Ποιο Browser χρησιμοποιείτε;

Το αλεπουδακι μια χαρα με εχει βολεψει.... :)

Σφαιρατο,λειτουργικο,βολικο....

Φτου,φτου...μην το ματιασω.... :D
 
Εγώ πάντα θα κρατάω ότι με βολεύει, όσο παλιό κι αν γίνει, κι ας κακοφαίνεται στους άλλους!
Καλά τα λες, αλλά υπάρχουν και κάποιοι υποχρεωτικοί λόγοι για να αλλάξει κανείς browser.

Ο ΙΕ ήταν ότι χειρότερο έχει περάσει ποτέ από software στον πλανήτη, το έχει παραδεχτεί και η ίδια η Microsoft μάλιστα έχει κάνει κάποια αυτοσαρκαστικά σχόλια!

Δύο είναι τα πιο σημαντικά θέματα που είχε ο ΙΕ.

Το πρώτο ήταν η ασφάλεια. ήταν η κερκόπορτα του υπολογιστή σου. Να είσαι 100% σίγουρος ότι ο υπολογιστής σου είχε γίνει zombe και έπερνε μέρος σε DDOS attacks.

To δεύτερο ήταν τα standards που τα είχε κάνει ... να μην πω καλύτερα. Ο ΙΕ πήγε το Web 6 χρόνια πίσω τουλάχιστον, και χάθηκαν ΔΙΣ στην ανάπτυξη εφαρμογών

Το άλλο είναι ότι έβαζε εμπόδια στις εξελίξεις. Με τον πόλεμο που έκανε στους αντιπάλους του (Netscape/Mozila) δεν άφηνε καλύτερα προγράμματα να δώσουν ώθηση στις εξελίξεις.

Αυτά για τους περισσότερους είναι ψιλά γράμματα, αλλά για μένα είναι λόγος ακόμα και σήμερα που ο IE έχει κάνει ΑΛΜΑΤΑ να μην τον χρησιιμοποιώ.
 
Oκ Shock, όπως είπα αν υπάρχουν λόγοι το καταλαβαίνω και δεν έχω πρόβλημα. Αυτά που λες δεν τα ήξερα, εμένα με ενοχλεί η αλλαγή για την αλλαγή που κάνουν πολλοί, χωρίς σοβαρή αιτία. Βασικά από αυτά που είπες κρατάω κυρίως το πρώτο για την ασφάλεια, η εξέλιξη των υπολογιστών ομολογώ ότι δεν με ενδιαφέρει, γιατί είμαι της άποψης ότι η Τεχνολογία έδωσε ότι ήταν να δώσει και θα έπρεπε να σταματήσει. Είμαι κατά της αιώνιας προόδου, γιατί κατά τη γνώμη μου από ένα σημείο και μετά βλάπτει τον άνθρωπο.
 
Mozilla ο βασικός μου browser, και Chrome ο δευτερεύοντας. Έχω καβάτζα τον IE και τον Opera, να βρίσκονται.

Στο κινητό Opera mini (σωτήρια λύση όταν μπαίνεις στο ίντερνετ με τα δεδομένα, και όχι μέσω Wifi), και στο τάμπλετ ο βασικός Chrome και ο δευτερεύοντας (on the go) Opera mini (πάλι λόγω δεδομένων, αλλά κακό display λόγω ανάλυσης).

Γενικά είχα συνηθίσει τον IE, μιας και σ΄αυτόν έμαθα το ίντερνετ. Αλλά ξεκίνησε να κάνει νερά... Ήταν βαρύς, δεν αναγνώριζε κάποιες σελίδες που μου ήταν απαραίτητες, οπότε και στράφηκα στον Firefox, όταν είχε βγει το μπανεράκι (που ήταν οδηγία της ΕΕ) για να κατεβάσεις και άλλους browsers. Οπότε και κατέβασα 3-4, αλλά έκανα βασικό τον Mozilla.

Ωραίος, βολικός, παραμετροποιήσιμος, αλλά βαραίνει κι ο Mozilla... Θα γύρναγα στον Chrome αποκλειστικά, αλλά έχω θέμα με τους λογαριασμούς Google. Επειδή δε θέλω να συνδέσω το λογαριασμό του youtube μου με το gmail μου (τον έχω σε διαφορετικό mail), στον Chrome πρέπει να κάνω διαρκή login-logout για να τσεκάρω πότε το mail μου, πότε το Youtube, γιατί δεν αναγνωρίζει διαφορετικούς λογαριασμούς, παρά μόνο αν τους συνδέσεις σε ένα mail... Οπότε κρατάω τον Chrome μόνο για το gmail, ή για να τσεκάρω σελίδες, μη και δε δουλεύουν στον Firefox.

Επίσης, σωτήρια λύση το Adblock, που ευτυχώς το έχει και ο Chrome, αλλά και ο Opera.
 
Τώρα βασικά τον Chrome αν και στη δουλειά αναγκαστικά τον ΙΕ που το σιχαίνομαι διότι κολλάει διαρκώς και δεν ανοίγει και κάποιες σελίδες όπως θα έπρεπε. Παλιότερα χρησιμοποιούσα τον Slimbrowser που λίγοι γνωρίζουν αλλά μου άρεσαν πολύ κάποια χαρακτηριστικά του. Τον Firefox ποτέ δεν τον συμπάθησα...
 
