Κατ' αρχήν να σε ευχαριστήσω katerinak για την αναφορά σου. Ήταν πραγματικά καίρια η σκέψη σου να συνδέσεις με αυτό τον τρόπο δύο αλληλένδετα θέματα.katerinak είπε:στοιχεια για το πού γυριστηκαν καποιες σκηνες της ταινιας "θυελλα στο φαρο" υπαρχουν στο ποστ του Πανουλης
Ηταν το 1963. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Ντίνος Δημόπουλος θυμόταν καλά το πόσο "κινηματογραφικά" έγραφε το τοπίο και ο Φίνος δέχτηκε να γυριστεί ο "Βάλτος" (1973) στην ίδια περιοχή. Επιλέχτηκε για τα γυρίσματα ο φάρος στην άκρα "Κόπραινα", στη βόρεια ακτή του Αμβρακικού, στις εκβολές του Βωβού ποταμού (Δέλτα του Άραχθου), ανάμεσα στην Κορωνησία και στο Μενίδι Άρτας.elephadas είπε:Στις αρχές της δεκαετίας του '60 (ήμουνα παιδάκι ακόμη, δεν είχα καν αρχίσει να πηγαίνω σχολείο) μέναμε τα καλοκαίρια για διακοπές σ' ένα περίεργο νησάκι του Αμβρακικού με τ' όνομα Κορωνησία. ...
Μια μέρα κατέφθασε ένα καΐκι γεμάτο με μισόγυμνες και μισόγυμνους που σκανδάλισαν το νησί. Ήταν οι ηθοποιοί της ταινίας "Αμόκ" (δεν βάζω λινκ στο youtube γιατί την έχει ολόκληρη. (Φλωρέττα Ζάννα, Άννα Βενέτη, Λευτέρης Βουρνάς, Τάκης Εμμανουήλ, Ζέτα Αποστόλου, Σπύρος Καλογήρου, Άρτεμη Θεοδωρακοπούλου, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Μαρία Μπονέλλου, Δημήτρης Μπισλάνης, Μαίρη Πανταζή, Γιάννης Βογιατζής, Τούλα Διακοπούλου, Λουκιανός Ροζάν, Καίτη Τριανταφύλλου, Σόφη Μουτράκη, Λίλιαν Σουρτζή, Εύα Μπάρτον, Γιάννης Χαραλαμπίδης, Βασίλης Παπανίκας, Γιώργος Βελέντζας, Γιώργος Πασχαλίδης, Ευάγγελος Καλογήρου, και ο Ζώρας Τσαπέλης λέει το youtube. Μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, λέω εγώ). ...
Μερικα screenshots της ταινιας :Πανούλης είπε:Καλοκαιράκι είναι, ας πάμε ένα ταξιδάκι. Το "Για μιά χούφτα τουρίστριες" έχει γυριστεί στο Μόλυβο (Μήθυμνα) Λέσβου. Υπάρχουν πλήθος σκηνές, πανοραμικές, του λιμανιού, του κάστρου, των στενών της πόλης, του ξενοδοχείου "Δελφίνια" κ.α. Περιορίζομαι λοιπόν να δούμε ένα μικρό απόσπασμα, τους τίτλους της ταινίας
κι εγω πιστευω οτι προκειται για πραγματικο σπιτι,ισως να μη φαινεται τοσο καλα απ τα screenshots που επελεξα να παρουσιασω,αλλά η επιλογη εγινε για να δειξω τα κοινα σημεια και στις 4 ταινιες.Σιγουρα εχουν γυριστει κι αλλες στο σπιτι αυτο(απο περιεργεια ψαχνοντας για ρετροπαιχνιδια)το ειδα τυχαια και σε ταινια των 80's νομιζω με τον Πανο Μιχαλοπουλο,ο τιτλος κατι για μια αδερφη ελεγε..δεν την ειδα την ταινια απλα κοιτουσα στα γρηγορα μηπως βρω κατι ενδιαφερον.Αν υπαρχει ακομα στο youtube θα προσθεσω screenhots κι απ αυτηmiki-mik7 είπε:Το σπίτι αυτό (με τα πιάτα που λέμε και μεταξύ μας όταν ψάχνουμε τέτοιες λεπτομέρειες) πρέπει να είναι αληθινό για δύο λόγους.- Σ' αυτό έχουν γυρισθεί ταινίες από τις αρχές της δεκαετίας του '60 έως και τις αρχές του '80 (τουλάχιστον μέχρι τότε ξέρω εγώ).
Ποιο Ελληνικό στούντιο θα διατηρούσε το ίδιο ακριβώς σκηνικό για 20 χρόνια;
- Αν θυμάμαι καλά, είχα ακούσει στις ειδήσεις ότι είχε καεί σε μία δασική πυρκαγιά πριν αρκετά χρόνια.
Μπραβο, miki-mik και σε ευχαριστω πολυ! Δε φανταζεσαι ποσον καιρο εψαχνα αυτο το μερος!miki-mik7 είπε:Το κτήριο που φαίνεται, μου μοιάζει με το ξενοδοχείο "Αuberge" στο Τατόϊ. Ίσως το γράφω λάθος, αλλά προφέρεται Ομπέρζ για τους γαλλομαθείς.
bambinella 100 είπε:Μπραβο, miki-mik και σε ευχαριστω πολυ! Δε φανταζεσαι ποσον καιρο εψαχνα αυτο το μερος!Κοιτα να δεις που δεν ηταν βιλα οπως νομιζα, αλλα η γνωστη Auberge στην οποια γυριστηκε και η ταινια Μικροι και μεγαλοι εν δρασει. Το ελεγξα συγκρινοντας αναμεσα στις δυο ταινιες οχι μονο τον εξωτερικο, αλλα και τον εσωτερικο χωρο και δεν υπαρχει καμια αμφιβολια για την πληροφορια σου.
Να συμπληρωσω επισης, οτι στο ιδιο αυτο ξενοδοχειο του Τατοϊου εκανε τη γαμηλια δεξιωση του το ζευγαρι Τζενη Καρεζη - Ζαχος Χατζηφωτιου, το Μαϊο του 1962.
katerinak είπε:Προκειται για την ταινια "ο ασωτος" με τον Πανο Μιχαλοπουλο (δεν ξερω αν εχει κι αλλο τιτλο "αδελφη μου αγαπη μου" ) ,screenshots απ τον εξωτερικο χωρο και το εσωτερικο του σπιτιου.