Ποιο arcade σας πρωτο-ξετρέλανε τεχνικά?

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.281
Πολλοι απο εμας που ετυχε να εχουμε καποιο 2600 και μετα καποιον home, ημασταν λιγο πιο "δυσκολοι" στο να μεινουμε στηλη αλατος απο τα τεχνικα επιτευγματα στα arcades. Δεν υπονοω πουθενα οτι τα arcades δεν εριχναν στα αυτια στα μηχανακια που ειχαμε, λατρευαμε και ζηλευαμε τα arcades.

Σιγουρα παντως υπηρχε καποιο arcade του οποιου ο τεχνικος τομεας μας πρωτο-εστειλε για τσάι.

Για εμενα ηταν το Karnov. Το εφερε στη γειτονια στο ξεκουδουνο καποιο μικρο γαλακτοπωλειο (!!!!) νομιζω στα τελη του 87/αρχες 88 (οταν πρωτοβγηκε)!! Λεγανε οτι ο γιος του ηταν ναυτικος και το ειχε φερει στη ζουλα. Ο παππους το εβγαλε προς εκμεταλευση.

Ειχα παιξει πολλα arcades, ειχα μασησει πολλα δεκαρικα/εικοσαρικα αλλα το σοκ που επαθα με το Karnov ηταν το κατι αλλο. Απο τη πρωτη πιστα μαζευαμε τα σαλια μας και ψαχναμε για μυστικα/καναμε εικασιες. Φοβερα γραφικα, σωστα χρωματα, ταυτοχρονη δραση, τουμπανο ηχος. Στην υποβρυχια πιστα μου ηρθε να σηκωσω το μηχανημα και να το παρω σπιτι.

Πολυ συντιμα βγηκε σε Spectrum και θυμαμαι να κραταω την intersonic και να πηγαινω σπιτι. Για 8Bit ηταν καλο conversion (παρα το multi load) αλλα γκρεμισε τα ονειρα μου. Δυστυχως ματαια μετα περιμενα μια εκδοση και για Amiga...

Ειχα ασχοληθει με πολλα arcades αλλα η πρωτη τεχνικη καψουρα μου ηταν το Karnov...
 
Συνηθισμένος στα B/W και στα αυστηρώς 2D αρχικά games τύπου galaxians,galaga,frogger κτλ....το EXERION ήταν κάτι πολύ διαφορετικό.

Ο πρώτος λόγος ήταν η ψευδό -3D- αίσθηση του Exerion σε συνδυασμό με τα εκπληκτικά backgrounds (ολόκληρες πόλεις, συννεφάκια...ακόμη και τα περίεργα αγάλματα από τα νησιά του Πάσχα !!! ....και όλο το terrain να έρχεται κατά πάνω στον παίκτη ...WOW ! Τι λες τώρα !!! :eek: :cool: :D

Ο δεύτερος λόγος που με έκανε να κολλήσω, ήταν η επιλογή fast shooting (τύπου πολυβόλου) που ήταν μια πρώτης τάξης εκτόνωση !!

Ακόμη ...κολλημένος είμαι ! ;)
 
Εγώ το πρώτο σόκ το έπαθα με το Golden Axe. Ηταν μάλλον το πρώτο video game γενικά που είδα να έχει γραφικά σαν κινούμενο σχέδιο με τόσο όμορφα sprites και animation, backgrounds σαν πίνακες ζωγραφικής κλπ, για να μην μιλήσω και για τα special effects από τις "ευχές". Μέχρι τότε, το ποιο state of the art που είχα δει σε γραφικά, παίζει να ήταν κανένα Bubble Bobble. Καλά, για κονσόλες δεν μιλάμε, τότε ούτε Atari δεν είχα, νομίζω τα μόνο που είχα ήταν κανα δύο Game & Watch. Και δεν πρέπει να είχα γενικά εμπειρία από games γενικότερα, νομίζω ένας φίλος μου είχε ένα NES με το Mario Bros απο Γερμανία.

