μένα.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.002
Αντιδράσεις
496
Φυσιολογικά θα έπρεπε να παίζει σφαίρα όλα τα 16μπιτ και Ps1/n64. Έχει σκορ 140.000 antutu το δικό μου έχει 180.000. Οπότε κάτι γίνεται με το κινητό και το συγκεκριμένο χειριστήριο.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.007
Αντιδράσεις
955
Φυσιολογικά θα έπρεπε να παίζει σφαίρα όλα τα 16μπιτ και Ps1/n64. Έχει σκορ 140.000 antutu το δικό μου έχει 180.000. Οπότε κάτι γίνεται με το κινητό και το συγκεκριμένο χειριστήριο.
Σφαίρα τα παίζει. Οταν λέω input lag δεν εννοώ ότι πέφτει το frame rate, εννοώ ότι υπάρχει καθυστέρηση στην απόκριση των κουμπιών. Δηλαδή πατάς το κουμπί και ο χαρακτήρας αποκρίνεται μετά από πολλά frames.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.002
Αντιδράσεις
496
Ναι ξερω, προφανως εχει θεμα ο driver που χρησιμοποιει η συσκευη για το συγκεκριμενο χειριστηριο ειτε ο driver του Retroarch για Android. Εχω στο Wii ενα κινεζικο αντιγραφο του gamepad της nintendo αυτο που συνδεεται στο wiimote και στο retroarch εχει τεραστιο lag, πρακτικα δεν μπορεις να παιξεις, ενω στο Gamecube emulator παιζει καμπανα. Ειναι θεμα drivers που δεν εχει το Retroarch εκει. Ισως αν μας εδινε καποιος feedback σε Android με το ιδιο χειριστηριο

ΥΓ εκανες map ολα τα κουμπια και μετα save autoconfig? η το αφησες μονο του οπως το ειδε
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.007
Αντιδράσεις
955
Ουτε καν δοκίμασα RetroArch. To input lag το βλέπω ακόμα και στο Sonic του android. Δηλαδή κανονικό, native παιχνίδι, όχι emulator.
 

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
399
Αντιδράσεις
300
Ξόδεψα λίγο ποιοτικό χρόνο παίζοντας το Hero Quest στην Amiga (Raspberry Pi). Κατάφερα να βγάλω το πρώτο quest "Maze", αλλά δεν πρόβλεψα να δημιουργήσω ένα Data Disk για να αποθηκεύσω τους χαρακτήρες μου (δεν ξέρω αν γίνεται κιόλας στον emulator).
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.007
Αντιδράσεις
955
Ενα απλό save state δεν θα έκανε δουλειά?
 

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
399
Αντιδράσεις
300
Θα έκανε, αλλά θα ήθελα αυτή τη φορά να παίξω με πιο "γνήσιο τρόπο" το παιχνίδι για να διατηρήσω την ρετρό αίσθηση.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.007
Αντιδράσεις
955
Θα έκανε, αλλά θα ήθελα αυτή τη φορά να παίξω με πιο "γνήσιο τρόπο" το παιχνίδι για να διατηρήσω την ρετρό αίσθηση.
Δεν ξέρω τι υπάρχει στο RetroPie, πάντως ξέρω ότι ο WinUAE κανει ότι θα έκανε οποιαδήποτε πραγματική Amiga.
 

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
399
Αντιδράσεις
300
Το Retropie έχει τον Amiberry emulator τον οποίο χρησιμοποιώ (αλλά υπάρχει και ο WinUAE). Δεν ξέρω αν κάνει όλα όσα κάνει η κανονική Amiga, αλλά σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις κενές δισκέτες όπως και ο WinUAE. Πριν από λίγο δημιούργησα μια τέτοια, την φορμάρισα μέσα από το παιχνίδι και αποθήκευσα τους χαρακτήρες κανονικά.
 

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
1.096
Αντιδράσεις
754
Διασκεδαση με 90s arcades!!!Τερματισμος του under fire σε crt τηλεοραση

Το παιχνιδι κυκλοφορησε στις arcade αιθουσες το 1994 και ειναι shoot em up πρωτου προσωπου με φοβερα γραφικα και ασταματητη arcade δραση που το κανουν ενα πολυ διασκεδαστικο παιχνιδι.