Chrome και firefox τιποτα αλλο.Η ανωμαλια ειναι πως αποκλειστικα chrome χρησιμοποιω στον σταθερο μου υπολογιστη και αποκλειστικα firefox σε laptop,netbook που εχω στο μαγαζι.Τωρα γιατι γεινεται αυτο δεν ξερω μαλον πρεπει να κλεισω ραντεβου σε καποιον ψυχιατρο :p
 
Στον σταθερό υπολογιστή με τα XP χρησιμοποιώ τον Chrome γιατι ο explorer ηταν βαρυς. Στο laptop με windows 7 χρησιμοποιώ τον (μη φρικαρετε :eek: ) τον Εxplorer και ειναι μια χαρα για την νορμαλ χρηση που κανω στο ιντερνετ.. Αν και ζαχαρωνω να κατεβασω καποια στιγμη τον chrome και στο laptop...
 
Εγώ google chrome γιατί έχει το μεγάλο καλό να συνδέεται με τον γκουγκλ λογαριασμό σου και να σου αποθηκεύει τα bookmars σου. (Έχω πάρα πολλά, τουλάχιστον 50, γιατί βλέπω διάφορα κόμικς στο ιντερνέτ) Έχω και τον mozilla, κυρίως για τις σελίδες που θέλουν η αυτό ή ΙΕ.
 
Uskoke είπε:
Εγώ google chrome γιατί έχει το μεγάλο καλό να συνδέεται με τον γκουγκλ λογαριασμό σου και να σου αποθηκεύει τα bookmars σου. (Έχω πάρα πολλά, τουλάχιστον 50, γιατί βλέπω διάφορα κόμικς στο ιντερνέτ)
Πλέον το χουν αυτό και οι Mozilla και Opera. Ειδικά στον mini, για να μην κάθομαι να φτιάχνω τα βασικά bookmarks μου, έκανα λογαριασμό στο My Opera για τα συγχρονίζω αυτόματα. Απλά πρέπει να κάνεις επιπλέον λογαριασμό, οπότε αν έχεις gmail και τους έχεις περάσει στον Chrome, βολεύει. Επίσης, παίζει import των bookmarks και του ιστορικού από Mozilla σε Chrome, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται ανάποδα, από Chrome σε Mozilla.
 
Σαν βασικό εδώ και χρόνια (Ουσιαστικά από τότε που βγήκε η πρώτη σταθερή έκδοση..) FireFox, και επιμένω σε αυτόν κυρίως λόγο κάποιων προσθέτων που δεν μπορώ να βρω αλλού..

Και έχω και τον Chrome σαν δεύτερο κυρίως για να ανοίγω σελίδες που θέλουν πολύ "ξεκλείδωμα" από το NoScript η cookies (Που στον FireFox έχω αποκλείσει αυτά που δεν χρειάζομαι.).

Τον Internet Explorer έχω να τον χρησιμοποιήσω πάρα πολλά χρόνια, και εδώ και 7-8 χρόνια περίπου δεν τον έχω καν στο βασικό μου λειτουργικό.. Και είμαι και από αυτούς που φρικάρουν όταν βλέπουν άλλους να τον χρησιμοποιούν.. :p

Και κατά διαστήματα και για "ερευνητικούς" λόγους έχω χρησιμοποιήσει και Chromium (Που και πάλι τον έχω βάλει έτσι για να υπάρχει..), Opera, Safari, κλπ, όμως δεν μπορώ να πω ότι με συγκίνησαν..
 
Chrome :biglaugh:

Κι εγώ απορώ πως μερικοί χρησιμοποιούν IE :p Στο κινητό, κατέληξα στον Opera Mini, αφού δοκίμασα Chrome και Dolphin.
 
Firefox από το 2003 (τότε που λεγόταν Firebird, και έπειτα άλλαξε ονομασία γιατί υπήρχε ήδη η DB με το ίδιο όνομα), και Firefox και στο Android συνήθως.
 
2 χρόνια μετά το post μου εδώ, βλέπω ότι πολύ λίγα πράγματα άλλαξαν....

Chrome στα windows, chromium σε linux και η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι γύρισα σε Safari στο Mac.

Ακόμα και στο droid κινητό μου, πάλι chrome χρησιμοποιώ! :)

Πιστή στις επάλξεις! :)
 
Μπορώ να σας πω πάντως ότι στο forum σχεδόν οι μισοί μπαίνουν πλέον με Chrome (~42%), μετά FF (~34%) και ΙΕ (~13)

Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα!
 
Shock είπε:
Μπορώ να σας πω πάντως ότι στο forum σχεδόν οι μισοί μπαίνουν πλέον με Chrome (~42%), μετά FF (~34%) και ΙΕ (~13)Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα!
Προσωπικά χρησιμοποιώ Chrome

Πάντως σε σχέση με τα παραπάνω νούμερα και στο blog που έχω, τον προηγούμενο μήνα οι επισκέψεις είχαν ως εξής:

Chrome: 46%

Firefox: 31%

Safari: 9%

Internet Explorer: 7%

Nομίζω είναι πρώτη φορά που ο ΙΕ πέφτει σε μονοψήφιο ποσοστό και δεν είναι το 3ο κατά σειρά πρόγραμμα περιήγησης.
 
Netscape ; Διάβασα καλά ; Netscape ; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό σήμερα ; Βέβαια , παρατηρώ πως το παρόν θέμα ξεκίνησε το 2006 ... Εγώ τον λάτρευα τον Netscape , αλλά δυστηχώς εδώ και χρόνια μας έχει αφήσει ...
 
firefox χρησιμοποιω αλλα και chrome καποιες σιγμες για συγκεκριμενους λογους.Internet explorer δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο δισεκατομμυριο να χρησιμοποιησω.
 
Και όμως υπάρχει ! Όταν έχεις μόλις εγκαταστήσει το λειτουργικό και - προκειμένου να κατεβάσεις το Φίρε φοξ - συνδέεσαι μέσω το ΙΕ !
 
Πίσω
Μπλουζα