Ουσιαστικά το Golden Axe ήταν αυτό που με έκανε να ασχοληθώ με το χόμπυ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Street Fighter II για μενα!

Μεγαλοι χαρακτηρες , ωραια κινουμενα backrounds! (Τα επικα soundtracks δεν τα βαζω γιατι τοτε δεν εδινα και πολυ σημασια στον ηχο...)

Το ειχα λιωσει επι ενα καλοκαιρι τοτε.
 
Όταν βγήκαν τα "δυνατά" arcades, εγώ ήδη είχα στο σπίτι και οχτάμπιιτο και δεκαεξάμπιτο μηχάνημα, οπότε δεν μου έκανε κανένα arcade, κάποιο ιδιαίτερο κλικ, τουλάχιστον στον τεχνικό τομέα...

Ταυτόχρονα συμφωνώ με το παρακάτω:

Δεν υπονοω πουθενα οτι τα arcades δεν εριχναν στα αυτια στα μηχανακια που ειχαμε, λατρευαμε και ζηλευαμε τα arcades.
Άσε που είχα σταματήσει να πηγαίνω και στα arcades πλέον, στα τέλη των '80s...

Περισσότερο ζήλευα όταν δεν είχα κομπιούτερ στο σπίτι, οπότε τεχνικά, όλα τότε μου φαίνονταν ίδια... Μιλάω για την εποχή του PAC-MAN, του PHOENIX και του KUNG FU MASTER...
 
Γενικά εκείνη την εποχή όλα μου φαίνονταν εντυπωσιακά, αν και εκείνα τα arcades τα οποία είχαν αυτό το "κάτι" που δεν το έβλεπα συχνά σε άλλα παιχνίδια, με γοήτευαν περισσότερο (π.χ. Asteroids, Defender, κ.α.).

Πάντως την πρώτη -πραγματικά- μεγάλη εντύπωση, μου την έκαναν τα πρώτα super scaler παιχνίδια της Sega, όπως το Space Harrier και το Οut-Run. Απίστευτη αίσθηση ταχύτητας σε συνδιασμό με εντυπωσιακότατα γραφικά που έκαναν ακόμα και τους δυνατούς home υπολογιστές της εποχής, να "ιδρώνουν" !!

Kρίμα πάντως που στα διάφορα arcades που επισκεπτόμουν (γειτονικά και μη), ποτέ δεν συνάντησα κάποια άλλα εντυπωσιακά games της εποχής - όπως π.χ. το I Robot, το Star Wars, κ.α.
 
Το πρωτο πρωτο τελειως πιτσιρικας δηλαδη που θελει και o τιτλος ηταν το Commando που το εβλεπα καθε χρονο να ξεχωριζει σε καποιο λουνα παρκ απο εκει και περα πολλα ,παρα πολλα.


Εdot:Το commando γραφικως σε gameplay το πρωτο που θυμαμαι παλι πολυ πιτσιρικας το Lady Bug.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό που με είχε κάνει να μείνω με ανοιχτό το στόμα ήταν το XMEN. Όταν το πρωτοείδα στην 4ων παικτών καμπίνα με την οθονάρα μέσα "έπαθα". Βέβαι ήταν και απλησίαστο οικονομικά διότι αν θυμάμαι καλά ήθελα 2 κέρματα για 1 credit.
 
Οταν ειχα μπει πρωτη φορα στα arcades καπου στο 1991 κοιταζοντας τις οθονες των καμπινων δεν πιστευα στα ματια μου με τον τεχνικο τομεα των παιχνδιων!!πρωτο κερμα το ειχα ριξει στο outrun και ακομα θυμαμαι εντονα αυτη την στιγμη απο την εντυπωση που μου ειχε κανει!!η ταχυτητα και τα σχεδια των γραφικων με τους φοινικες η παραλια και η καθε πιστα να ειναι πανεμορφη με ενα σωρο λεπτομερειες οπως ανθισμενα λιβαδια-ερημους-πετρινες κολονες-ανεμομυλοι-βραχωδης περιοχες-διαφορων ειδων δεντρων και διαφορων ειδων αυτοκινητα ολα με την παραμικρη λεπτομερεια!!!και μιλαμε για racing παιχνιδι του 1986 που ο τεχνικος τομεας του δεν ειχε ξεπεραστει για αρκετα χρονια απο τα αντιστοιχα racing τις εποχης!!
 
