To κτίριο είναι του αρχιτέκτονα Νίκου Βαλσαμάκη (του 1957), ένα εξαιρετικό δείγμα μοντέρνου κτιρίου της εποχής. Επίσης, το αυτοκίνητο δεν είναι NSU Ro80, αλλά Chevrolet Corvair. Tα Ro80 είναι μεταγενέστερα.LabrosFan είπε:Προβολή συνημμένου 114801Προβολή συνημμένου 114802Προβολή συνημμένου 114803Προβολή συνημμένου 114804
Η ταινία "Το Τεμπελόσκυλο" βασίστηκε σε αυτό το κτίριο που βρίσκεται στη Λ. Κηφισίας λίγο πριν από τα Σίδερα Χαλανδρίου.
Εκεί βρισκόταν το "Εργοστάσιο Αρωματοποιίας".
Το κτίριο φαίνεται πολύ μοντέρνο, σε αντίθεση με τα σύγχρονα γυάλινα, αλλά είναι κάπως παρατημένο, όπως φαίνεται από το street view.
Για τις ανάγκες της ταινίας είχαν αποκλειστεί οι 3 λωρίδες κυκλοφορίας της ανόδου, όπως φαίνεται και από το πρώτο πλάνο, όπου το NSU Ro80 πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα για να παρκάρει εμπρός από την είσοδο, όπως και στο χορευτικό του τέλους.
Εαν αυτη τη στιγμη ειχα μπροστα μου τον κυριο Νικο Βαλσαμακη που, οπως διαβαζω, ειναι σημερα 90 ετων, θα του εδινα ενα φιλι.prisma είπε:To κτίριο είναι του αρχιτέκτονα Νίκου Βαλσαμάκη (του 1957), ένα εξαιρετικό δείγμα μοντέρνου κτιρίου της εποχής. Επίσης, το αυτοκίνητο δεν είναι NSU Ro80, αλλά Chevrolet Corvair. Tα Ro80 είναι μεταγενέστερα.
Ναι, πραγματικά... η ανάλυση της εικόνας είναι πολύ φτωχή και οδηγεί σε παρερμηνείες.prisma είπε:.. το αυτοκίνητο δεν είναι NSU Ro80, αλλά Chevrolet Corvair. Tα Ro80 είναι μεταγενέστερα.
το σπιτι που βρισκεται στην Κηφισια το βλεπουμε και στην ταινια "Τυψεις συνειδησεως"katerinak είπε:φαινεται και στην ταινια "στα σαγονια της εφοριας"Προβολή συνημμένου 113192
katerinak είπε:
Ναι, ειναι το σπιτι που ελεγα makism τις προαλλες, το σπιτι των ταινιων του Καραγιάννη που το εχουμε δει σε αρκετες ταινιες με την Βουγιουκλακη και την Στυλιανοπουλου...makism είπε:Στην ταινία Καπετάν φάντης μπαστούνι αναφερει την οδο Κλεοβούλου 26.Προβολή συνημμένου 114979Προβολή συνημμένου 114980Προβολή συνημμένου 114981
ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ!!!
Πω πω!! τι λες τώρα ρε Makism?? Μπράβο!! πολλά μπράβο και σε σένα και στον φίλο σου τον Νίκο! RESPECT!! είδες τελικά που η μνήμη της μιας και μοναδικής ταινίας είναι καλύτερη απ' τις πολλές του ίδιου του ηθοποιού? ;-)makism είπε:ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ
Πέρασα από τον φίλο μου τον Νίκο τον Σπυριδάκη στο κατάστημα Electronet στα Ιλίσια.
Τον ρωτάω μήπως μπορείς να βοηθήσεις;
Σου θυμίζει κάτι αυτό το κτίριο;......... ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΑΤΕ!!!
Αρχίζει και μου τα λέει μόνος του.........
makism είπε:ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ
´´Αυτό το κτίριο είναι η φοιτητική εστία που χτίστηκε επί χούντας το 1966-1969 και από κάτω υπήρχε ένα ταβερνάκι Β΄Β΄Η ΜΥΡΤΙΆΒ΄ που πηγαίναμε.
Εκεί στο στενό γυρίστηκε και μια ελληνική ταινία με τον Ηλιόπουλο και στη γωνία (στο νούμερο 18 που βλέπουμε στην σκηνή με το Ηλιόπουλο) έμενε ένας φίλος του ( δεν θυμάμαι το όνομα που μου είπε ) .
Φυσικά έχουν αλλάξει οι ονομασίες και στις δυο διευθύνσεις .
Στην οδό Πισιδίας μένει η αδερφή του σήμερα.
Το στενάκι που ψάχνουμε παρά πολύ καιρό είναι ΟΔΟΣ ΠΙΣΙΔΙΑΣ Και ΤΑΞΙΛΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ/ΙΛΙΣΙΑ.
Στην ταινία Καπετάν φάντης μπαστούνι αναφερει την οδο Κλεοβούλου 26.
ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ!!!
:wait2:Bajar είπε:Ευχαριστούμε, Makism, πολύ καλές πληροφορίες! Οκτώ χρόνια έμενα στη γειτονιά εκείνη και ούτε που ήξερα ότι είχαν γυριστεί εκεί "οι κυρίες της αυλής". Έχει αλλάξει πολύ βέβαια ο χώρος από τότε αλλά ακόμη περισσότερο έχει αλλάξει ο Νέος Κόσμος όπου βρίσκεται η οδός Κλεοβούλου. Ωστόσο δεν θυμάμαι αν στην ταινία του Καπετάν Φάντη η οδός αναφέρεται απλώς ή φαίνεται κάπου και η πινακίδα της. Το σκηνικό όμως πιο πολύ μου θυμίζει Περιστέρι -Άσπρα Χώματα ή κατι τετοιο παρά Νέο Κόσμο. Πρέπει να ξαναδώ την ταινία. Οι πολυκατοικίες πάντως που βρίσκονται στη συγκεκριμένη γειτονιά τώρα είναι κυρίως του '50 - 60