Θα αντιμετωπισουμε την συμμορια των κακοποιων σε φοβερες πιστες με κινουμενη καμερα στην πολη σε καταδιωξεις στους δρομους σε super market που θα μπορουμε να σπασουμε τα προιοντα στα ραφια τις τζαμαριες κλπ.Και εχουμε να αντιμετωπισουμε και διαφορα bosses.Στα bosses θα σηναντησουμε και μια νταλικα που πρεπει να την σπασουμε μεχρι να διαλυθει εντελως καθως μας κυνηγαει.Tο τελευταιο boss χανει με εντυπωσιακο τροπο καθως εκει που τον χτυπαμε πεφτει στην τζαμαρια του ουρανοξυστη και μετα στο κενο.

1.JPG

2.JPG

3.JPG
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.032
Αντιδράσεις
5.703
Kickin' it old school αποψε...

Αφου τελειωσα το Crystal Caves HD ειπα να πιασω μερικα ακομα κλασσικα και πολυαγαπημενα Apogee platformers: Pharaoh's Tomb

Λεω "θα του ριξω μια ματια στα γρήγορα και απο αυριο βλέπουμε" και ξαφνικα ειχε περασει ενα δίωρο!

ptomb1_001.png
ptomb1_000.png
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.002
Αντιδράσεις
496
Στο netbook που εγραψα εδω
WinUAE
με workbench-whdload, 720p/50hz τηλεοραση και χειριστηριο της φωτο
Overkill, Pang, Cyberzerk, Cybernetix, Starray, Alien Breed, Chaos Engine, Chase HQ, Creatures, Datastorm και πολλα αλλα. Παιχνιδαρες και παιρνουν παρα πολλους ποντους με το σωστο refresh rate και το σωστο χειριστηριο. Φυσικα εχω και Amiga 500+ με σκληρο κλπ αλλα ειναι απιστευτα πιο βολικο και πιο γρηγορο στο PC (κανεις και map τα κουμπια οπως θες!)

8WRJoOto1xtmRBopvOdY97Vbi74EfjgmB4ATDwxEsGO8sLwwcdaOnQTkKhEIZCDH2gMYHOdAxTDmUfusDtx-AJtaUwY1ERa-K10c2jm9ctVrVZQbpRC1UR-SbwMgoGfyL_4yH09td_Q5mHI


906831-overkill-lunar-c-amiga-cd32-screenshot-game-start.png
 

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
399
Αντιδράσεις
300
Αφιέρωσα λίγη ώρα χθες στην Amiga (Raspberry Pi). Είδα μερικά παιχνιδάκια από τα οποία έπαιξα καμμιά ωρίτσα το Banshee AGA (στο EASY).

13314.jpg

Στην συνέχεια έπαιξα το Down to Earth (Arcade) και το Hyperaction του Spectrum.

hyperaction.png
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.002
Αντιδράσεις
496
Όλα τα home C64 κλπ θέλουν οπωσδήποτε 50hz τηλεόραση και joystick. Αν παίζεις με gamepad και 60hz χάνουν πάρα πολλούς πόντους. Αδύνατον να ελέγξεις με την ίδια ακρίβεια ένα sprite με gamepad.
 

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
399
Αντιδράσεις
300
Έχω ένα φοβερό joystick δικής μου κατασκευής μάλιστα. Έγραψα για αυτό εδώ, αλλά δυστυχώς οι φωτογραφίες χαθηκαν:

Ο Arcade μοχλός Devastator

Αλλά ... βαριόμουν να το βρώ και να το συνδέσω (δεν έχω κάποιο βολικό χώρο για να τα έχω όλα μόνιμα συνδεδεμένα) διότι άρχισα να παίζω αυθόρμητα. Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση, θέμα χώρου. Άσε που το Raspberry Pi 400 θα θέλει αντάπτορα για να συνδεθεί στην τηλεόραση και δεν έχω κοιτάξει πως θα μπορούσε να γίνει αυτό (στο απλό Raspberry Pi 3 ή 4 γίνεται με απλό καλώδιο συνδεδεμένο στο βύσμα jack 2.5 που διαθέτει).
 
Μπλουζα