To πρώτο arcade που είδα και θυμάμαι ήταν το kung fu master το 1984-1985. Λίγο αργότερα μου έκανε φοβερή εντύπωση το ghosts'n'goblins. Tα γραφικά του με είχαν εντυπωσιάσει και ακόμη τα θεωρώ πολύ καλά. Επειδή είχα και εγώ amstrad και μετά ειδικά με την amiga, δεν εντυπωσιαζόμουν τόσο πολύ με τα arcades. Βέβαια μέχρι να δω και να παίξω το Daytona USA και Virtua fighter 2 στο space στον Κορυδαλλό. Τα εντυπωσιακά πολύγωνα με την γρήγορη ταχύτητα ήταν το κάτι άλλο. Επίσης θυμάμαι πως το house of the dead μου είχε κάνει αρκετή εντύπωση στον τεχνικό τομέα. Το είχα ταίσει αρκετά φράγκα αυτό το arcade τότε στα Ιωάννινα.
 
Δεν ξερω για τεχνικα αλλα αυτο που μου ειχε φαει ολα τα δεκαρικα ηταν to world cup.

Μεχρι που πριν απο μερκα χρονια αποκτησα το δικο μου.
 
Ghost n' Goblins. To είδα για πρώτη φορά, όταν είχα πάει με το σχολείο εκδρομή, στο Κιάτο!!!! :p . Φοβερά γραφικά και ατμόσφαιρα, πανδύσκολο gameplay. Μού έφαγε τα δύο δεκάρικα που είχα πάνω μου, σε χρόνο dt!!
 
telonio το house of the dead στα ιωαννινα πιστευω το ειχες παιξει στο mr game!!το επαιζα και εγω εκει!!εφερνε πολλα καινουργια!!δεν το θυμαμαι να το ειχαν στα αλλα!!
 
milntov είπε:
telonio το house of the dead στα ιωαννινα πιστευω το ειχες παιξει στο mr game!!το επαιζα και εγω εκει!!εφερνε πολλα καινουργια!!δεν το θυμαμαι να το ειχαν στα αλλα!!
Βασικά σε ένα πήγαινα που το είχε, που ήταν υπόγειο αλλά μεγάλο σχετικά κοντά στο ρολόι απέναντι. Είχε και μπιλιάρδα μέσα αλλά δεν θυμάμαι πως το έλεγαν. Να ήταν το mr game; θα σε γελάσω.
 
Ναι στο mr game πηγαινες!!το house of the dead ειχε πολυ μεγαλη οθονη και το ειχε κοντα στην εισοδο μολις εμπαινες αριστερα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
telonio είπε:
Βασικά σε ένα πήγαινα που το είχε, που ήταν υπόγειο αλλά μεγάλο σχετικά κοντά στο ρολόι απέναντι. Είχε και μπιλιάρδα μέσα αλλά δεν θυμάμαι πως το έλεγαν. Να ήταν το mr game; θα σε γελάσω.
Ναι στο mr game πηγαινες!!το house of the dead ειχε πολυ μεγαλη οθονη και το ειχε κοντα στην εισοδο μολις εμπαινες αριστερα
 
οπωσδηποτε θα συμφωνησω με τον ΟΡ. Καρνοβ και παλι καρνοβ!!! Ειχα παθει και εγω πλακα. Μπορουσες να βγαλεις καποιες πιστες με τελειως αλλο δρομο και ειχε αρκετα κρυφα σημεια. Δυσκολο πολυ για μενα τοτε αλλα κορυφη!!
 
Εγώ είχα εντυπωσιαστεί από το operation wolf και το machine gun με το οποίο στόχευες...
 
Πίσω
Μπλουζα